Kuuban salaus kohtaa haasteet huolimatta kasvavasta käyttöönotosta, yleiskatsaus

Sen jälkeen kun mobiili-internetyhteys otettiin käyttöön koko maassa vuonna 2018, monet tavalliset kuubalaiset käyttävät yhä enemmän kryptovaluuttoja ohittamaan Yhdysvaltojen asettamat taloudelliset pakotteet ja pääsemään maailmanmarkkinoille.

Huolimatta kasvavasta käyttöönotosta, kryptovaluutoilla on edelleen useita haasteita Kuubassa, mukaan lukien rajoitettu pääsy salauksenvaihtoon, asiaankuuluvan sääntelylaitteen puuttuminen ja kullan tukeman MLM-stablecoinin kasvava suosio.

10000 kuubalaista käyttää salausta

12. syyskuuta a raportti Reuters julkaisi otteita haastattelusta 35-vuotiaan kuubalaisen Jason Sanchezin kanssa, joka kuvailee virtuaalivaluutan “avaavan uusia ovia” tavallisille kansalaisille. Havannan asukas johtaa matkapuhelinkorjaamoa ja ostaa Bitcoinia (BTC) laitteiden ostamiseen verkossa Kiinasta.

CubaCripto, 600 jäsentä edustavan Telegram-ryhmän jäsenten mukaan, jota pidetään Kuuban ensimmäisten krypto-suuntautuneiden verkkoyhteisöjen joukossa, krypto-valuuttojen suosio kasvaa useissa apuohjelmissa.

Vaikka mainittujen kryptovaluuttojen ensisijainen hyöty on niiden kyky antaa kuubalaisten kiertää taloudellisia pakotteita ja tehdä ostoksia verkossa, muut paikallisen salausyhteisön jäsenet etsivät virtuaalivaluuttoja kaupankäyntiin ja sijoitustarkoituksiin ja pyrkivät hyötymään Bitcoinin hintojen volatiliteetista..

Bitcoinin hintavaihteluista huolimatta jotkut kuubalaiset käyttävät myös salausta keinona tallentaa arvo. Monet CubaCripto-jäsenistä korostavat myös Bitcoinin yksityisyyden etuja korostaen, että paikallinen hallitus voi jäljittää heidän taloudellisen toimintansa helposti.

CubaCripton perustaja Alex Sobrino arvioi, että 10000 kuubalaista käyttää säännöllisesti kryptovaluutta. Alexin mukaan tavalliset kuubalaiset käyttävät salausta ostaa puheluluotoja, ostaa tavaroita verkosta ja jopa tehdä hotellivarauksia.

Kuubalaiset estivät salausvaihdot

Vaikka salausvaluutan suosio kasvaa kaikkialla Kuuban kryptovaluutassa, saaren asukkaita estetään pääsemästä moniin virtuaalivaluutanvaihtoihin. Binance DEX: n verkkosivusto alkoi 1.7.2019 alkaen geoblokkia käyttäjille, joiden IP-osoitteet olivat peräisin 29 maasta, mukaan lukien Kuuba.

Toukokuun 2018 aikana myös Bittrex päivitetty sen käyttöehdot estää Kuuban asukkaat virallisesti neljän muun maan kanssa, joihin sovelletaan Yhdysvaltojen pakotteita. Heinäkuussa 2017 Yhdistyneessä kuningaskunnassa toimiva ohjelmoija vieraili Kuubassa ja saapui kotiin ja huomasi, että hänen Coinbase-tilinsä oli estetty, kun hän oli käyttänyt tiliä saarella ollessaan..

Marraskuussa 2018 a raportti julkaisija Mosaic.io totesi, että 19: stä 44: stä kryptovaluutanvaihdosta rajoitettiin kuubalaisia ​​pääsemään alustalleen, mikä teki Kuubasta salauspörssien estämin kuudenneksi eniten toimivien lainkäyttöalueiden, jota seurasi Yhdysvallat, jonka 30 pörssi estää, Iran ja Pohjois-Korea 24: llä. Syyria 23: lla ja Sudan 20: lla.

CubaCripto-jäsenet ilmoittavat, ettei ole olemassa perinteisiä vaihtoa, joka helpottaisi virtuaalivaluuttaa Kuuban fiat-valuutalle. Sellaisenaan, monien salausta ostavien kuubalaisten on tehtävä se suorilla henkilökohtaisilla liiketoimilla paikallisten kauppiaiden kanssa käteistä tai puhelinluottoa vastaan.

Pääsy salaukseen Kuubassa

Vuonna 2018 perustettu Fusyona, joka haluaa laskuttaa itsensä Kuuban ensimmäiseksi kryptovaluutanvaihdoksi, ei tarjoa tyypillisiä tilausten täsmäyspalveluja. Sen sijaan yritys toimii välittäjänä kryptovaluutan ostajien ja maan ulkopuolella olevien henkilöiden välillä, jotka haluavat siirtää varoja Kuubaan, veloittamalla jopa 10 prosentin maksun.

