Digitalisaation tuominen yritysmaailmaan: DLT-käyttöönoton näkymät

Tähän päivään asti jatkuvasti kehittyvä DLT-maisema on tuonut dramaattisia muutoksia finanssi- ja yritysmaailmaan useilla toimialoilla. Vaikka lohkoketju on eräänlainen hajautettu kirjanpitotekniikka, on olemassa monia muita sovelluksia, jotka ovat syntyneet Bitcoinin (BTC) tulon jälkeen yli vuosikymmen sitten.

DLT: t tekevät erityiseksi niiden kyky leikata välittäjiä useimmissa toimitusketjuissa samalla, kun sidosryhmät voivat tehdä itsenäistä yhteistyötä tarvitsematta keskitettyä viranomaishahmoa. Kun maailma jatkaa perinteisten työnkulkuprosessiensa digitalisointia, DLT: n merkitys kasvaa.

Nyt DLT: t yhdessä muiden tekniikoiden, kuten esineiden internetin ja tekoälyn kanssa, yrittävät muuttaa luottamuksen ja vastuullisuuden mieltämistä samalla, kun on helppo seurata toimintaa ja saavuttaa tehokkuus.

Äskettäin tutkimus Maailman kauppajärjestön julkaisema Trade Finance Global julkaisee DLT: n käyttötapausten laajuuden. Tutkimuksessa tarkastellaan, kuinka eri toimialojen, kuten rahoituksen, toimitusketjun logistiikan ja vakuutusten, yritykset ja organisaatiot käyttävät DLT: itä tehostamaan liiketoimintaansa.

Tunne asiakkaasi

Yksi ala, joka on hyötynyt blockchainin ja DLT: n käyttöönotosta, on Know Your Client -ratkaisumarkkinat. Kun otetaan huomioon rahoituspalvelujen haasteet asiakkaiden todentamisen ja tunnistamisen yhteydessä talousrikollisuuden ja rahanpesun torjunnassa, DLT: n jäljitettävyys ja muuttumattomuus tekevät näistä kahdesta täydellisen.

Clipeum

Clipeum on pankkien, varainhoitajien ja vakuutusyhtiöiden (mukaan lukien Société Générale, Natixis, Commerzbank, Tikehau Capital ja R3) yhteenliittymä ja eurooppalainen yritys, joka pyrkii ratkaisemaan sektorille ominaiset tehottomuudet avoimen lähteiden yhdistäminen ja keräysprotokolla KYC: hen liittyville asiakirjoille. Alustan avulla yrityksen rahastonhoitajat voivat hallita ja antaa pääsyn pyydettyihin asiakirjoihin.

Alusta tarjoaa ilmaisen pääsyn yritystietojen tarjoajille, kun taas dataa käyttävät rahoituslaitokset maksavat kiinteän lisenssimaksun ja muuttuvat kustannukset kulutetun datan määrän mukaan.

CamelOne

Tämä Singaporessa toimiva yritys on luonut alustan nimeltä vCargo, joka yhdistää toimitusketjun sidosryhmät digitalisoimalla koko end-to-end-prosessin luomalla organisaatioita ja instituutioita. Toistaiseksi foorumi tarjoaa jopa 12 kaupan rahoitustuotetta, mukaan lukien pääsy akkrediteetteihin, tuontipalveluihin ja muihin kaupan tuotteisiin. CamelOne-alusta on tällä hetkellä käytössä logistiikka- ja keräilyyrityksissä sekä pankeissa, puhumattakaan Singaporen kansainvälisestä kauppakamarista.

KYC-ketju

Yhtiö toivoo virtaviivaistavan KYC-prosessin käyttöönottoa antamalla käyttäjille mahdollisuuden hallita digitaalista identiteettinsä turvallisesti ja samalla antaa yrityksille ja rahoituslaitoksille pääsyn työkaluihin asiakastietojen hallintaan.

Ytimessä KYC-Chain on työnkulun ratkaisu, joka on rakennettu DLT-turvaominaisuuksien avulla. Useimpien yritysten ja rahoituslaitosten, kuten Solexin, BlockRealin ja Maxonrow’n, alusta ylittää asiakastunnusten varmentamisen ja sisältää ratkaisuja, jotka hallitsevat koko asiakkaan elinkaarta luotettavalla tavalla. Toistaiseksi projekti on saanut päätökseen yli 500 000 onnistunutta alusten osallistumista eri puolilla maailmaa, WTO: n raportin mukaan.

