Kääntö huonompaan suuntaan? Intian salaussuunnitelma on levoton paikalliselle teollisuudelle

Intian salausyhteisö on ollut mukana hallituksen kanssa käydyissä keskusteluissa siitä, kuinka sen tulisi hahmottaa kryptovaluutat ja lohkoketjuteknologia, ennen kuin se on löytänyt tapoja säännellä teollisuutta siitä lähtien, kun hallitus asetti nyt lakkautetun yleisen kiellon salausyrityksiä palveleville pankeille huhtikuussa 2018. 

Viimeisimmässä päivityksessä, 29. tammikuuta, hallitus paljasti suunnitelmansa ottaa käyttöön Cryptocurrency and Regulation of Official Digital Currency Bill, 2021 parlamentin alahuoneelle (The Lok Sabha) tulevassa istunnossa.

Kuten Lok Sabha -lehdessä mainitaan vapauta, laskulla olisi kaksinkertainen asialista. Ensimmäinen on “luoda helpottava kehys Intian keskuspankin liikkeeseen laskeman virallisen digitaalisen valuutan luomiselle” ja toinen on “kieltää kaikki yksityiset kryptovaluutat Intiassa” ja samalla todeta, että se sallisi tietyt poikkeukset edistää lohkoketjua, joka on salauksen taustalla oleva tekniikka.

Laskun ilmoitus aiheutti paniikkia

Koska budjetti oli tarkoitus julkistaa vain kaksi päivää myöhemmin, 1. helmikuuta, parlamentin esityslistalla oleva ehdotettu lakiehdotus lähetettiin aaltoja paniikkia Intian salausalalla, koska jotkut olettivat, että hallitus ilmoitti aikomuksestaan ​​kieltää yksityiset salausvaluutat talousarvion aikana.

Tämä paniikki jopa johti Bitcoiniin (BTC), joka käy kauppaa 20%: n alennuksella maailmanmarkkinahinnoista, kun taas se käy kauppaa yleensä jopa 10%: n palkkiona. Yhteisö kuitenkin huokasi helpotusta, kun nykyinen valtiovarain- ja yritysministeri Nirmala Sitharaman ei maininnut mitään budjettitiedotuksen aikana aiheesta. Tämä aiheutti myös Bitcoinin hinnan elpymisen Intiassa talousarvioilmoituksen jälkeen.

WisirX-salausvaluutanvaihdon toimitusjohtaja ja perustaja Nischal Shetty kertoi Cointelegraphille: “Se, että sitä ei mainittu talousarviossa, osoittaa, että hallituksella ei ole kiire tehdä päätöstä.” Shetty jatkoi myös, miten hallitus voisi edetä tämän lakiesityksen kanssa, jos se on lainkaan esitetty tulevassa parlamentin istunnossa:

“Jos lakiesitys esitetään, se todennäköisesti lähetetään pysyvälle komitealle, jotta he keskustelevat Intian salausteollisuuden kanssa ennen kuin jatkavat tämän alan sääntelyä. Loppujen lopuksi tämä on todella tärkeä lasku, johon liittyy sekä rahoitusta että tekniikkaa. Olen varma, että pysyvä komitea käy ensin keskustelut salauksen sidosryhmien kanssa. “

Vaikka, kuten raportoitu Uutistoimiston CNBC-TV18 mukaan hallitus voisi kulkea “säätötien” kautta hyväksyä tämä lakiehdotus sen sijaan, että se esitettäisiin parlamentissa ja sallittaisiin sen käydä läpi parlamentin huoneiden läpi kulkevien lakien tavanomaiset vaiheet.

Toimitusreitti tarkoittaa, että tämä lakiesitys voidaan panna täytäntöön presidentti Ram Nath Kovindin suostumuksella, vaikka parlamentti on istunnon ulkopuolella. Raportissa todettiin myös, että asetus voitaisiin panna täytäntöön kuukauden kuluessa sen antamisesta. Tämä on herättänyt vielä enemmän suosiota salausteollisuudessa, mikä aiheuttaa pelkoa lähestyvästä kiellosta, jos se pannaan täytäntöön.

Viime aikoina Intian Twitter-keskusteluja on täydennetty hashtagilla #IndiaWantsCrypto. Tämä hashtag on saanut huomattavan määrän pitoa Intian salausyhteisössä, kun useat sijoittajat ja muut salaushenkilöt ovat myös alkaneet käyttää samaa hashtagia. Intian salauslaskun ilmoituksen jälkeen WazirX aloitti toimialan laajuisen aloitteen samannimisen sähköpostiviestikampanjan muodossa., Indiawantscrypto.net. Tämä antaisi kansalaisille mahdollisuuden kirjoittaa oman vaalipiirinsä parlamentin jäsenille kehottaakseen heitä sääntelemään salausta.

Tarvitseeko Intia todella CBDC: tä?

Parlamentissa käsiteltävässä lakiesityksessä ilmoitettiin myös, että RBI työskentelee kehyksen parissa, kuinka Intia voi luoda virallisen digitaalisen valuutan, jota tukee RBI, samanlainen kuin sen fiat-valuutta, Intian rupia..

