Instituutioinvestointien määrä kasvaa vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä, suuntaus salausrahastojen muutokseen

Maailman suurimman digitaalisen valuutan varainhoitajan Grayscalen tuore raportti paljasti, että yrityksen hallussa on nyt noin 1,7% kaikesta Bitcoinin tarjonnasta harmaasävyisessä Bitcoin Trustissa (GBTC). Harmaasävyn Bitcoinin osuus kasvoi 0,1% vuonna 2020 nähtyään suurimman vuosineljänneksen huolimatta COVID-19-pandemian aiheuttamasta nykyisestä markkinoiden epävarmuudesta.

Grayscalen sijoittajasuhdejohtaja Rayhaneh Sharif-Askary kertoi Cointelegraphille, että “suurin osa tuotteisiimme sijoitetusta pääomasta tulee institutionaalisilta sijoittajilta”. Hän tarkensi:

“Näimme, että 88% tuoteperheeseemme sijoitetusta 503,7 miljoonan dollarin pääomasta tulee institutionaalisilta sijoittajilta viimeisen vuosineljänneksen aikana. Viimeaikaiset keskustelut sijoittajien kanssa vahvistavat ajatusta, että nyt, enemmän kuin koskaan, sijoittajat etsivät tapoja rakentaa joustavia salkkuja. Lisäksi nykyisen, ennennäkemättömän rahapolitiikan seuraukset saavat aikaisemmin skeptiset sijoittajat tarkastelemaan uutta vakavasti omaisuusluokkaa. “

Vaikka Bitcoin Trust on suosituin yrityksen tuoteperheen keskuudessa, lisääntynyt sisäänvirtaus koki kaikkialla, Bitcoin (BTC) ja kaikki muut altcoin-pohjaiset luottamuslaitokset näkivät noin puoli miljardia dollaria investoinneina – kaksinkertaiset Q3: een ja Q4 2019. Vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä noin 38% Harmaasävyn sijoittajista ilmoitti useita Harmaasävytuotteita hajauttamaan salausosuuksiaan.

Harmaasävyinen Bitcoin-luottamus sai noin 389 miljoonan dollarin investoinnin koko vuosineljänneksen ajan, mikä tarkoittaa, että jos GBTC olisi pörssissä käyvä rahasto, se olisi 5 prosentin joukossa edellisvuodesta. Lisäksi GBTC on myös yksi eniten vaihdettu OTC-arvopaperit ja on otettu vastaan yhden aktiivisimmista arvopapereista kaupankäynnin määrän suhteen vuonna 2019, mikä osoittaa edelleen kysyntää institutionaalisten sijoittajien ja kauppiaiden keskuudessa.

Vaikka GBTC kohdistuu myös yksityissijoittajiin, institutionaaliset toimijat muodostavat valtaosan pääomavirrasta. Institutionaalisten sijoittajien osuus 88 prosentista vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä tuotetusta sijoituspääomasta oli pääosin hedge-rahastoja.

GBTC: n institutionaalinen kysyntä

Onko institutionaalisuus saapunut?

Harmaasävy oli ensimmäinen säännelty kryptotuote, joka tuli markkinoille, ja se otettiin käyttöön vuonna 2013. Siitä lähtien yritys on laajentunut useisiin altcoin-pohjaisiin rahastoihin. Institutionaalisen vastuun vaihtoehtojen tarjonta on kuitenkin edelleen kasvanut, varsinkin parin viime vuoden aikana.

Pörssinoteeratut tuotteet, kuten Amun AG: n ja WisdomTreen fyysisesti takaamat Bitcoin ETP: t – jotka molemmat käyvät kauppaa tällä hetkellä Sveitsin SIX-pörssissä – ovat esimerkkejä institutionaalisten toimijoiden helposti saatavasta altistumisesta.

Viime aikoina 3iQ on ilmoittanut käynnistävänsä Bitcoin-sijoitusrahastonsa Toronton pörssissä, joka hyödyntää CryptoCompare- ja VanEck Europe -yhtiön MVIS: n hintaindeksejä ja Gemini-huoltopalveluja. Gemini: n presidentti Cameron Winklevoss kertoi äskettäin Cointelegraphille: “Tämä heijastaa kasvavaa ruokahalua, jota sekä institutionaaliset että yksityissijoittajat osoittavat salausvarojen sisällyttämisestä suurempiin salkkuihinsa.”

