Hallituksen seuranta salauksesta kasvaa, mutta on olemassa tapoja välttää se

Paljon melua on tehty Bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen jäljittämättömistä ominaisuuksista. Bitcoin "voidaan käyttää nimikkeiden ostamiseen" sanoi salauksen varhaiset alukkeet, se tarjoaa käyttäjille sellaista taloudellista yksityisyyttä, joka aiemmin oli saatavilla vain a "Sveitsin pankkitili," sanovat uudemmat kommentaattorit. Ja kun otetaan huomioon sen kyky tarjota ihmisille kerros nimettömyyttä ja yksityisyyttä, niin poliitikot, asiantuntijat kuin valtavirran toimittajatkin ovat levittäneet sen piilopaikaksi melkein kaikille hakkereille, huumekauppiaille, jengiläisille, terroristeille tai despoteille, jotka voisit nimetä ( vaikka käteinen on edelleen tällaisen personae non grataen ensisijainen rahoitusväline).

Siksi ei ole ihme, että hallitukset ovat usean vuoden ajan yrittäneet kuumeisesti jäljittää Bitcoinin sekä muiden digitaalisten valuuttojen liikkeeseen. Ja huolimatta useimpien kryptovaluuttojen yleisestä maineesta nimettömänä, heitä on auttanut tässä pyrkimyksessä se, että suurin osa kryptoista ei ole nimettömiä, vaan pikemminkin salanimiä. Toisin sanoen, yhdistämällä tapahtumat kiinteisiin lompakko-osoitteisiin ja pitämällä julkista tietoa kaikista heidän ketjuissaan tehdyistä tapahtumista, suosituimmat salausvaluutat tarjoavat kansallisille hallituksille melkein täydellisen tavan pitää välilehtiä taloudellisessa toiminnassamme..

Vaikka monet hallitukset ovat kuitenkin alkaneet hyödyntää tätä erittäin kätevää etua rakentamalla järjestelmiä, jotka kokoavat tapahtumadataa ja keräävät yksityiset tiedot yhteen tietokantaan, useimmat ovat vasta alkaneet liikkua tähän suuntaan. Ja mikä tärkeintä, on olemassa useita yksityisyyden kolikoita – Monero on merkittävin – jotka eivät tarjoa julkista tietuetta, joka yhdistää tapahtumat lompakkoihin, kun taas on olemassa myös sekoitustyökaluja muiden kuin yksityisyyden suojaavien kolikoiden tapahtumien tekemiseen yksityiseksi. Sellaisena on vielä tapoja pysyä nimettöminä salauksessa niille, jotka haluavat pitää matalan profiilin huolimatta Yhdysvaltojen, Venäjän, Japanin ja muiden maiden hallitusten parhaista ponnisteluista.

Japani ja Venäjä

Japani ja Venäjä

Viimeisin esimerkki hallituksen salauksen seurannasta Japanin kansallinen poliisivirasto (NPA) ilmoitti suunnitelmista ottaa käyttöön järjestelmä, joka voi "seurata" salausvaluuttatoimet sisällä Japani. Vaikka tekniset yksityiskohdat ovat niukat, ohjelmistoa kehittää nimeämätön yksityinen yritys, ja se maksaa NPA: lle ensi vuonna noin 315 000 dollaria. Erityisesti sen päätehtävänä on jäljittää sille epäilyttäviksi ilmoitetut liiketoimet yhdistämällä ne yhteen visualisointiin, joka teoriassa antaa mahdollisuuden selvittää laittoman rahan lähteet ja kohteet.

Suurimmaksi osaksi se saa ilmoituksen epäilyttävästä toiminnasta japanilaisilta salauksenvaihtopisteiltä, ​​jotka ovat rahanpesun torjuntaa (AML) koskevan lainsäädännön toukokuun käyttöönoton jälkeen lähettäneet sille tietoja mahdollisista laittomista liiketoimista. ja niihin liittyvät tilit. Itse asiassa tämä raportointi on juuri se, mikä tekee mahdolliseksi ‘tapahtumaseurantajärjestelmän’, sen sijaan, että keksitään jotain uutta salaustekniikkaa, joka kykenee murtautumaan useimpien kryptovaluuttojen salanimien tai nimettömyyksien läpi. Yksinkertaisesti, vaihtoa vaaditaan laillisesti noudattamaan tiukkoja know-your-customer (KYC) -käytäntöjä, joiden avulla he voivat linkittää todellisen identiteetin osoitteisiin ja julkisiin lohkoketjuihin tallennettuihin tapahtumiin. Ja koska he toimittavat nämä tiedot NPA: lle, kaikki NPA: n todella tekemät järjestelmällään syöttävät tällaisia ​​tietoja tietokantaan ja luovat visualisointeja salauksen kulusta.

