Kuinka Yhdysvallat ja Eurooppa säätelevät salausta vuonna 2020

Kryptovaluutat ovat olleet olemassa yli 10 vuotta, mutta Bitcoinin (BTC) ja useimpien muiden kryptovaluuttojen oikeudellinen asema on edelleen epäselvä, ja niillä on erilaiset määritelmät eri lainkäyttöalueilla. Ovatko ne rahaa, omaisuutta, tuotetta, omaisuutta vai jotain muuta? Pitäisikö niiden käydä kauppaa vapaasti vai onko niitä säänneltävä tiukasti? Selkeän vastauksen puuttuessa Yhdysvaltojen ja Euroopan hallitukset antavat edelleen säädöksiä kryptovaluuttamarkkinoiden sääntelemiseksi ja yrittävät selvittää suhtautumistaan ​​kryptoihin.

Pelkästään Ranskassa vuoden 2020 ensimmäisten kuukausien aikana, Saksa ja Australia, viranomaiset antoivat päätöksiä, joissa tulkittiin Bitcoinin luonnetta kolmella eri tavalla: valuuttana, rahoitusvälineenä, jota käytetään vaihtovälineenä yksityishenkilöiden tai oikeushenkilöiden välillä ja vakuudeksi.

Samaan aikaan verotusjärjestelmä, sääntelyn ja raportoinnin monimutkaisuus riippuvat kryptovaluuttojen luokittelusta. Esimerkiksi valuutta toimii suhteellisen heikon sääntelyn valvonnassa. Arvopapereihin sitä vastoin sovelletaan yleensä raskaampia sääntöjä hintojen avoimuudesta ja kaupan raportoinnista.

Vain yksi asia on varma: Kryptovaluuttoja on vaikea osoittaa mihinkään olemassa olevaan omaisuusluokkaan, koska ne ovat ainutlaatuisia. Ottaen huomioon, että kryptovaluutat ovat hyvin erilaisia ​​toisistaan, ne sopivat myös useisiin luokkiin. Mutta tämä asia syrjään, tässä on, mitä eri maiden kryptovaluuttojen oikeudelliset järjestelmät tekevät salauksesta vuonna 2020.

Yhdysvallat

Yhdysvallat on salausvaluutan sääntelykeskus maailmassa ja asettaa vauhdin hyvälle tai huonolle monelle käyttöönotolle. Aluksi salausalaa säätelevät lait vaihtelevat osavaltioittain, ja myös liittovaltion viranomaiset tulkitsevat ja säätelevät niitä eri tavoin. Esimerkiksi finanssirikosten valvontaverkosto, joka analysoi liiketoimia talousrikosten ilmoittamiseksi, ei pidä kryptovaluuttaa laillisena maksuvälineenä. Vuodesta 2013 lähtien se on kuitenkin harkinnut kryptovaluutan vaihtoa taloudellisina palveluoperaattoreina ja rahakkeita “muuna omaisuutena”, joka korvaa valuutan.

Pörssin on noudatettava finanssitoimintaryhmän suosituksia ja noudatettava pankkisalaisuuslakia. Sisäinen verovirasto, kansallinen veroviranomainen, puolestaan ​​pitää salausvaluuttoja omaisuutena ja on annettu vero-opas.

Useat liittovaltion sääntelyviranomaiset ovat myös taistelleet salauksen valuutanvaihdon valvomiseksi. Arvopaperikomissio pitää salausvaluuttoja arvopapereina, ja Commodity Futures Trading Commission pitää Bitcoinia hyödykkeenä ja valvoo kryptovaluuttajohdannaisten markkinoita.

Vuosi 2020 alkoi uutisilla uusien rajoitusten käyttöönotosta, koska Yhdysvaltain valtiovarainministeri kertoi, että toimisto aikoi ottaa käyttöön tiukempia sääntöjä digitaalivaluutoille estääkseen epäilyttävät liiketoimet kryptovaluuttoja käyttäen. Mutta kuukautta myöhemmin maahanmuutto- ja tullivalvontaviranomainen, joka taistelee rajat ylittäviä rikoksia vastaan ​​Yhdysvalloissa, kehitti uuden menetelmän luvattoman salaustoiminnan seuraamiseksi ja ehdotti Cryptocurrency Intelligence Program -ohjelmaa vuodelle 2021. raportointi, jotta tietä blockchain-tekniikan laajalle käyttöönotolle maassa.

