Kuka on David Marcus: Bitcoin-uskovainen kääntyi Facebook Libra Co-Creatoriksi

David Marcus, mies, joka johtaa Facebookin lohkoketjua, on saanut viime aikoina valtavan määrän huomiota. Vaakojen nopea ilmaantuminen on dominoinut muiden salaukseen liittyvien kehitysten kattavuutta, koska kävi ilmeiseksi, että sosiaalisen median jättiläisen tunkeutumisella digitaalisen omaisuuden valtakuntaan on vakavimmat seuraukset sekä lohkoketjuun että globaaliin rahoitusjärjestelmään yleensä.

Vaikka aikaisemmin salausteollisuudella on tuskin koskaan ollut yhtä avaintiedustajaa – mikä on kenties luonnollinen ja tervetullut tilanne alueelle, jossa hajauttaminen on arvokkain arvo -, Libran uusi asema on tulevaisuuden globaalin tason sääntelykeskustelun keskipiste. rahoituksen muoto ajaa projektin karismaattisen pään toimimaan koko kryptovaluutta-alueen lähettiläänä.

Pitäkää siitä tai ei, vanhan koulun lainsäätäjät Yhdysvalloissa ja muualla ovat tottuneet käsittelemään tiettyjä sidosryhmiä ja toimialajärjestöjä edustavia ihmisiä, joten Marcuksen kaksi esiintymistä Yhdysvaltain kongressin edessä ovat todennäköisesti tehneet hänestä paitsi “Mr. Facebookin kryptovaluutta, mutta yksinkertaisesti “Mr. Kryptovaluutta ”monien korkean toimiston ihmisten silmissä. Mutta kuinka Pariisissa syntynyt, Genevessä kasvatettu korkeakoulujen keskeyttäjät päätyivät tähän näkyvyyteen?

Genevestä Piilaaksoon

Syntynyt romani-iranilaiseen perheeseen Pariisissa, tuleva Vaakojen pää herätettiin Sveitsissä, jossa hän osallistui Geneven yliopistoon. Kuten niin monet hänen tulevista teknologiateollisuuden kollegoistaan, hän jätti koulun kauan ennen tutkintotodistuksensa keskittymistä yrittäjäuraan. 23-vuotiaana Marcus perusti ensimmäisen startup-yrityksensa – teleoperaattorin – jonka osti suurempi integroitu viestintäyhtiö neljän vuoden kuluttua hänen johdollaan. Hänen ensimmäinen kokemuksensa maksuista tuli sen jälkeen, kun hän perusti mobiilimedian kaupallistamisyrityksen, Echovoxin, jonka urakoitsijoihin kuului muun muassa helpottaminen Tekstiviestien äänestys suurten nimien TV-ohjelmista.

Echovoxin spin-off-yhtiö Zong on perustanut menestyksekkäästi a maksuverkosto jonka avulla käyttäjät voivat tehdä ostoksia matkapuhelinoperaattorin laskutuksella. Tällaisen palvelun tarjoaminen suuressa mittakaavassa vei Marcuksen neuvottelemaan satojen matkapuhelinoperaattoreiden ja tuhansien kauppiaiden kanssa. Se oli Zongin menestys, joka ennusti Marcuksen PayPalin mobiilijohtajaksi, kun maksuehdokas osti startupin. Se oli kätevä, johon PayPal oli tarttunut ramppi ylös sen mobiilipalveluista, joihin Marcuksen kokemus osoittautui korvaamattomaksi. Vuonna 2012 hänet ylennettiin yhtiön presidentiksi, mikä ohjasi räjähdysmäisesti kasvavaa maailman suurinta maksualustaa.

Vuonna 2014 Mark Zuckerberg vietelty Marcus liittymään Facebookiin viestintätuotteiden päällikkönä. Marcus mainitsi halukkuutensa palata takaisin pienempien tiimien johtamiseen (PayPalilla oli noin 15 000 työntekijää toimikautensa lopussa) ja rakentaa kuluttajille suunnattuja tuotteita ja palveluita energisemmässä startup-kaltaisessa ympäristössä. Hänen johdollaan Facebook Messenger huomattavasti kasvoi aktiivisten käyttäjien lukumäärän suhteen ja näki useita parannuksia sen toiminnallisuuteen – mukaan lukien sellaisten työkalujen käyttöönotto, jotka helpottavat jälleenmyyjien ja heidän asiakkaidensa vuorovaikutusta, kuten chat-robotit tukimaksut.

Marcus johti Messengeriä neljä vuotta ennen kuin uransa kokonaan uusi luku avattiin Facebookin ilmoituksella, että hän otti vastuulleen vastaperustetun lohkoketjuryhmän – aloitteen, joka tunnetaan nyt nimellä Vaaka.

