Kuinka rakentaa salauksen kaivoslaite vuonna 2020 ansaita Bitcoin ja Ether

Globaalin kriisin, pandemian ja yleisesti epävakaan poliittisen ja sosiaalisen ympäristön aikana kryptovaluutat ovat osoittaneet huomattavaa vakautta. Lisäksi pandemian aiheuttama talouden taantuma pelasi alan käsissä houkuttelemalla ammattimaisia ​​kryptovaluuttakauppiaita ja myös elvyttämällä kaivostoimintaa keinona tuottaa passiivisia tuloja. 

Ei ole yllättävää, että vaikeissa poliittisissa ja taloudellisissa tilanteissa maat ovat viime kuukausina nähneet näytönohjaimen korttien ostamisen nousun. Abhasian alueella, jossa kaikki salaustoiminnot ovat olleet laittomia vuodesta 2018, kansalaiset käyttivät yli 500 000 dollaria kaivoslaitteisiin kuuden kuukauden aikana.

Toinen tekijä, joka on työskennellyt kaivostoiminnan edelleen popularisoimiseksi, on vahvat salaushinnat. Bitcoin (BTC) on noussut melkein kolmanneksella, kun taas kaivostoiminnan suosituin valuutta Ether (ETH) on lisännyt hintaan 150 dollaria, ja hajautettu vimma on tarkoittanut, että kaasumaksut ovat saavuttaneet ennennäkemättömän tason.

Joten, miten suunnitellaan kryptovaluutta-apulaite – ja selvitetään, onko se tehtävä kokonaan, ottaen huomioon kaikki siihen liittyvät riskit.

Kaivoslautan komponentit

Salausvaluutan kaivoslaite koostuu tietokoneesta, jossa on useita näytönohjaimia, mutta ei näyttöä. Tietokonekotelot ovat täynnä GPU-kortteja, sähköntuotantoyksikköä, emolevyä ja jäähdytysjärjestelmää. Jos näyttö on kytketty, siitä voi tulla tavallinen tietokone, jossa käyttäjä voi avata selaimen tai pelata suosikkivideopelinsä.

Laitteisto on kytketty Internetiin ja siten blockchain-verkkoon. Verkko toimii itsessään rahaliikenteen suorittamiseksi näytönohjainten voimalla. Tarkemmin sanottuna kaivoslautta koostuu:

  • Tavallinen emolevy, joka pystyy muodostamaan yhteyden useisiin GPU-korttien liittimiin.
  • Kiintolevy tai kiintolevy, jossa on 100–250 gigatavua muistia salausvaluutta-lompakon sijoittamiseksi.Ether-lompakko vie yleensä 25 Gt ja BTC-lompakko, joka vaatii vähintään 50 Gt.
  • Useat GPU-kortit, jotka ovat tärkeimmät komponentit laitteistossa, koska ne ovat perusta, joka määrittelee käyttäjän kaivaman salauksen, tulevaisuuden voiton ja sen aikajanan.
  • Sähköntuotantoyksikkö. Laitteisto, jossa on neljä GPU: ta, vaatii usein useamman kuin yhden tehoyksikön. Yleensä kaivostyöläisillä on muutama 750 watin yksikkö kytkettynä toisiinsa.
  • Virtalähde GPU-korteille. Näytönohjaimet on kytketty emolevyyn käyttämällä erityisiä laajennuskortteja, joita kutsutaan “nousuputkiksi”. Nousujärjestelmiä on monia erilaisia ​​ja malleja, mutta suosituin on PCI-E 1x -versio 006.
  • Virtakytkin.
  • Jäähdytysjärjestelmä, ja on suositeltavaa, että siinä on useita jäähdyttimiä ylimääräisen ilmavirran tarjoamiseksi.

Toinen tärkeä yksityiskohta on lautan runko. On parempi tehdä kehys puusta tai alumiinista. Kaivoslautan koko on hieman suurempi kuin sen runko ulkonevien osien, adapterien ja jäähdytysjärjestelmän vuoksi. Esimerkiksi seitsemän GPU-laite on noin 21 tuumaa leveä (53 senttimetriä), 12 tuumaa syvä (30 senttimetriä) ja 12 tuumaa korkea (30 senttimetriä).

Kun olet ostanut kaikki laitteiston komponentit, on aika suunnitella se, mikä on melko helppo tehtävä henkilölle, jolla on kokemusta tietokonelaitteista. Lisäksi YouTubessa on runsaasti oppaita.

Kun kamppeet ovat valmiita, sinun tarvitsee vain asentaa jokin ohjelmisto – eli valita ohjelma ensisijaisen valuutan louhimiseksi. Toinen tapa on löytää kaivosallas, joka on suosittu tapa kaivaa, koska sen tekeminen yksittäin johtuu salauksen louhinnan kasvavasta monimutkaisuudesta. Saatavilla on myös joitain työkaluja, kuten TeamViewer, kauko-ohjaukseen, ja WatchDog, joka käynnistää järjestelmän uudelleen automaattisesti, jos ohjelma jumittuu.

