Hyperbitcoinisaatio: Kuinka valuuttakriisit ajavat kansakuntia salaukseen

Venezuela, Turkki, Iran ja Zimbabwe: nämä maat kohtaavat kaikkia jatkuvia talouskriisejä. He kärsivät korkeasta inflaatiosta, ja sen seurauksena niiden sisällä elävät ihmiset ovat yhä enemmän siirtymässä salaukseen arvon säilyttäjänä ja vaihdon välineenä. Heidän äskettäiset ongelmansa ovat lisänneet kaukaista mahdollisuutta, että jossain vaiheessa tulevaisuudessa tapahtuu hyperbitokinointi, jossa Bitcoin (tai jokin muu kolikko) korvaa bolívarin, liiran, rialin ja muut kamppailevat kansalliset valuutat ja ehkä jopa tulossa Steve Wozniakin ja Jack Dorseyn kaltaisten ennustamana maailman hallitseva rahamuoto.

Kuitenkin, koska tällainen kehitys on rohkaisevaa Bitcoinin maineelle arvon säilyttäjänä, on epätodennäköistä, että Turkin, Venezuelan ja Zimbabwen kansalaisten siirtymät kohti sitä ja muita kryptovaluuttoja ovat välitön edeltäjä mainitussa vuonna 2014 hahmoteltujen yleisten käyttöönottomenettelyjen yhteydessä “Hyperbitoinoituminen”Artikkeli Daniel Krawisz. Vaikka ne lisääntyvät huomattavasti, edellä mainituissa maissa kärsineiden BTC-kauppojen määrät eivät ole riittävän merkittäviä suhteessa maailmanlaajuisiin määriin, kun taas useimpien näiden maiden eristetty luonne tarkoittaa, että adoptiolla ei ole juurikaan mahdollisuuksia levitä ulospäin.

Tämän lisäksi niin kauan kuin globaalit varantovaluutat kuten Yhdysvaltain dollari, euro ja Japanin jeni pysyvät vakaina, salauksen käyttöönottoa ei vauhdita korkea inflaatio maissa, joissa väestöllä on pääsy tällaisiin valuuttoihin – eikä mainita kulta.

Venezuela

Kriisivetoisen salauksen käyttöönoton oppikirja on Venezuela, ensimmäinen raportti Venetsuelalaiset kääntyvät Bitcoinin puoleen saapuessaan lokakuussa 2014. Reutersin mukaan Venezuelan ajoivat kryptovaluuttaan pääoman valvonta presidentti Hugo Chavezin vuonna 2003 määräämä, mikä vaikeutti Yhdysvaltojen dollareiden hankkimista. Ottaen huomioon, että silloinkin hyperinflaatio oli liikkeellä Venezuelassa 68,5 prosenttia), paikalliset alkoivat ostaa – ja kaivaa – Bitcoinia, joka oli 388,30 dollaria lokakuun alkuun, vaikka se oli pudonnut noin 49 prosenttia vuoden alusta..

Vaikka tietoja Bitcoinin käyttäjien todellisesta määrästä tässä vaiheessa ei ole saatavilla, Reutersin artikkelissa todetaan, että Venezuela "jo [oli] ainakin useita satoja Bitcoin-harrastajia." Hieman vähemmän epämääräisesti, Coin Dance tietueet että 625 573 Venezuelan bolivaria (VEF) vaihdettiin Bitcoiniin LocalBitcoins peer-to-peer (p2p) -salakirjassa 12. joulukuuta 2014 viikolla, mikä vastaa noin 99 403,55 dollaria ajan muuntokurssi. Samoin CryptoCompare luettelot vuoden 2014 huipputaso (24. joulukuuta) 553 633,30 VEF, mikä noin 87 972,33 dollaria osoittaa, kuinka vaihdetut määrät eivät olleet massiivisia – etenkin kansalle, jolla on bruttokansantuote (BKT) 482 miljardia dollaria – vaikka ne kasvaisivatkin taloudellisten paineiden seurauksena.

VEF: n määrä & amp; BTC Market

Vuodesta 2014 lähtien asiat ovat lisääntyneet vähitellen. 17. joulukuuta 2016 päättyneellä viikolla oli Bitcoin-kauppoja yhteensä 527,945,763 VEF: n arvosta, mikä vuonna 2015 noin 275 prosentin inflaation vuoksi oli 105 589,15 dollaria nykyisillä muuntokursseilla. Tuona vuonna Venezuelan salaustalouteen osallistuneet henkilöt olivat alkaneet puhua Bitcoinin ja muiden kryptien puolesta aidoina vaihtoehdoina bolívarille ja jopa Yhdysvaltain dollarille, ja Bitcoin Venezuelan perustaja Randy Brito kertoi Cointelegraphille tammikuussa 2016, että BTC voisi olla "Venezuelan talouden todellinen pelastaja."

