Kuinka paljon on liikaa? Salakirjoitustuotemarkkinat kokoavat yhteen syvät taskut ja suuret taiteilijat

Kun syttymättömät merkkimarkkinat lähestyvät vaahdotuspistettä, on ehkä aika istua alas ja kysyä: “Mitä täällä tapahtuu?” Yhden “ulkomaalaisen” CypherPunk NFT: n äskettäisestä myynnistä saadut 750 000 dollarin voitot voisivat kuitenkin maksaa kohtuullisen kokoisen talon.

Salausmaailma on kokonaisuudessaan vain 12-vuotias, tulossa murrosikään, mutta salaustaide – lohkoketjun taide – ja ei-pysyvät merkit ovat vain heidän kauhistuttavista kaksoistaan. Aikakauden määrittävän CryptoKittiesin lanseeraus palaa vuoteen 2017 ja 2018, ja Ethereumin ei-pysyvä merkki, ERC-721 – jota monet digitaaliset galleriat ja myös ei-taiteelliset NFT: t käyttävät – kehitettiin ja otettiin käyttöön vasta vuoden 2018 alussa. keskustellaan täällä on vielä hyvin uusi.

Lisäksi Bitcoin (BTC), maailman ensimmäinen blockchain-projekti, oli alun perin vain tehokkaampi tapa siirtää rahaa, vaikka siitä tuli pian enemmän – eräänlainen sosiaalinen liike. Vastaavasti krypto-taide saattaa kehittyä enemmän kuin vain yksi keräilykappale. Sen takana oleva tekniikka voi saada jokaisen planeetan ihmisen – ei vain yhden prosentin alkuun – ainutlaatuisten taideteosten omistajiksi, kannattajat sanovat. Tai voittajana salaustaiteen huutokaupassa sanoi joulukuussa: “Suurin toiveeni on, että salaus ymmärretään vapauttavana tekniikkana.”

Ei ole kuitenkaan epäilystäkään siitä, että taide – fyysinen tai digitaalinen – liittyy myös rahaan. Edellä mainittu “vapauttava” taiteen omistaja on tarjonnut myös 777 777 dollaria taiteilija Beeplen (alias Mike Winkelmann) salaustyöstä, ja näyttää oikeudenmukaiselta kysyä vastaavien tapahtumien valossa, ovatko digitaalisen taiteen markkinat ylikuumentuneet.

Uusi kulttuuri?

“Se on kupla siinä mielessä, että pääoma lentää nopeasti NFT-markkinoille ja suuri osa pääomasta tulee yksityishenkilöiltä, ​​jotka muuten käyttäisivät kyseistä pääomaa kryptovaluutan sijoittamiseen ja / tai kauppaan”, digitaalisen taiteen toimitusjohtaja Vladislav Ginzburg ja kerättävät markkinat Blockparty, kertoi Cointelegraph. Mutta jotain muuta on meneillään, hän lisäsi: “NFT: n tukeman digitaalisen taiteen ja kulttuurivarojen ympärille on muodostumassa todellinen keräilykulttuuri.”

Amsterdamin yliopiston digitaalisten humanististen tieteiden apulaisprofessori Giovanni Colavizza kertoi Cointelegraphille: “Uskon, että olemme täydessä hinnan löytämisessä sekoitettuna NFT-keräilyesineiden nopean kasvun kanssa.” Lisäksi hän lisäsi, että kun varakkaampia ihmisiä tulee markkinoille, sitä enemmän “luovat tajuavat, kuinka tämä tila voi antaa heille mahdollisuuden ansaita rahaa työstään”.

Tällä hetkellä muodostettu salakirjoitusmaailma on kaksinkertainen, sanoi Ginzburg, käsittäen taiteilijoita, jotka ovat luoneet digitaalista taidetta alusta alkaen, mutta joilla oli vaikeuksia rahoittaa ja levittää teoksiaan – ja joille tokenisaatio on siuna – sekä perinteisiä, fyysisiä taiteilijoita , joilla on merkittäviä seuraajia, mutta jotka etsivät yhä suurempaa maailmanlaajuista yleisöä.