Tämän vuoden maaliskuussa Yhdysvalloissa tapahtui kuitenkin huomattava taloudellinen hidastuminen COVID-19: n eristämistoimien vuoksi ja monet ilmaisivat mielipiteen, että kryptovaluutat voivat auttaa väestöä vaikeina aikoina. Yhdysvaltain hallitus antoi Twitterin toimitusjohtajan Jack Dorseyn johtaman Square-ohjelman osallistua liittovaltion ohjelmaan auttaakseen taloutta salausohjelman CashApp kautta. Yhdysvaltojen yritys pystyi saamaan matalan koron lainoja.

Kryptovaluutat eivät ole kiellettyjä Yhdysvalloissa, mutta ne eivät silti ole integroituneet maan rahoitusrakenteeseen, kun SEC pyrkii rekisteröimään tuotteen, johon tavalliset sijoittajat voivat päästä. Vain muutama tällainen esimerkki vaihtelee Facebookin aivoriihi Libran käynnistämisen pysäyttämisestä lukuisien Bitcoin-ETF-sovellusten hylkäämiseen tai SEC: n ja Telegramin äkillisiin menettelyihin viimeksi mainittujen Gram-tunnisteista.

Maaliskuun 2020 lopussa Yhdysvaltain kongressille toimitettiin lakiesitys, jossa mainittiin digitaalinen dollari vastauksena COVID-19-pandemiaan, mutta se katosi pian asiakirjasta. Salauskauppiaan kirjoittaja Glen Goodman kertoi Cointelegraphille näkemyksensä Yhdysvaltain hallituksen suhtautumisesta kansalliseen kryptovaluuttaan. Hänen mukaansa Yhdysvalloilla on kaikki menetettävissä salauksen suhteen:

“Joten Yhdysvaltain laitos on erittäin hermostunut rohkaisemaan kaikkia kryptovaluuttoja, jotka voivat uhata dollarin määräävää asemaa maailmanlaajuisessa rahoituksessa. Yhdysvallat nauttii jo kauan kutsutusta “kohtuuttomasta etuoikeudesta” siitä, että hän voi painaa loputtomalta näennäisiä dollareita ja lainata ennennäkemättömiä summia aiheuttamatta dollarin romahtamista. Tämä johtuu siitä, että melkein kaikki muut maat käyttävät dollareita kansainvälisen kaupan ja rahoituksen standardina. Niin kauan kuin kaikki tarvitsevat dollareita, Yhdysvallat tulostaa ja lainaa vapaasti tuhoamatta valuuttansa. “

Venäjä

Venäjällä, jossa väestö on melko kryptoystävällistä, hallitus ei ole vielä päättänyt mitä Bitcoin ja kryptovaluutat ovat, mutta näyttää olevan enimmäkseen vihamielinen tekniikkaa kohtaan. Se ei kuitenkaan ole antanut kieltoa, ainakaan vielä. Toistaiseksi on mahdollista ymmärtää, mitä Venäjä tekee salauksesta tuomioistuimen päätöksillä.

Vuodesta 2018 on ollut kaksi tapausta, joissa salaus tunnustettiin “muuksi omaisuudeksi”. Toukokuussa 2018 tuomioistuin tuli tällaiseen tuomioon ja määräsi velallisen siirtämään pääsyn salauksen lompakkoonsa. Toinen tapaus tapahtui helmikuussa 2020, jossa tuomioistuin teki myös samanlaisen päätöksen, jossa tunnustettiin Bitcoin muuksi omaisuudeksi.

Mielenkiintoisin asia Venäjän suhteessa kryptovaluuttoihin on kuitenkin vastaavan lain pitkään viivästynyt hyväksyminen, jonka pitäisi auttaa kehittämään uudentyyppistä rahoitusomaisuutta maassa, mutta se on ollut jumissa vuodesta 2018 lähtien. hallitus on jo laatinut tämän säädöksen useita kertoja vain lykätäksesi sen täytäntöönpanoa joka kerta.

Tämän vuoden alussa tuli tiedoksi, että Venäjän hallitus päätti päivittää lahjontaa ja rahanpesun torjuntaa koskevaa lakia kryptovaluuttoihin liittyen. Lisäksi laki luokittelee kaikki kryptovaluuttatoimet potentiaaliseksi rahanpesuriskiksi. Myöhemmin maan keskuspankki yritti kieltää kryptovaluuttojen käytön maksutapana.

Mutta kaiken kaikkiaan näyttää siltä, ​​että Venäjän finanssivalvojat eivät voi löytää kompromissia kryptovaluuttojen sallimisesta tai kieltämisestä. Digitaalisiin rahoitusvaroihin kuuluvan lain uusin versio ilmestyi heinäkuun alussa ja määritti Bitcoinin omaisuudeksi, mutta ei lailliseksi maksuvälineeksi. Monet asiantuntijat epäilevät, että tämä säädös koskaan hyväksytään.