Fusyonan perustaja Adrian Leon toteaa, että kehittyneissä maissa asuville kansalaisille virtuaalivaluutat ovat “vain yksi vaihtoehto”, kun taas kuubalaisille kryptovaluutat muodostavat tarvittavan ratkaisun Kuuban “sulkemiseen globaalista finanssiyhteisöstä”.

Vuoden alussa Havannaa iski tuhoisa tornado joka johti kolmeen kuolemaan, 172 loukkaantumiseen ja tukkuhintaan paikallisille kiinteistöille ja infrastruktuurille. Kuubaa vastaan ​​pidetyn taloudellisen kauppasaarton vuoksi GoFundMe ja Facebook-kampanjat, jotka pyrkivät jakamaan apua saaren kansalaisille, suljettiin.

Sisään vastaus, Fusyona käynnisti foorumin, jonka kautta Bitcoin-muodossa olevat lahjoitukset voitiin hyväksyä ja käyttää perustuotteiden, kuten hygieniatuotteiden, veden, säilykkeiden ja maitojauheen, rahoittamiseen. Yhtiö lahjoitti myös voitonsa alustalle kampanjan aikana. Leon arvioi, että alustan käyttäjäkanta on tällä hetkellä 1 300 – melkein kaksinkertainen edelliseen 700: een heinäkuussa.

Salausvaluuttoja ei säännellä Kuubassa

Huolimatta salauksen kasvavasta suosiosta Kuubassa, salausvaluutoilla toimivien yritysten toimintaa ei ole laillistettu sääntelylaitteilla. Fusyonan perustaja ilmaisi huolensa siitä, että hänen käteisensä vastaanottavia ja siirtäviä kumppaneitaan epäillään harjoittaneen laitonta taloudellista toimintaa, ja hän on palkannut Kuuban keskuspankin virkamiehet sääntelyn hyväksymistä varten. Koska salausta koskevaa sääntelyarkkitehtuuria ei ole Kuubassa, Fusyona on tällä hetkellä rekisteröity Brasiliassa.

Professori Alexi Masso Muoz Havannan yliopiston kryptografiainstituutista kertoi Reutersille, että vaikka Kuuban virtuaalivaluutta-lakeja ei tällä hetkellä ole, “on mahdollista”, että saari saattaa pian pyrkiä kehittämään salaussääntöjä. Monet kuubalaiset pelkäävät kuitenkin, että hallitus voi siirtyä kieltämään virtuaalivaluutat. Tässä CubaCripton Alex Sobrino totesi:

“Olemme huolissamme siitä, että hallitus rajoittaa meitä, kieltää asiat, alkaa sanoa, että tämä on laitonta rikastumista.”

Salaus saa vauhtia Kuubassa vuoden 2015 aikana

Vaikka viime vuoden mobiilin Internetin käyttöönotto oli katalysaattori Kuuban salauksen käyttöönoton viimeaikaiselle kasvulle, virtuaaliset valuutat ovat juurtuneet Kuubassa hitaasti ainakin neljä vuotta julkisten Wi-Fi-verkkojen käyttöönoton jälkeen vuonna 2015.

Maaliskuussa 2015 CoinTelegraph haastatteli Club Anarcocapitalista de Cuban (Kuuban Anarchocapitalist Club eli CAC) jäseniä. Ryhmän uskotaan olevan ensimmäinen yritys, joka hyväksyi BTC-maksut Kuubassa helmikuusta 2015 lähtien. Ryhmän perustaja Jois Garcia totesi:

“Uskomme, että Bitcoinilla on keskeinen rooli Kuuban ja Yhdysvaltojen uudistettujen suhteiden yhteydessä. Tätä valuuttaa ei rangaista kuten dollari on tänään; diktatuuri tekee dollarien pitämisestä taakan, mutta Bitcoinin käyttöönotto antaisi meille mahdollisuuden välttää tätä ongelmaa. “

Garcian esitteli Bitcoinille Fernando Villar, ensimmäisen sukupolven kuubalainen amerikkalainen New Jerseyssä ja BitcoinCuban ylläpitäjä. Tuolloin Villar kuvaili Kuuban ja Yhdysvaltojen välisten pehmenevien suhteiden tarjoavan katalysaattoriksi Bitcoinin “alkavan kukoistaa Kuubassa” korostaen, että Yhdysvaltojen televiestintäinfrastruktuurin läsnäolo parantaa “puhelin- ja internetpalveluja saarella”.

Huolimatta optimismistaan ​​Bitcoinin potentiaalin suhteen Kuubassa, Villar myönsi, että saaren kryptovaluutta-kohtaus oli alkuvaiheessa, ja totesi olevansa tietoinen vain yhdestä Kuuban Bitcoin-kaivosmiehestä.

