Hiilipäästöraportoinnin tuominen uuteen aikakauteen blockchainin kautta

Toimitusketjun hallinnan lohkoketju on yksi käytännöllisimmistä liiketoimintasovelluksista suurille, monen osapuolen aloille, jotka haluavat luottamusta ja läpinäkyvyyttä päivittäisessä toiminnassa. Sellaisena kaivos- ja metalliteollisuus on nyt alkanut hyödyntää lohkoketjutekniikkaa hiilidioksidipäästöjen tehokkaan seuraamiseksi monimutkaisissa, maailmanlaajuisissa toimitusketjuissa. 

Tässä kuussa Maailman talousfoorumi käynnisti todistuskonseptin hiilidioksidipäästöjen jäljittämiseksi seitsemän kaivos- ja metallialan yrityksen toimitusketjussa. Mining and Metals Blockchain Initiative tai MMBI tunnetaan WEF: n ja teollisuusyritysten yhteistyönä, mukaan lukien Anglo American, Antofagasta Minerals, Eurasian Resources Group, Glencore, Klöckner & Co, Minsur ja Tata Steel.

WEF: n kaivos- ja metalliteollisuuden johtaja Jörgen Sandström kertoi Cointelegraphille, että lohkoketjuteknologian hajautettu luonne tekee siitä täydellisen ratkaisun alan yrityksille, jotka haluavat jäljittää hiilipäästöt:

“Eteenpäin ajattelevat organisaatiot kaivos- ja metallitilassa ovat alkaneet ymmärtää blockchainin häiritseviä mahdollisuuksia ratkaista kipupisteitä, samalla kun tunnustetaan, että toimialakohtainen yhteistyö blockchainin ympärillä on välttämätöntä.”

Sandströmin mukaan monet vastuullista hankintaa tukevat blockchain-projektit ovat olleet kahdenvälisiä, mikä on johtanut järjestelmän murtumiseen. Tämä WEF: n uusi aloite on kuitenkin kokonaan kaivos- ja metalliteollisuuden vetämä ja pyrkii osoittamaan blockchainin täyden potentiaalin seurata hiilipäästöjä koko arvoketjussa.

Vaikka valtava, nykyinen todistuskonsepti keskittyy hiilipäästöjen jäljittämiseen kuparin arvoketjussa, Sandström jakoi. Hän selitti myös, että hollantilaisen blockchain-kehitysyrityksen Kryhan käyttämä yksityinen lohkoketjuverkko hyödynnetään kasvihuonekaasupäästöjen seuraamiseksi kaivokselta sulattoon ja aina alkuperäisen laitevalmistajan luo. Sandström mainitsi, että alustan visio on luoda hiilipäästösuunnitelma kaikille välttämättömille metalleille, mikä osoittaa kaivoksesta markkinoille ja takaisin kierrätyksen avulla.

Asiat perspektiiviin McKinseyn tuoreen raportin mukaan & Yritys, kaivos on tällä hetkellä vastuullinen kasvihuonekaasupäästöistä 4–7 prosenttia maailmanlaajuisesti. Asiakirjassa todetaan, että Scope 1- ja Scope 2 -sektorin hiilidioksidipäästöt (kaivostoiminnasta ja sähkönkulutuksesta aiheutuvat päästöt) ovat 1%, kun taas hiilikaivoksissa syntyvien hajapäästöjen ja metaanin päästöjen arvioidaan olevan 3-6%. Lisäksi 28% maailmanlaajuisista päästöistä katsotaan Scope 3: ksi tai epäsuoriksi päästöiksi, kivihiilen polttaminen mukaan lukien.

Valitettavasti kaivosteollisuus on saavuttanut hitaasti päästövähennystavoitteita. Asiakirjassa todetaan, että kaivosyhtiöiden julkaisemat tavoitteet vaihtelevat 0 prosentista 30 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä – selvästi alle Pariisin sopimuksessa asetettujen tavoitteiden. Lisäksi COVID-19-kriisi on pahentanut alan haluttomuutta muutoksiin. Blogikirjoitus Big Four -yritykseltä Ernestiltä & Nuori näyttää että hiilipäästöjen vähentäminen ja vihreä ohjelma ovat kaivos- ja metalliyhtiöiden suurimpia liiketoimintamahdollisuuksia vuonna 2021, koska niistä on tullut merkittäviä kysymyksiä pandemian jälkeen. Sandström lisäsi:

“Teollisuuden on vastattava lisääntyviin mineraalien ja materiaalien vaatimuksiin samalla kun vastaamaan kuluttajien, osakkeenomistajien ja sääntelyviranomaisten kasvaviin vaatimuksiin tuotteiden kestävyyden ja jäljitettävyyden parantamiseksi.”

Miksi blockchain?

Vaikka on selvää, että kaivos- ja metalliteollisuuden on vähennettävä hiilipäästöjä kestävyysstandardien ja muiden tavoitteiden saavuttamiseksi, blockchain on kiistatta ratkaisu, joka voi tuottaa juuri tämän verrattuna muihin tekniikoihin.

