Lähi-idän lohkoketjun kehitys tähtää johtamaan globaalia teollisuutta

Vaikka saamme usein kuulla, kuinka kryptovaluutan käyttöönotto on nopeasti saamassa lännessä aseman, monet Lähi-idän maat – kuten Bahrain, Yhdistyneet arabiemiirikunnat ja Saudi-Arabia – usein unohdetaan, vaikka ne ovatkin tehneet valtavia edistysaskeleita sääntelykehysten luomisessa, jotka on suunnattu tämän kasvavan omaisuusluokan optimaaliseen hyödyntämiseen.

Esimerkiksi a tuore raportti Asia Times on paljastanut, että Arabiemiirikunnat ovat yksi harvoista maista maailmassa, joissa paikallinen hallitus on painottanut erityisesti salauksen käytön edistämistä. Tässä suhteessa voimme nähdä, että vuoden 2019 ensimmäisellä neljänneksellä UAE-pohjaiset blockchain-startupit pystyivät nostaa yhteensä 210 miljoonaa dollaria – asettamalla Persianlahden kansakunta maailman kymmenen tärkeimmän myyntiluettelon kärjelle, jopa yli Yhdysvaltojen ja Ison-Britannian kaltaiset maat. Yllättävintä on, että vähän yli vuosi sitten Yhdistyneet arabiemiirikunnat eivät edes päässeet luetteloon, mikä osoittaa, että tämän äskettäisen salausaallon puhkeaminen koko Lähi-idässä on jonkin verran viimeaikaista ilmiötä.

Samassa hengessä on myös syytä huomauttaa, että Yhdysvallat on nyt liukastunut edellä mainitusta salauksen rahoitusluettelon ykkösestä kuudenteen, lähinnä siksi, että maan lainsäätäjät ovat hyväksytty hieman hämmentävä kanta digitaalisen omaisuuden teollisuuteen kokonaisuutena. Asiasta Alex Buelau, CoinSchedulen toimitusjohtaja, on yleensä samaa mieltä ajatuksesta, jonka mukaan useiden sääntelyyn liittyvien huolenaiheiden vuoksi yhä useammat yritykset siirtyvät Yhdysvaltoista vieraanvaraisempien alueiden, kuten Caymansaarten, hyväksi. Singapore jne.

Aiheeseen liittyvä: USA: n salakirjoituksen variksenpelätin – mitä on muutettava?

Paitsi että, Buelau huomautti myös, että Kiinan ja Intian kaltaisten maiden omaksumien paikallisten salamarkkinoidensa takia vaikuttavan vaikean jalkaisen lähestymistavan vuoksi näyttää siltä, ​​että Lähi-itä on nyt pohjustettu johtamaan tietä salauksen käyttöönotolle kaikkialla maailmassa Aasia.

Viimeiseksi, mukaan raportit, Ethereumin säätiö on äskettäin yrittänyt päästä tiensä Persianlahden altcoin-markkinoille tekemällä yhteistyötä talousasiantuntijoiden kanssa. Jos se onnistuu, organisaatio voi mahdollisesti auttaa luomaan kumppanuuksia muiden vakiintuneiden salausyritysten kanssa tulevaisuudessa.

Huomattavaa kehitystä, joka on syytä korostaa

Kuten monet säännölliset lukijamme saattavat olla hyvin tietoisia, Bahrain on tehnyt paljon “tutkan alla” salausystävällisiä liikkeitä vuoden 2019 alusta – maan keskuspankkiviranomaisen kanssa käyttöönotto taloudellinen kehys aiemmin helmikuussa, joka kattaa joukon digitaalisen omaisuuden verkkotunnukseen liittyviä sääntöjä. Tämän viimeaikaisen kehityksen johdosta Khalid Hamad, Bahrainin keskuspankin (CBB) pääjohtaja, sanoi:

“Keskuspankkien käyttöönotto salausvaroihin liittyvistä säännöistä on sopusoinnussa sen tavoitteen kanssa kehittää kattavat säännöt fintech-ekosysteemille, joka tukee Bahrainin asemaa johtavana finanssikeskuksena Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa”

Lisäksi Bahrainin hallitus oli mukana yhteisessä salauksen pilottihankkeessa yhdessä Saudi-Arabian ja Arabiemiirikuntien kanssa auttaakseen lisäämään paikallista tietoisuutta blockchain-tekniikasta ja tekemään rajat ylittäviä maksuja näiden maiden välillä virtaviivaisemmiksi ja vaivattomammiksi.

Vastaavasti Saudi-Arabia on toinen valtio, joka käyttää myös blockchain-tekniikkaa helpottaakseen kansainvälisiä rahansiirtoja. Esimerkiksi, kuten ilmoitus Saudi British Bank (SABB) teki tämän vuoden alussa rahoituslaitoksen yhteistyössä Kaliforniassa toimivan blockchain-yrityksen Ripplen kanssa aloittaakseen välittömän rajat ylittävän siirtopalvelun asiakkailleen. Paitsi, jopa Saudi-Arabian rahaviranomainen (SAMA) on hyödyntäminen blockchain-pohjaisen rahalähetysjärjestelmän helpottamiseksi liiketoimia eri Saudi-Arabiassa ja Arabiemiirikunnissa sijaitsevien pankkien välillä.