Vakuutus

Insurwave tarjoaa ohjelmisto palveluna merivakuutusyhtiöille, jotka haluavat olla yhteydessä asiakkaisiin (yksittäisiin ihmisiin ja yrityksiin). Sen DLT-alusta on yksityinen lohkoketju, joka eliminoi haasteet, kuten korkeat transaktiokustannukset ja riskienhallinnan, muiden merivakuutusteollisuuden työnkulkuun liittyvien haasteiden ohella. Noin 20 asiakasta, mukaan lukien Moller, Willis Towers Watson ja Gard Insurance, Insurwave pystyy tuottamaan tuloja vuosittaisilla lisenssimaksuilla ja käyttömaksumallilla.

Kauppa-asiakirjat

Kun yhä useammat yritykset jatkavat työnkulkuprosessiensa digitalisointia, laillisesti digitalisoitujen ja täytäntöönpanokelpoisten asiakirjojen tarve kasvaa. Älykkäitä sopimuksia voidaan käyttää joissakin tapauksissa fyysisten paperisopimusten digitaalisena vastineena kaupassa, mutta niillä ei ole laillisten paperiasiakirjojen joustavuutta ja mukavuutta.

CargoDocs

Käyttämällä DLT: tä Amazon Quantum Ledger -tietokannassa tai AWS QLDB: ssä CargoDocs tarjoaa muuttumattoman ja salauksella todennettavan lopullisten asiakirjojen ja nimikkeiden tapahtumalokin säilyttäen samalla todennettavissa olevan muutoksen historian näissä asiakirjoissa.

Vaikka AWS QLDB ei ole perinteisessä mielessä lohkoketju, se jakaa ominaisuuksia, jotka tekevät siitä samanlaisen kuin DLT, joka mahdollistaa CargoDocsin integroinnin useisiin DLT-ratkaisuihin. Käyttöympäristön avulla foorumi antaa käyttäjilleen mahdollisuuden luoda useita digitaalisia kaupan asiakirjoja, mukaan lukien sähköiset konossementit rahoituslaitoksille ja akkreditit.

Enigio

Enigio on Ruotsissa toimiva digitaalisten asiakirjojen palveluntarjoaja, joka keskittyy digitaalisten alkuperäisasiakirjojen – laskujen, lääketieteellisten päiväkirjojen, asuntolainojen, velkakirjojen, testamenttien, testamenttien jne. – luomiseen ja hallintaan, jotka ovat vapaasti siirrettävissä digitaalisissa verkoissa.

Yhtiön Trace: alkuperäinen tuote yhdistää blockchain-tekniikan ja Ricardian-sopimukset perustamaan DLT-pohjaisen notaari-palvelun, joka mahdollistaa digitaalisten asiakirjojen todentamisen ilman tarvetta tallentaa käyttäjien tai yritystietoja digitaalisen asiakirjan ulkopuolelle. Työkalu muuttaa asiakirjat digitaalisiksi hyödykkeiksi, jotka haltija voi tallentaa paikallisesti, ja ratkaisua voidaan käyttää kaikenlaisten asiakirjojen digitointiin.

Enigio perii maksun asiakirjan luomisesta, mutta sen luomisen jälkeen se voidaan omistaa, hallita ja jakaa vapaasti ilman, että kenenkään on oltava Enigio-asiakas.

CargoX

CargoX on luonut avoimen lähdekoodin Blockchain Document Transaction System -järjestelmän, joka toimittaa konossementteja Ethereum-verkossa. BDTS pystyy koodaamaan, salaamaan ja siirtämään konossementtiasiakirjat sekä muut kauppa-asiakirjat API-järjestelmän kautta, joka on yhteentoimiva muiden lohkoketjujen kanssa.

Toistaiseksi foorumi on saanut tunnustuksia ja tunnustusta palkinnoilla, kuten Blockchain the Year Innovation of the Year in the Transport and Logistics Middle East Excellence Awards. Maker, Mana ja CargoX aikovat nykyisten kumppaneidensa, kuten Global Value Networkin kaltaisten, kanssa käynnistää mahdollisen KYC-ratkaisun vuoteen 2021 mennessä.