Varhainen adoptoija

David Marcus uskotaan olevan ensimmäisten joukossa suurten teknologioiden maailmassa, joka alkoi kokeilla kryptovaluuttoja, kuten blockchain-markkinointitoimisto GuerrillaBuzzin perustaja Asaf Fybish kertoi Cointelegraphille:

“David Marcusta pidetään itse asiassa yhtenä ensimmäisistä Piilaakson johtavista johtajista, jotka ottavat käyttöön ja tukevat bitcoinia. Vuonna 2013 Pariisissa järjestetyssä LeWeb-konferenssissa Marcus totesi, että hän on suuri bitcoin-fani ja omistaa sen osuuden. Hän kutsui bitcoinia arvovarastoksi ja hajautetuksi pääkirjaksi. Tämäntyyppisen tuen saaminen takaisin vuonna 2013 oli melko jännittävää ja voimme kertoa, että Davidilla on järkeä erityisesti blockchainiin ja salausvaluuttoihin. “

”Digital Gold”, kirjan kirjoittanut toimittaja Nathaniel Popper, mainitsee Marcus yhdessä Gemini-digitaalisen valuutanvaihdon perustajien (eli Cameronin ja Tyler Winkelvossin), Fortress Investment Groupin varapuheenjohtaja Peter Brigerin ja yrittäjä Wences Casaresin kanssa korkean profiilin teknologiajohtajina, sijoittivat Bitcoiniin ainakin vuodesta 2013. Popper väittää, että Marcus oli niin kiehtonut alkuperäisestä digitaalisesta omaisuudesta, että hän jossain vaiheessa harkitsi PayPalin lopettamista käynnistämään kryptovaluutan vaihto.

Huhtikuussa 2013 Marcus hyväksytty että PayPal etsii mahdollisia tapoja sisällyttää Bitcoin maksuyrityksen toimintaan sanoen:

“Joten olen viettänyt paljon aikaa tarkastelemalla sitä, ja se on todella kiehtovaa: tapa, jolla valuutta on suunniteltu, ja tapa, jolla inflaatio rakentuu kaivostyöläisten maksamiseen, ja kaikki tämä on todella kiehtovaa. Luulen, että meille PayPalissa on vain kysymys, pääseekö Bitcoin PayPalin rahoitusvälineeseen vai ei. “

Myöhemmin samana vuonna puhuessaan edellä mainitussa LeWeb-konferenssissa Marcus lausui että kryptovaluutoilla oli suuremmat mahdollisuudet mullistaa maksualaa seuraavan 10 vuoden aikana kuin esimerkiksi NFC-napauta-maksa-tekniikalla.

Vaikka aluksi saattoi näyttää siltä, ​​että muutos Facebookiin oli houkutellut Marcuksen paljon kauemmas kryptovaluuttahankkeistaan ​​kuin hän oli PayPalissa, kohtalo vei hänet koko ympyrän päätyäkseen sosiaalisen foorumin blockchain-projektin ruoriin vain muutama vuosi myöhemmin. Jotkut teollisuudenalat tekevät suoria vertailuja Vaakojen ja Marcuksen kerran hoitaman maksuverkoston välillä. Cryptohopper-salauskauppapaikan toimitusjohtaja ja perustaja Ruud Feltkamp kertoi Cointelegraphille:

”Täällä Cryptohopperissa kysyimme usein itseltämme: miksi kukaan ei luo” Crypto PayPalia ”? On hienoa nähdä, että se on heidän entinen presidenttinsä, joka johtaa nyt Vaaka. Riippumatta siitä, mitä ajattelet Facebookista, heidän sisäänkäyntinsä merkitsee salausyritysten aloittamista. Seuraavaksi, Google? “

PayPalissa Marcus pysyi odotustilassa, sanoen vuonna 2014 haastatella että oli kriittistä yli 90 maassa läsnä olevalle maksuyritykselle ymmärtää salausvaluutan hyväksymisen alkamisen seuraukset kaikilla lainkäyttöalueillaan. Tuolloin hän ei ilmeisesti voinut nähdä realistista tapaa toteuttaa se, koska PayPalilla ei ollut kuluttajapohjaa ja taloudellista voimaa, jotka antoivat Facebookille mahdollisuuden laatia maailmanlaajuinen kryptovaluuttasuunnitelma viiden vuoden kuluttua.

Lohkoketjujen skaalaus

Yksi Marcuksen pääosaamisista on viehättävän byrokratian leikkaaminen, joka väistämättä liittyy maailmanlaajuisen maksujärjestelmän skaalautumiseen miljoonien dollarien arvosta tapahtumia minuutissa: puhui työnsä tuosta puolestaan ​​jo vuonna 2012. Jo ennen Vaakojen nimittämistä tämä taito oli voittanut hänelle aseman Coinbase-hallituksessa, kun salauskauppapaikka salasi vuoden 2017 loppupuolella käsittelemään molempien nousua. salaushinnat ja salaussijoittajien määrä.

Marcus ilmaistu hänen innostuksensa tästä mahdollisuudesta auttaa Coinbasea “demokratisoimaan pääsy kryptovaluuttoihin ja toteuttamaan tehtävää luoda avoin rahoitusjärjestelmä maailmalle”. Hänen toimikautensa vaihtoon kesti kuitenkin vain useita kuukausia, ennen kuin hänen täytyi luopua siitä signaali Facebook lisää omaa estoketjuaan.