Tämä johtuu enimmäkseen siitä, että suuret taloudet, kuten Kiinan, ovat jo saavuttaneet kokeiluvaiheen omalle digitaaliselle valuutalle, joka on nimetty digitaaliseksi valuutan elektroniseksi maksuksi ja on pohjimmiltaan digitaalinen versio juanista. CoinDCX-salausvaihdon perustaja Neeraj Khandelwal kertoi Cointelegraphille:

“Uskomme tulevina vuosina, että jokaisella maalla on oma itsenäinen digitaalinen valuuttansa, ja mailla, jotka ottavat käyttöön ensimmäisen, on merkittäviä etuja. Jos liikkeeseenlaskulla on niin merkittäviä etuja CBDC: ssä, Intian ei myöskään pitäisi jäädä jälkeen ja harkita ennakoivasti ja ottaa askel vastaavaan suuntaan. “

Vaikka RBI viittasi CBDC: hen laillisena maksuvälineenä Intian rupiaa muistuttavassa maassa, se on myös kutsunut sitä digitaalisena vastuuna keskuspankille, mikä osoittaa selvästi parlamentin alahuoneen skeptisen ja huolestuttavan luonteen. kohti digitaalisia valuuttoja kokonaisuutena. Tämä huolimatta siitä, että Intian hallitus ja RBI ovat tutkineet aktiivisesti blockchain-tekniikkaa ja tutkineet salausvaluuttoihin ja blockchainiin liittyviä etuja ja riskejä.

Itse asiassa Intian hallitus työskentelee vaalilautakunnan kanssa lohkoketjuavustettujen kokeiden parissa, jotta äänestäjät voisivat antaa äänensä kotimaakuntien ulkopuolelta. Tällä hetkellä intialaisten äänestäjien on matkustettava takaisin vaalipiiriinsä antamaan äänensä fyysisesti. Ei ole mahdollista lähettää ääniä, kuten Yhdysvalloissa ja muissa maissa on tapana. Siten tämä kehitys on varmasti erittäin hyödyllistä blockchain-tekniikan käyttötapauksena.

CBDC: n tarve Intiassa voi tällä hetkellä kyseenalaistaa, varsinkin kun Intialla on jo erittäin onnistunut maidenvälinen verkkomaksu nimeltä Unified Payment Interface, jonka avulla käyttäjät voivat maksaa välittömästi toimittajille palveluista ja siirtää maksuja muille pankkitilien haltijoille älypuhelimiensa kautta.

Tämän sovelluksen on kehittänyt Intian National Payments Corporation, ja se on levinnyt laajasti maan maaseutualueille. UPI: n menestys aloittelevan julkisen pankkijärjestelmän ja niidenilmapallot järjestämättömät varat ”voisi olla vain osoitus siitä, että Intian pankkijärjestelmässä on suurempia paistettavia kaloja. Shetty totesi asiasta:

“CBDC on hyödyllinen ja ratkaisee erilaisia ​​ongelmia verrattuna siihen, mitä nykyiset salausvarat ratkaisevat. Intialla pitäisi ehdottomasti olla oma CBDC, koska se on loistava tilaisuus INR: lle globaaliksi. Intia ei voi istua sivussa, kun muut maat kokeilevat ja laukaisevat. “

RBI: llä on myös totesi Maksu- ja selvitysjärjestelmät -kirjasessaan “ensin tutkitaan mahdollisuutta fiat-valuutan digitaalisen version tarpeeseen ja siinä tapauksessa, miten se otetaan käyttöön”. Siitä huolimatta, koska tämän teknologisen innovaation vaikutus on laajalla alueella 1,3 miljardin asukkaan maassa, tämä on mielenkiintoinen havaittavissa oleva tila jatkokehitykseen.

Mitä ovat yksityiset kryptovaluutat?

Lok Sabhan asialistalla esitetyssä selostuksessa lakiehdotuksessa todetaan, että “se pyrkii kieltämään kaikki yksityiset kryptovaluutat Intiassa”. Sanan “yksityinen” käyttö on erittäin epämääräistä ja väärää tietoa, koska se ei osoita selvästi sellaisten kryptovaluuttojen kohtaloa kuin BTC ja Ether (ETH), jotka ovat digitaalisia valuuttoja, jotka ovat luonteeltaan avoimia ja julkisia, mikä sallii kaiken estoketjun osallistujat tarkistamaan tapahtumat.

Shetty sanoi, että sanan “yksityinen kryptovaluutta” käyttö osoittaa, että “on olemassa ajatteluprosessi, jonka mukaan RBI: n luomalla oman salauksensa ei tarvita muita kryptovaluuttoja”. Hänen mielestään väärinkäsitys on selvitettävä. Khandelwal totesi myös: “Koska Intian hallitus ei ole selvittänyt, mitä se tarkoittaa” yksityisillä kryptovaluutoilla “, ainoa vaihtoehto on odottaa ja katsoa.”

Riippumatta siitä, mitä hallitus tarkoittaa termillä “yksityiset kryptovaluutat”, on kiistatonta, että intialaisten keskimääräisten sijoittajien kiinnostus hajauttaa salkkujaan sijoittamalla ja käymällä kauppaa kryptovaluutoilla on nousussa. Tämä käy ilmi volyymien kasvusta, jota todistetaan suurissa salaustoiminnoissa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map