Johdannaistuotteille altistuminen on viimeisen kuukauden aikana tullut laajalti saataville myös institutionaalisille sijoittajille Chicagon kauppatavaran pörssin Bitcoin-futuuri- ja -optiosopimusten sekä Bakktin fyysisesti selvitettyjen Bitcoin-futuurien ja LedgerX: n säänneltyjen johdannaistuotteiden kautta..

On tärkeää huomata, että kiinnostus ja volyymi näillä paperimarkkinoilla on vähäistä verrattuna sääntelemättömään toimintaan. Jonathan Hobbsin – vuokratun talousanalyytikon, The Crypto Portfolion kirjoittajan ja Ecstatus Capitalin operatiivisen johtajan mukaan – institutionaalinen kysyntä on jo täällä, mutta haasteena on löytää vaatimustenmukaisia ​​tuotteita, jotka täyttävät heidän standardinsa. Hobbs kertoi Cointelegraphille:

”Ajan myötä perinteisemmät hedge-rahastot, rahastorahastot ja perhetoimistot alkavat nähdä, että Bitcoin ja digitaaliset varat voivat tarjota heille monipuolistamista. Suurimmat haasteet heille ovat digitaalisilla sijoitustuotteilla, jotka läpäisevät vaatimustenmukaisuuden tarkastukset. Viime vuosina olemme nähneet digitaalisen avaruuden kypsyvän huomattavasti useiden infrastruktuuriparannusten ansiosta, jotka tekevät Bitcoinista mukautuvamman ammattimaisille sijoittajille. “

Markkinatunnelma institutionaalisten sijoittajien keskuudessa

Harmaasävyn tulokset ovat vaikuttavia ja osoittavat, että institutionaaliset sijoittajat haluavat altistua Bitcoinille ja muulle digitaaliselle omaisuudelle myös nykyisessä ilmastossa, jossa epävarmuudesta ja pelosta on tulossa normi. Tämänhetkisen tilanteen vuoksi Bitcoin jätetään kuitenkin niille, joilla on suurempi riskinottohalu. Blockware Solutionsin toimitusjohtaja ja digitaalisen valuutan hedge-rahastonhoitaja Matt D’Souza kertoi Cointelegraphille: “Markkinat ottavat käyttöön penniäkään. Jos et ole sisään, kun mahdollisuus on tarjolla, olet liian myöhäistä. ” Sitten hän lisäsi:

“Vaikka jotkut institutionaaliset sijoittajat saattavat haluta lyödä vetoa Bitcoinista sillä perusteella, että se voisi teoriassa menestyä hyvin kriisissä, johtajat haluavat suurimmaksi osaksi käteistä, joka on ylivoimaisesti turvallisin vaihtoehto. Johtajat, jotka ovat olleet olemassa pitkään, ymmärtävät kuinka kestää. Se johtuu siitä, että heidän sijoittajansa ovat pysymisrikkaassa liiketoiminnassa, ei rikastumisessa. Tämä ympäristö edellyttää pääoman säilyttämistä. Kun riskinottohalu palaa markkinoille, odotan Bitcoinin olevan yksi parhaista mahdollisuuksista. “

Itse asiassa, vaikka vaatimustenmukaiset BTC-tarjoukset ovat nousussa, tiedot osoittavat, että säännellyt johdannaiset ovat myöhään mennessä menettäneet asemansa sekä volyymin että avoimen kiinnostuksen suhteen sopimuksiin. Tämä suuntaus on havaittavissa vain säännellyillä markkinoilla, kun taas sääntelemättömien johdannaistuotteiden kaupankäynnin määrä oli suurin maaliskuussa.

Tämä voi viitata siihen, että institutionaaliset sijoittajat, jotka lyövät vetoa Bitcoinista, tekevät niin osana pitkän aikavälin strategiaa, kun otetaan huomioon lisääntynyt kiinnostus passiivisiin tuotteisiin, kuten GBTC, mutta vähentynyt kiinnostus CME: n futuureihin ja optioihin.

CME Bitcoin-futuurit Avoin korko ja volyymit yhteensä

Tämä suuntaus voi pian kääntyä, kun suuret pelaajat astuvat kentälle. Esimerkiksi Renaissance Technologiesin Medallion Fund – hedge-rahasto, jolla on hallinnoitavia varoja 10 miljardin dollarin arvosta – on äskettäin saanut Yhdysvaltain arvopaperimarkkinakomissiolta luvan tarjota tuotteita ja palveluita, joihin liittyy CME-säänneltyjä Bitcoin-futuurimarkkinoita asiakkailleen..