”Venezuelan Bitcoin-markkinat ovat todellakin suuret ja kasvavat nopeasti. Vaihdon puuttuminen on ilmeisesti jäänyt huomaamatta, koska suurin osa maan sisällä toimivista Bitcoin-kaivostyöläisistä käy kauppaa epävirallisesti ihmisten kanssa, joihin he voivat luottaa – lähinnä yksityisyyden vuoksi, kun he haluavat salata varallisuutensa yleisöltä. “

Yhdessä Bitcoinin kyvyn antaa venezuelalaisille vastustaa hallitusta, joka on tehokkaasti ryöstä ihmisiltä varallisuutta johtamalla inflaatiojärjestelmää, sen kasvava arvo vuosien 2015 ja 2016 aikana sai sen kasvavan suosion. Itse asiassa paikallinen Surbitcoin-pörssi kertoi Washington Post maaliskuussa 2017, että Bitcoin-käyttäjien määrä kasvoi noin 450: stä vuonna 2014 85000: een vuonna 2016.

Jälleen kerran, tällaiset luvut eivät ole massiivisia noin 31,5 miljoonan asukkaan maalle, mutta Venezuelan heikkenevä tilanne on tarkoittanut, että ne kasvoivat edelleen vain vuosina 2017 ja 2018. VEF: llä 24. kesäkuuta 2017 päättyneellä viikolla Pelkästään LocalBitcoinsin BTC-markkinat olivat saavuttaneet 9,210,450,540 VEF: n määrän Coin Dance -lehden mukaan. Tämä rinnastetaan noin 1115306,32 dollariin tuolloin, kun taas 30. joulukuuta 2017 viikolla kaupankäynnin volyymi oli LocalBitcoinsilla 281525042307 – tai 2815250,42 dollaria tuolloin nykyisen mustien markkinoiden valuuttakurssit.

Tänä vuonna, vaikka valtion hallitsema ja öljyllä tuettu Petro-kryptovaluutta kynnyksellä, Bitcoinilla ja kryptovaluutoilla on yleisesti edelleen ollut voimakas käytön kasvu. Itse asiassa Reuters on äskettäin raportoitu että mikään salauspörssi ei käy kauppaa Petrolla ja että yksikään venezuelalainen kauppa ei tällä hetkellä hyväksy sitä, kun taas Bitcoinin kaltaiset ovat edelleen kasvaneet. Olettaen, että sama raaka volyymi käyttäjille -suhde oli ilmeinen vuoden 2016 lopussa (eli noin 105589,15 dollarin arvoisia bitcoineja, joita kävi kauppaa noin 85000 käyttäjällä), 18. elokuuta 2018 viikolla, jolloin 673 Bitcoinia, oli noin 926500 Bitcoinin käyttäjää. käytiin kauppaa 27,28 biljoonaa venezuelalaista bolívaria vastaan ​​LocalBitcoinsilla. Kohteessa mustien markkinoiden valuuttakurssi (ts. 1 VEF = 5921486,23 dollaria), jota sovellettiin ennen Venezuelan hallitusta virallisesti devalvaatio bolívar 95 prosenttia, tämä oli noin 4,6 miljoonaa dollaria.

Ei ole selvää, missä määrin vaihdettujen volyymien kasvu jatkuu nyt, kun hallitus on devalvoinut bolívarin, mutta Venezuelan kohtaamat taloudelliset paineet ovat saaneet sen väestön omaksumaan Bitcoinin nopeammin kuin muut kansakunnat, joiden BKT on vertailukelpoinen. Esimerkiksi Uusi Seelanti ja Romania – kaksi maata Kansainvälinen valuuttarahasto (IMF) laittaa Venezuelan vieressä suhteessa BKT: hen – LocalBitcoins BTC -markkinat ovat kasvaneet 875 prosenttia ja 2400 prosenttia vastaavasti vuodesta 2013. Sitä vastoin LocalBitcoins BTC / VEF -markkinat ovat kasvaneet hämmästyttävällä 67 300 prosentilla vuodesta 2013, jolloin 536 Bitcoinia käydään kauppaa viikko päättyy 25. elokuuta. Ellei mitään muuta, tämä korostaa sellaista tehostettua hyperinflaatiota, jota krypto-valuutan käyttöönotto voi antaa. Ja nähdä, kuinka IMF: llä on ennustettu että inflaatio voi nousta 1000000 prosenttiin vuoden 2018 loppuun mennessä, kasvu on todennäköisesti vielä suurempi tulevina kuukausina.

