Intian pankit hyväksyvät salausalan hitaasti RBI: n hyväksynnästä huolimatta

Intian keskuspankin, Intian keskuspankin, maaliskuussa tekemä salausvaluuttakiellon kumoaminen on ollut siuna Intian kukoistavalle salaustoimialalle – uusien pörssien käynnistäminen on katalysaattori..

Näin on siitä huolimatta, että maa on yksi COVID-19-pandemian vakavimmin kärsineistä maista, mikä on johtanut syvenevään talouskriisiin koko maassa. Sekä sijoittajille että fintech-innovaattoreille kryptovaluutta ja lohkoketjuteknologia ovat osoittautuneet kaivatuksi lomalle näinä haastavina aikoina.

Sääntelyn epävarmuus

Yleiskiellon kumoaminen ei ollut lopullinen ratkaisu, jonka useimmat olivat toivoneet sen olevan, sillä jo kumoamisen jälkeenkin on ollut tapauksia, joissa pankit kieltäytyivät käsittelemästä salaustoimia. Alalla on kuitenkin nykyisin enemmän sääntelyä kuin vuonna 2017, jolloin skeptisyyden ja sekaannuksen aste oli korkealla tasolla.

Huhu muistiosta, joka siirrettiin valtiovarainministeriön sisällä yksiköiden sisäiseen kuulemiseen lakiluonnoksesta, jolla pyrittiin kieltämään kaikki kryptovaluuttaan liittyvät toiminnot – rikoksentekijöille ankaralla sakolla tai jopa 10 vuoden vankeusrangaistuksella – oli pyöritellyt. noin, mutta se on äskettäin purettu. Neuvoa-antava yritys AKM Global sanoi, että jos laki hyväksytään nykyisessä muodossaan, se “tuhoaisi täysin Intian salateollisuuden”. Tämä huhu toi salausyhteisölle takaisin pelkoja. Salausvaihdon WazirX: n toimitusjohtaja Nischal Shetty ylläpitää kuitenkin uskoa hallitukseen ja kertoo Cointelegraphille sähköpostikeskustelussa:

“Päivänä, jolloin uutiset” muistiinpanosta “puhkesivat, se aiheutti jonkin verran paniikkia yhteisössä. Mutta siinä kaikki. Emme näe eroa WazirX: n kaupankäynnissä sen jälkeen. Salauskiellosta on spekuloitu myös aiemmin. Intiassa on yli viisi miljoonaa salauksen käyttäjää, ja olen varma, että pääministerimme ei petä meitä. “

Kaikki alan asiantuntijat eivät ole yhtä mieltä tästä myönteisestä näkymästä hallintoelimistä. Siddharth Sogani, Crebacon perustaja – lohkoketjua käsittelevä tutkimus-, luokitus- ja tiedeyritys – pelkää tiedon riittämätöntä levittämistä hallintoelimissä ja toistaa erillisen komitean tarpeen:

“Hallituksemme julkaisi salausluonnoksen, jonka tekivät Kansallisen talouspolitiikan ja suunnittelun instituutin harjoittelijat kuulematta edes yhtä teollisuuden tai aiheen asiantuntijaa. Intiassa käytettäessä politiikkaa on otettava huomioon useita näkökohtia. […] Siellä pitäisi olla oma viranomainen, joka säätelee tätä teollisuutta, ilman että Intiassa on mahdotonta säännellä salausta. “

Pankkien haluttomuus

RBI: n lisäksi muutamat yksityiset pankit ovat haluttomia käsittelemään salaustoimia alan eri yrityksille. Siitä syystä kuitenkin spekuloidaan laajasti; se voi olla vain alan ymmärtämisen ja tuntemuksen puute, kuten hallintoelimissä nähtiin. Tässä voi kuitenkin olla syvempi eturistiriita. Sogani sanoi: “Pankit vastustavat aina tätä alaa globaalisti, koska jos salaus tulee toimintaan, P2P-transaktiot eliminoivat ulkopuolisten pankkiirien tarpeen.”