Suosituimmat GPU-kortit 

Yleensä yhdessä laitteistossa tulisi olla neljä tai seitsemän näytönohjainta – se on numero, joka ei ylitä vakaan toiminnan kehystä, vaikka on olemassa poikkeuksia. Kaivostyöläiset voivat liittää 10-15-15 GPU-korttia yhteen emolevyyn, mutta seitsemän on optimaalinen määrä, koska Microsoftin Windows 10 -käyttöjärjestelmä tunnistaa vain tämän määrän kortteja. Mutta on olemassa ratkaisu: erikoistunut kaivosohjelmisto, joka perustuu Linux-ytimeen. Tällöin avain on valita oikea emolevy, kuten ASRock Pro BTC + -sarja tai vastaava.

Kaivostoiminnalle parhaiten sopivien GPU-korttien määrittäminen ei ole niin suoraviivaista, koska vastaus riippuu vain kaivostyöläisen rahamäärästä. Yleensä ei ole järkevää ostaa kalleimpia, tehokkaimpia näytönohjaimia kahden tai kolmen hiukan heikommalla hinnalla, koska on todennäköisempää, että halvemmat tuottavat enemmän etuja alhaisen virrankulutuksensa ja alkukustannustensa vuoksi.

Korkeimmat kaivostoiminnan tulot saavutetaan Nvidia GeForce RTX 2080 Ti- ja AMD Radeon VII -korteilla, mutta kannattavampi on rakentaa kaivostila AMD Radeon RX 580- ja Nvidia GeForce GTX 1660 Super -korteilla, koska ne maksavat paljon nopeammin.

Liittyvät: Suosituimmat krypto-kaivosgrafiikkakortit, jotta saat ison bangin

On myös pidettävä mielessä, että AMD RX -sarjan GPU-kortit voidaan välähtää muuttamalla RAM-muistin työaikaa, alentamalla ydintä ja ylikellottamalla. Ohjelmat, kuten MSI Afterburner ja Sapphire TriXX, voivat auttaa näiden manipulaatioiden tekemisessä, mikä auttaa GPU-kortteja saavuttamaan maksimaalisen suorituskyvyn kaivosprosessin aikana.

Kyseinen sähkö

Yli 10 vuoden aikana kaivosteollisuus on muuttunut käsittämättömästä ja melko halpasta ammattimaiseksi, korkean teknologian hankkeeksi, joka merkitsee korkeita markkinoille pääsyn esteitä paitsi laitteiden että myös niiden kunnossapidon kannalta.

Kaivoslaitteiden ostamisen jälkeen sähkön kustannusten maksamisesta toiminnan aikana tulee tärkein kustannus, joka vaikuttaa suoraan kannattavuuteen. Yhden kaivoslaitteen energiankulutus koostuu seuraavista osista:

  • GPU-kortit kuluttavat tehosta ja kaivosalgoritmista riippuen välillä 360–1 500 wattia 6–7 kortin laitteelle.
  • Emolevy, virtalähde, kiintolevy ja RAM kuluttavat jopa 100 wattia.
  • Jäähdytysjärjestelmä kuluttaa 20 wattista useisiin kilowateihin ilmastointijärjestelmiä käytettäessä.

Joten miten kaivosmies voi vähentää sähkön kustannuksia? Suurimmat sähkön kuluttajat ovat GPU-kortit, ja oikeilla asetuksilla sähkönkulutusta voidaan vähentää merkittävästi kaivostoiminnan aikana. Esimerkiksi eetteriä kaivettaessa tärkeintä on ylikellottaa videomuisti. GPU-korttien optimaalisin käyttötapa on ydinjännitteen asettaminen noin 830-850 millivolttia AMD-korteille ja 650-850 millivolttia Nvidia-korteille. Kortin ytimen jännitteen laskeminen pienentää virrankulutuksen lisäksi lämmön määrää, mikä vaikuttaa myönteisesti laitteistoon.

Sähköntuotantoyksiköt voivat myös käyttää vähemmän virtaa, jos niillä on “kultasertifikaatti”, mikä tarkoittaa, että ne säästävät paljon sähköä (noin 15%) verrattuna voimalaitteisiin, joista puuttuu ne. Toinen tapa on vaihtaa kiintolevyt puolijohdeasemiksi, mikä lisää käyttöjärjestelmän latausnopeutta ja vähentää kunkin laitoksen virrankulutusta viidellä 15 wattia. Lisäksi nykyaikaiset RAM-muistit (DDR4 tai DDR3L DDR3: n sijaan) ja prosessorit voivat vähentää kulutusta vielä 10-20 wattia.

