Kannabis ja salaus: Tasa-arvoiset edunsaajat taistelussa valtavirran saavuttamiseksi

Kryptovaluutta kiinnitti valtavirran huomiota, kun alan kokonaismarkkina-arvo saavutti 600 miljardia dollaria viime vuoden lopussa. Yhdysvaltojen erittäin odotettu kannabikseteollisuus on samoin työnnetty valokeilaan “vihreä kiire”Wall Streetiä tulvia sijoittajia, jotka odottavat alan arvoksi 75 miljardia dollaria vuoteen 2030 mennessä.

Sen lisäksi, että houkuttelee suuria määriä rohkeita uusia sijoittajia, USA: n kannabis- ja kryptovaluuttateollisuudessa on myös joitain tärkeitä kysymyksiä: Molemmat ovat korkean riskin, oikeudellisesti epävarmoja ja hallituksen sääntelyviranomaiset hengittävät kaulaansa. Salausvaluutan ja lohkoketjun mahdolliset käyttötarkoitukset ovat yhdenmukaisia ​​kehittyvien kannabismarkkinoiden vaatimusten kanssa, ja koordinoitujen ponnistelujen avulla odottamattomat parit voivat vedota legitimiteettiin dynaamisessa modernissa taloudessa.

Marihuanan oikeudellinen asema Yhdysvalloissa

Kannabiksen kolikot

Kannabisliiketoiminta Yhdysvalloissa toimii vain käteisellä, koska pankit, jotka kaikki toimivat liittovaltion asetusten nojalla, ovat palvelu on kielletty teollisuus, jota pidetään edelleen laittomana liittovaltion lain mukaan. Kannabisautomaateissa voi olla enintään 100 000 dollaria käteistä milloin tahansa, ja jos yrityksen taloudesta ei ilmoiteta huolellisesti valtion sääntelyviranomaisille, heidän käteisvaransa ovat erittäin alttiita poliisin takavarikoinnille käyttämällä omaisuuden menetystä koskevat lait.

Toisaalta valtion valtiovarainministeriöt eivät kerää kohtuullista osuuttaan veroista marihuanan myynnistä. Epämukavat ja epävarmat veronkantoprosessit, joissa apteekkien omistajat saattavat joutua ylittämään valtion aseistettujen vartijoiden kanssa toimittamaan satojatuhansia dollareita käteisenä valtion verohallinnon toimistoihin, johtaa monet yritykset leikata kulmia raportoidessasi myyntiä.

PotCoin, yksi suosituimmista kannabiksen kryptovaluutoista luotiin ensimmäisen kerran vuonna 2014 kannabiksen automaateille asetettujen taloudellisten rajoitusten korjaamiseksi. PotCoin kohdisti Coloradon virkistysmarihuanamarkkinat ja asensi PotCoin-pankkiautomaatin osavaltiossa sijaitsevaan apteekkiin, mutta sitä ei voitu integroida automaateihin varhaisessa toimikaudessaan. Tapahtumien käänteessä valuutan arvo nousi 76 prosenttia vain yhdessä päivässä sen jälkeen, kun kuuluisa NBA-tähti Dennis Rodman käytti PotCoin.com t-paita matkustaessaan Pohjois-Koreaan median valokeilassa. Sen nykyinen markkina-arvo on noin 10 miljoonaa dollaria lehdistöaikana.

Vaikka PotCoin pyrkii vakiinnuttamaan asemansa alan tukipilareina, se ilmoitti myynninedistämissopimus WeedMD: n kanssa viime joulukuussa, mikä näyttää olevan kaikkien aikojen ensimmäinen yhteistyö kryptovaluutan ja liittovaltion toimiluvan saaneen lääkekannabiksen tuottajan ja jakelijan välillä. Yhteisön jäsenet, jotka voivat tehdä ostoksia WeedMD: llä, palkitaan PotCoinin käytöstä. Ilmoitus tehtiin odottaen virkistyspottien laillistamista Kanadassa tänä kesänä.

Osana globaalia joukkotarjonnan aloitetta Potcoin työskenteli kehitystiimien kanssa PotWalletissa ja General Bytes PotCoinissa tarjotakseen valuuttansa yli 800 salatussa pankkiautomaatissa ympäri maailmaa, jotta varat olisivat helpommin asiakkaiden käytettävissä ja helpottaisi tapahtumia kannabiksen myyjät.

Samanlainen kuin PotCoin, Kannabiksen kolikko on kuvattu marihuanapohjaiseksi kryptovaluutaksi lääketieteelliseen marihuanan myyntipisteeseen. Kehittäjät loivat CAANdy-järjestelmän, jossa yksi gramma marihuanaa maksaa 1 CANN. CannabisCoinin luojat pyrkivät luomaan yksinkertaistetun ja vastuullisen järjestelmän apteekeille lääketieteellisen myynnin kirjaamiseksi noudattaakseen Yhdysvaltojen tiukkoja säännöksiä, jotka varmistavat, että lääketieteellinen marihuana ei pääse vääriin käsiin.