Ennen Vaalojen paljastamista Marcus ennusti Facebookin varovaisen kannan esimerkiksi kryptovaluuttaan, lainaten toiminnalliset esteet blockchain-pohjaisten maksujen tavoin – sanomalla:

“Salausmaksut tällä hetkellä ovat vain erittäin kalliita, erittäin hitaita, joten eri lohkoketjuja ja eri resursseja käyttävien eri yhteisöjen on korjattava kaikki ongelmat, ja sitten kun tulemme sinne jonain päivänä, ehkä teemme jotain.”

Hän myös asettui Zuckerbergin puolelle kiistanalaisen päätöksen kieltää kaikki salaukseen liittyvät mainokset, tukemalla näkemystä, että suurin osa heistä oli joka tapauksessa huijaus ja että kielto on ollut tarpeen käyttäjien suojelemiseksi..

Blockchain-tietoturvakäynnistyksen Geeqin perustaja ja kehityspäällikkö Stephanie So huomautti Cointelegraphille, että Marcus on hyvin pätevä työhönsä, mutta tämä ei saisi poistaa huolta Libran hallintomallista:

“Sanoisin, että David Marcus on selvästi viettänyt uransa juoksemalla ja ymmärtäen maksualaa. Jos yksityisyritysten ryhmälle olisi tarkoitus aloittaa vaihtoehtoinen maailmanlaajuinen valuutta hallitsemaan vähittäiskauppaa, Marcuksen kokemus rahoituksesta miljardien tapahtumien ja dollareiden nopeudella ja maailman sääntelyviranomaisten kanssa saattaa olla järkevää. “

Joten yhtyy myös näkemyksiin, jotka Marcus esitti kuulemistilaisuudessa ennen Yhdysvaltain kongressia. Hän sanoi:

“Olen myös samaa mieltä siitä, mitä hän ilmeisesti totesi kongressin todistuksessaan: blockchain-tekniikka on väistämätöntä. Kuten tiedät, blockchain-tekniikkaa ei kuitenkaan ymmärretä hyvin. Huolimatta useimpien blockchainien ideologisista taipumuksista osallisuuteen ja itsehallintoon, on olemassa syitä, joita blockchainia ei ole vielä hyväksytty laajalti, ja siksi, että niiden turvallisuusmalleissa on mahdollisesti suuria aukkoja, mikä tarkoittaa (tai pitäisi tarkoittaa), että perinteiset laitosten ei pitäisi vielä olla valmiita siirtymään lohkoketjuun. ”

Todellinen “miesten”

Toisin kuin monet tekniset avainhenkilöt, joilla on merkittäviä tehtäviä Piilaaksossa vuosikymmenien ajan ilmaisematta avoimesti mielipiteitään julkisesti, Marcus ei koskaan irtisanonut sitä – ja melko intohimoisesti. Hill Ferguson, Marcuksen kollega Zongissa ja sitten PayPalissa, kerran todisti Financial Timesille, että Vaaka-pomolta ei puutu inhimillistä elementtiä: “Hän voi olla suuri, vakuuttava ihminen vision ympärillä, mutta hän yhdistää sen aidosti vankkaan ihmiseen – tai” menschiin “, kuten hän sanoisi – ja hän todellakin on sanan todellisessa merkityksessä. “

Pahamaineinen, tahaton ilmaus siitä, kuinka Marcus suhtautuu tekoonsa sydämeen syntyi vuonna 2014, jolloin silloinen PayPalin presidentti karasti yrityksen työntekijöitä haluttomuudesta käyttää PayPalin omia tuotteita, kutsumalla sitä “kelpaamattomaksi” ja vihjaen, että ne, jotka eivät käyttäneet sovellusta tai unohtaneet salasanan, olisivat parempi “löytää jotain” joka yhdistää sydämesi ja mielesi muualla. “

Toisessa tapauksessa Marcus otti sosiaalinen media ilmaista melko vahvat mielipiteensä keskuudessa vuoden 2018 Facebook-johdon ja WhatsAppin perustaja Brian Actonin välillä. Actoniin viitaten Marcus kirjoitti löytäneensä “hyökkäävät ihmisiä ja yritystä vastaan, joka teki sinusta miljardöörin, ja meni ennennäkemättömässä määrin suojelemaan ja majoittamaan sinua vuosien ajan, matalaluokkainen”.

Kaiken kaikkiaan Marcuksen ennätyksen tarkastelu viittaa siihen, että riippumatta tunteista Facebookiin ja Vaakaan, hänellä on melko hyvä pätevyys edustaa salaustilaa ennen maailman voimakkainta. Vaikka hänen varhainen osallistumisensa Bitcoiniin todistaa salausprosessinsa aitous, Marcuksen kokemus maailmanlaajuisista maksumarkkinoista ja kuluttaja-suuntautuneisuus antaa toivoa, että hän ainakin yrittää rehellisesti yrittää ohjata Vaaka sosiaalisen hyvän suuntaan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map