Tämä tarkoittaa sitä, että tällaisella järjestelmällä ei todennäköisesti ole paljon suoraa sovellusta kenellekään, joka kiertää (säänneltyä) vaihtoa vastaanottaessaan ja lähettäessä salausta. Siitä huolimatta, että tietyt käyttäjät pysyvät poissa japanilaisista pörsseistä, he voivat silti olla yhteydessä laittomaan salaukseen, jos kyseinen salaus on käynyt läpi vaihdon ja jo herättänyt epäilyksiä. Joko niin, toinen alue, jolle järjestelmää ei todennäköisesti ole kovin suoraa sovellusta, ovat yksityisyyttä mahdollistavat kolikot, kuten Monero, Zcash ja Dash, koska Japanin viranomaiset ovat vain päättäneet kieltää tällaisten kolikoiden kuljettamisen siirtämästä kolikoita niitä.

Samanlainen tarina on parhaillaan esillä vuonna Venäjä, jossa liittovaltion finanssivalvontapalvelu (Rosfinmonitoring) on ​​sopinut järjestelmästä, joka kokoaa useita rahoituslähteisiin epäiltyjä koskevia tietolähteitä. Kuten raportoitu BBC Russia -palvelun avulla järjestelmää käytetään luomaan profiileja epäiltyille, joihin viranomaiset lisäävät sitten kaikki asiaankuuluvat tiedot, jotka heillä voi olla: puhelinnumerot, pankkikorttitiedot, fyysiset osoitteet ja salauksen lompakon osoitteet. Jälleen kerran järjestelmää ei ole suunniteltu erityisesti vaarantamaan Bitcoinin tai muun salauksen salausta, vaan se pyrkii pikemminkin yksinkertaisesti lisäämään lompakon tietoja – jos mahdollista – mihin tahansa muuhun Rosfinmonitoringin epäiltyä tietoon.

Tällöin Venäjän viranomaiset toivovat selvästi estävän epäiltyjä pesemästä laittomasti salakirjoituksella hankittuja rahaa, ja samalla he väittävät aikovansa lopettaa salauksen käytön suoraan laittomiin tarkoituksiin. "Heidän nimettömyytensä ja kyvyttömyytensä vuoksi jäljittää heitä," Saksalainen Klimenko – Vladimir Putinin entinen neuvonantaja Internet-kehityksessä (ja Venäjän kauppa- ja teollisuuskamarin kryptovaluuttaryhmän johtaja) – kertoi BBC. "Kryptovaluutta käytetään harmailla alueilla, pimeässä verkossa aseiden, huumeiden tai väkivaltaisten videoiden ostamiseen. Monien maiden lainsäätäjät ovat varovaisia ​​tästä ilmiöstä: tämän vahvisti analyysi, jonka teimme presidentin [Putin] määräyksellä.."

Vaikka Venäjä ei ole ottanut käyttöön säännöksiä, jotka edellyttävät vaihtoa tiukan rahanpesun estämistä ja KYC: tä koskevan politiikan noudattamiseksi, valtion duuma neuvottelee parhaillaan digitaalisen omaisuuden laskusta, joka tekisi juuri tämän. Ja kun tämä lakiesitys on hyväksytty, Venäjän viranomaisilla on japanilaisten tapaan myös pääsy lompakon haltijoiden henkilöllisyyttä koskeviin tietoihin. Tämän seurauksena Rosfinmonitoring-palvelu voi syöttää nämä tiedot pian käynnistyvään järjestelmään (tulossa vuoden 2018 lopussa), jolloin se voi yhdistää tapahtumat, lompakot ja henkilöllisyyden yhteen.

Mutta koska tämä järjestelmä hyödyntää salauksenvaihtotietueita uudenlaisen salauksen hakkerointitekniikan sijasta, on todennäköistä, että sitä ei sovelleta kaikkiin kryptovaluuttoihin ja kaikkiin kryptovaluutan käyttäjiin. Jotkut asiantuntijat uskovat jopa, että sillä on suurelta osin haitallinen vaikutus, joka pakottaa monet kryptovaluutat ja niiden käyttäjät tulemaan jäljittämättömämmiksi.

