Kongressin uusi hyökkäys Big Techia vastaan ​​voi vapauttaa kentän hajauttamiselle

Tiistaina eräs parlamentin alakomitea julkaisi a laaja raportti se asettaa Big Techin tärkeimpien kilpailusääntöjen ristiin.

Raportin keskiössä olevat neljä yritystä – Apple, Google, Facebook ja Amazon – ovat olleet kuumassa vedessä kongressin kanssa jonkin aikaa. Mutta vaikka äskettäisen keskustelun sävy on rankaiseva näitä yrityksiä kohtaan, näyttää siltä, ​​että se kuvittelee laajempaa siirtymistä uusiin sääntöihin, jotka estäisivät techin uudestaan ​​tältä keskittämistasolta..

Se on tietysti ylpeä tavoite, ja poliittisten ihanteiden leviäminen ei tee siitä markkinakäytäntöä ilman laajaa kompromissia. Ehdotetut sääntömuutokset eivät kuitenkaan vain leikkaa suuria paloja näiden yritysten vaatimuksista teknologiamarkkinoille, vaan myös näyttävät jättävän kentän avoimeksi lohkoketjutekniikoille, jotka tekevät vallan keskittymisestä mahdotonta paitsi laitonta, myös teknisesti mahdotonta.

Rikkomukset nimetty

Raportti, jonka otsikkona on “Kilpailun tutkinta digitaalisilla markkinoilla”, on peräisin oikeuslaitoskomitean parlamentin kilpailulautakunnan alakomitean demokraattisen enemmistön henkilökunnalta. Se on 449-sivuinen tili Amerikasta, joka rakastuu Big Techiin.

Ydinkritiikki on jo tuttu: Apple, Google, Facebook ja Amazon käyttävät rooliaan tärkeinä portinvartijoina kiusatakseen kilpailijoita ja lihaksia uusille markkinoille saamattoman vivun perusteella. Omilla sanoillaan:

Hallitsevat alustat ovat käyttäneet integraatiotaan sitomaan tuotteita ja palveluita tavoilla, jotka voivat lukita käyttäjät ja eristää alustan kilpailulta. Esimerkiksi Google vaati, että älypuhelintuottajat, jotka haluavat käyttää Androidia, esiasentavat ja antavat oletusasetuksen tietyille Google-sovelluksille, jotta Google voi ylläpitää hakumonopoliaan ja syrjäyttää mahdollisuuksia kolmansien osapuolten kehittäjille.

Apple ja Google käyvät molemmat laillisissa taisteluissa Fortniten takana olevan yrityksen Epic Gamesin kanssa yli 30 prosentin provisioistaan ​​alustojensa kautta suoritettavista tapahtumista, joita Epic Games yritti kiertää käyttämällä omaa valuuttaa. Apple ja Google estivät Fortniten vastaavista sovelluskaupoistaan ​​välittömästi.

Epic Games -taistelu ja 30%: n provisio – paljon korkeampi kuin Internet-maksuprosessorit yleensä veloittavat, ovat vain äskettäinen merkintä pitkällä rap-levyllä kiusaamisesta. Ja vaikka kaikki näyttävät tunnustavan, että nämä yritykset tarjoavat nyt kriittisen infrastruktuurin nykymaailmassa, mietinnössä kehotetaan luottamusta tuhoavan liikkeen synnyttänettä aikakautta osoittamaan vastaavalla vallan väärinkäytöllä:

Yrityksistä, jotka olivat aikoinaan romutettuja, status quon haastavia underdog-startup-yrityksiä, on tullut sellaisia ​​monopoleja, joita viimeksi näimme öljyparonien ja rautatievirtauskauden aikakaudella..

