Hajautettu tekniikka voi suojata aktivisteja sosiaalisen median murtumilta

Yhdysvaltojen mielenosoitukset poliisin julmuudesta ja systeemisestä rasismista, jotka aiheutti George Floydin murha, jonka entinen Minneapolisin poliisi Derek Chauvin murhasi 25. toukokuuta, eivät osoita lopettamisen merkkejä..

Malleja ja marsseja on jatkettu monissa kaupungeissa jo kolmen viikon ajan tapahtumien kanssa järjestäytynyt kaikissa 50 osavaltiossa ja vähintään 40 maassa ympäri maailmaa. Toinen afrikkalaisen amerikkalaisen miehen tappaminen Atlantassa, Rayshard Brooks, joka oli ammuttu takana kahdesti pakenemalla poliisia – on syöttänyt vain enemmän polttoainetta tuleen.

Suurin osa tapahtumista on järjestetty ja mainostettu käyttämällä keskitettyjä, yritysten omistamia sosiaalisen median alustoja, kuten Facebook, Instagram ja Twitter. Näiden suurten alustojen tarjoama viestinnän helppous ja kyky muodostaa yhteys toisiinsa ovat olleet merkittävä liikkeellepaneva voima aktivistien mobilisoinnissa nopeasti ja menestyksekkäästi.

Kun kaupungit ja osavaltiot alkavat paljastaa poliisiuudistuksia vastauksena laajaan mielenosoitukseen, Minneapoliksen kaupunginvaltuusto menee niin pitkälle kuin mahdollista äänestys Poliisiosaston lakkauttamiseksi yksityisyyden puolustajat ovat väittäneet, että niiden, jotka suhtautuvat vakavasti sensuurin ja hallituksen valvonnan vastustamiseen, tulisi olla varovaisia ​​keskitetyistä alustoista, koska niitä valvotaan, voittoa tavoittelemattomat yhteisöt ja hallitukset pakottavat niihin. Sen sijaan he viittaavat hajautettuihin tekniikoihin ja alustoihin, jotka voivat olla aktivistien turvallisempi tapa kommunikoida.

Keskitetty sosiaalinen media aiheuttaa riskejä

Vuodesta 2019 arviolta 72% kaikista Yhdysvaltain aikuisista käyttää sosiaalisessa mediassa ja koronavirukseen liittyvän lukkiutumisen vuoksi ihmiset ovat olleet yhteydessä toisiinsa enemmän kuin koskaan. Black Lives Matter -liikkeen järjestäjillä on luotti Instagramin “tarinoita” -ominaisuus ilmoittaa protestin osallistujille sijainnin muutoksista, kun taas poliisin skannerisovellukset olivat ladattu satojen tuhansien ihmisten protestien alkupäivinä, joista monet ovat ryhtyneet Twitteriin ottamaan “skannerivelvollisuuden” ja lähettää poliisien liikkeet mielenosoittajia varten.

Nämä foorumit antavat aktivisteille ja toisinajattelijoille ennennäkemättömän kyvyn kommunikoida ja organisoitua, mutta niitä johtavat voittoa tavoittelemattomat yritykset, jotka lopulta katsotaan osakkeenomistajille ja hallituksille. Tämä, yksityisyyden puolustajien mukaan, edustaa perustavanlaatuista puutetta heidän kyvyssä olla turvallisia ja vastustaa sensuuria.

Hajautetun Matrix-tietoliikenneprotokollan tekninen perustaja Matthew Hodgson kertoi Cointelegraphille, että nämä alustat eivät palvele loppukäyttäjiä, koska heidän liiketoimintamallinsa on tarjota säännöllisille käyttäjille mainoksia. Parhaiden mainosten näyttämiseksi he keräävät suuria määriä käyttäjätietoja, jotka kertyvät ja ovat vaarassa joutua väärinkäytöksi.

Koska sosiaalisen median yritykset ovat myös yksityisomistuksessa olevia yksiköitä, ne voivat mistä tahansa syystä peruuttaa käyttäjän pääsyn käyttöympäristöihinsä, varsinkin jos niiden katsotaan olevan liian kiistanalaisia ​​tai “muut kuin valtavirrat”, huomautti turvallisuusteknologi ja kirjailija Bruce Schneier. Nämä päätökset vaikuttavat puheeseen, kokoontumiseen ja järjestäytymiskykyyn, hän sanoi ja lisäsi: “Se on erittäin vaarallinen järjestelmä demokratian kiinnittämiseksi.”

