ETH-kaivostyöläisillä on vähän valinnanvaraa, kun Ethereum 2.0 lanseerataan PoS: n kanssa

Kun Ethereum on vihdoin aloittamassa Ethereum 2.0 -päivityksen myöhemmin tänä vuonna, lopettaen pitkät viivästykset, verkko alkaa siirtyä kohti todistusmallia.

Näin ollen verkko hylkää työtodistuksen konsensusalgoritmin, jättäen Ether (ETH) -kaivosmiehille vain vähän vaihtoehtoja. Koska heidän laitteistonsa vanhentuvat, heidät pakotetaan aloittamaan altcoineiden louhinta tai sertifioimaan uudelleen ETH-sidosryhmiksi. Joten mikä on ETH-kaivostoiminnan nykytila ​​ja mitä toimialalle tapahtuu tulevan siirtymän seurauksena?

GPU v. ASIC

Ethereumin konsensus perustuu tällä hetkellä PoW-järjestelmään, joka on samanlainen kuin Bitcoin (BTC). Siksi kaivosprosessi on lähes identtinen Ethereumille, koska kaivostyöläiset käyttävät laskentaresurssejaan ansaitsemaan palkkioita jokaisesta suorittamastaan ​​lohkosta.

Näiden prosessien välillä on kuitenkin edelleen suuri ero. Vaikka Bitcoin-kaivostoiminnasta on tullut lähes täysin riippuvainen ASIC: ista – suurista, kovista koneista, jotka on suunniteltu erityisesti kryptovaluutan louhintaan ja jotka ovat enimmäkseen klusteroituja halvan sähkön alueilla – Ethereumin PoW-hajautusalgoritmi, nimeltään Ethash, on suunniteltu suosimaan globaalien sirutuottajien, kuten Nvidia ja AMD. GPU: t ovat paljon halvempia ja helpommin saatavilla kuin ASIC: t, kuten Thomas Heller, salausvaluutan kaivosaltaan F2Poolin globaali liiketoimintajohtaja, selitti keskustelussa Cointelegraphin kanssa:

“Koska ASIC-koneet ovat hyvin erikoistuneita koneita, uuden sukupolven julkaisu on usein valtava tekniikan hyppy. Joten heidän hajautusaste on paljon suurempi ja energiatehokkuus on parempi kuin edellinen sukupolvi. Tämä tarkoittaa, että nämä valmistajat ovat käyttäneet paljon rahaa sen tutkimiseen ja kehittämiseen. Heidän koneensa ovat usein melko kalliita, kun taas näytönohjaimet ovat paljon edullisempia. “

Heller lisäsi, että GPU-kaivostyöntekijöillä “on paljon enemmän joustavuutta siinä, mitä voit kaivaa”. Esimerkiksi Nvidia GeForce GTX 1080 Ti -kortti – suosittu valinta – voi kaivaa yli 15 eri valuuttaa, kun taas ASIC-yksiköt tukevat yleensä vain yhtä valuuttaa.

Ethereum-verkko ei kuitenkaan ole täysin immuuni ASIC-kaivostyöntekijöille – ainakaan nykyisessä tilassaan. Huhtikuussa 2018 Bitmain julkaisi Antminer E3: n, ASIC: n, joka on tuotettu erityisesti Ethereumin kaivostoimintaan. Huolimatta laajasti menestyneestä mallista, jonka hash-nopeus on 180 megahashes sekunnissa ja virrankulutus 800 wattia, se on saanut ristiriitaisia ​​reaktioita Ethereum-yhteisöltä. Huomattava osa grafiikkasuoritinten omistajista näytti kärsineen voiton menetyksestä, kun ASIC: t kytkettiin verkkoon, kun taas jotkut joutuivat jopa vaihtamaan eri verkkoihin.

“Sen julkaisussa, että ETH on ASIC-vastustuskykyinen. Toivon, että valkoisella paperilla tarkoitetaan jotain ” oli yksi r / EtherMining-ketjun tärkeimmistä kommenteista, jossa keskustellaan Antminer E3: sta ilmoituksen ajankohtana. “800 usd vain 180 mh: lle” erilainen Reddit-käyttäjä väitti. “Hardfork tai die eth.”