Ehdotetut ratkaisut

Mietintö ei olisi yhtä pitkä kuin se on, jos siinä esitetty ratkaisu olisi yhtä yksinkertainen kuin voimassa olevan lain soveltaminen ja olemassa olevien viranomaisten luottaminen. Kyseisten neljän yrityksen määräävä asema on osa oikeudellisen ennakkotapauksen ja sääntelyn epäröinnin muodostumista pitkällä aikavälillä, joka edeltää Internet-aikakautta, mutta tulee erityisen ilmeiseksi käsiteltäessä Internet-liiketoimintamalleja:

On epäselvää, ovatko kilpailuvirastot tällä hetkellä valmiita estämään kilpailunvastaiset sulautumiset digitaalisilla markkinoilla. Liittovaltion kauppakomission ja oikeusministeriön tilastot tällä alalla osoittavat merkittäviä virheitä ja toistuvia täytäntöönpanovirheitä.

Raportissa ehdotetaan kulmakivien kilpailulainsäädännön päivittämistä, kuten Sherman-lakia, alentamalla markkina-aseman kynnystä. Se pyrkii torjumaan mahdollisia tulevia yritysostoja. Viittaamalla satoihin fuusioihin ja yritysostoihin vuodesta 2000 lähtien, joista kilpailulainsäädäntöviranomaiset estivät nollan, raportin laatijat merkitsisivät kaikki “hallitsevan alustan” tulevat hankinnat laittomiksi, ellei toisin osoiteta:

Alakomitean henkilökunta suosittelee, että kongressi harkitsee olettamusten muuttamista hallitsevien alustojen tulevista hankinnoista. Tämän muutoksen mukaan minkä tahansa hallitsevan alustan tekemän hankinnan oletetaan kilpailunvastaiseksi, ellei sulautuvat osapuolet pystyneet osoittamaan, että kauppa oli tarpeen yleisen edun palvelemiseksi ja että vastaavia etuja ei voitu saavuttaa sisäisellä kasvulla ja laajentumisella.

Kirjoittajat väittävät myös, että viime vuosikymmeninä joukko kriittisiä tuomioistuimen päätöksiä on tuhonnut alkuperäiset aseet kilpailusääntöjen rikkomisen syyttämiseksi. Lainsäätäjien on heidän mukaansa ohitettava nämä ennakkotapaukset.

Merkitys salaukselle?

Cointelegraph Magazine totesi aiemmin, että blockchain-pohjainen sosiaalinen media hyötyy kaikesta Facebookin törmäyksestä. Mutta se menee sitä syvemmälle.

Netflix-dokumentti “The Social Dilemma” järkyttää jatkuvasti enemmän ja enemmän amerikkalaisia ​​siitä, kuinka suuren osan henkilökohtaisista tiedoistaan ​​he ovat antautuneet kolmansien osapuolten alustojen kaupallistamiselle. Mutta se on vasta alkua. Komitean raportissa tarkastellaan filosofisesti digitaalisia alustoja kriittisenä infrastruktuurina:

Jokainen foorumi käyttää portinvartija-asemaansa ylläpitääkseen markkinavoimaansa. Hallitsemalla digitaalisen aikakauden infrastruktuuria he ovat kartoittaneet muita yrityksiä tunnistamaan potentiaaliset kilpailijat ja lopulta ostaneet, kopioineet tai poistaneet kilpailuuhkansa.

Internet-tekniikan rajaaminen infrastruktuurina kasvaa yhä yleisemmin kongressin auloissa. Raportissa todellisuudessa vedotaan esimerkkinä kilpailuoikeudesta, joka hajosi kerran rautatie- ja televiestintäjättiläiset. Mutta rehellisesti sanottuna Yhdysvaltojen televiestinnän ja rautateiden tila on häpeällistä.

Mutta pyrkimys tehdä Internet-medioista neutraalimpia ja julkisesti saatavia, poistaa ne sellaisten tehokkaiden kolmansien osapuolten valvonnasta, jotka kykenevät käyttämään kertynyttä tietoa omiin tarkoituksiinsa, näyttää melko selkeältä käyttötilanteelta siirtymiselle sovelluksiin ja sivustoihin, jotka ovat luonteeltaan hajautettu. Toisin sanoen sellainen infrastruktuuri, jonka blockchain-yhteisö on käyttänyt viime vuosikymmenen ajan rakentamiseen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map