Usein päätöksen käyttäjän tai hänen sisällön poistamisesta tekevät kehitysmaiden alipalkkaiset sisällönvalvojat tai algoritmi yrityksen johdon sijasta. Cointelegraph itse havaitsi äskettäisen Bitcoinin (BTC) puolittamistapahtumansa, jonka YouTube-suoratoisto peruutti “haitalliseksi sisällöksi”.

Sharon Bradford Franklin, ajatushautomon New America Open Technology Instituten poliittinen johtaja, kertoi Cointelegraphille, että algoritmiset päätökset johtavat usein “viestien syrjivään kohdistamiseen, haitallisen sisällön lisääntymiseen tai syrjäytyneiden yhteisöjen hiljentämiseen” ja että alustoilla on vastuu ” ryhtyä toimiin niiden algoritmien tarkastamiseksi ja muokkaamiseksi ja välttämään protestiliikkeiden tukahduttamista. “

Keskitettyjä yrityksiä katsotaan hallituksille

Osakkeenomistajat eivät ole ainoa ryhmä, johon yritysten on vastattava. Näiden globaalien organisaatioiden on myös noudatettava niiden kansojen lakeja, joissa ne toimivat, ja ne voivat kohdata voimakasta painostusta sensuroida sisällönhallituksia, jotka pitävät kumouksellisina. Viestintäsovellus Telegram on ollut kielletty Venäjällä vuodesta 2018, Kiinan ”suuri palomuuri” lohkot pääsy tuhansille verkkosivustoille ja jopa videoneuvottelualusta Zoom hyväksytty Yhdysvaltojen tilien deaktivointi Kiinan hallituksen puolesta.

Presidentti Donald Trump ehdotti 27. toukokuuta, että Yhdysvaltain hallitus voisi toteuttaa samanlaisen lähestymistavan ja kieltää tietyt sovellukset tai verkkosivustot, joita aktivistit käyttävät toisinajatteluihin ja mielenosoitusten järjestämiseen. Trump toimi sitten ehdotuksen perusteella allekirjoittamalla toimeenpanomääräys, jolla pyritään poistamaan nykyiset suojaukset, jotka suojaavat sosiaalisen median yrityksiä oikeusjutuilta.

Luke Stokes, säätiön Interwallet Operability -säätiön toimitusjohtaja ja Hive-lohkoketjun – hajautetun sosiaalisen verkoston – todistaja kertoi Cointelegraphille, että koska Yhdysvallat on päässyt tekemään monia asioita, joita ei koskaan uskottu mahdolliseksi, se ei yllättäisi häntä, jos kansakunnan hallitus ryhtyi tahallisiin toimiin sensuroimaan online-alustoja. Se olisi kuitenkin liukas rinne kohti kansalaisten oikeuksien heikentymistä, hän selitti:

“Sananvapauden rajoittaminen on kaikenlaista vaarallista, koska se on oikeus, joka antaa meille mahdollisuuden kommunikoida kaikkien muiden oikeuksien todellisuudesta. Kun ne, joilla on voiman aloittamisen monopoli, hallitsevat kertomusta, se on hyvin vaarallinen asia vapaille ihmisille. “

Franklinin mukaan vieläkin suurempi riski on, että virkamiehet saattavat yrittää kieltää end-to-end-salauksen ja pakottaa teknologiayritykset heikentämään tuotteidensa turvallisuutta. Franklin viittasi republikaanien senaattori Lindsay Grahamin käyttöönottoon Interaktiivisten tekniikoiden väärinkäytösten ja rajujen laiminlyöntien poistamisesta, joka tunnetaan myös nimellä EARN IT-laki, joka kieltää tehokkaasti end-to-end-salauksen poistamalla oikeudelliset suojat yrityksiltä, ​​jotka tekevät eivät noudata luetteloa hallituksen hyväksymistä parhaista käytännöistä. Näiden ohjeiden odotetaan kuitenkin olevan määriteltävissä, ja niiden odotetaan yleisesti sisältävän hallituksen pääsyn kaikkien viestien sisältöön. Franklin kertoi Cointelegraphille:

“Päästä päähän -salaus on elintärkeää aktivistien ja tavallisten ihmisten kyvylle kommunikoida turvallisesti. Erityisesti maamme kohdatessa poliisiväkivaltaa ja laajamittaista valvontaa on kriittistä, että ihmiset pystyvät ilmaisemaan itsensä turvallisesti. “

Suurin osa järjestelyistä on pysynyt julkisena salaamattomilla sosiaalisen median alustoilla, mutta salattuja viestisovelluksia Signal lataavien uusien käyttäjien määrä on taivaalle 259% mielenosoitusten alkamisesta lähtien. Turvallisuuteen keskittynyt sovellus käyttää end-to-end-salausta viestien ja puhelujen suojaamiseen, ja se on pitkään ollut ilmiantajan Edward Snowdenin suosikki..