Jotkut Ethereumin käyttäjät ehdottivat, että Bitmainin kaivoslaite voi johtaa suurempaan keskittämiseen ja siten lisätä 51 prosentin hyökkäyksen mahdollisuutta. Pian ryhmä kehittäjiä ehdotti ohjelmallista työn todistamista tai ProgPoW – nykyisen Ethereum-algoritmin, Ethash, laajennus, joka on suunniteltu parantamaan näytönohjainten kilpailukykyä ja edistämään siten hajauttamista.

Maaliskuun mukaan paperi Kirjoittajana on ProgPoW: n apuyrittäjä Kristy-Leigh Minehan, noin 40% Ethereumin hajautusasteesta syntyy Bitmain ASIC: ilta. Poolin – ETH: n kuudenneksi suurin uima-allas – varapresidentti Alejandro De La Torre vahvisti Cointelegraphille, että “GPU-kaivostoiminta on edelleen hallitseva” Ethereum-verkossa, ja lisäsi:

“Tällä hetkellä ETH-kaivostoiminnan voitto ei ole korkea, ja GPU-laitteiden hallintakynnys ja kustannukset ovat korkeammat kuin Asic-laitteilla. Asic-laitteisiin verrattuna GPU-laitteet ovat kuitenkin joustavampia kuin aiemmin, voit vaihtaa muihin kolikoihin eri algoilla. “

ProgPoW: ta ei ole vielä integroitu Ethereumiin, ja on epäselvää, milloin se lopulta tapahtuu – Ethereumin ydinkehittäjät keskustelivat maaliskuussa siitä, hyötyisikö ProgPoW todella verkosta lähes kahden tunnin ajan, eivätkä he päässeet yksimielisyyteen. Erityisesti Bitmainin edustaja kertoi aiemmin Cointelegraphille, että kaivoslaitteiden jättiläinen ei aio pidentää Antminer E3: n elinikää toimimaan lokakuun 2020 jälkeen: “Sikäli kuin tiedämme, kaivostoiminta päättyy suunnilleen lokakuun aikana tai joskus tämän jälkeen.”

Turvallinen mutta epäselvä tulevaisuus

Itse asiassa Ethereum siirtyy kaivostoiminnasta tulevaisuudessa. Ethereum 2.0 on suunniteltu käynnistettäväksi myöhemmin vuonna 2020, ja se on merkittävä lohkoketjun verkkopäivitys, joka on suunniteltu siirtämään nykyinen PoW-konsensusalgoritminsa PoS: ään, jossa kaivostyöläiset ovat virtuaalisia ja joita kutsutaan “lohkojen validoijiksi”.

Tarkemmin sanottuna ne valitaan satunnaisesti ottaen huomioon käyttäjien rikkaus verkossa tai heidän “osuutensa”. Toisin sanoen, mitä enemmän kolikoita PoS-validoijat päättävät panostaa, sitä enemmän kolikoita ne kertyvät palkkiona.

Ethereumin perustaja Vitalik Buterinin mukaan verkko muuttuu turvallisemmaksi ja kalliimmaksi hyökkäykseksi kuin Bitcoinin siirtymisen seurauksena, vaikka salausyhteisössä on keskusteltu jo vuosia siitä, mikä konsensusalgoritmi on parempi. Ethereum 2.0: n julkaisu tapahtuu kuitenkin edelleen epäselvästi, koska lukuisat virheet ja hallintaongelmat viivästyttävät prosessia.

Aiheeseen liittyviä: Yhdentoista tunnin asettama Ethereum 2.0: n julkaisupäivä ongelmien jatkuessa

Toinen PoS-järjestelmän oletettu etu on, että se on paljon energiatehokkaampi kuin PoW-lohkoketjut. Mukaan tiedot Digiconomistilta kryptovaluutan vuotuinen kokonaisjalanjälki on 59,31 terawattia tunnissa, mikä on verrattavissa koko Kreikan maan virrankulutukseen. Bitcoin ei kuitenkaan välttämättä ole niin huono ympäristölle kuin se näyttää heinäkuun 2019 raportin ansiosta, jonka mukaan arviolta 74% Bitcoinin louhinnasta tapahtuu uusiutuvien energialähteiden avulla.