Kaivostyöläinen voi vähentää kulutusta myös hieman monimutkaisemmilla tavoilla, kuten löytää edullisempia sähköhintoja – esimerkiksi asentamalla lautat, joissa sähköliesi tai sähkölämmitys kuluttajille on alennettu, ja yöhinnat ovat alhaisemmat. Kaivostyöläiset voivat mahdollisuuksien mukaan ottaa yhteyttä jopa sähköä tuottavaan voimalaitokseen selvittääkseen, onko sillä ylikapasiteettia. Jotkut kaivostyöläiset voivat luoda omat aurinko- tai tuulipuistot ja käyttää niitä kaivostoimintaan, mutta kaikilla ei ole varaa tällaiseen investointiin.

Kaivos pilvessä

Kun otetaan huomioon talouden epävakaa tilanne, jotkut saattavat haluta liittyä salauksen kaivosyhteisöön, mutta eivät voi liittyä siihen liittyviin korkeisiin alkukustannuksiin. Tässä voi toimia “isännöity kaivos”, jolloin salausvaluutat louhitaan etäyhteyden kautta vuokrattuihin laitteisiin. Genesis Miningin operatiivinen johtaja Philip Salter – isännöity kaivostoimittaja – kertoi Cointelegraphille:

“Koska kaivostoiminta on tulossa kilpailukykyisemmäksi, marginaalit pienenevät ja kotikaivostyöläisten on vaikeampaa kilpailla. Kaivostyöläisten on saatava kaikki mahdolliset tehokkuuden pudotukset, mikä tarkoittaa toiminnan kasvattamista (mittakaavaetuja) ja tekemistä siellä missä sähkö on mielettömän halpaa. […] Pilvikaivos näyttää olevan ainoa toteuttamiskelpoinen vaihtoehto monille. “

Isännöity kaivos alkaa siitä, että käyttäjä valitsee laskentakapasiteetin tarjoajan. Sitten he tekevät sopimuksen yrityksen kanssa yhteyden muodostamiseksi sen laitteisiin. Tietokonekapasiteetin maksamisen jälkeen kaivostyöläisille annetaan pääsy kryptovaluuttojen etälouhintaan vuokrattujen laitteiden kautta. Joten käyttäjät tarvitsevat vain tietokoneen ja nopean Internet-yhteyden toimiakseen. Isännöivät kaivosmaksut veloitetaan osapuolten välillä tehtyjen sopimusten mukaisesti.

Tämän tyyppisellä kaivostoiminnalla on useita etuja, kuten se, että ei vaadita käynnistyspääomaa, ei tarvetta kytkeä laitteita itse, ei ylläpito- ja sähkökustannuksia, kyky irrottaa työstä milloin tahansa, eikä tarvita erityistä teknistä tietoa ja taidot.

Pilvikaivoksessa on myös riskejä pääasiassa siksi, että kuten kaikki nuoret teollisuudenalat, monet roistovaltiot yrittävät ottaa haltuunsa tietämättömien käyttäjien varat. Joten alusta valittaessa käyttäjien tulisi käyttää aikaa ja tutkia huolellisesti sen historiaa ja arvosteluja.

Isännöity kaivostoiminta tuo myös pienempiä tuloja kuin kaivostoiminta omilla laitteilla. Tämä on kuitenkin mahdollista vaihtoehto niille, jotka todella haluavat osallistua kaivostoimintaan, koska kukaan ei missään tapauksessa luovu mahdollisuudesta passiivisiin tuloihin, vaikka se ei olekaan liian merkittävä.

Rakenna se itse

Yhteenvetona voidaan sanoa, että kaivostoiminta näyttää nykyään olevan houkutteleva tapa ansaita tuloja. Jos isännöity kaivostoiminta on jostain syystä hankalaa, henkilökohtaisen laivan perustaminen ei ole liian vaikeaa. Tämä edellyttää alkuinvestointeja ja vähän aikaa järjestelmän toiminnan selvittämiseen.

Mining Rig Rentalsin – laitteiston kaivosvuokrausalustan – toimitusjohtaja ja teknologiajohtaja Randy Ready uskoo, että oman järjestelmän rakentaminen on varmasti mielenkiintoisempaa ja lisää: “Ehdotan, että siirryt pieneen laitekseen ja mahdollisesti suuremmaksi, kun olet perehtynyt kaivostoimintaan. ja joilla on vakaa voitto. “

Vastuuvapauslauseke. Cointelegraph ei tue mitään tämän sivun tuotteen sisältöä. Vaikka pyrimme tarjoamaan sinulle kaikki tärkeät tiedot, jotka saisimme, lukijoiden tulisi tehdä oma tutkimuksensa ennen kuin ryhtyvät yritykseen liittyviin toimiin ja kantaa täysi vastuu päätöksistään, eikä tätä artikkelia voida pitää sijoitusneuvona.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map