Myönteisemmässä valossa pankkien skeptisyys voi myös toimia vain niissä rajoittavissa olosuhteissa, joihin pankeilla on Soganin mukaan RBI: n kaltaisten hallintoelinten ylläpitämän sääntelyn selkeyden puutteen vuoksi:

”Intian pankit ovat epäselviä, miten käsitellä Bitcoin-tapahtumia. He eivät selvästikään halua likaista käsiään, kun salaussääntöjä ei ole voimassa. RBI ei ollut myöskään poistanut tai julkaissut uutta kiertokirjettä, joka käski pankkeja aloittamaan uudestaan ​​salausyritysten kanssa. “

Vastauksena paikallisen kryptovaluutanvaihdon Unocoinin perustajan Harish BV: n maaliskuun lopulla toimittamaan oikeuteen saada tietoja on RBI kuitenkin ilmoittanut selvästi, että pankeille ei ole rajoituksia tilien tarjoamiselle salausyrityksille ja yksittäisille kauppiaille. Tämä oli iso RBI-lausunto, jota pankit olivat oletettavasti odottaneet, mutta todellinen määrällinen vaikutus on vielä nähtävissä.

Havainnot: Blockchain vs. kryptovaluutta

Lohkoketjutekniikka, kryptovaluutta ja läpinäkyvyys ovat mitä kirjanpitotekniikka tarjoaa, ja niiden pitäisi ihannetapauksessa olla ei-järkevää Intialle, jossa korruptio ja lahjonta ovat levinneet ja tunkeutuvat kaikkiin elämänaloihin. Tätä potentiaalia on kuitenkin heikentänyt se, että valtavirran media ei ymmärrä tosiasioita ja vääristynyt tosiasioiden keskittyminen darknetissä syntyneeseen laittomaan toimintaan.

Aiheeseen liittyvä: Salaussäännösten selkeys Intiassa: Puuttuva pala joukkoonottamiseen

Intiassa blockchain-tekniikkaa on omaksuttu useilla talouden aloilla, kuten koulutuksessa ja kaupassa. Siksi on ilmeistä, että blockchain-tekniikan ainutlaatuisia myyntipisteitä toteutetaan, mutta kryptovaluutta ympäröivä skeptisyys on edelleen olemassa. Tätä kehitellen Gaurav Dahake, salausvaihto Bitbnsin toimitusjohtaja, totesi:

“Koko sektorin ymmärtämisessä on sekaannusta. Blockchain on hyvä, kryptovaluutta on huono näyttää olevan yleinen käsitys, ja perinteiset tiedotusvälineet ovat puhaltaneet asiat epäsuhteessa. Huolet liittyvät rahanpesuun, laittomaan toimintaan. Olemme vaihtoina yrittäneet puuttua tähän. “

Kun otetaan huomioon kaikki hallintoon ja sääntelyelimiin liittyvät tekijät, on tärkeää muistaa, että blockchain-tekniikka on häiriö rahoitusmarkkinoiden määrätylle kasvulle. Soganin mukaan sen ei siis ole tarkoitus olla rinnakkain sääntöjen kanssa: “Salausala, erityisesti Bitcoin ja sitä ympäröivä ekosysteemi, on suunniteltu olevan sääntelyviranomaisten yläpuolella. Silloinkin kun RBI-huoltokielto oli voimassa, P2P-pörssit kukkivat. “

Asianmukaisen sääntelykehyksen puuttuessa vaihdot ja muut suuret toimijat ovat tehostaneet itsesääntelyä ja / tai osallistumista toimintakehykseen, kuten Ripplen äskettäinen ehdotus. Dahake lisäsi edelleen: “Noudatamme lähes 60% asioista, jotka yleensä määrätään välittäjille tai pörsseille.”