"Jos tarkastelet pestyjen varojen koko määrää, kryptovaluutan kautta pestävä osuus on hyvin pieni," Anton Merkurov – yhdysvaltalainen Vapaata Venäjää -säätiön neuvonantaja – sanoi. "Oletetaan, että paikallisen pörssin liikevaihto on noin miljardi ruplaa [noin 14,7 miljoonaa dollaria] viikossa. Tämä ei itse asiassa ole kovin paljon. Sen sijaan, että saisi sananlaskun eversti Zakharchenko [entinen korruption vastainen upseeri, joka oli kiinni noin 140 miljoonaa dollaria lahjusten rahassa vuonna 2016] viranomaiset yrittävät löytää mikrobin mikroskoopin alta pisarasta vettä. Tämän ei pitäisi olla ensisijainen tavoite. Ja mikä tärkeintä, aloita painostaminen siellä ja vastustaminen alkaa, keksit todelliset työkalut rahanpesuun."

Yhdysvallat

Yhdysvallat

Vaikka Japanin ja Venäjän käyttöön ottamat järjestelmät riippuvat suurelta osin salauksenvaihdon yhteistyöstä ja erilaisten tietolähteiden yhdistämisestä, on viitteitä siitä, että jotkut hallitukset ovat ainakin käyttäneet suorempaa lähestymistapaa salauksen käyttäjien tunnistamiseen.

Yhdysvallat on ottanut kaikkein merkittävimmän – ja hämmentävän – esimerkin, joka on kehittänyt salaisen tekniikan, joka voi todella poimia raakaa Internet-dataa valokaapeleista tunnistaakseen Bitcoinin lähettäjien IP-osoitteet ja tunnukset. Ilmoittajan Edward Snowdenin vuosina 2013 ja 2007 saamien asiakirjojen mukaan julkaissut Intercept Maaliskuussa 2018 kyseinen tekniikka on kansallisen turvallisuusviraston (NSA) kehittämä ohjelma, joka tunnetaan nimellä OAKSTAR. Naamioituna osaksi virtuaalista yksityisverkkoa (VPN) ja jonka noin 16 000 käyttäjää on ladannut sellaisissa maissa kuin Kiina ja Iran, ohjelma sen sijaan sifonoi tietoja "määrittelemätön “ulkomainen” kuitukaapelisivusto," Interceptin mukaan.

Näiden tietojen avulla NSA voi sitten poimia Bitcoin-käyttäjiltä sellaisia ​​tietoja kuin salasanan tiedot, Internet-selausaktiviteetit ja MAC-osoitteen, kun taas tietyt viheltävät asiakirjat keskustelevat myös käyttäjien Internet-osoitteiden, aikaleimojen ja verkkoporttien purkamisesta. Käytännössä OAKSTARia voidaan käyttää keräämään paljon enemmän kuin jonkun tunnistamiseen ja linkittämiseen tiettyihin Bitcoin-osoitteisiin ja tapahtumiin tarvittavat tiedot, ja se voi tehdä sen ilman, että tarvitsee luottaa salausvaihtoihin.

Tämä on iso isku Bitcoin-yksityisyydelle. Kuten Cornellin yliopiston professori Emin Gün Sirer kertoi Interceptille:

"Ihmiset, jotka ovat tietoisia yksityisyydestä, siirtyvät yksityisyyden suojaan suuntautuviin kolikoihin […], kun vastustajan malliin liittyy NSA, salanimi häviää. Sinun pitäisi todella laskea yksityisyyden odotuksiasi tässä verkossa."

Samoin Matthew Green – apulaisprof. Johns Hopkinsin yliopiston tietoturva-instituutissa (ja Zcashin tärkeimmässä kehittäjässä) – selitti Interceptille, että NSA: n hyväksikäytöt ovat "huonoja uutisia yksityisyydelle, koska se tarkoittaa, että todella vakavan ongelman lisäksi [salaus] tapahtumien tekeminen yksityiseksi […], sinun on myös varmistettava, että kaikki verkkoyhteydet ovat [yksityisiä]."