Julkisen Wi-Fi-yhteyden käynnistämisestä huolimatta Internet-yhteys oli erittäin kallista, tunti voimakkaasti sensuroitua Internetiä maksoi 4,50 dollaria – melkein 20% Kuuban keskimääräisestä palkasta tuolloin. Vaikka 37 prosentilla kuubalaisista arvioitiin olevan Internet-yhteys vuonna 2015, Freedomhouse löytyi että alle viidellä prosentilla saaren asukkaista oli pääsy sensuroimattomaan internetiin.

CAC: n perustaja Nelson Chartrand kuvaili matalaa Internet-yhteyttä tärkeimpänä esteenä Bitcoinin käyttöönotolle Kuubassa haastatella Vicein kanssa kesäkuussa 2015: “Monet ihmiset Kuubassa eivät ole koskaan olleet verkossa – se on tällä hetkellä suurin este.”

Vieraillessaan Kuubassa heinäkuussa 2015 Villar oli mukana ensimmäisissä julkisesti toteutetuissa Bitcoin-siirroissa Kuuban ja Yhdysvaltojen välillä. Kaksi kuukautta myöhemmin haastattelussa Villar puhui Kuuban viestintätekniikan lisääntyvästä levinneisyydestä, toteamalla että useampi kuubalainen omisti ulkomaalaisilta perheiltä lähetettyjä iPhone- ja Android-laitteita kuin pankkitilejä.

Viimeaikaiset raportit arvioiden mukaan Kuubassa on toiminnassa 1400 WiFi-hotspotia, kun taas 80 000 kodissa on internetyhteys ja 2,5 miljoonalla kuubalaisella 3G-langaton internetyhteys, mikä vastaa lähes 22% väestöstä.

Kullanvärinen kiinteä kolikon MLM ilmestyy Kuubaan

Johtavien kryptovaluuttojen, kuten BTC ja Ethereum (ETH), lisäksi kullanvärinen kryptovaluutta ja monitasoinen markkinointijärjestelmä KaratGold Coin (KBC) kiertää Kuubaa.

Mukaan a raportti PortalCuba.cu: n julkaiseman CubaCripto-ryhmän jäsenet keskustelevat usein kullan hinnasta ja KBC: stä käyttäjien kanssa siitä, ovatko KBC “pyramidihuijaus, monitasoinen yritys” vai “jäännöselotulojen lähde elämään”. Raportissa kuvataan KBC BTC: n, ETH: n ja Litecoinin (LTC) rinnalla Kuuban suosituimmista kryptovaluutoista..

Kuuba tutkii valtion tukemaa salausta

Kuuban hallitus aloitti heinäkuun alussa 2019 ilmoitti valtion TV: n kautta, että se tutkii kryptovaluutta muiden taloudellisten toimenpiteiden lisäksi keinona lisätä tuotantoa ja tukea kasvua. Presidentti Miguel Diaz-Canel ilmoitti, että uudet taloudelliset toimenpiteet lisäävät tuloja neljännekselle Kuuban kansalaisista sekä helpottavat ulkomaisten investointien saatavuutta ja Yhdysvaltain sanktioiden kiertämistä. Kuuban talousministeri Alejandro Gil Fernandez totesi:

“Tutkimme kryptovaluutan […] mahdollista käyttöä kansallisissa ja kansainvälisissä kaupallisissa liiketoimissamme, ja työskentelemme sen parissa yhdessä tutkijoiden kanssa.”

Aiheeseen liittyvät: McAfee BTC: ssä, maanpaossa & Yhdysvallat: “Nykyinen järjestelmä ei voi selviytyä”

Kuultuaan Kuuban kiinnostuksesta blockchain-tekniikkaan McAfeen perustaja ja yhdysvaltalainen veropakolainen John McAfee tarjosi maalle ilmaista apua virtuaalivaluutan kehittämisessä. Yhdessä haastatella, McAfee totesi, että kolikon luominen, joka on räätälöity maan taloudellisille tarpeille, ei ole helppo tehtävä ja että hän on yksi harvoista ihmisistä, jotka voivat saada sen tapahtumaan. Puhuessaan Cointelegraphille asuessaan Kuubassa McAfee totesi:

“Muista, että Kuuba on hyvin ainutlaatuinen maa. Se on ainoa kommunistinen maa Karibian alueella – lähin kommunistinen maa Amerikkaa. Kryptovaluutalla on ollut hyvin vähän vaikutusta talouteen, ihmisiin. Ja hyvin harvat ihmiset ymmärtävät sen tai tietävät siitä mitään. “

Valtion tukeman verkkosivuston Cubadebate.cu mukaan Kuuban keskuspankki tutkii parhaillaan virtuaalivaluuttoihin liittyviä riskejä ja etuja.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map