RBI: n lausunnolla, jonka mukaan pankkeja ei ole kielletty tekemästä salausyrityksiä ja kauppiaita, on nyt selkeä viesti väestörakenteelle 1,3 miljardia: Tässä omaisuusluokassa ei ole oikeudellisia ongelmia. Väestörakenteen valtavalla valtavuudella on varmasti merkittävä vaikutus globaaliin salausteollisuuteen, jonka suurimmat toimijat haluavat sijoittaa ja johtaa liiketoimintaa Intiassa. RBI: n, hallituksen ja salausyritysten on tehtävä yhteistyötä ylläpitääkseen vuonna 2020 havaittua kasvua.

Volyymit ja käyttäjien kasvu

Salausala todellakin näyttää kasvavan. Kiinnostuksen kasvu mitataan Intian johtavien krypto-valuutanvaihtojen, kuten WazirX: n – jonka Binance osti loppuvuodesta 2019 – Bitbns, CoinDCX, vain muutamia mainitakseni, määrän ja käyttäjien määrän perusteella. Shetty kertoi Cointelegraphille, että WazirX: n päivittäinen kaupankäyntivolyymi on kasvanut 10 kertaa lukitusta edeltäviin määriin verrattuna, ja lisäsi:

“Intian salausekosysteemi on kasvanut nopeasti siitä lähtien, kun korkein oikeus purki RBI: n pankkikiellon. Käyttäjärekisteröinnit kasvavat tasaisesti joka kuukausi. Itse asiassa Intian kryptoteollisuus suhtautuu salauksen tulevaisuuteen hyvin optimistisesti. “

Sen lisäksi, että teollisuus sai validoinnin, kun korkein oikeus kumosi yleisen kiellon, yksi kasvun olennainen syy on perinteisten pääomamarkkinoiden tuottojen heikkeneminen. BSE Sensex- ja Nifty 50 -indeksit, joiden katsotaan edustavan maan osakemarkkinoita ja sijoittajien yleistä ilmapiiriä, ovat molemmat laskeneet tänä vuonna noin 15%, vaikka maan osakemarkkinat nousivat touko- ja kesäkuussa.

Tämä ylivoimainen vastine on havaittu myös vertaamalla Bitcoinin tuottoa Intian rupiaan Intian suosittuihin omaisuusluokkiin, kuten kulta ja kiinteät talletukset. Dahaken mukaan Cointelegraphin kanssa käydyssä sähköpostikeskustelussa tämä markkina-omaisuuden kaatuminen on pakottanut sijoittajat etsimään salkkuistaan ​​muita tuottotapoja, ja salausvarat ovat vastanneet puheluun, ja niiden tuotto on paljon korkeampi kuin muilla omaisuusluokilla:

”Oman pääoman tuotto kolmen vuoden ajalta on negatiivinen. FD-tuotot ovat laskeneet 8–9 prosentista 5,5 prosenttiin nyt viiden viime vuoden aikana. Rupia on heikentynyt yli 20% suhteessa dollariin kahden viime vuoden aikana ja yli 100% viimeisten 12 vuoden aikana. Bitcoin kokonaisuutena on ylittänyt kaikki nämä omaisuuslajit huomattavasti. Joten käyttäjät ovat kiinnostuneita monipuolistumaan Bitcoiniksi. “

Toinen syy tähän kasvuun on salauksen opetuksen levittäminen, joka on tapahtunut tiukan lukituksen aikana. Perinteiset sijoittajat ovat löytäneet taipumuksen kouluttaa itseään kryptovaluuttamarkkinoista osakemarkkinoiden kaatumisen takia, ja alkeelliset sijoittajat ovat löytäneet aikaa oppia blockchain-tekniikan ja kryptovaluutan perusteista, jotta he voivat tehdä kannattavampia sijoituksia kuin perinteisissä markkinoilla pääomamarkkinoilla.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map