Ethereumin skaalautuvuusongelmat, jotka ovat alttiina korkeille kaasumaksuille, pysäyttävät DeFi-puomin

Salausmarkkinat ovat olleet markkinoiden laskusuhdanteessa viimeisen viikon aikana, ja monet kryptovaluutat ovat joutuneet arvostuksen pudotuksiin melkein yhdessä yössä, mikä on huolestunut siitä, että karhumarkkinat ovat alkaneet.

Lisäksi tämän markkinakohinan myötä Ethereumin verkkomaksut ovat nousseet viime aikoina kaikkien aikojen korkeimmaksi osaksi monien uusien ketjutapahtumien virran ansiosta, jotka on aloitettu eri hajautettujen rahoitusprotokollien avulla. salaustunnus viime kuukausina.

Ja vaikka DeFi on tarjonnut sijoittajille rahoitustuotteita hajautetun vaihdon avulla erilaisilla lainausprotokollilla, jotka palkitsevat likviditeetin tarjoajia, tekniikan tämä puoli on johtanut epätoivottujen ympäristöjen luomiseen korkeille transaktiomaksuille, jotka puolestaan ​​ovat vaikuttaneet vakavasti monien rahakkeiden arvo.

Teknisesti Ethereumin nykyiset kaasuhinnat vastaavat suhteellisen rajalliseen määrään liiketoimia, joita voidaan helpottaa yhden lohkon avulla. Kaivostyöläiset voivat tällaisessa tilanteessa valita ensisijaisiksi hinnoiteltuja kauppoja, joten tuloksena on todellisten kaasun hintojen nousu.

Tästä huolimatta on olemassa useita toissijaisia ​​syitä, jotka ovat pahentaneet nykytilannetta pakottaen Ethereumia "ydinsuunnittelijat" pitää virtuaalikokous 4. syyskuuta, jolloin keskustelun pääpaino on kaasutunnuksista.

Perusarvoltaan kaasumerkit, kuten Chi Gastoken (CHI) ja kaasutunnus (GST), käyttävät mekanismia, joka palauttaa kaasun, kun Ethereumin virtuaalikoneessa vapautuu varastotilaa. Kaasumerkkien tapauksessa niiden polttaminen tuhoaa nuken “älykkäät sopimukset”, mikä joidenkin ihmisten mielestä voi olla tehokkaampaa kuin tietojen pyyhkiminen suoraan. Kysymyksen yksinkertaistamiseksi entisestään, kaasutunnisteet pyrkivät osoittamaan tietyn varastotilan Ethereum-ketjussa oikeuksien lyömiseksi myöhemmin.

Pohjimmiltaan käyttäjät voivat käyttää pienen määrän eetteriä (ETH) nykyisillä kaasun hinnoilla varmistaakseen kaasun, jota voidaan käyttää myöhemmin ilman hintojen nousun riskiä, ​​koska kaasun hinta, jolla tunnus lyötiin, on käytetty kaasun hinta . Aiheesta Qtumin – hajautetun blockchain-alustan – perustaja ja pääkehittäjä Jordan Earls kertoi Cointelegraphille:

“Tämä aiheuttaa sen, että verkko ei reagoi kunnolla kaasun hintojen nousuun, kuten näemme tänään, koska jotkut ihmiset, joilla on pääsy näihin merkkeihin, voivat käyttää tätä halpaa kaasua nyt, mutta myös saada liiketoimensa tärkeysjärjestykseen kuluttamatta tosiasiallisesti ETH: ta.”

Mitä tehdä nousevien kustannusten suhteen?

Yksi ilmeisimmistä ratkaisuista nykyisten kaasun hintojen lieventämiseksi voisi olla Ethereumin liiketoimien kysynnän vähentäminen. Tähän voi sisältyä zk-rollupien ja muiden kerroksen kahden skaalaustekniikoiden käyttö. Toinen mahdollinen ratkaisu voisi olla tehostaa lohkoketjua ja verkossa toimivia älykkäitä sopimuksia. Tällaisia ​​ratkaisuja on kuitenkin vaikea saada käyttöön kysynnän mukaan.

Blockchain-alustan Syscoinin johtava kehittäjä Jagdeep Sidhu kertoi Cointelegraphille, että suuri osa Ethereum-verkon liikenteestä voidaan helposti purkaa ilman, että käyttäjiä vaaditaan luopumaan alustasta tai etsimään muita vaihtoehtoja: “Yksinkertaiset arvonsiirrot palvelevat tehokkaammin sivuketjut, jotka ovat ERC-20-omistajien käytettävissä kaksisuuntaisen sillan kautta. ” Hän lisäsi, että toisen kerroksen ratkaisut voivat tarjota halvemman tavan toimia erilaisilla älykkäillä sopimuksilla ja lisäsi: “Näiden palvelujen käyttö loisi tasapainottavan vaikutuksen ja parantaisi Ethereumin pääketjun käytettävyyttä.”