Esimerkiksi ensimmäiseen ryhmään kuuluu Justin Roiland, joka juuri myi salakirjoituskappaleen 150 000 dollaria hiljaisessa huutokaupassa esimerkiksi Geminiin omistamalla taidealustalla. “Hän on animaattori – eräänlainen digitaalisen taiteen muoto – joka on pystynyt ansaitsemaan hahmot ja animaatiot kaupallisin keinoin suositussa televisio-ohjelmassa”, Ginzburg selitti ja lisäsi:

“Pääsy NFT-tilaan on antanut hänelle mahdollisuuden pysyä luonnollisesti digitaalisena, mutta myydä todella ainutlaatuisia ja omistettavia taideteoksia tarvitsematta oppia uutta mediaa, kuten painatusta.”

Perinteisille taiteilijoille, jotka haluavat omaksua NFT: t, “polku on vähemmän selvä”, lisäsi Ginzburg, jonka yritys tutkii tällaisten taiteilijoiden kanssa, kuinka NFT: t “voivat tukea heidän fyysisiä teoksiaan joko” lisäosana “tai mahdollisesti digitaalisena laajennuksena.”

Markkinarako kapealla markkinoilla

Perinteinen taidemaailma, jossa vuotuiset tapahtumien kokonaismäärä ylittää 60 miljardia dollaria, kääpiöilee digitaalista taidetta, mutta se on edelleen markkinarako, joka on “täynnä tiedon epäsymmetriaa ja kaikenlaisia ​​mielivaltaisia ​​markkinoille pääsyn esteitä, jotka pitävät sitä keinotekoisesti pienenä”, totesi Colavizza. NFT-tila on vertailun vuoksi täysin avoin ja avoin kaikille, joten ei ole yllättävää, että jotkut vakiintuneet taiteilijat haluavat testata vesiä, ja sillä voi olla jotain tekemistä viimeaikaisen NFT-toiminnan kanssa.

“Useita viimeaikaisia ​​suuria pudotuksia ovat johtaneet vakiintuneisiin mainosaineistoihin, joiden seuraajapohja siirtyy NFT: hen ja tuo ne mukanaan”, sanoi Colavizza vedoten Beepleen, joka huutokaupatti koko NFT-kokoelmansa 3,2 miljoonalla dollarilla, mukaan lukien yksi edellä mainittu teos, joka meni hintaan 777 777 dollaria, murskaamalla Trevor Jonesin edellisen salakirjoituksen ennätyksen 14 kertaa.

Toinen syy viimeaikaiselle toiminnalle on varmasti “uusi salauksen nousu”, sanoi Colavizza. Bitcoin ja Ether (ETH) saavuttivat historialliset korkeimmat kuluneen kuukauden aikana. ”Valmistetaan tai on tehty useita syviä taskuja. Korkea likviditeetti tarkoittaa sitä, että monet etsivät tapoja sijoittaa, ja NFT-keräilyesineet ovat nopeasti kasvava tila tehdä niin. ” Tämän haittapuoli on markkinoiden suurempi volatiliteetti, hän lisäsi.

NFT-ajossa voi olla myös DeFi-näkökohta. “Joillakin keräilijöillä on selkeät suunnitelmat kokoelmistaan ​​- esimerkiksi käyttää niitä muiden DeFi-omaisuuksien tukena tai kiinteistöjen / projektien kehittämiseen virtuaalimaailmassa”, lisäsi Colavizza. FlamingoDAO, salakirjoituskollektiivi, joka osti ”ulkomaalaisen” CryptoPunkin 750 000 dollaria, ilmoitti aikomuksensa hankkia NFT: itä ja muuntaa ne “osittaisiksi teoksiksi, jotta ne voidaan liittää uusiin DeFi-alustoihin, ja oikeuksia näihin teoksiin pitää ja hallinnoi yhä useammat ihmiset Ethereumin ekosysteemissä”.