Niin hälyttävää kuin OAKSTAR ja sitä ympäröivä toiminta ovat, viime aikoina ei ole tullut uutta tietoa siitä, että NSA on laajentanut Bitcoin-seurantatoimiaan muihin kryptovaluuttoihin. On myös tosiasia, että sen kyky yhdistää tietyt ihmiset Bitcoin-lompakkoihin perustuu siihen, että nämä ihmiset lataavat tahattomasti ohjelmiston, joka salaa heidän Internet-tietonsa (samalla kun tarjotaan jotain muuta palvelua). Seurauksena on, että jos käyttäjät pitävät kiinni tuntemistaan ​​ja luotettavista VPN-paketeista (ja muista ohjelmistoista), he todennäköisesti välttävät NSA: n pitkiä kynsiä.

Tämän rauhoittamisen lisäksi on edelleen ennustettavissa oleva todellisuus, että Yhdysvaltain hallitus on etsinyt käyttäjätietoja kryptovaluutanvaihdosta ja on tehnyt sitä kauemmin kuin joko Japanin tai Venäjän hallitukset. Esimerkiksi marraskuussa 2016 se esitti laillisen haasteen, joka vaati Coinbasea toimittamaan Inland Revenue Service (IRS): lle määrittelemättömän määrän henkilöiden henkilöllisyyden, jotka liittyivät useisiin kryptovaluutta-lompakkoihin. Kuten Cointelegraph kertoi tuolloin, tämä kutsu ei ollut merkittävä itsessään, vaan koska se osoitti, että IRS oli pystynyt jäljittämään tiettyjä lompakoita riittävässä määrin määrittämään, että he olivat olleet osallisina verolainsäädännön rikkomuksessa. Samoin se ilmoitti myös, että IRS oli pystynyt määrittämään, että lompakot olivat kiinnitettyinä Coinbaseen.

Vaikka IRS ei ole yllättävää, ettei se ole paljastanut, kuinka se pystyi seuraamaan näitä lompakoita, vuoden 2015 asiakirja vuotoi Daily Beastille vuonna 2017 paljastettu että se teki sopimuksen sveitsiläiselle Chainalysisille "blockchain-älykkyys" palveluntarjoaja, joka valvoo kryptovaluuttoja, kuten Bitcoin, vaatimustenmukaisuuden vuoksi. Kuten Cointelegraph kertoi tuolloin, Ketjuanalyysi käyttää "julkisista foorumeista kaapatut tiedot, vuotaneet tietolähteet, mukaan lukien tumma verkko, vaihtotalletukset ja nostot tapahtumien merkitsemiseksi ja tunnistamiseksi." Se yrittää yhdistää estoketjuissa julkisesti saataville asetetut henkilökohtaisiin tietoihin, jotka salauksen käyttäjät ovat jättäneet ajattelemattomasti / huolimattomasti verkkoon. Siksi se käyttää toista järjestelmää, joka on vähemmän salakirjoituksellisesti tunkeutuvia lohkoketjuja ja enemmän kaikkien Internetin kautta hajautettujen erilaisten tietoketjujen yksinkertaista kokoamista..

Ja vaikka IRS ei ole nimenomaisesti tunnustanut käyttävänsä ketjuanalyysiä tai muuta palvelua, on myös mielenkiintoista huomata, että aikaisemmat tapaukset, joissa Yhdysvaltain liittovaltion hallituksen virasto on onnistunut seuraamaan salauskäyttäjiä, ovat mahdollisesti liittäneet NSA: ta. Lokakuussa 2013 FBI: n edustajat pidättivät Ross Ulbrichtin San Franciscossa ja syytettiin sitten (melkein vuosi myöhemmin) salaliitosta liikennealan huumeisiin, rahanpesuun ja tietomurtoon. Oikeudenkäyntinsä aikana hän väitti syytteensä loukkaan neljännen muutoksen (eli oikeutta suojaan perusteettomilta hauilta), koska ainoa tapa, jolla FBI olisi voinut tunnistaa hänet, oli NSA: n laiton apu ja sen tietojen kerääminen. Lienee tarpeetonta sanoa, että tämä puolustus ei toiminut tarkalleen, mutta Intercept totesi, että NSA: n OAKSTAR-projekti aloitettiin kuusi kuukautta ennen Ulbrichtin pidätystä. Mielenkiintoisempaa on myös verkkosivusto julkaistu turvallisuusluokiteltuja asiakirjoja marraskuussa 2017, joista kävi ilmi, että NSA oli salaa auttanut FBI: ta saamaan aikaisemmin muita tuomioita.