Kuitenkin Mike Toutonghi, Veruksen johtava kehittäjä – nollatietoinen, yksityisyyden suojaan suuntautunut blockchain-alusta – uskoo, että Ethereumin ydinsuunnittelu voi olla ristiriidassa alustan kyvyn säätää kaasun hintojaan, erityisesti kuluttajien kiinnostuksena ETH: han tai sen erilaisiin kiinnostuksiin liittyvien tarjousten kasvu jatkuu. Toutonghi lisäsi:

“Täydellinen tietämättömyys niiden yläpuolella olevissa sopimuksissa toimivien taloudellisten kannustimien alemman tason lohkoketjuprotokollista voi johtaa vääristyneisiin kannustimiin, joilla ei ole mitään tekemistä tehokkaan lohkoketjutoiminnon kanssa, ja joissakin tapauksissa voi johtaa tahattomiin seurauksiin, kuten taivaan nousuun. kaasumaksut. “

Sitten hän totesi, että jos verkon ylikuormitus ei ole ainoa syy tähän ennennäkemättömään transaktiomaksujen nousuun, ainoa tapa kiertää ongelma olisi joko sallia useita maksumarkkinoita tai luoda uusi maksuhinnoittelurakenne, joka voisi sovittaa yhteen DeFi-järjestelmät, joissa on verkon kaivos- ja / tai paalutustoiminnot.

Ethererum-verkkoon on tulossa muutoksia

Alustan ydinkehittäjät esittivät uuden Ethereumin parannusehdotuksen EIP 2929 auttaakseen ratkaisemaan ongelman. Teknisesti katsottuna EIP 2929: n, jos se toteutetaan, tulisi lyhentää lohkon käsittelyaikaa DoS-hyökkäysolosuhteissa, jotta korkeista kaasurajoista tulisi turvallisempia..

Earlsin mielestä ehdotus on askel oikeaan suuntaan ja tekee käyttäjistä varmempia mahdollisista kaasuongelmista. Hänen mielestään ajankohtaisia ​​asioita on pidettävä kasvavina tuskina, jotka jokaisen syntyvän projektin on käytävä läpi elinkaarensa jossakin vaiheessa, ja lisäsi:

”EIP 2929 huolimatta joidenkin toimintakoodien (opkoodien) hinnan nostamisesta tekee niistä oikeastaan ​​vain yhdenmukaisempia muiden opcode-kustannusten kanssa. Kun nämä koodikustannukset ovat keinotekoisesti alhaiset, käyttäjät ja liiketoimet, jotka eivät tarvitse niitä, tosiasiallisesti tukevat niitä. Tämä lopettaa tämän tukemisen ja tekee siitä, että erityiset sopimukset, joissa ei käytetä tallennustilaa tai edes vähän tallennustilaa, ovat käytännössä halvempia käyttää, kun taas varastointipainotteiset älykkäät sopimukset ovat kalliimpia, kuin niiden pitäisi olla. “

Sidhu uskoo kuitenkin, että vaikka ehdotus on tärkeä, EIP 2929 ei silti käsittele joukkoa akuutimpia kysymyksiä, jotka liittyvät suoraan DeFi-alaan.

Mahdolliset vaikutukset

Yksi suurimmista esiin nousevista huolenaiheista on kysymys siitä, kuinka korkeat transaktiomaksut vaikuttavat verkon käytettävyyteen. Ensinnäkin korkean palkkion ympäristö on hinnoittellut pienemmät sijoittajat ja hajautetut sovellusten käyttäjät verkosta samalla, kun se kannustaa edelleen tietyillä markkinarakoilla, kuten ei-pysyvillä rahakkeilla, konkreettisella tavalla.

On myös täysin mahdollista, että jos vallitsevat olosuhteet viipyvät, pitkän aikavälin vaikutukset alustaan ​​voivat olla negatiivisia, varsinkin kun rento salauksen harrastaja voi tulla epäröiväksi käyttää Ethereumia sen eri palvelukysymysten vuoksi.

Tästä huolimatta useimmat asiantuntijat ovat melko varmoja siitä, että viimeaikaiset olosuhteet eivät johda merkittävään muutokseen Ethereumin valtavirran kannattavuudessa, vaikka alustan julkinen näkemys on ehdottomasti testattu nykyisen kaasun hintaongelman kanssa – varsinkin kun useimmille ihmisille argumentti salaus on perinteisesti ollut se, että siirtojen käsittely ei maksa mitään, verrattuna perinteisiin keinoihin, kuten PayPal, SWIFT jne..

Yhä useammat ihmiset ovat kuitenkin heräämässä siihen, että Ethereum ja älykkäät sopimukset ovat teknologisia perustuksia, joita voidaan käyttää maksujen ja rahansiirtojen lisäksi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map