Keinottelijoiden paratiisi?

Monet tietysti pitävät tätä kaikkea niin paljon järkeistävänä, mikä on vain markkinoiden spekulointia. Taidemarkkinoiden Snark.art -yrityksen perustaja Misha Libman kertoi Cointelegraphille: “Salausalueessa on selvästi paljon spekulatiivisempia ostoksia, ja jotkut ostajat ovat kiinnostuneita kääntämään NFT-tunnuksia voittoa varten” varmasti enemmän kuin perinteisessä taiteessa. maailman. Lisäksi “näemme paljon uusia taiteilijoita, ja on vaikea arvioida, missä hinnat heijastavat taideteosten laatua tai missä ne ovat enemmän keinottelujen ohjaamia”.

Ginzburg oli samaa mieltä siitä, että NFT-markkinoille oli tulossa paljon spekulatiivista rahaa, joka voisi lähteä yhtä nopeasti, mutta näin tapahtuu myös perinteisessä taidemaailmassa. Silti perinteisten taidemarkkinoiden perusta on keräily. Hän lisäsi:

“Puhtaat keinottelijat yleensä tunnistetaan, eristetään ja näytetään melko nopeasti. Keräily pitää hinnat vakaina ja markkinat kasvavat luotettavasti. Tämä keräilykulttuuri on nousemassa esiin NFT: ssä, ja se on jännittävää nähdä. “

Kysyttäessä, miten salaustaiteen hinnat määritetään, Ginzburg vastasi, että perussäännöt muistuttavat perinteisen taiteen sääntöjä: Keitä taiteilijat ovat? Mitkä ovat heidän taustansa ja saavutuksensa? Onko heidän työnsä laatu? Mitkä keräilijät ovat kiinnostuneita heistä tai jo omistavat työnsä? Mitkä galleriat / foorumit esittävät taiteitaan?

“Jos näen yhden ensisijaisen eron, digitaalisen taiteen luoja tarjoaa uudet luovuusvapaudet”, Ginzburg sanoi. “Tuomitsisin NFT: t lisäksi sen mukaan, kuinka monta uutta elementtiä ne voivat koota yhteen: ääni, liike, fyysinen säestys jne.”

FlamingoDAO: n yhteisön edustaja Priyanka Desai kertoi Cointelegraphille, että suuri ero perinteisen taiteen hinnoitteluun on, että “huutokauppataloa ei ole leikattu, se on peer to peer”, ja myös sisällöntuottajien on päätettävä, milloin tarjous hyväksytään. Perinteiset taiteen huutokauppatalot, kuten Christie’s ja Sotheby’s can veloittaa palkkiot vähintään 25 prosenttia. Open Sea, NFT-myyntiympäristö, vertailun vuoksi, ottaa vain 2,5% alustan myynnistä.

Suurin osa NFT-tapahtumista tapahtuu Etherissä, joka on maailman toiseksi suurin kryptovaluutta Bitcoinin jälkeen. Mitä tapahtuisi salakirjoitustoiminnalle, jos ETH: n ja / tai BTC: n hinta romahtaisi, kuten tapahtui maaliskuussa 2020? “Se voi tapahtua millä tahansa markkinoilla, ja se tapahtuu perinteisessä taiteessa”, Desai sanoi. Joka tapauksessa NFT-markkinat alkoivat nousta hyvissä ajoin ennen viimeisintä kryptovaluutan nousua.

Keitä keräilijät ovat?