Keskitetysti omistetut sovellukset, kuten Signal, eivät kuitenkaan välttämättä ole yhtä luotettavia kuin jotkut toivovat. Signaalilla on totesi että jos EARN IT Act allekirjoitetaan lailla, “pienen voittoa tavoittelemattoman järjestön, kuten Signalin, ei olisi mahdollista jatkaa toimintaansa Yhdysvalloissa”.

Hajautetut alustat voivat tarjota ratkaisun

Hajauttamisen kannattajat väittävät, että ratkaisu aktivistien voittopohjaiseen, algoritmiseen tai hallituksen määräämään sensuuriin keskitetyillä alustoilla on hajautettujen vaihtoehtojen omaksuminen. Itse asiassa on ollut tapauksia, joissa sosiaaliset liikkeet käyttävät hajautettua tekniikkaa järjestäytymiseen.

Hongkongissa mielenosoittajat ovat olleet käyttämällä Bridgefy-sovellus kommunikoimaan Bluetooth-pohjaisten verkkoverkkojen kautta, jotka lähettävät viestejä offline-tilassa, ohittaen suuren palomuurin ja vähentämällä sulkemisriskiä. Peer-to-peer -verkkoverkot muodostuvat yksittäisistä solmuista, jotka kaikki yhdistyvät ”meshiksi”. Jos yhtä solmua ei ole kytketty suoraan toiseen, viestit hyppäävät solmusta toiseen, kunnes ne saavuttavat aiotut tavoitteensa.

Espanjassa katalonialainen separatistiryhmä Tsunami Democratic kehitti sovelluksen, joka on rakennettu ilmaisen Retroshare-ohjelmiston päälle, jonka avulla se voi luoda yksityisen, salatun, peer-to-peer-verkon. Uusien käyttäjien on skannattava verkkoon jo liittyneen käyttäjän QR-koodi, jotta he voivat käyttää sitä. Ohjeiden saatuaan käyttäjät ilmoittavat yleisen maantieteellisen sijaintinsa, jotta he voidaan aktivoida alueelliseen toimintaan.

Aiheeseen liittyviä: Vertaisverkko-Internetillä on korkea tavoite todellisen hajauttamisen aikaansaamiseksi

Hodgson uskoo, että hajautetut viestintäalustat pystyvät muuttamaan tapaa, jolla sosiaaliset liikkeet järjestetään. Matrix-tietoliikenneprotokolla, jota hän auttoi kehittämään, on suunniteltu erityisesti sensuuria kestäväksi ja antamaan jokaiselle käyttäjäryhmälle mahdollisimman paljon yksityisyyttä ja hallintaa. Hodgson kertoi Cointelegraphille:

“Sosiaalisten liikkeiden on elintärkeää pystyä kommunikoimaan yksityisesti ja jättämättä metatietojen jalanjälkeä, muuten keräät vain tietoja keskitetyssä viestipalvelussa, jota kyseinen keskitetty palvelu tai lainkäyttöalue voi väärinkäyttää tahallaan tai muutoin. toimia. “

Stokesin mukaan ollakseen todella sensuuriresistentti, tietoliikennealustalla on oltava paitsi hajautettu laitteisto myös hallittava hajautetusti. “Jos on olemassa yksi epäonnistumispiste, jonka hallitus tai voimakas yksikkö voi sulkea tai sensuroida, se ei ole joustava tai sensuuriresistentti järjestelmä”, hän sanoi. Stokes uskoo, että hajautetusti hallinnoidut blockchain-pohjaiset alustat voivat olla joustavimpia:

“Blockchain-sensuuriresistenssin antavat henkilöt, jotka osallistuvat hallintoon konsensusalgoritmin mukaisesti. Ne voivat olla PoW: n kaivostyöläisiä, PoS: n sidosryhmiä tai DPoS: n äänestäjiä / sidosryhmiä. “

Hajautettu tekniikka huonoille

Varmasti on ollut useita tapauksia, joissa rikolliset tai terroristiryhmät ovat käyttäneet salattua ja / tai hajautettua tekniikkaa toimintansa helpottamiseksi. Vuonna 2008 al-Qaidaan liittyvä ryhmä vapautettu sovellus nimeltä Mujahideen Secrets 2 – päivitys alkuperäisestä sovelluksesta, joka julkaistiin vuonna 2007 – joka lupasi olla “ensimmäinen islamilainen ohjelma suojatulle viestinnälle verkkojen kautta, joilla on korkein tekninen koodaus”.