HamppuKolikko on myös yksi ensimmäisistä vuonna 2014 luotuista 30 kryptovaluutasta, mutta keskittyy marihuananviljelijöiden ja apteekkien väliseen vaihtoon. Kolikko käsitteli ensin kannabiksen viljelijöiden rahoitusinfrastruktuurin tarvetta, mutta on laajentanut tehtäväänsä palvella maatalousalaa yleisemmin.

Elokuussa HempCoin ilmoitti kumppanuus VPS-isännöintipalvelujen tarjoajan Evolution Hostin kanssa, joka hyväksyy HempCoinin maksuna pyrkien edistämään sen käytön laajaa käyttöönottoa. Samoin HempCoin hyväksytään Stembis.com-sivustolla, joka on merkittävä kanadalainen online-kannabiksen markkinapaikka.

Marihuana-altcoineilla on ollut jonkin verran menestystä; useimmat kuitenkin kamppailevat löytää valtavirran hyväksynnän eivätkä ole tuottaneet suurta tuottoa sijoittajille. Suosituimmat kolikot PotCoin ja HempCoin ovat molemmat markkina-arvoltaan alle 10 miljoonan dollarin rajan, numeroita, joita tuskin voidaan kutsua vaikuttaviksi.

Keskeneräinen ICO

Toinen pottiyritysten kohtaama suuri kysymys ovat kannabiksen automaatin avaamisen korkeat kustannukset, jotka ovat paljon korkeammat kuin tyypillisen pienyrityksen kustannukset. Lisenssi- ja lupamaksujen kokonaismäärä, kannuystävällisen liiketilan löytäminen, sijoittaminen myyntipisteisiin ja turvajärjestelmiin sekä riittävä pääoma yrityksen elinkelpoisuuden osoittamiseksi voivat kaikki maksaa 250 000 – 750 000 dollaria.

Kannabisalan pienyritykset voivat hyödyntää a säännös Jumpstart Our Business Startups (JOBS) -laissa, joka laajentaa yrittäjien pääoman saatavuutta antamalla heille mahdollisuuden osallistua joukkorahoitusaloitteisiin, kuten ICO: hin. IV osaston tai säännön A + mukaan yksityiset yritykset voivat kerätä jopa 50 miljoonaa dollaria julkisilta sijoittajilta, mikä on erityisen hyödyllistä pienille sairaaloille, jotka pyrkivät käyttämään suurempaa verkko-sijoittajien joukkoa.

High Times Holding Corp. ilmoitti ensin hyväksyvänsä Bitcoinin ja Ethereumin listautumisannissaan elokuussa, mikä on kaikkien aikojen ensimmäinen perinteinen osaketarjous, joka hyväksyy kryptovaluuttainvestoinnit hyödyntämällä säännöstä A +. Yritys kuitenkin ilmeisesti palasi lupaukseensa hyväksyä BTC ja ETH listautumisannissaan vain kaksi viikkoa myöhemmin, kun se jätti sääntelyasiakirjat Securities and Exchange Commissionin (SEC) kanssa salausvaluuttoja lukuun ottamatta.

Hämmennyksestä huolimatta Bitcoin pysyy yrityksen maksuvaihtoehtona sijoitusportaali. High Timesin edustaja selvitti, että kolmas osapuoli muuntaa Bitcoinin Fiat-valuutan vaihtamiseksi yritykselle, jotta vältetään sijoitusten pitäminen kryptovaluuttana ja kiistat SEC: n kanssa. Marihuana-mediaorganisaation toimitusjohtaja Adam Levin sanoi, että vaikka hän “ei usko, että ICO-prosessi oli oikea merkki [tuotemerkille], olisi ollut typerää jättää tämä kehittyvä sijoittajapohja pois”.

Blockchain legitimiteettityökaluna

Kannabisyritysten ja -tuotteiden mainonta on monissa tapauksissa kielletty tiukkojen liittovaltion asetusten vuoksi. Suurimmat alustat, kuten Google ja Facebook, ovat tuskin muuttaa politiikkaansa huumeiden laillisen ja virkistyskäytön mainostamista vastaan, kunnes marihuana on puhdistettu liittovaltion tasolla, mitä ei odoteta Trumpin potin vastaisen hallinnon aikana.

Huolimatta siitä, että 29 valtiota on jo laillistanut lääketieteellisen marihuananan, on olemassa vain vähän koulutusresursseja tai -palveluja antaa tietoja tiettyjen marihuanakantojen eduista ja mahdollisista sivuvaikutuksista. Myynnissä olevien kantojen tuotanto- tai alkuperätiedot ovat vielä vähemmän selvät kuluttajille.