Riippumatta Ulbrichtin vakaumuksen takana olevasta totuudesta, on selvää, että NSA: lla on ollut kyky tunnistaa salaa Bitcoin-käyttäjät yli viiden vuoden ajan, kun taas on totta myös, että muut Yhdysvaltain virastot ovat seuranneet salaustapahtumia (paljastamattomilla keinoilla). Sellaisena on varma veto sanoa, että amerikkalaisten salakirjoittajien tulisi todennäköisesti miettiä huolellisesti ennen kuin ryhtyvät mihinkään, mitä setä Sam ei suostu.

Kiina, Intia ja muualla

Kiina ja Intia

Näyttää siltä, ​​että harvat kansat pystyvät vastaamaan Yhdysvaltoihin salauksenseurantatoimintojensa ulottuvuudessa ja voimassa. Tämä ei kuitenkaan estä monia kokeilemasta. Sisään Kiina, Maaliskuussa ilmestyi raportti, jonka mukaan PINSS (Public Information Network Security Supervision) -virasto on seurannut kiinalaisia ​​asiakkaita palvelevia ulkomaisia ​​salauksia. Vaikka hallitus on kieltänyt kotimaiset vaihdot ja kaupankäynnin ulkomaisilla vaihtoehdoilla, se ei ole estänyt kaikkia kiinalaisia ​​kauppiaita etsimästä salausta ulkomailla. Tämän vuoksi PINSS on seurannut valuutanvaihtoa niin "estää laiton rahanpesu, pyramidijärjestelmät [ja] petokset," mukaan Kiinan uutistoimipisteeseen Yicai.

Vaikka Yicai pystyi vahvistamaan PINSS-lähteiden kautta, että tällaista seurantaa oli ollut käynnissä syyskuusta 2017 lähtien, se ei voinut selittää, millaista valvontaa jatkettiin vai yrittikö Kiinan hallitus aktiivisesti tunnistaa salakirjoilla kauppaa käyviä henkilöitä. Silti huolimatta valvonnan laajuudesta tieto siitä, että muut kansat seuraavat salausta, merkitsisi sitä, että kiinalaisten kauppiaiden tulisi myös lisätä itsensä kasvavaan luetteloon ihmisistä, joiden pitäisi olla varovaisia.

Samoin pitäisi Intialaiset kauppiaat, jotka tammikuussa ovat saattaneet tietää tai olla tietämättä, että heidän hallituksellaan oli välilehtiä heitä verotustarkoituksiin. Todellisuudessa on todennäköistä, että he olisivat oppineet tästä, koska Intian vero-osasto lähetti ilmoituksia "kymmeniä tuhansia" sijoittajienmukaan Reutersille) saatuaan kansalliset kyselyt ja saatuaan käyttäjätietoja yhdeksästä intialaisesta vaihdosta. Tämä antoi selkeän signaalin siitä, että hallitus todellakin seurasi salausvaluuttakauppoja, mitä se oli alkanut harkita heinäkuussa 2017, jolloin Intian korkein oikeus vaati sen ja Intian keskuspankin tiedot toimista, jotka toteutetaan sen varmistamiseksi, että salausta ei käytetä laittomiin tarkoituksiin.

Kuten Intian uutissivusto LiveMint heinäkuussa ilmoitti, hallitus oli järjestelmä harkitsee, edellyttäisi keskuspankin, Intian arvopaperimarkkinaviraston (SEBI) ja Intian tiedustelupalvelujen välistä yhteistyötä. Kuitenkin, kuten Intian salauspörssien osallistuminen tammikuun veroilmoituksiin paljastaa, on jälleen todennäköistä, että järjestelmä perustuu tällä hetkellä näiden pörssien panokseen eikä esimerkiksi NSA: han verrattavaan tekniikkaan.

Japanin, Venäjän, Yhdysvaltojen, Kiinan ja Intian tunnettujen esimerkkien lisäksi on harvat tapaukset, joissa kansalliset hallitukset menevät julkisesti salauksenseurantajärjestelmien kanssa (tai tunnetaan niistä). Siitä huolimatta, vaikka tällä hetkellä ei ole julkista tietoa muista hallituksista, jotka tutkivat seurantajärjestelmien potentiaalia, on erittäin todennäköistä, että hallitukset, jotka ovat kiinnostuneita salauksesta, ovat harkinneet seurantajärjestelmää yhdessä tai toisessa muodossa.