Ei vain Bitcoin, joka on nauttinut Venezuelan talouskatastrofin hedelmistä, koska muut kryptovaluutat ovat myös tunkeutuneet Etelä-Amerikan maahan. Ainakin syyskuusta 2016 lähtien venezuelalaiset ovat myös olleet innokkaita Dashin käyttäjiä, joiden nopeammat vahvistusajat ja alhaisemmat transaktiomaksut tekevät siitä yleensä kätevämmän maksuvälineenä. Dashin aktiivisilla liikkeillä edistääkseen kolikoitaan venezuelalaisten keskuudessa vaihtoehtona bolívarille – ja Bitcoinille – se on tiettävästi suosituin kryptovaluutta paikallisten kauppiaiden keskuudessa – ainakin, mukaan kaataa itsensä – yli 540 kauppiaan maassa hyväksyy sen nyt maksuvälineeksi.

Iran

Iran on toinen maa, joka on ollut väärässä päässä Yhdysvaltojen johdolla seuraamuksia Venezuelan tavoin sen kansallinen valuutta – rial (IRR) – kärsii korkeasta inflaatiosta, vaikka sen nykyinen 18 prosenttia ei aivan vastaa 82 766 prosenttia Venezuelassa tällä hetkellä.

Viime huhtikuussa rialin inflaatio oli vain 7,9 prosenttia, mutta tämä hyppäsi 9,7 prosenttiin, 13,7 prosenttiin ja sitten 18 prosenttiin toukokuussa, kesäkuussa ja heinäkuussa. Aivan kuten Venezuela, Iranin hallitus vastasi tähän jyrkään kasvuun ilmoittamalla heinäkuun lopulla suunnitelmista valtion ylläpitämälle kryptovaluutalle, kun taas Iranin väestö oli siihen mennessä jo käynyt kauppaa salauksella, jonka arvo oli 2,5 miljardia dollaria Forbesin toukokuun raportin mukaan. Tämä tapahtui siitä huolimatta, että hallitus oli asettanut huhtikuun kiellon salausvaluutoissa toimiville pankeille.

Ja huhtikuusta ja toukokuusta lähtien IRB / BTC-markkinoilla LocalBitcoinsilla on ollut havaittavissa nousua. Esimerkiksi 7.-28. Heinäkuuta välisenä aikana näiden markkinoiden volyymi kasvoi 109,1 prosenttia 9,467 miljardista IRR 19,796 miljardiin IRR: ään (eli noin 176758,31 dollariin). mustien markkinoiden muuntokurssit).

IRR: n määrä & amp; BTC Market

Sitä vastoin samankokoisella maalla – Thaimaassa – kasvoi vain 27,6 prosenttia samalla kahden viikon jaksolla 12,2 miljoonasta Thaimaan bahtista 15,6 miljoonaan THB. Tästä huolimatta tämä jälkimmäinen luku on yhtä suuri 476,410 dollaria, mikä tarkoittaa, että BTC-markkinat ovat absoluuttisesti Thaimaassa suuremmat. Vielä tärkeämpää on, että se tarkoittaa myös sitä, että pelkkä inflaatiokriisi ei riitä laajan salauksen käyttöönoton aikaan yön yli, koska on selvää, että Iranin salausmarkkinat eivät ole vain pieniä, vaan sitä haittaavat lait, jotka tekevät siitä laittoman. Sitä on heikentänyt myös kullan pysyvä suosio, joka nousi 300 prosenttia IRR: ää vastaan ​​kesäkuuhun edeltäneiden kolmen kuukauden aikana ja joka on ilmoitettu olevan vaihdettu Yhdysvaltain dollari paikallisilla Iranin markkinoilla Iran Goldin mukaan & Koruliitto.

Zimbabwe

Toinen kansakunta, jolla on omat taloudelliset ongelmansa, on Zimbabwe. Vuonna 2009 se hylätty oman kansallisen valuuttansa (Zimbabwen dollari), tehden sen biljoonan dollarin setelin käyttöönoton ja sen jälkeen, kun valuutta oli kestänyt kymmenen vuoden hyperinflaation – jonka kurssi oli saavuttanut jopa 231 000 000 prosenttia heinäkuussa 2008.