Kanadalainen blockchain-pohjainen sosiaalinen marihuananaverkosto CannaSOS korjaa monia äskettäin laillistetun kannabiksen puutteita maassa. CannaSOS integroi blockchain-tekniikan alustallaan yhdistääkseen ostajat, myyjät ja mainostajat avoimessa ja vastuullisessa verkossa. CannaSOS tarjoaa keskitetyn online-kohtaamispaikan kannabiksen harrastajille keskustelemaan muiden käyttäjien kanssa, etsimään ja jakamaan kannabiksen liittyvää tietoa, etsimään ja tarkistamaan tiettyjä kantoja ja etsimään 420 ystävällistä yritystä. Sivusto palkitsee käyttäjien osallistumisen Perk $ kolikoita jotka voidaan muuntaa fiat-valuutaksi tai vaihtaa yritysten tarjoamiin tavaroihin ja palveluihin CannaSOS-verkossa.

Kannabiksen hamppupörssi tai CHEX, on samanlainen palvelu, joka tarjoaa alustan kannabiksen viljelijöille, valmistajille, välittäjille ja tuotemerkeille käytettäväksi markkinoinnissa, tilausten hallinnassa ja jakelussa. CHEX on kuvattu palveluksi kannabiksen hyödykkeiden tukkukaupalle B2B-liiketoimissa tai yritysten välisille asiakkaille.

Lohkoketju yritys Esikuva käsittelee kannabiksen toimitusketjujen avoimuuden ja standardoinnin lisäämistä koskevaa vaatimusta luomalla älykkäisiin sopimuksiin perustuvan salaustunnuksen järjestelmällisesti perinteisesti pirstaloituneen kannabisteteollisuuden järjestelmäksi. Yhtiön digitaalinen tunnus, ParagonKolikko, antaa käyttäjien osallistua suoraan Paragon-alustalle ja tarjoaa muiden pankkityyppien tapaan pankkivaihtoehdon kannabisyrityksille. Paragonin ICO, joka tapahtui viime vuonna, keräsi 70 miljoonaa dollaria, mutta osui väitteisiin, joiden mukaan ParagonCoin oli yliarvostettu.

Paragonin avoimen lähdekoodin Parachain-ketju varmistaa samanaikaisesti lopullisten kannabistuotteiden muuttumattomuuden ja helpon pääsyn niihin. Paragonin siemenestä myyntiin -ratkaisu tarkoittaa, että yritysten ei tarvitse kyseenalaistaa asiakkaille myytävän lopputuotteen alkuperää. Toimitusketjun jokaisen vaiheen kirjaavat vastuuhenkilöt kuten viljelijät, valmistajat, logistiikka ja tutkijat, jotka testaavat tuotetta laboratorioissa ja käynnistettiin älykkäänä sopimuksena.

Paragonin liiketoimintamalli selittää fyysisten työtilojen tarpeen kannabisyrityksille ja yrittäjille tarjoaa työtilan sijainteja jonka jäsenet voivat maksaa yksinomaan kryptovaluutalla – yksi ensimmäisistä salakirjoitettujen kiinteistöjen tarjouksista. Paragonin toimitusjohtaja Jessica VerSteeg sanoo, että työtila on lähes täydessä kapasiteetissa 80 vuokralaisen kanssa ja että Paragon on tehnyt yhteistyötä useiden kannabiksen harrastajien kanssa, kuten Dank City, Aurora Elixirs, Green Helix ja Podcast Casually Baked.

Kannabis ja kryptovaluutta: Taivaassa tehty ottelu

Logistiikka ja toimitusketjun hallinta ovat vahvimmat tapaukset blockchain-käyttöönotossa. Pyrkimykset lisätä läpinäkyvyyttä ja vastuullisuutta kannabisyritysten toimitusketjun hallinnassa vaikuttavat myönteisesti marihuanan käyttöä ympäröivään sosiaaliseen leimautumiseen. Lääketieteelliset marihuana-automaatit ovat onnistuneesti uudistaneet lääkettä tarjoamalla yksityiskohtaista tietoa tiettyjen kantojen lääkinnällisistä ominaisuuksista, mutta potin laillistamiseen siirtyvät yhteisöt näkevät edelleen takaiskun huolestuneisuudesta siitä, että laillinen kannabis joutuu väistämättä vääriin käsiin.

Blockchain-ratkaisut, kuten Paragonin ‘siemenestä myyntiin’, ‘CannaSOS: n’ sosiaalinen marihuana-verkosto ‘, tai apteekit, jotka käyttävät salausvaluuttoja turvallisena ja vastuullisena myyntimekanismina, ovat avain vastuullisuuden varmistamiseen potiteollisuudessa ja positiivisen ekosysteemin helpottamiseksi ostajille ja myyjät.

Kasvava kannabisteteollisuus Yhdysvalloissa on osoittanut kannattavuutensa (Yhdysvaltain kansallisen marihuanan myynnin arvioidaan kärsivän 11 miljardia dollaria tänä vuonna), mutta hyödyntämisen kannalta potilla on edelleen monia esteitä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map