Dltledgers

Dltledgers on Aasian ja Tyynenmeren sekä Lähi-idän DLT-alusta, joka digitalisoi kaupan asiakirjat ja sopimukset, jolloin hyödykekauppiaat ja suuret valmistajat voivat käydä kauppaa rajojen yli. Jotkut sen keskeisistä palveluista sisältävät asiakirjojen digitoinnin ostoveloissa, toimittajien rahoitusverkoissa sekä lähtö- ja kestävyysprosesseissa. Hyperledger Fabric -pohjaiseen verkkoon rakennettu dltledgers pyrkii kilpailemaan We.traden ja Komgon kaltaisten kanssa..

eCom

Aasiassa toimiva eCom on yritysten välinen tietojen integrointiyritys, joka tarjoaa DLT-pohjaisen ratkaisun luotettavien tietojen turvalliseen jakamiseen ja vaihtamiseen. Koska yritys palvelee pääasiassa kauppaa ja rahoitusta käsitteleviä instituutioita, näiden asiakirjojen hallinta ja omistaminen ovat ratkaisevan tärkeitä. Maiden välisessä rajat ylittävässä kaupankäynnissä eCom käyttää kaksisuuntaista vaihtorekisteriä.

Tulevaisuudessa eCom aikoo käynnistää projektin toisen vaiheen toivoen luotettavien tietojen siirron toteuttamisen rekisterinsä kautta ratkaisuna kauppa-asiakirjojen digitalisointiin. Toistaiseksi eCom-rekisterillä on jaettu yli 320 000 asiakirjaa yli 3100 organisaatiosta, mukaan lukien IBM, Accenture ja MuleSoft, muutamia mainitsemaan.

edoxOnline

EdoxOnline on Ethereum-verkkoon rakennettu käyttövalmis DLT-alusta kansainvälisen kaupan asiakirjojen digitointiin. Yhdistämällä ja yhdistämällä kansainvälisen kaupan eri sidosryhmät edoxOnline virtaviivaistaa asiakirjojen myöntämisprosessia kansainvälisen kaupan nopeuttamiseksi, inhimillisten virheiden lieventämiseksi ja petosten eliminoimiseksi, jotka ovat kaikki alalle ominaisia ​​haasteita. Alustalla on useita käyttäjiä, mukaan lukien rahdinantajat, katsastajat ja kauppayhtiöt, kuten The Russell Marine Group ja Alex Stewart International.

Alusta pystyy käsittelemään sähköisiä konossementteja ja muita asiakirjoja samalla, kun se mahdollistaa reaaliaikaisen yhteistyön ja yksityisyyden.

Galileo Bolero

Bolero tarjoaa turvallisen viestinnän eri sidosryhmien välillä kauppa- ja merenkulkuprosessissa. Vaikka sillä on blockchain-agnostinen alusta, Bolero pyrkii mahdollistamaan eri DLT-alustojen ja muiden kuin DLT-alustojen yhteentoimivuuden API: n avulla..

Ytimessä yrityksen tekniikka pyrkii varmistamaan turvallisen ja tehokkaan viestinnän tarjoamalla yritystason työkaluja, jotka ovat tarpeen tietojen turvalliseen jakamiseen eri lohkoketjujen välillä.

TradeWindow

Aasian ja Tyynenmeren alueella toimiva TradeWindow on yritys Cube, DLT-alustan takana kauppahallinnolle, jonka avulla maahantuojat ja huolitsijat voivat jakaa lähetysasiakirjoja ja toimitusketjun tietoja luvan saaneiden kumppaneiden kanssa. Alusta toimii yhtenä totuuslähdejärjestelmänä, joka kykenee digitalisoimaan vaatimustenmukaisuuden, riskienhallinnan, vientidokumentaation ja kaupan rahoituksen.

Cube tarjoaa maahantuojille ja viejille pääsyn muuttumattomaan kirjausketjuun jokaisen B2B- tai yritysten välisen vaihdon yhteydessä. TradeWindow väittää omistavansa yli 700 asiakasta, joilla on joukko toimitusketjun osallistujia, kuten Western Union, Mastercard ja Australian Commonwealth Bank..

Trusple

Trusple-alusta on AntChain, blockchain-pohjaisten ratkaisujen tarjoaja rajat ylittävään kauppaan. Alusta toimii rahoituspalvelujen tarjoajana, joka tuottaa älykkäitä sopimuksia, jotka sanelevat toimitus- ja maksuehdot automatisoidakseen ja käsittelemään maksuja ehtojen täyttyessä.

Käyttämällä älykkäitä sopimuksia lohkoketjussa Trusple pystyy digitalisoimaan perinteisen, manuaalisen, paperipohjaisen kansainvälisen kaupan arvoketjun ja samalla tekemään jokaisesta sopimuksesta väärinkäytön. Jotkut sen tärkeimmistä käyttötapauksista sisältää pankit ja pienet ja keskisuuret yritykset, kuten Citi, DBS Bank, Deutsche Bank ja Standard Chartered.