Eurooppa: Pienet maat – loistava visio

Salausvaluutat ovat laillisia kaikkialla Euroopan unionissa, mutta erityinen sääntely ja standardit vaihtelevat maittain. Veroasioissa useimpia EU-maita ohjaa Euroopan unionin tuomioistuimen vuonna 2015 tekemä päätös, jonka mukaan kryptovaluuttojen vaihto olisi vapautettava arvonlisäverosta.

Lisäksi kaikki Euroopan maat ovat mukauttaneet sääntelystandardinsa rahoitustoimintaryhmän kesäkuussa 2019 antamien suositusten mukaisiksi. FATC: n mukaan minkä tahansa salaussivuston tulisi alkaa noudattaa tiukkoja Know Your Client- ja rahanpesun vastaisia ​​standardeja tietojen jakamisena sääntelyviranomaisen kanssa.

Tammikuussa 2020 tuli voimaan EU: n viides rahanpesudirektiivi, joka vaati salausvaluutanvaihdon rekisteröintiä rahoitusalan sääntelyviranomaisten kanssa ja asiakkaiden lompakko-osoitteiden siirtämistä heille. Yleensä EU on kiristänyt vähitellen kryptovaluuttamarkkinoiden sääntelyään.

Uuden koronaviruksen aiheuttama maailmantalouden epävakaus on vaikuttanut salausteknologian kehitykseen Euroopassa, mikä on nopeuttanut kryptovaluuttojen käyttöönottoa joissakin maissa.

Ranska on yksi harvoista jäljellä olevista EU-maista, joissa salausta ei ole vielä määritelty selkeästi. Tämän vuoden maaliskuussa alempi oikeus kutsui Nanterren kauppaoikeuden tunnustamaan BTC: n valuutaksi, mikä teki siitä vaihdettavissa olevan omaisuuden. Vaikka maassa ei ole oikeuskäytäntöä, tämä tuomioistuimen tuomio on voinut luoda tehokkaan ennakkotapauksen.

Portugalissa hallitus päätti seurata naapureitaan ja työntää kryptovaluuttojen leviämisen teknologisten vapaa-alueiden kanssa. Huhtikuun lopussa maa hyväksyi valtakunnallisen suunnitelman digitalisoinnin edistämiseksi useilla alueilla. Portugalin hallitus tarjoaa infrastruktuuria ja kannustimia innovaatioille, yrittäjyydelle ja kilpailulle sekä yritysten kansainvälistymiselle maassa.

Pieni Gibraltarin alue näyttää sijoittuvan todelliseksi kryptovaluutta-hotspotiksi tänä vuonna houkuttelemalla salausyrityksiä sääntelykehyksellä, joka myöntää virallisen lisenssin. Gibraltar otti käyttöön sallivan sääntelyjärjestelmän blockchain-yrityksille jo vuonna 2018, ja siitä lähtien siitä on tullut erittäin houkutteleva Huobi-kaltaisille johtaville teollisuusyrityksille. Lisäksi maasta tuli ensimmäinen Euroopassa, joka kehitti säännöt kolikoiden alkutarjousten toiminnasta.

Sääntelyn tulevaisuus

Jokaisella maalla on tietysti oma asenne kryptovaluuttoihin; jotkut maat eivät halua hyväksyä omaisuutta sellaisenaan, merkitä se laittomaksi, kun taas toiset luovat oikeudellisen kehyksen ja hyötyvät siitä, että kryptovaluuttamarkkinat tuottavat voittoa. Voimme vain toivoa, että ennemmin tai myöhemmin kaikki maailman maat ymmärtävät, että kryptovaluutat ovat vankasti juurtuneet elämäämme, ja meidän pitäisi hyväksyä ne yhdessä tai toisessa muodossa. NEM Venturesin sijoitusjohtaja ja toimitusjohtaja Dave Hodgson uskoo, että laillistaminen tapahtuu vähitellen:

“Näemme jatkossakin, että edistykselliset hallitukset edistävät sääntelyjään ja mekanismejaan, jotta kansalaiset voivat käyttää maksu- ja ei-blockchain-ratkaisuja yleensä. Maat, jotka ovat hitaammin käsitelleet ja virallistaneet näitä säännöksiä, menettävät edelleen yrityksiä ja kansalaisia ​​niille lainkäyttöalueille, jotka noudattavat progressiivisempaa lähestymistapaa. Uskon, että nämä taloudelliset tekijät kannustavat jatkossakin hitaampia liikkeitä kiinni. “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map