Vielä monimutkaisemmassa toiminnassa Zetan huumekartelli Meksikossa sieppasi ja orjuuttaneet insinöörit rakentaakseen itsetehtyä, salattua, hajautettua radioverkkoa, joka luotti satoihin antenneihin, signaalivälitysasemiin ja aurinkoenergiaan. Suurin osa haitallisista toimijoista valitsee kuitenkin olemassa olevat tekniikat, kuten nimettömyyskeskeisen Tor-selaimen, isännöimään darknet-verkossa olevia laittomia sivustoja, jotka usein rahoitetaan kryptovaluutta-maksuilla BTC: ssä, Eterissä (ETH) tai Monerossa (XMR)..

Islamilainen valtio -ryhmä on myös kokeiltu useilla hajautetuilla alustoilla, mukaan lukien Riot.im, ilmainen, avoimen lähdekoodin Matrix-protokollaan perustuva viestintäsovellus, joka tarjoaa täydellisen yksityisyyden. Hodgson – joka on myös Riot.imin kehitysyrityksen New Vectorin toimitusjohtaja – sanoi, että vaikka pahoja ihmisiä on mahdotonta estää käyttämästä avoimia verkkoja, kehittäjät voivat luoda työkaluja, joiden avulla käyttäjät voivat kuratoida sisältöä itselleen ja suodattaa kaiken huomioon otettavan olla huono. Hän lisäsi, että Matrix-yhteisö rakentaa aktiivisesti työkaluja protokollaan prosessin helpottamiseksi.

Kaikkea yhteiskunnassa, mukaan lukien “infrastruktuuri, […] lentokoneet, autot, ravintolat, puhelimet”, voidaan käyttää hyväksi tai huonoksi, Schneier väitti, mutta “yhteiskunnan toiminta johtuu siitä, että hyviä ihmisiä on paljon enemmän kuin huonoja ihmiset.” Hän lisäsi, että vaikka tietosuojaan keskittyvää tekniikkaa voidaan käyttää ilkeisiin tarkoituksiin, kansat ovat turvallisempia, kun kaikki ovat turvassa kuin silloin, kun kaikilla on samat keskeiset haavoittuvuudet..

Teknologia ei ole ihmelääke

Vaikka teknologialla voi olla mahdollisuus antaa aktivistien järjestäytyä turvallisesti ja erillään yritysten ja hallitusten uteliaista katseista, hajautettuja ja yksityisyyttä koskevia sovelluksia ei pidä pitää ihmelääkeinä. Sosiaalisen muutoksen liikkeet ovat ytimessä ihmisten järjestäytymisen ympärillä. Uuden Amerikan avoimen teknologian instituutin vanhempi poliittinen neuvonantaja ja vanhempi teknologi Ross Schulman kertoi Cointelegraphille:

“Siltä osin kuin nämä tekniikat [P2P ja hajautetut sovellukset] mahdollistavat paremman kyvyn ihmisten väliseen suoraan ja suojattuun viestintään ja tarjoavat infrastruktuurin kasvaville ja hallitseville yhteisöille, heillä on mahdollisuus vaikuttaa siihen, miten sosiaaliset liikkeet kasvavat ja leviävät. Tästä huolimatta järjestämisen kova osa on aina yhteyksissä, joita rakennamme naapureidemme kanssa yhteisöissämme, eikä mikään tekniikka voi korvata sitä, jos se puuttuu. “

Jos kansalaisvapaudet heikkenevät siihen pisteeseen, että aktivistit voisivat enää organisoitua keskitettyjen alustojen kautta ilman pidätyksen tai kuoleman uhkaa, sovellusten ja protokollien keskittäminen tai hajauttaminen ei voi olla niin suuri ero kuin jotkut ajattelevat. Schneierin mukaan mikään ohjelmisto ei koskaan koskaan suojaa yhtä hallituksen sorrolta. “Tietoturva ei aio säästää sinua”, hän sanoi. “Jos siirrymme tosiasiallisesti poliisivaltion tasolle, sovellus säästää vain elokuvissa.”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map