Vakt

Vakt on tällä hetkellä saatavana vain öljymarkkinoilla, ja se auttaa eri kauppiaita, terminaaleja, välittäjiä ja kaupparahoituspankkeja vaihtamaan tietoja ja kaupan asiakirjoja turvallisesti ja saumattomasti suoraan sisäisistä järjestelmistään. Alusta rakennetaan saman tavoitteen saavuttaneiden yritysten yhteistyön ja kumppanuuksien kautta, kuten BP, Equinor, Gunvor, Koch Supply & Kaupankäynti, Mercuria ja Shell.

Lohkoketjun rakentaman alustan avulla käyttäjät voivat hallita fyysisiä tapahtumia ja vahvistaa kauppa- ja laskujen maksamisen ilman paperiprosessien tehottomuutta. Kuten useimmat alan DLT-alustat, Vakt toimii yhtenä totuuden lähteenä ekosysteeminsä osallistujille hajautetulla kirjausketjulla, joka suojaa tietojen yksityisyyttä.

Aalto BL

Perustamisensa jälkeen vuonna 2015 Wave on väittänyt olevansa maailman ensimmäinen live-asiakirjanvaihtosovellus. Alustan testaamiseksi ja käyttöönottamiseksi yhtiö on tehnyt yhteistyötä muun muassa Barclays Bankin, Israel Shipping Companyn ja Kiinassa toimivan Sparx Logisticsin kanssa..

WaveBL on suunniteltu antamaan käyttäjilleen mahdollisuuden vaihtaa ja allekirjoittaa digitaalisesti asiakirjoja, kuten konossementteja kryptografisesti salatussa vertaisverkossa. Siksi ilman keskitettyä rekisteriä Wave-käyttäjät voivat hallita kauppa-asiakirjojaan jokaisen tapahtuman yhteydessä.

Toimitusketju

Aero Blockchain Alliance

Lentomatkustusteollisuus on ollut yksi koronaviruspandemian kärsimistä. Lentoyhtiöille ja lentokentille tarkoitettu ratkaisu- ja palveluntarjoaja Sita on kuitenkin luonut Aero Blockchain Alliancen ratkaisuna joihinkin alan tärkeimpiin liiketoimintakipuihin soveltamalla DLT: tä.

Blockchain-tekniikan lisäksi foorumi kootaan huolitsijoiden ja rahdinantajien sähköiset tiedot, puhumattakaan IoT: tä käyttävistä lentoyhtiöistä ja maahuolitsijoista. Parantamalla lastia IoT-antureilla, alusta pystyy seuraamaan lähetysten edistynyttä seurantaa. Muut tuonnin ja viennin kuljetusasiakirjat digitalisoidaan myös alustan avulla automatisoimalla keskeiset prosessit.

Calista

Calista on yhdysvaltalainen automatisoitu vientipalveluyritys, joka tarkistaa logistiset asiakirjat ja vaatimustenmukaisuustoiminnot tarjoamalla samalla myös seuranta- ja jäljitysratkaisuja. Calista käyttää alustallaan maailmanlaajuisesti osallistuvia yhteisöjä ja käyttää palveluitaan maksu- ja tilausmallia. Jotkut sen merkittävimmistä osallistujista ovat Astanan kansainvälinen finanssikeskus, Trade-Van, Kiina-ASEAN-tietosatama ja Thaimaan kauppa- ja teollisuusministeriö.

Kiina – Eurooppa e-Single

Virallisesti käynnistetty 23. lokakuuta Kiina – Eurooppa-e-Single integroi alustalleen useita hallintopalveluja. Näihin palveluihin kuuluu logistiikan toimitusketjujen seuranta, lastien intermodaalisuuden ja jäljitettävyyden helpottaminen koko arvoketjussa sekä useiden toimitusketjun hallintapalvelujen integrointi yhdelle alustalle. Siksi osallistuvat yritykset voivat seurata logistiikan toimitusketjuaan, mikä antaa mahdollisuuden reagoida ennätysajassa varsinkin sellaisten rajojen aikana, kuten nykyinen maailmanlaajuinen pandemia.

Toimita

Vaikka tämä alusta on rakennettu hajautetulla arkkitehtuurilla, joka optimoi tiedonkulun kansainvälisessä kaupassa, sillä on ominaisuuksia, jotka tukevat omaisuuden notaaria, käyttäjien todentamista ja omaisuuden rekisteröintiä. Siksi kaikki kansainvälisessä kaupassa tarvittavat asiakirjat tai jopa tapahtumat voidaan digitalisoida alustan kautta luottamuksen lisäämiseksi.