Siitä lähtien hallitus on sallinut useiden valuuttojen – kuten Yhdysvaltain dollarin, Etelä-Afrikan randin ja euron – käytön, mutta tämä jyrkkä toimenpide tuo mukanaan omia ongelmia, kuten akuutteja pulaa ulkomaista käteistä. Tämän torjumiseksi Zimbabwen hallitus on asettanut pääoman valvonnan asettamalla viimeistään toukokuussa, jolloin keskuspankki rajoitettu Yhdysvaltain dollarin määrä ihmisiä voi nostaa pankkiautomaateista ja lähettää maasta 1000 dollariin.

Tällaisten rajoitusten edessä Bitcoin havaitsi hintojen nousun Zimbabwen Golix-pörssin maailmanlaajuisen keskiarvon yläpuolelle vuoden 2017 lopussa, ja hinta jopa kaksinkertaistui marraskuussa, kun paikalliset pyrkivät saamaan valuuttaa, jota hallitus ei valvonut tai rajoittanut. Myös marraskuussa Golix juhli kuukausittaisten tapahtumiensa nelinkertaistamista, silloin kun maata oli epävakautettu tuoreesta dollarin puutteesta, 50 prosentin inflaatio – vaikuttaa uusiin joukkovelkakirjoihin hallitukseen otettu käyttöön marraskuussa 2016 – ja a sotilaallinen vallankaappaus. Näin ollen Golixin kuukausittainen kauppavolyymi nousi vuoteen Miljoona dollaria, mikä oli vaikuttava saavutus, kun otetaan huomioon, että koko vuoden 2016 aikana se hoiti yhteensä 100 000 dollaria.

Turkki

Samanlainen kuva on tullut Turkin uudemmasta historiasta, ja inflaatiokysymykset ovat herättäneet vastaavan – ellei aivan yhtä dramaattisen – käänteen kohti salausta. Nämä asiat nousivat akuutiksi, kun Turkin liiran (TRY) inflaatio nousi 11,9 prosenttia lokakuussa 2017 maan pankit otti riskialttiita yksityisiä velkoja ulkomaisina sijoittajina muutti pois presidentti Recep Tayyip Erdoğan kieltäytyi nostamasta korkoja vastauksena.

Tämän jälkeen turkkilaiset alkoivat etsiä salakirjoitusta, vaikka tuolloin volyymit eivät olleet merkittävästi suurempia kuin kansakuntien, joiden BKT oli samanlainen. Esimerkiksi 4. marraskuuta 2017 päättyneellä viikolla 41 Bitcoinia vaihdettiin Turkin liiraan LocalBitcoins-pörssin kautta, kun taas Meksikossa – jonka BKT on samanlainen, mutta inflaatioaste on noin 4,5 prosenttia – vaihdettiin 38 Bitcoinia Meksikon pesoa. Toisin sanoen suhteellisen korkea inflaatio voi antaa jonkin verran vauhtia salauksen käyttöönotolle, mutta ilman hyperinflaatiota se ei johda dramaattiseen nousuun (esim. 303 Bitcoinia vaihdettiin Venezuelan bolívarsiin 4. marraskuuta päättyneellä viikolla).

Tänä vuonna on kuitenkin ollut ainakin hyperinflaation uhka, kun Turkki alkoi syntymässä olevaan kriisiin, jossa inflaatio nousi 15,39 prosenttia, heinäkuun alussa. Tämän seurauksena LocalBitcoins-pörssissä volyymi kasvoi 131,9 prosenttia heinäkuun alun ja elokuun alun välillä, kun BTC: n kaupankäyntivolyymi Turkin liirassa nousi 327 295: stä 759 026: een 7. heinäkuuta päättyneen viikon ja sen päättyneen viikon välillä 11. elokuuta.

TRY: n määrä & amp; BTC Market

Näiden kahden päivämäärän välillä BTC: n hinta laski todellisuudessa 6670 dollarista 6145 dollariin (-7,87 prosenttia), mikä tarkoittaa, että tätä nousua ei voida selittää Turkin vahvoilla härkämarkkinoilla. samoin, luvut BTCTurk- ja LocalBitcoins-pörsseistä purettu CryptoCompare-yhtiö paljastaa, että Bitcoinilla käytiin kauppoja elokuun 10. päivänä 31 592 628 TRY, mikä merkitsee 424,3 prosentin lisäystä verrattuna 10. heinäkuuta 24 tunnin volyymiin, joka oli 6022033 TRY.

