Ei veroa sinulle: miksi krypto-kauppiaat ja kaivostyöläiset saattavat mennä Portugaliin

Digitaalinen omaisuus on perinteisen rahoituksen ulkopuolella ja ilman keskeistä auktoriteettia, ja se on asettanut hallituksille useita haasteita maailmanlaajuisesti. Monet kansat ovat kamppailleet siitä, kuinka määritellä ja säännellä kryptovaluuttoja, eikä yhtenäisyyttä ole, koska jokainen maa on kehittänyt oman ainutlaatuisen lähestymistavansa.

Tiedot ja avoimuus näyttävät olevan parhaita välineitä sääntelyvarmuuden ja institutionaalisen kysynnän tiellä. Jotkut maat, kuten Yhdysvallat ja Yhdistynyt kuningaskunta, hyödyntävät tätä parempien vero- ja sääntelypuitteiden luomiseksi, toiset eivät kuitenkaan käsittele salausta yhtä hyvin. Esimerkiksi Intia päätti äskettäin poistaa salauskiellonsa ja olla yhteydessä alaan.

Salausvaluutat ovat laillisia useimmissa maissa, ja Japani on loistava esimerkki progressiivisesta lainsäädännöstä. Vuonna 2017 Japanin hallituksesta tuli ensimmäinen maa, joka tunnusti Bitcoinin (BTC) valuuttana ja myönsi viralliset lisenssit pörsseille, mikä edisti jo nyt yhden maailman suurimmista Bitcoin-markkinoista..

On enemmän esimerkkejä maista, joissa on salauksenystävällisiä säännöksiä ja veropolitiikkaa, mutta kaikki salausta suosivat maat eivät ole kehittäneet oikeudellisia puitteita aivan yhtä suotuisiksi kuin Portugali, varsinkin kun on kyse vähittäiskauppiaiden verotuksesta.

Useimmat maat veloittavat normaalin myyntivoittoveron kryptovaluuttavoitoista, kuten Yhdysvallat tai Iso-Britannia, ja monissa tapauksissa näiden verojen ilmoittaminen voi olla painajainen. Florian Wimmer, Blockpitin toimitusjohtaja ja perustaja – yritys, joka tarjoaa verolaskennan ja salkun seurannan kryptovaluutoille – kertoi Cointelegraphille:

”Useimmissa maissa salaus nähdään taloudellisina hyödykkeinä, kuten esim. omaisuutta ja verotetaan tällaisten varojen voimassa olevan sääntelyn jälkeen. Tämä tarkoittaa, että jokainen tapahtuma on verotettava tapahtuma. […] Sitten tiettyjen kolikoiden / rahakkeiden (etenkin arvopapereiden kanssa) ja muiden “erityisten verotapahtumien”, kuten kovahaarukoiden, ilmapisaroiden jne., Välillä on sääntelyeroja. Sitten sinun tulisi tietysti seurata omaisuuttasi ja niiden varoja hankinta-aika ja arvo, kun siirrät niitä vaihtotiliesi ja lompakkosi välillä. Luulen, että näet, mistä monimutkaisuus tulee. “

Täällä Portugalin kaltaisilla mailla on erittäin salausystävällisiä lakeja. Vaikka on turvallista sanoa, että sääntelyelimet ja yleisö ymmärtävät yhä suurelta osin digitaalisia varoja, voidaan spekuloida, että jotkut näistä yhteisöistä Portugalissa ja muissa maissa ovat valmiita tarjoamaan ystävällisen perustan digitaalisen omaisuuden kasvulle.

Verot Portugalissa ennen vuotta 2017

Vaikka salausveroja Portugalissa voidaan nyt pitää ystävällisinä, vähittäiskauppiaiden salliminen hyötyä arvonlisäverotonta politiikkaa ei aina ollut. Aiemmin Bitcoinin, sen verotuksen ja sääntelyn näkymät olivat joko epävarmat tai negatiiviset. Vuonna 2013 Banco de Portugal – maan keskuspankki – annettu lausunto, joka varoittaa käyttäjiä kryptokaupan riskeistä, koska keskusviranomaista ja “tallettajien / sijoittajien suojarahastoa” ei ole. Lausunnossa sanottiin:

“Koska ei ole keskitettyä yksikköä, joka takaisi maksujen peruuttamattomuuden ja lopullisuuden, Bitcoinia ei voida pitää turvallisena valuuttana, koska sen hyväksymisestä maksutapana ei ole varmuutta.”