Mitä tapahtuu todellisille Ethereum-kaivostyöläisille? Mukaan dokumentointi Ethereum 2.0 -suunnitelmaan kuuluvasta Casper-päivityksestä verkko tukee aluksi hybridimallia, johon sisältyisivät sekä PoW että PoS, jättäen siten tilaa sekä lohkojen validointilaitteille että GPU / ASIC-kaivostyöläisille. “Siellä tulee varmasti olemaan siirtymäaika, jolloin molemmat verkot ovat käynnissä”, kertoi Skale Networkin – Ethereumiin perustuvan blockchain-alustan – toimitusjohtaja Jack O’Holleran Cointelegraphille tarkentamalla, että tämä prosessi vie jonkin aikaa:

“Siirtyminen ETH2: een vie varmasti aikaa – mahdollisesti vuosia eikä kuukausia. Hyvä uutinen tämän siirtymisen hitaudesta on, että DApps- ja DeFi-alustat voivat siirtyä vapaa-ajallaan todellisten todisteiden perusteella elinkelpoisuudesta, turvallisuudesta ja adoptiosta. Tämä on nettopositiivinen Ethereumin ekosysteemille. “

Minulle tai ei minun?

Kun Ethereum toimii täysin PoS-kiskoilla, kaivostyöläisillä on kaksi vaihtoehtoa. Yksi on myydä laitteet ja käyttää kyseiset rahat keräämään enemmän ETH: ta ja panostamaan, kun taas toinen vaihtoehto, joka on saatavana yksinomaan GPU-kaivostyöntekijöille, on yksinkertaisesti siirtyä muihin Ethash-verkkoihin ja kaivosalkooseihin. Nick Foster, yhdysvaltalainen kaivoslaitteiden jälleenmyyjä Kaboomracks, kertoi Cointelegraphille, että useimmat ETH-kaivostyöläiset valitsevat jälkimmäisen vaihtoehdon:

“Sanoisin, että useimmat kaivostyöläiset eivät todellakaan halua kaivostoimintaa saadakseen ETH: ta tai tiettyä kolikkoa. Kyllä, tietty määrä minua ja pitää kiinni, mutta väittäisin, että suuri joukko altcoin-kaivostyöläisiä pitää kolikoitaan milloin tahansa. “

Foster jatkoi kuvaillessaan, kuinka hän siirtyi Ravencoinin (RVN), Ethash-peer-to-peer blockchain -omaisuuden, louhintaan 3 Gt: n GPU-yksiköllä, kun ETH: n louhimisesta tuli kannattamatonta: “Se on kaivoskorppi, ja myyn BTC: lle heti vakauden vuoksi ja myydä USD: lle maksamaan voimani heti. Sanoisin, että monet ihmiset käyttävät tällaista strategiaa. “

Kuten Foster tiivistää, hän odottaa ETH-kaivostyöläisten siirtyvän pois verkosta, kun taas uudet pelaajat – ne, jotka eivät investoineet sähköinfrastruktuuriin tai laitoksiin – panostavat ETH: lle. Hän kuvaili seuraavaa skenaariota:

“En voi kuvitella kuinka suuri dork olisin, jos löytäisin viiden vuoden vuokrasopimuksen 0,04 dollarin teholla, ja kaivosin ETH: tä ja päätin myydä kaiken ja maksaa vain vuokrasopimuksen, jotta voisin panostaa ETH: ksi korvaus.”

Kaivostoiminnan laiteohjelmistoyrityksen Asic.to perustaja Marc Fresa oli samaa mieltä tästä mielipiteestä keskustelussa Cointelegraphin kanssa: “Jos olet investoinut kaivokseen, et halua panostamista, koska sinulla on siihen rakenteita.”