ShapeShiftin toimitusjohtaja Erik Voorhees puhuessaan Turkin inflaatiokriisistä ja sen myönteisistä vaikutuksista salauksen kysyntään huomioitu Twitterissä, että Bitcoinin viimeaikainen sietokyky salamarkkinoiden turbulenssin edessä oli nostanut osakettaan arvovarastoksi ja tehnyt siitä kannattavan vaihtoehdon Turkin liiralle.

Olemme kirjoittaneet ajan, jolloin jotkut fiatit ovat paljon vähemmän vakaita kuin Bitcoin. Turkin liira putoaa ~ 20% yhdessä päivässä. https://t.co/ct1GnrCnKG #BackedByGovernment #YRITTÄÄ #forx

– Erik Voorhees (@ErikVoorhees) 10. elokuuta 2018

Vaikuttaa siltä, ​​että yhä useammat turkkilaiset ovat hänen kanssaan samaa mieltä, koska kesäkuu kysely ING Bank paljasti, että Turkilla on korkein kryptovaluuttaomistusaste maailmassa – tai pikemminkin 15 maasta, mukaan lukien Yhdysvallat, Australia, Iso-Britannia, Ranska, Saksa ja Alankomaat. 18 prosenttia turkkilaisista omistaa jonkin verran kryptovaluutta verrattuna 12 prosenttiin seuraavaksi korkeimmalle – Romanialle, jolla sattuu olemaan myös korkein inflaatio 14 muun maan joukossa – ja kahdeksan prosenttia Yhdysvalloissa.

Kryptovaluutan omistajuus

Noin 15 prosentin inflaatio ei kuitenkaan yksin riitä edistämään kryptovaluuttojen laajaa käyttöönottoa, eikä se riitä käynnistämään hyperbitoinointiprosessia. Ensinnäkin, vaikka TRY / BTC-markkinoiden volyymi onkin kasvanut viime viikkoina ja kuukausina, absoluuttiset luvut ovat silti suhteellisen pieniä, ja markkinat ovat tällä hetkellä Bitcoinin 16. suurimmat kirjoitushetkellä. SalausVertaile. Tämä vastaa 24 tunnin BTC 226,09: n volyymia, joka on vain 0,08 prosenttia päivässä vaihdetusta kokonaismäärästä ja vastaavasti 0,48 prosenttia ja 0,68 prosenttia Yhdysvaltain dollariin ja Japanin jeniin nähden..

Lisäksi, jos tarkastelet TRY / BTC-kaavioita LocalBitcoinsille, viimeaikainen inflaatioon perustuva nousu heinä-elokuussa ei ole niin suuri, ja se on oikeastaan ​​kääpiö Turkissa liiran kaupankäyntimääristä, kuten huhtikuussa ja kesäkuun alussa ja varsinkin vuoden 2017 lopun kiire. Ja itse asiassa, jos verrataan 11. elokuuta päättyneen viikon TRY / BTC-lukuja 18. elokuuta päättyvän viikon lukuihin, jolloin kriisi saavutti huippunsa, liiralla putoaa peräti 10 prosenttia – pikemminkin pudotus kuin kasvu. 759 026 TRY: tä vaihdettiin 11. elokuuta päättyneelle viikolle, kun taas vain 573 626 TRY: tä vaihdettiin seitsemän päivän ajan, joka edelsi 18. elokuuta..

Venezuelassa ja Zimbabwessa näkyvän salauksen kasvusta poiketen tämä voimakkaan nousun puute osoittaa pääsyn Yhdysvaltain dollariin muiden fiat-valuuttojen ja arvokauppojen joukossa. Toisin kuin Venezuela ja Zimbabwe, Turkin hallitus on päättänyt olla asettamatta mitään pääoman valvontaa, mikä antaa ihmisille mahdollisuuden ostaa ja myydä niin paljon ulkomaan valuuttaa kuin he haluavat. Tämän seurauksena turkkilaiset sijoittajat ja turkkilaiset ovat alkaneet ostaa Yhdysvaltain dollaria ja kulta-, miten osoittaa molemmat ovat nousseet selvästi liiraa vasten. Ja puolestaan, ei Bitcoinissa eikä missään muussa kryptovaluutassa ole viime aikoina nähty suurta nousua kaupankäyntimäärissä, vaikka liiran pitkäaikaisella heikkoudella on ollut merkitystä antamalla Turkille yksi korkeimmista salauksen omistusosuuksista kehittyneessä maailmassa.