Tämä käsite hahmoteltiin yksityiskohtaisesti NS Energy -oppaassa, jonka on kirjoittanut Joan Collell, liiketoimintastrategian johtaja ja energiateknologian ohjelmistotoimittaja FlexiDAOn kaupallinen johtaja. Hän selitti että kaikki soveltamisalan 1, 2 ja 3 päästöketjut on mitattava tarkasti, mikä edellyttää monien toimitusketjuverkkojen korkeaa integraatiota ja koordinointia. Hän lisäsi:

”Eri yksiköiden on jaettava tarvittavat tiedot tuotteiden kestävän kehityksen sertifiointiin ja taattava tuotteiden jäljitettävyys. Tämä on välttämätön askel, koska kaikki, mikä voidaan mitata, ei ole enää riski, mutta siitä tulee johtamisongelma. “

Collelin mukaan tietojen jakamisella on kaksi päätarkoitusta: avoimuuden ja jäljitettävyyden tarjoaminen. Samaan aikaan blockchain-verkon pääpiirre on tarjota avoimuus ja jäljitettävyys useiden osallistujien välillä. Tästä Collel totesi: “Blockchainin hajautettu pääkirja voi rekisteröidä reaaliajassa eri yksiköiden kulutustiedot eri paikoissa ja laskea kulutuksen hiili-intensiteetin.”

Collel huomautti myös, että sitten voidaan tuottaa digitaalinen sertifikaatti, jossa kuvataan siirretyn energian määrä, josta käy ilmi tarkalleen missä ja milloin päästöjä syntyi. Loppujen lopuksi lohkoketju voi tarjota luottamusta, jäljitettävyyttä ja tarkastettavuutta kaivos- ja metallien toimitusketjuissa, mikä auttaa vähentämään hiilidioksidipäästöjä.

Tietohaasteet voivat haitata tuottavuutta

Vaikka lohkoketju saattaa tuntua ihanteelliselta ratkaisulta hiilidioksidipäästöjen jäljittämiseen kaivos- ja metallien toimitusketjuissa, tietohaasteet on otettava huomioon.

Salm Ternullo, Yhdysvaltain Cryptoasset Services -yrityksen johtaja KPMG: ssä, kertoi Cointelegraphille, että tietojen sieppaaminen salauksella koko arvoketjussa muuttaa todellakin kykyä mitata tarkasti eri metallien hiili-intensiteettiä. “Kyse on lähteen tarkkuudesta, tuloksena olevasta tiedosta ja sisäisestä arvosta, joka voidaan tarkistaa päästä päähän”, hän sanoi. Ternullo huomautti kuitenkin, että tietojen sieppaaminen ja validointi ovat tämän yhtälön vaikeimmat osat:

“Missä, milloin, miten (lähde-poljinnopeus-prosessi) on asioita, joita organisaatiot edelleen kamppailevat. On olemassa useita lohkoketjuprotokollia ja -ratkaisuja, jotka voidaan konfiguroida vastaamaan tätä käyttötapausta, mutta tietojen sieppauksen ja validoinnin haastetta ei usein oteta huomioon siinä määrin kuin sen pitäisi olla. “

Ternullon mukaan sektorin puute selkeistä standardeista päästöjen seuraamiseksi lisää näitä haasteita. Hän mainitsi, että vaikka jotkut organisaatiot ovat kaksinkertaistuneet Sustainability Accounting Standards Boardissa kaapata ja raportointistandardi, on olemassa useita muita standardeja, jotka on arvioitava, ennen kuin organisaatio voi edetä automaation, tekniikan ja analyyttisten komponenttien kanssa, jotka tekisivät näistä prosesseista avoimia sekä osakkeenomistajille että kuluttajille..

Kohtaan Sandström mainitsi, että nykyinen todistuskäsite, joka keskittyi hiilipäästöjen jäljittämiseen kuparin arvoketjussa, osoittaa, että osallistujat voivat tehdä yhteistyötä ja testata käytännön ratkaisuja kestävyyskysymyksiin, joita yksittäiset yritykset eivät voi ratkaista. Samalla Sandström totesi, että WEF on herkkä tietojen käsittelyyn ja jakamiseen: “Toimialan lähestymistavan ansiosta voimme keskittyä käytännön toimintaan ja löytää toteuttamiskelpoisia tapoja toteuttaa visioamme.”

Teollisuuden lähestymistapa on myös hyödyllinen, ja Ternullo selittää, että organisaation kulttuurin ja tekniikan toimintamallit on yhdenmukaistettava menestyksen varmistamiseksi. Tämä pätee kaikkiin yrityksen lohkoketjuprojekteihin, jotka edellyttävät tietojen jakamista ja uusia tapoja yhteistyöhön, mikä saattaa olla helpompi voittaa, kun se toteutetaan teollisuuden näkökulmasta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map