Iso-Britannia ja EU

Esimerkiksi Iso-Britannia ja EU hallitukset ilmoittivat yhdessä joulukuussa 2017 suunnittelevansa a "tehoisku" salakirjoitetusta rahanpesusta ja veronkierrosta. Ison-Britannian valtiovarainministeriön taloussihteeri Stephen Barclay sanoi viime lokakuussa:

"Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus neuvottelee parhaillaan rahanpesun vastaisen direktiivin muutoksista, jotka tuovat virtuaaliset valuutanvaihtoalustat ja säilytysyhteisön lompakon tarjoajat rahanpesun ja terrorismin rahoituksen torjuntaan, mikä johtaa näiden yritysten toimintaan kansallisten valvonnassa. toimivaltaisille viranomaisille näillä alueilla."

Vaikka tämä ei vahvista seurantaa, se ainakin viittaisi siihen, koska kyky panna täytäntöön AML-lainsäädäntö edellyttää, että valtion elimillä ja yksiköillä pitäisi olla joitain keinoja paitsi havaita, kun joku ansaitsee salauksen, joka on verotettava, myös määrittää kuka tuo henkilö on. Siksi Yhdistyneen kuningaskunnan ja EU: n viranomaisilla on oltava käytössä jonkinlainen seurantajärjestelmä, muuten heidän uhkansa “rahanpesun ja muiden vastaavien” torjumiseksi “vastaavat vain niin paljon kuumaa ilmaa.

Ja tulevaisuudessa niiden tai minkä tahansa muun hallituksen on mahdollista tulla yhä enemmän mahdolliseksi teknologisesta kehityksestä huolimatta tällaisilla uhilla. Huhtikuussa yritysjätti kukaan muu kuin Amazon sai patentin "streaming data marketplace" mikä mahdollistaisi useiden tietolähteiden yhdistämisen, mikä mahdollistaisi salausvaluuttatapahtumien ja mukana olevien käyttäjien reaaliaikaisen seurannan. Kuten patentin tekstistä käy selvästi ilmi, tätä tekniikkaa voidaan mahdollisesti tarjota hallituksille, jotka voisivat linkittää salausosoitteet virallisiin tunnuksiin:

"Sähköiset vähittäiskauppiaat voivat yhdistää toimitusosoitteen ja bitcoin-tapahtumadatan vastaavien tietojen luomiseksi ja julkaista yhdistetyt tiedot uudelleen yhdistettynä tietovirrana. Ryhmä teleoperaattoreita voi tilata yhdistetyn tietovirran loppupään ja pystyä korreloimaan tapahtumien IP-osoitteet (Internet Protocol) lähtömaihin. Valtion virastot saattavat pystyä tilaamaan tuotantoketjun loppupään ja vertailemaan verotapahtumatietoja helpottaakseen tapahtumiin osallistuvien tunnistamista."

Kun otetaan huomioon tällaisen tekniikan saapuminen (ja sellaisten yritysten nykyinen olemassaolo kuin Chainalysis), on vain ajan kysymys, ennen kuin Bitcoinin, Ethereumin tai minkä tahansa muun yksityisyyden suojaamattoman kryptovaluutan liiketoimet poistetaan järjestelmällisesti. Se vie jonkin aikaa, varsinkin kun otetaan huomioon, että Amazonin patentti vaatii käyttäjiä (esim. Jälleenmyyjät ja televiestintäpalvelujen tarjoajat) yhdistämään erilliset tiedot korrelaatioiden luomiseksi. Silti on yhä ilmeisempää, että asiat liikkuvat vain yhteen suuntaan salauksen yksityisyyden ja nimettömyyden suhteen.

Yksityisyyden kolikot

Ja tämän suunnan valossa kaikkia, jotka haluavat pitää mahdollisuutensa tunnistamiseen mahdollisimman pieniksi, kehotetaan siirtymään johonkin ns. Yksityisyyden kolikoista. Monero on tunnetuin näistä, sillä hänellä on 10 arvokkain salausvaluutat markkinahinnan mukaan sen ensimmäisen lanseerauksen jälkeen huhtikuussa 2014. Enemmän kuin mikä tahansa muu, mikä erottaa sen Bitcoinin kaltaisista, on sen CryptoNight proof-of-work -algoritmi, joka käyttää sekoitusta rengasallekirjoituksista ja varkaista osoitteista paitsi haudata lähettäjän lompakon osoite useiden muiden käyttäjien osoitteissa, mutta myös piilottaa tarkka summa siirretään.

