Intian kryptoteollisuus laajenee, sääntelyviranomaiset näyttävät haluttomilta osallistumaan

Intialaiset odottavat pääsyä salauspankkipalveluihin, koska brittiläinen fintech-yritys Cashaa on tehnyt yhteistyötä Intian yhdistyneen moniosaisen luotto-osuuskunnan kanssa käynnistääkseen salauskeskeisen pankkiyhtiön nimeltä Unicas, joka avaa aluksi 34 konttoria Pohjois-Intiassa ja aikoo ovat laajentuneet 100 konttoriin ensi vuoteen mennessä. 

Ottaen huomioon, että Intia on suurelta osin säästöihin perustuva talous, Unicas tarjoaa myös salaustalletustilejä, jotka maksavat korkoa talletetusta salauksesta. Tämä voi toimia katalysaattorina Intian osuuskuntayhtiöille pääsemään markkinoille ja hyödyntämään tätä mahdollisuutta parhaalla mahdollisella tavalla.

Mutta kaiken kaikkiaan Intian kryptoalalla on tapahtunut valtavaa kasvua sekä määrissä että uusissa asiakkaissa sen jälkeen, kun korkein oikeus kumosi kaksivuotisen kiellon pankeille, jotka palvelivat salausvaluutanvaihtoa maaliskuussa 2020. Nischal Shetty, WazirX: n perustaja – Intiassa toimiva salausvaihto kertoi Cointelegraphille:

“Intian salausekosysteemi on kasvanut valtavasti siitä lähtien, kun korkein oikeus kumosi salauksen pankkikiellon Intiassa. […] Positiivista päätöstä seurasi välittömästi lukitus COVID-19-pandemian vuoksi. Tämä ajanjakso on myös antanut ihmisille enemmän aikaa käsitellä salausta ja osallistua siihen. “

Asif Swami, Apifinyn teknologiajohtaja – kryptovaluuttojen likviditeetti- ja ratkaisutoimittaja New Yorkissa – syyttää tämän kasvun yhä useammasta todisteesta siitä, että Bitcoinista (BTC) on tullut turvasatama, ja helpoksi tehdä sisäisiä rahalähetyksiä kryptovaluuttojen kanssa. “Lähettäjät ymmärtävät, että virtuaalivaluutat ovat tehokkaampi väline”, joten kysynnän kasvu. Hän lisäsi myös:

”INR on ollut erittäin epävakaa, ja se on heikentynyt yli 80% Yhdysvaltain dollariin viimeisen vuosikymmenen aikana. Kultaa on erittäin vaikea käydä kauppaa ja sillä on korkeat transaktiokustannukset. kiinteistö on ollut taantumassa vuoden 2016 demonetisoinnin jälkeen; ja varastot ovat ennätyskorkealla, ja monet uskovat niiden olevan korjattavissa milloin tahansa. “

Näiden tekijöiden seurauksena Apifinyn toimittamien tilastojen mukaan melkein kaikki suuret kansainväliset salauspörssit ovat ilmoittaneet intialaisten käyttäjien liikenteen kasvavan viidestä kymmeneen kertaa vuonna 2020. Samaan aikaan Intian paikalliset salauspörssit ovat ilmoittaneet kymmenkertaisen kasvun vuonna 2020, mikä on 2,5-kertainen verrattuna maailmanlaajuiseen keskiarvoon, joka on 400 prosentin vuosikasvu.

Suuret pelaajat tulevat Intian markkinoille

Binancen ostettua WazirX: n, Bain & Yritys rahoittaa CoinDCX: tä ja Polaris Capital alkaa sijoittaa Intian salamarkkinoilla on selvää, että suuret toimijat ovat tunnistaneet Intian salausmarkkinoilla olevan potentiaalin ja ovat alkaneet kohdentaa pääomaa osallistumaan tähän kasvuun.

Jopa intialainen monikansallinen tietotekniikka- ja konsulttiyritys Tata Consultancy Services, käynnistettiin Quartz Smart Solution aiemmin tänä vuonna heinäkuussa, joka auttaa rahoituslaitoksia tarjoamaan kryptovaluuttakauppaa. Shetty uskoo, että kaikki tuo lisää uskottavuutta teollisuudelle: “TCS toimii suurten yritysten kanssa asiakkaina. Odotamme, että suuret rahoituslaitokset aloittavat todennäköisesti pilotin tällä tavalla, jotta heillä olisi täysimittainen oma salausvalikoima asiakkailleen. “

Tämä osoittaa, että Intian valtavirran pankit ovat kiinnostuneita tulemaan alalle samalla tavalla kuin Singaporen suurin kauppa- ja vähittäispankki DBS Bank: lanseeraamalla salaus- ja säilytyspalvelut. Jopa PayPal, joka ilmoittaa aloittavansa kryptovaluuttamaksut vuonna 2021, lisää varmasti sijoittajien määrää Intiassa.