Argentiina ja varantovaluutat

Paljon saman tarinan voi saada Argentiinasta. Klo 31,2 prosenttia, Argentiinalla on tällä hetkellä korkein inflaatio kaikista kohtuullisen kokoisista talouksista – mikä on IMF riveissä kuin 21. BKT: stä – ja kuten tällaisesta tilastosta voidaan päätellä, kryptovaluutoilla pitäisi olla vahva seuraaja Etelä-Amerikan kansakunnassa.

Huolimatta varhaisesta odotuksesta, että Argentiina oli kypsä Bitcoinin käyttöönottoon, näyttää siltä, ​​että väestö ei tällä hetkellä käy kauppaa salausvaluutalla vaikuttavassa määrin. Sen LocalBitcoins -vaihto, suurin osa Bitcoinista, jotka ostettiin vuonna 2018 Argentiinan pesoja käyttäen yhdellä viikolla, oli 31, 7. heinäkuuta päättyneen viikon aikana. Vertailun vuoksi Ruotsilla on IMF: n mukaan 23. suurin BKT, mutta viimeisen viikon aikana 7. heinäkuuta monet muut Bitcoinit – 112, Tarkemmin sanottuna – vaihdettiin Ruotsin kruunuun.

ARS: n määrä & amp; BTC Market

CryptoComparen mukaan Argentiina on vasta maailman 45. suurin markkina-asema Bitcoinille (Ruotsi on 31.), vaikka sillä on maailman kuudenneksi korkein inflaatioaste. Kuten Turkissa, suuri osa selityksestä on se, että Argentiinalla ei ole ollut tiukkoja pääomavalvontoja vuodesta 2015, jolloin tuleva presidentti Mauricio Macri nostettu hallintalaitteet määrätty edeltäjänsä Cristina Fernandez de Kirchner vuonna 2011.

Tämän vuoksi argentiinalaisilla on pääsy Yhdysvaltain dollareihin ja muihin valuuttoihin, mikä kiertää kriittisten valuuttojen tarpeen arvovarastona.

Silti, vaikka ilman viimeaikaisia ​​hyppyjä salauksen kaupassa tai omistuksessa, Bitcoinilla on edelleen huomattava läsnäolo Argentiinassa. Paitsi että argentiinalainen pankki on äskettäin alkanut käyttää Bitcoinia rajatylittävissä maksuissa SWIFT-verkon sijaan, maa oli myös yksi varhaisimmista Bitcoinin käyttöönottajista vuosina 2011 ja 2015 – vaikka pääoman valvonta oli käytössä. Kuten raportoitu kirjoittanut Tom Jeffreys alkuvuodesta 2016, vain Buenos Airesissa 145 kauppiasta hyväksyi Bitcoinin (nyt 194), mikä tarkoittaa, että kryptovaluutta ei ollut vain arvon varasto, vaan myös maksutapa:

"Monille Bitcoinin käytännön päivittäinen käyttö Argentiinan kaltaisessa maassa on radikaalin taloudellisen uudistuksen varhaisia ​​laboratoriotestejä, joilla voi olla laajempia vaikutuksia maailmantalouteen."

Synkät skenaariot

Kaikkien yllä olevien esimerkkien antama oppitunti on seuraava: Kryptovaluutoilla on valtava potentiaali vaihtoehtoisina maksutavoina ja arvonvarastoina finanssikriisien aikana. Kuitenkin niin kauan kuin maailman varantovaluutat – kuten Yhdysvaltain dollari ja euro – pysyvät vakaina ja niin kauan kuin epävakaan kansakunnan ihmisillä on pääsy tällaisiin varantoihin, mikään kryptovaluutta ei todennäköisesti saa laajaa käyttöönottoa ja käyttöä kyseisessä maassa – ainakaan inflaation seurauksena. Yksinkertaisemmin sanottuna hyperbitokinointia ei tapahdu niin kauan kuin Yhdysvaltain dollari on edelleen vahva.

Kuten Coin Dance -numerot osoittavat LocalBitcoins-markkinoilla, kaupankäyntimäärät ovat suurimmat – ja kasvavat nopeimmin – maissa, joissa luotettavan fiat-valuutan saatavuus on erittäin heikkoa. Siksi salauksen massan käyttöönoton edellyttäminen missään maassa ei ole vain inflaatio, vaan myös pulaa Yhdysvaltain dollareista ja muista vanhentuneista valuutoista.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map