Keinottelijoita lukuun ottamatta, poikkeaako tyypillisen salakirjoittajan profiili paljon perinteisistä keräilijöistä? Salakirjoitustaiteen ostaja on yleensä nuori ja teknisesti taitava. He ovat jo perehtyneet salaukseen, vaikka he eivät omista niitä ”, Ginzburg sanoi. Markkinat ovat globaalit, mutta suurin osa osallistujista on amerikkalaisia ​​tai eurooppalaisia, vaikka hän myönsi, että “tämä muuttuu hyvin nopeasti. He voivat olla taiteen keräilijöitä tai ei, mutta he ovat ehdottomasti kiinnostuneita kulttuurista, koska se liittyy musiikkiin ja muotiin. “

Libman kertoi Cointelegraphille: ”Keräilijät, joita näemme tässä tilassa, eivät yleensä ole perinteisestä taidemaailmasta. He ovat yleensä nuoria, koulutettuja, teknologiaystävällisiä, ja kuten muutkin keräilijämarkkinat, he tunnustavat erityisiä makuja ja strategioita. ” Kun salaustaidemaailma kyllästyy enemmän NFT: itä, ne ovat yhä valikoivampia, lisäsi Libman.

Aiheeseen liittyvät: Tokenisoitu taide: NFT: t maalaa taiteilijoiden valoisaa tulevaisuutta, blockchain tech

FlamingoDAO: lla, salakirjoituskokoelmalla, joka perustettiin lokakuussa, on 55 jäsentä – kaikki akkreditoidut sijoittajat – mukaan lukien “syvä salaus, syvät NFT-ihmiset”, kertoi Desai, mutta myös keräilijöitä perinteisestä taidemaailmasta, jotka haluavat siirtyä salaustaiteeseen. Ne ovat sekoitus ikää – “jopa muutama yli 50-vuotias henkilö”.

COVID: n aiheuttama villitys?

Onko kysyntä merkitylle taiteelle syöksynyt, jos ja kun koronaviruspandemia loppuu ja ihmiset vierailevat jälleen museoissa ja taidegallerioissa? “Ei ole epäilystäkään siitä, että pandemia on antanut valtavan sysäyksen digitaalisen taidemarkkinoille”, sanoi Libman, mutta museot laajensivat digitaalisen taidekokoelmansa taidetta ennen COVID-19: tä ja hän odottaa prosessin jatkavan.

“Kun tarkastelemme digitaalisen muodon käyttöönottoa muilla aloilla julkaisemisesta elokuviin ja musiikkiin, uskomme, että digitaalisen taidemarkkinoiden laajentuminen on väistämätöntä”, hän sanoi ja lisäsi:

“Se, kokeeko henkilö seinällä vai älypuhelimen kautta, muuttaa vain muotoa. Digital antaa taiteilijoiden tavoittaa paljon laajemman yleisön ilman fyysisten rajojen ylittämisen, viisumin hakemisen ja itsensä erilaisen logistiikan vaikeuksia. “

Omistavatko kaikki digitaalista taidetta?

Kaiken kaikkiaan Libman sanoi: “NFT-taidetila on kehittymässä olevat markkinat, ja ajan myötä se kypsyy ja todennäköisesti muistuttaa perinteistä vastineitaan.” Colavizza lisäsi: “Olen nouseva, samalla kun olen tietoinen siitä, että volatiliteetti on suuri ja niin matkan varrella tulee kuoppia.”

Ginzburgin mukaan: “Näkymät ovat tässä erittäin myönteiset, koska näemme, että jotkut todella suurista digitaalitaiteilijoista – jotka ovat rajoittuneet ansaitsemaan työtään kaupallisin keinoin – alkavat keskittyä vakavasti henkilökohtaiseen taideteokseensa tulontuottajina. NFT: n kautta. “

Tulevaisuudessa ainutlaatuisen taiteen omistaminen ei rajoitu vain eliitteihin, jotka holhota Christie’s ja Sotheby’s, Desai kertoi Cointeleraphille. ”Jokaisen seinillä on digitaalista taidetta. Digitaalisen taiteen omistaminen on osa digitaalista (online) olemassaoloasi, osa identiteettiäsi, kuten tykkäyksiesi jakaminen musiikissa tai elokuvissa sosiaalisen median kautta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map