Aiemmin PayPalilla ei ollut tasaista pääsyä Intiaan edes fiat-pohjaisten maksujen kanssa. Teknisesti Intian keskuspankki ei ole koskaan kieltänyt yritystä toimimasta Intiassa, mutta vuonna 2010 PayPal lopetti palvelunsa. Swamin mukaan tämä johtui siitä, että Indian Know Your Customer -standardit ja lisenssisäännökset olivat liian raskaita ja estivät siten sen helppokäyttöisyyttä asiakkailla. Vuonna 2017 PayPal toi markkinoille uuden Intiaystävällisen version, mutta alkuperäiskansojen startupit olivat jo kyllästäneet markkinat. Swami uskoo, että salaus voi tarjota uuden mahdollisuuden PayPalille:

“Tapahtumien, kuten Intian hallitus sallii virtuaalivaluuttojen ja alkuperäiskansojen aloittamisen hidastamalla lohkoketjun käyttöönoton (kuten näyttää toistaiseksi), PayPal voi löytää itsensä ainutlaatuisesta tilanteesta helpottaakseen salausta hyväksymällä kauppiaat alukselle PayPalin järjestelmään ja voittamaan Intian markkinat tällä kertaa. “

Intian kukoistavaa salausteollisuutta ohjaavat myös innovaattorit, jotka kehittävät uusia tuotteita intialaisille sijoittajille säästösuuntautuneiden sijoituskäyttäytymisensä mukaisesti tarjoten heille enemmän tuottoisaa tuottoa kuin perinteiset omaisuuslajit. Intian intialaisen kryptovaluutanvaihdon BitBNS: n toimitusjohtaja Gaurav Dahake kertoi Cointelegraphille: ”Kaupankäynti on yksi osa sitä. Mutta toinen mielenkiintoinen näkökohta on uusi kehitys ja uusien tuotteiden lanseeraus. “

Lisäksi ensimmäinen intialainen yritysten välinen vaihto, DigiTx, käynnistettiin 27. lokakuuta, mikä voi myös pakottaa enemmän yrityksiä nauttimaan kryptovaluuttamarkkinoista joko suoraan tai eri tytäryhtiöidensä kautta.

Sääntelyviranomaiset ovat edelleen tietämättömiä

Ainoa tällä hetkellä teollisuutta pidättävä tekijä on ehkä tärkein: selkeän sääntelykehyksen puuttuminen, jossa salausyritykset voivat toimia. Vaikka asiasta lähellä olevat asiantuntijat ovat kritisoineet viimeaikaisia ​​”vuotamia” tietoja uudesta hallituksen saamasta kiellosta, ei silti ole sanaa siitä, miten hallitus tai RBI näkevät tämän alan huolimatta salausyritysten erilaisista ponnisteluista hemmotella itseään keskustelua ja jopa auttaa kaikin mahdollisin tavoin.

WazirX on osa Intian Internet- ja mobiililiittoa ja ajaa jatkuvasti keskustelua hallintoelinten kanssa. Shetty tarkensi tätä edelleen:

“IAMAI kehittää käytännesääntöjä salauksenvaihdolle Intiassa, jotta Intia ei jää jäljessä sääntelyn suhteen. Meillä on luonnosversio valmis ja yritämme päivittää ohjeita vastaamaan viime vuosina tapahtuneita tekniikan muutoksia. […] Tämä auttaa hillitsemään laitonta toimintaa ja huijauksia. Tällä tavoin vaihdot voivat myös auttaa lainvalvontaviranomaisia ​​ja kouluttaa massoja. “

WazirX: n lisäksi CoinDCX ja muutama muu pörssi toteuttavat myös ennakoivasti KYC-todentamista ja sääntelyvalvontaa kiistääkseen RBI: n lausunto, mikä tarkoitti, että virtuaalivaluuttoja voidaan käyttää vain ilkeisiin tarkoituksiin, kuten huumekauppaan ja terrorismin rahoittamiseen. Tällä hetkellä Intian hallintoelimet näyttävät sulkevan silmänsä menestyvälle salausteollisuudelle ilman aikomusta keskustella tulevaisuudestaan ​​Intiassa. Lisäksi sitä ei edes mainita marraskuussa alkavan talven parlamentin istunnon esityslistalla.

Liittyvät: Intian pankit hyväksyvät salausalan hitaasti RBI: n hyväksynnästä huolimatta

Swami on sitä mieltä, että hallitus etsii tapoja hyötyä tästä teollisuudesta ilman, että siihen kohdistuu mitään riskejä: ”Toiveemme ovat rajalliset tästä osasta. Toivomme markkinavoimien ja teollisuuden voittavan enemmän. “

Salausvaihto BuyUcoin on jopa ehdottanut sääntelyyn perustuvaa hiekkalaatikkotapaa. On erittäin tärkeää, että hallintoelimet ottavat käyttöön selkeän sääntelykehyksen, joka auttaa teollisuutta kasvamaan ja minimoimaan mahdolliset huijaukset.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map