Vuoden 2016 lopussa Portugalin vero- ja tulliviranomainen vapautettu virallinen asiakirja, jossa todetaan, että kryptovaluuttojen kaupankäynnistä ja myynnistä kannettaisiin arvonlisävero, ja ilmoitetaan:

“Kryptovaluuttoja ei teknisesti pidetä” valuuttoina “. […] Ne voidaan kuitenkin vaihtaa voittojen kanssa todellisiin valuuttoihin (olivatpa ne euroja, dollareita tai muita), tähän tarkoitukseen erikoistuneiden yritysten kanssa. […] Siksi kryptovaluutat voivat tuottaa erilaisia ​​verotettavia ilmoituksia. “

Asiakirjassa sääntelyviranomaiset mainitsivat, että kryptovaluuttojen ostamisesta tai myymisestä saadut voitot olivat todella verollisia. Tuolloin myös valtiovarainministeriö totesi että Bitcoinilla ei ollut oikeudellista kehystä, mutta että sen tulot olivat edelleen verotettavia samalla tavalla kuin muut vaihdettavissa olevat varat. Sääntelyelimet ovat kuitenkin edelleen ristiriitaisia ​​keskenään tänä aikana.

Vuonna 2017 epävarmuus oli huipussaan, ja vastausten saaminen salauksen verotuksesta ei ollut helppoa. Kuten Portugalin talousjulkaisussa Jornal de Negócios mainittiin, vero- ja tulliviranomainen totesi, että kyllä, kaikki kaupat Bitcoinilla ovat arvonlisäverollisia. Valtiovarainministeriö ilmoitti kuitenkin puhelimitse, että digitaalisesta valuutasta ei veroteta lainkaan.

Tämä hämmennys johtuu siitä, että vero- ja tulliviranomainen halusi verottaa Bitcoiniin liittyviä voittoja huolimatta minkäänlaisen verolainsäädännön puuttumisesta, mikä näytti luovan eräänlaisen hämmentävän porsaan salakirjoitusten verotuksen ilmoittamisessa.

Portugali ja Bitcoin: Kuoppainen tie ystävällisiin veroihin

Nyt asiat näyttävät paljon selkeämmiltä kauppiaille ja kaikille niille, jotka käsittelevät Bitcoinia Portugalissa. Joulukuussa 2017 valtiovarainministeriö kertoi Dinheiro Vivo, portugalilainen talousuutisliike, että Bitcoinin vähittäiskaupat eivät ole verotettavia ja että verotetaan vain ammattitoiminnasta johtuvia tuloja tai kauppoja. Ministeriön virkamies totesi:

“Bitcoiinien myyntiä ei veroteta IRS: n mukaan suhteessa Portugalin verojärjestelmään, nimittäin E-luokan (pääkaupungit) tai G (voitot) soveltamisalaan, paitsi jos se muodostaa tavallisuutensa vuoksi ammatillista tai yritystoimintaa verovelvollisen verovelvollinen, jolloin sitä verotetaan luokan B mukaisesti. “

Yksinkertaisesti sanottuna rento vähittäiskauppias ei tarvitse maksaa veroja näistä kaupoista. Jos kuitenkin olet yritys, joka käy kauppaa Bitcoinilla palveluna tai itsellesi, tai jos olet henkilö, joka ansaitsee tulosi kaupankäynnistä, sinun on maksettava veroja. Kun palkat maksetaan Bitcoinissa tai salauksessa, niitä verotetaan kokonaan samalla tavalla kuin minkä tahansa muun valuutan kanssa. Mutta kaikissa maissa ei ole niin helppoa saada palkkoja salauksessa, kuten PaymentX: n tuotepäällikkö Igor Samohin kertoi Cointelegraphille:

”Kun vaihdat arvopapereita tai muita rahoitusvälineitä, maksat veroja. Voin olettaa, että he tekevät sen salauksen popularisoimiseksi, ja verot tulevat myöhemmin. Se on tietysti hyvä. […] Maat, jotka eivät salli palkkojen maksamista salauksessa, pelkäävät, että valuutat eivät ole säänneltyjä, eivätkä he ymmärrä, että esimerkiksi Bitcoin-kaupat ovat läpinäkyvämpiä kuin fiat-maksut pankkikorteilla. “

Edistääkseen varmuutta vero- ja tulliviranomainen annettu selkeät ohjeet tammikuussa 2019 vastauksena yleisen verolain 68 artiklaa koskevaan kyselyyn. Nämä ohjeet antoivat monia vastauksia yleisiin kysymyksiin, jotka liittyvät Bitcoinin käsittelyyn. Asiakirjassa pyrittiin vastaamaan tärkeisiin kysymyksiin, kuten mitkä asiakirjat täytetään missä tapauksissa, miten salauslasku laskutetaan, kolikoiden alkutarjouksia koskevat säännöt ja paljon muuta. Jorge Mesquita, portugalilaisen maksupäätteitä tarjoavan portugalilaisen Universe Coin -yrityksen operatiivinen johtaja, laajensi asiaa:

“Tällä hetkellä Portugalin arvopaperimarkkinakomissio (CMVM) arvioi kutakin ICO: ta erikseen ja katsoo, että” siirtokelpoisten arvopapereiden pätevöinnissä on oltava liikkeeseenlaskijan sitoutuminen toimiin, joiden perusteella voidaan odottaa tuottoa sijoittajille “. jota noudatamme, eikä ole mitään lakeja tai säännöksiä, jotka koskevat nimenomaisesti myyntimerkkejä, joten emme ole törmänneet ongelmiin. “

Mutta tämä ei ollut viimeinen kerta, kun maa sääti suotuisaa krypto-valuuttoja koskevaa lainsäädäntöä. Viime vuonna vero- ja tulliviranomainen vapautettu Vielä yksi asiakirja, jossa mainitaan Euroopan unionin tuomioistuimen edellinen vuoden 2015 päätös, jossa todetaan, että salausvaluuttamaksuja ja kaivospalkkioita ei veroteta.

Portugali: Uusi salaus?

Bitcoinin verottamatta jättäminen voi näyttää väärältä, koska se ei todellakaan näytä hyödyttävän hallituksia lyhyellä aikavälillä. Mutta salausvaluuttayritysten kasvun ajaminen voi olla vahva kannustin. Monet jo huomioon Lissabon on jonkin verran startup- ja teknologiakeskus, ja siellä järjestetään tärkeitä tapahtumia, kuten Web Summit.

Tämä cryptocurrency -näkymä voi olla liikkeelle saadakseen käyttäjät kiinnostumaan kaupankäynnistä ja luomaan lisää portugalilaisia ​​kauppapaikkoja ja muita yrityksiä. Näiden yhteisöjen verotus voi osoittautua tulevaisuudessa hedelmällisemmäksi, ja Mesquitan mukaan:

”Portugali on pieni maa Euroopan unionissa, jota pidetään hyvänä testausalustana teknologiayrityksille, erityisesti startup-yrityksille. […] Jopa Euroopan tasolla kryptovaluuttoja ei pidetä häiritsevinä innovaatioina, joita ne voivat olla, ja niin, Portugalin viranomaiset ovat todenneet, että kryptovaluuttamaksut eivät sisällä arvonlisäveroa, ja salauksen louhinnasta ja kaupankäynnin tuloksista ei kanneta tuloveroa. , mikä tekee Portugalista ihanteellisen maan salauksen käyttäjille. “

Salaisuuden tulevaisuus Portugalissa

Huolimatta edistyksellisestä verotusta koskevasta lainsäädännöstä Portugali ei ole vielä tehnyt niin perustaa erityinen kryptovaluuttojen sääntelykehys. Digitaalisten valuuttojen liikkeeseenlasku ja kaupankäynti on edelleen maan keskuspankki tai muu kansallinen tai eurooppalainen finanssiviranomainen ei ole sääntelemätöntä ja valvomatonta.

Keskuspankki kannustaa myös kaikkia luotto-, maksu- ja sähköisiä valuuttalaitoksia pidättäytyä salausvaluuttojen ostamisesta, hallussapidosta tai myymisestä lukuisten riskien vuoksi.

Siitä huolimatta Portugalin hallituksen asteittainen asenne kryptovaluutan vähittäiskauppaan ja kaivostyöläisiin tekee siitä erittäin houkuttelevan kauppiaille ja sijoittajille. Kysyttäessä siitä, kuinka hallitus hyötyy näistä salausverohelpotuksista, Wimmer sanoi:

“On selvää, että he hyötyvät siitä, että heidän ei tarvitse itse käsitellä tätä monimutkaisuutta vaadittaessa veroja ja hallita ihmisiä ja tietysti saada ihmiset ja yritykset muuttamaan maahansa ja hyötymään siitä sitten muilla tavoin.”

Kaikki edellä mainitut tekijät luovat hedelmällisen maaperän kryptovaluuttainfrastruktuurille kukoistamaan, mahdollisesti kilpailemalla muiden salausta edistävien maiden, kuten Maltan, kanssa. Asianmukaisen oikeudellisen kehyksen täytäntöönpano saattaa kuitenkin olla vielä vuosien päässä, ja se riippuu siitä, miten teollisuus ja tekniikka edistyvät maassa.

Guido Santos, portugalilaisen blockchain-keskittyvien konsultointi-, kehitys- ja integraatiopalvelujen tarjoajan Genesis Studion perustaja ja teknologiajohtaja, kertoi Cointelegraphille: “Olemme maassa, jossa sääntely etenee vain, kun tekniikka tekee.”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map