Sääntely on avainasemassa

Vaikka institutionaalinen kiinnostus ja tarjonta näyttävät kasvavan, Bitcoinissa on edelleen paljon epävarmuutta. Pelissä on monia näkökohtia, teknologiasta rahapolitiikkaan (etenkin tulevan puolittamisen yhteydessä) ja mikä tärkeintä, sääntely. Bitcoin kierrättää edelleen kartoittamatonta aluetta, kun on kyse vaatimusten noudattamisesta, ja tutkimus osoittaa, että selkeät sääntelypäivitykset sisältävät uutiset lisäävät Bitcoinin kysyntää.

Harmaasävyisestä Bitcoin Trustista on tullut SEC-raportointiturva, mikä osoittaa, että sääntelyviranomaiset ovat valmiita työskentelemään alan yritysten kanssa. Sharif-Askaryn mukaan tämäntyyppinen yhteistyö auttaa ajamaan teollisuutta eteenpäin. Sharif-Askary kertoi Cointelegraphille, että sääntelyviranomaiset näyttävät olevan ”innokkaita osallistumaan, etenkin koulutuksen näkökulmasta”. Hän lisäsi, että harmaasävyisen Bitcoin Trustin muuttuminen SEC: n säännöksi on tärkeä askel:

“Tämä tarkoittaa sitä, että trusti noudattaa samoja raportointi- ja julkistamisstandardeja kuin osakkeet ja ETF: t, jotka käyvät kauppaa kansallisilla pörsseillä, kuten NYSE ja Nasdaq. Se vahvistaa myös, että on olemassa tapoja toimia ennakoivasti sääntelyviranomaisten kanssa nykyisten sääntelypuitteiden puitteissa. “

Entä Bitcoin ETF?

Vaikka kauan odotettua Bitcoin-pörssissä käyvää rahastoa ei vieläkään ole nähtävissä, näyttää siltä, ​​että institutionaalinen kysyntä on jo täällä. Vaikka kryptovaluutta-alan on vielä tehtävä muutoksia avoimuuden ja vaatimustenmukaisuuden varmistamiseksi, näyttää siltä, ​​että oikeaan vaiheeseen on ryhdytty. Sillä välin säännellyt vaihtoehdot Bitcoin ETF: lle kasvavat edelleen.

Aiheeseen liittyvä: SEC ei halua salauksen ETF-tiedostoja – mitä tarvitaan hyväksynnän saamiseksi?

Viimeisimmän yrityksen Bitcoiniin liittyvään ETF: ään teki Wilshire Phoenix. SEC hylkäsi ehdotuksen ja mainitsi valvonnan jakamista koskevan sopimuksen puuttumisen kohde-etuuden merkittävien markkinoiden kanssa tai uuden esityksen markkinoiden luontaisesta vastustuksesta manipulointiin.

Siitä huolimatta avaruusalueen yritykset pyrkivät kohti avoimempia markkinoita. Salausdatan rikostekniset yritykset työskentelevät yhdessä palveluntarjoajien ja sääntelyviranomaisten kanssa avoimempien markkinoiden luomiseksi, joilla on suuri rooli ETF: n hyväksymisessä. Hobbsin mukaan tämä ei kuitenkaan välttämättä ole niin merkittävää kuin yhteisö ajattelee:

“Salauslaitteilla, kuten CME Bitcoin Futures, Grayscale BTC Trust Yhdysvalloissa ja Wisdom Tree Bitcoin ETP, laitoksilla on jo vaihtoehtoja saada Bitcoin-altistuminen tarvitsematta ostaa sitä suoraan. Myöskään kaikki institutionaaliset sijoittajat, jotka haluavat siirtyä digitaaliseksi, etsivät passiivista “ osta ja pidä ” Bitcoin-altistusta, minkä saat ETF: llä. Monet heistä etsivät säänneltyjä digitaalisia rahastoja, kuten Ecstatus Capital, joka voi käydä kauppaa Bitcoinilla pitkiä ja lyhyitä. “

Siitä, tuleeko 2020 Bitcoin ETF -vuodeksi, on epäselvää, mutta yksi asia on varma: Yhteensopivia vaihtoehtoja on olemassa ja ne ovat yhä käytettävissä. ETF: n kanssa tai ilman sitä sääntely on avain teollisuuden edistämiseen, ja jos teollisuus jatkuu edelleen, ETF voi olla vain yksi virstanpylväs Bitcoinin tiellä massan käyttöönottoon.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map