Tällä hetkellä alusta on keskittynyt Singaporessa, Alankomaissa ja Etelä-Koreassa, johon osallistuu muun muassa Samsung SDS (yrityksen osakkeenomistaja), Rotterdamin viranomainen sekä toimitusketjun lähettäjien, viejien ja ostajien kokoelma..

DP-maailma

Dubaissa sijaitseva DP World työskentelee luvallisella blockchain-järjestelmällä, jonka tavoitteena on tulla seuraava globaali ja universaali kaupankäyntialusta. Yhtiö työskentelee huolitsijoiden, rahoituslaitosten sekä julkisten ja yksityisten yksiköiden kanssa Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa edistääkseen DLT-alustansa käyttöönottoa.

Pari sen tärkeintä esityslistaa on digitalisoida satamassa vaaditut lähtö- ja saapumistodistukset sekä alkuperätodistukset. Parantamalla logistiikkayhteisön osallistujien luottamusta DP World pyrkii poistamaan jätteet ja parantamaan tehokkuutta.

CargoSmart

Koska maailmanlaajuinen merenkulkuala vaatii osallistujien välistä yhteistyötä, Global Shipping Business Network on rakentanut CargoSmartin, Hyperledger Fabric DLT -kehyksen merenkulku- ja logistiikkateollisuudelle. Ytimessä CargoSmartissa on kolme kerrosta: liiketoiminnan API-kerros, lohkoketjun pysyvyyskerros ja alustan palvelutaso. Kaikki kolme tasoa tarjoavat yhdessä salauksen ja digitalisoivat toimitusketjuteollisuuden yritysten liiketoimintamallin noudattaen samalla hallituksen sääntöjä.

TradeLens

IBM: n ja Maerskin yhteistyön tuloksena luotiin TradeLens, joka on toimitusketjun kauppapaikka. Käyttäjät voivat jakaa toimitusketjun asiakirjoja ja tietoja päällekkäin ja tallentaa nämä tiedot taatusti yksityisyyden ja turvallisuuden avulla. Hyberledger-kankaalle rakennettu TradeLens tarjoaa myös ohjelmisto palveluna -palvelun 200 jäsenelle, joista suurin osa on yrityksiä, pankkeja, tulliviranomaisia ​​ja alueellisia huolitsijoita. Jotkut näistä 200 jäsenestä sisältää Agility, Southway Group ja Namsung.

TradeLensin suojaustasot ovat sellaiset, että yhteisöt tietävät, kenen kanssa he ovat tekemisissä. Älykkäitä sopimuksia käytetään automatisoimaan liiketoimintaprosesseja ja lisäämään luottamusta, kun taas salaustekniikalla luodaan alkuperäisiä digitaalisia asiakirjoja, joita ei voida kopioida.

Adoptio on tulossa

Maailman kauppajärjestön vanhempi analyytikko Emmanuelle Ganne kertoi Cointelegraphille: “DLT voisi tuoda maailmankaupan työvoimavaltaisesta höyryjunasta ikään, joka liikkuu suurella nopeudella kitkattomasti”, ja lisäsi:

“DLT: llä on valta rikkoa olemassa olevat siilot ja korvata kansainvälisen kaupan toteuttamiseen tarvittavat monet kädenpuristukset yhdellä kädenpuristuksella, mikä vähentää tehottomuutta ja pienentää kustannuksia.”

Teknisestä näkökulmasta, ja kuten edellä mainituista esimerkeistä nähdään, DLT on valmis korvaamaan perinteiset transaktiojärjestelmät tehokkailla ja läpinäkyvillä työkaluilla. Sääntely on kuitenkin edelleen tiellä ja luo merkittävän pullonkaulan hyväksymisprosessissa.

Aiheeseen liittyvät: Kaupan rahoitus: Uusin teollisuus DLT: n käyttöönoton lisäämiseksi COVID-19: n keskellä

Deepesh Patel, Trade Finance Globalin – kaupan rahoitusalustan – toimittaja, kertoi Cointelegraphille: “Suurin osa pankeista ei ole vielä nähnyt viranomaisten mielekästä tukea helpottaakseen kauppaa digitaalisilla ehdoilla, ja kehotamme valtion viranomaisia ​​ja päättäjiä ympäri maailmaa puuttumaan näihin historiallisiin ongelmiin ja villisti vanhentuneita lakeja. “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map