Yksi suurimmista altcoineista, jotka saattavat hyötyä PoW-kaivostyöläisten poistumisesta Ethereumista, on Ethereum Classic (ETC), konservatiivisempi versio blockchainista, jolla ei tiettävästi ole PoS-liittyviä suunnitelmia. Koska se toimii myös Ethash-algoritmilla, sen hash-nopeus saattaa kokea merkittävän piikin Ethereum 2.0 -käynnistyksen aiheuttaman potentiaalisen kaivostyöntekijöiden siirtymisen seurauksena..

Aiheeseen liittyviä: Ethereum 2.0 Staking, selitetty

ETH: n suuremmilla kaivosaltailla on samanlaiset vaihtoehdot. Kysyttäessä yrityksensä Ethereumia koskevista PoW-suunnitelmista, Heller kertoi Cointelegraphille, että F2Pool lanseerasi sisaryhtiön nimeltä stake.fish aiemmin vuonna 2018 Ethereum PoS -päivitysilmoituksen jälkeen. Koska vaihtoa on viivästetty useita kertoja, stake.fish on alkanut tarjota panostuspalveluita muille PoS- ja delegoiduille PoS-projekteille, kuten Tezos (XTZ), Cosmos (ATOM) ja Cardano (ADA). Poolinin osalta se “voi väliaikaisesti luopua ETH-kaivostoiminnan tukemisesta” PoS: ään siirtymisen seurauksena, De La Torre kertoi Cointelegraphille.

Muut parhaat ETH-kaivospoolit, nimittäin Nanopool, Ethermine, Mining Pool Hub, SparkPool ja SpiderPool, eivät ole vastanneet Cointelegraphin pyyntöihin kommentoida.

Ilmoittaa loput verkosta?

Mitä tulee Ethereumin ekosysteemiin yleensä, asiantuntijat vakuuttavat, että siirtyminen PoS-palveluun tapahtuu mutkattomasti, ja verkon osallistujat – satunnaiset käyttäjät ja Ethereumin päälle rakennetut hajautetut sovellukset – tuskin huomaavat muutosta. Blockchain-infrastruktuuriyrityksen protokolla-asiantuntija Viktor Bunin ja Libra-yhdistyksen jäsen Bison Trails toivat tuon mielipiteen keskustelussa Cointelegraphin kanssa ja lisäsi:

“Ethereumin mainnetin, jonka tiedämme tänään, odotetaan olevan sirpale ETH2: lle vaiheessa 1.5. Ainoa muutos on yksimielisyysmekanismi, joten DApps: n ja käyttäjien ei pitäisi huomata mitään muutoksia. “

Bunin jatkoi toteamalla, että: “Kaikki huolet verkon hajoamisesta, joidenkin ihmisten jäädessä PoW-ketjuun tai että DApps kokee häiriöitä, ovat liian suuria.” Lisäksi O’Holleran kertoi Cointelegraphille, että “ETH 2 on uusi verkko, joka toimii uudella tunnuksella ja uudella inflaatiomallilla” ja kehitti:

“Yhteys on, että se kaikki on yhdistettävissä ja yhteensopiva Ethereum-ekosysteemin kanssa ja että ensimmäisen verkon tunnukset voidaan polttaa ja korvata toisen verkon tunnuksilla. Tämä tarkoittaa sitä, että DApps: iin ja käyttäjiin ei vaikuteta suoraan, ennen kuin he vaihtavat verkkoa manuaalisesti. Epäsuora ja välitön vaikutus tulee olemaan suhteessa siihen, kuinka tarjonta ja havaittu arvo vaikuttavat merkkien hintaan molemmissa verkoissa. “

Tällä hetkellä on selvää, että Ethereum-lohkojen validoijista ei pitäisi olla pulaa. Tuoreen mukaan raportti kryptovaluuttaanalyysiyritys Arcane Research, Ethereumin lompakko-osoitteiden määrä, jotka sisältävät tai ylittävät 32 ETH – panostamiseen vaadittava vähimmäismäärä – lähestyy 120 000.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map