Tämän vuoksi kryptovaluutta on osoittautunut suosituksi niiden keskuudessa, jotka ovat joutuneet välttämään hallituksen valtaa (jostain syystä), ja Moneron ilmeinen kyky säilyttää nimettömyys on, että sen hinta nousi noin 2,883% 1.1.-31.12.2017 (12,3-358 dollaria). Sitä vastoin Bitcoinin vuoden 2017 kasvuvauhti oli hieman vähemmän vaikuttava 1,357%.

2,883% voi olla vaikuttava, mutta se kalpenee verrattuna 9000% Dash, toinen altcoin, jolla on tiettyjä yksityisyyttä parantavia ominaisuuksia, nautti kasvusta vuonna 2017. 13. markkina-arvoltaan arvokkain salausvaluutta, sen PrivateSend-ominaisuus sekoittaa osoitteita peittämään tapahtumien alkuperää ja määräpaikkoja, mikä tekee prosessissa huomattavasti vaikeammaksi asianomaisille viranomaisille.

Tämä voi olla osa syytä, miksi valuutta on noussut niin näyttävästi Venezuelassa, jossa hallitus torjui viime vuonna suuresti sellaisia ​​kryptovaluuttoja, kuten Bitcoin, (ennen suosion osoittamista omaan öljyntuotteiseen Petro-kolikkoonsa) ). Venezuelalaiset kääntyivät myös yhä enemmän Zcashiin tänä aikana, josta on tullut 21. suurin salausvaluutta lanseerauksen jälkeen lokakuussa 2016. Rakennettu Bitcoin Core -arkkitehtuurin pohjalta ja käyttämällä nollatietotodistuksia, se pitää lähettäjän ja vastaanottajan salanimet yksityisinä, samalla kun se tekee saman myös liiketoimen määrälle..

Siksi on tarjolla valikoima yksityisyyden kolikoita kaikille, jotka ovat huolissaan hallitusten kasvavasta kyvystä seurata salaustoimia. Ja vaikka huolestuneella salauksen käyttäjällä ei ole Monero-, Dash- tai Zcash-tiedostoja, he voivat silti hyödyntää erilaisia ​​sekoituspalveluita kuin yksityisyyden suojan kolikoille. Esimerkiksi on olemassa anonymisointiprotokollia, jotka, aivan kuten Moneron ja Zcashin kautta saatavissa olevat ominaisuudet, antavat Bitcoinin lähettäjille ja vastaanottajille mahdollisuuden sekoittaa tapahtumansa muiden lähettäjien ja vastaanottimien kanssa, mikä tekee useiden mukana olevien ketjujen purkamisen irti. Tällaisia ​​protokollia ovat muun muassa CoinJoin, Dark Wallet, bestmixer.io, SharedCoin ja CoinSwap, jotka kaikki tarjoavat myös Bitcoinin ja muiden salausten haltijoille mahdollisuuden anonymisoida tapahtumansa..

Joten vaikka salausvaluutan seuranta kasvaa, salaussijoittajien ja haltijoiden ei tarvitse pelätä liikaa valtion valvontaa. Ensinnäkin suurin osa käytössä olevista tai kehitteillä olevista seurantajärjestelmistä riippuu salauksenvaihdon syötteistä, kun taas toiset (kuten Chainalysisin toimittamat) riippuvat tietojen sieppaamisesta, jonka käyttäjät ovat saattaneet jättää huolimattomasti koko verkkoon. Samaan aikaan suoremmat ja tunkeilevat menetelmät, joita NSA hioo, luottavat myös salauksen käyttäjiin tietämättään vaarantamatta Internet-yhteyksiään, mihin ei voitu luottaa kaikkien salausvaluuttatapahtumien seuraamiseksi massaan. Siksi yksityisyyden suojaavien kolikoiden, kuten Monero ja Zcash, lisäksi yksityisyystietoisien salakirjoittajien ei pitäisi olla liian huolissaan, koska on olemassa tapoja pysyä tuntemattomina niille, jotka haluavat sen tarpeeksi pahaksi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map