Blockchain-aloitukset kohdistavat Persianlahden eliitteihin

Toinen viimeaikainen ilmiö, joka näyttää herättävän huomiota, on se, että vakiintuneet salausyksiköt kääntyvät Lähi-itään hankkiakseen investointeja suunnitelluille projekteilleen. Esimerkiksi äskettäin paljastui, että Ethereum-säätiö oli yhteistyössä Persianlahden rahoitusasiantuntijoiden kanssa osoittaakseen heidän blockchain-ekosysteeminsä yhteensopivuuden nykyisten islamilaisten sääntöjen ja määräysten kanssa – erityisesti sharia.

Tämä on luultavasti ensimmäinen kerta, kun iso nimi salausorganisaatio on ottanut tällaisen askeleen varmistaakseen suuren mittakaavan investoinnit alueen talouseliitiltä. Ethereumin säätiön erityishankkeiden päällikkö Virgil Griffith oli lainasi sanoneen:

”Minun tehtäväni on pitää noppaa. Todennäköisesti mitään ei tapahdu. Mutta on hypoteettinen tapaus, jossa sanotaan, että Saudi-Arabian valtion sijoitusrahasto sijoittaa esimerkiksi biljoonaa dollaria [Ethereumin hankkeisiin], mikä olisi todellinen siuna. Se olisi todella hienoa. “

Paitsi, että on myös yrityksiä, kuten Houston-pohjainen Data Gumbo, jotka ovat onnistuneet luomaan blockchain-as-a-service (BaaS) -alustan, joka on nyt käytetään erilaiset offshore-porausyritykset, jotka sijaitsevat Persianlahden alueella. A-sarjan osakerahoituskierroksen kautta Data Gumbo pystyi keräämään huomattavan 6 miljoonan dollarin summan Saudi-Arabian kansalliselta öljy- ja maakaasuyhtiöltä Saudi Aramcolta ja johtavalta norjalaiselta energiaoperaattorilta Equinorilta..

Myös Blossom Finance -yhtiön perustaja ja toimitusjohtaja Matthew J.Martin sanoi Cointelegraphin kanssa:

”DIFC (Dubain kansainvälinen finanssikeskus) FinTech Hiveen houkuttelee monia mielenkiintoisia yrityksiä. Koska DIFC-yrityksille sallitaan 100 prosentin ulkomainen omistus, se on hyvä vaihtoehto monille kansainvälisille ryhmille, jotka etsivät joko ensisijaista lainkäyttövaltaansa tai ensisijaisena tukikohtana alueellisen toiminnan tukemiselle. Amazon osti Souqin, mikä myös vahvisti sijoittajien irtautumismahdollisuuksia, ja tämä todennäköisesti lisää pääomasijoitusten määrää. Kun Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa näemme vahvaa julkisen sektorin tukea blockchain-projekteille, on todennäköistä, että useampi kansainvälinen joukkue valitsee DIFC: n sisällytettäväksi. “

On syytä huomauttaa, että Persianlahden öljy- ja kaasuteollisuudessa on yleinen ongelma tietojen epäjohdonmukaisuuden muodossa. Tämä johtuu siitä, että raakaöljyn painoon, nopeuteen, toimitusaikaan, tilavuuteen jne. Liittyvät kapealla olevat mittaukset tulkitaan eri tavoin eri toimijoiden, palveluntarjoajien ja toimittajien keskuudessa. Tämä ei johda vain konkreettisiin työhön liittyviin viivästyksiin, vaan aiheuttaa myös laajamittaisia ​​maksukiistoja kaikkien jäsenpuolueiden kesken.

Data Gumbon edellä mainittu alusta minimoi tällaiset ongelmat käyttämällä BaaS-verkkoaan ja älykästä sopimusteknologiaa, koska se antaa osallistuville yrityksille mahdollisuuden saada automaattisia laskutuksia laskuerilleen reaaliajassa. Tämän avulla tärkeät liiketoimet voidaan toteuttaa avoimesti. Data Gumbon BaaS-yhteensopivan alustan tulevaisuuden potentiaalista kertoo yhtiön toimitusjohtaja Andrew Bruce, huomioitu:

“Otimme käyttöön blockchain-tekniikan ensimmäisen soveltamisen offshore-porausalalla ja jatkamme uusien alojen saavuttamista BaaS-sovelluksilla kaiken kokoisten yritysten tuloksen parantamiseksi. Blockchainilla on merkittävä vaikutus öljy- ja kaasuteollisuuteen – ja kaikkeen globaaliin teollisuuteen – ja me johdamme sen laajaan käyttöönottoon liittyvän vastuun laaja-alaisista operatiivisista parannuksista. “

Lisää käyttötapauksia

ADNOC: Abu Dhabin kansallinen öljy-yhtiö (ADNOC), joka on Yhdistyneiden arabiemiirikuntien suurin öljy-yhtiö, on äskettäin yhteistyössä IBM: n kanssa suunnitellakseen uuden blockchain-pohjaisen automatisoidun järjestelmän pitämään tarkasti silmällä kunkin sen jäsenten välillä tapahtuvan liiketoimen taloudellisia arvoja. Lisäksi uusi alusta on rakennettu Hyperledger-huipulle ja siinä käytetään IBM: n natiivipilvitekniikkaa.

S&P Global Platts: Maailmankuulu energia- ja hyödyketietojen tarjoaja vapautettu blogikirjoitus, jossa ilmoitettiin äskettäin päätöksestään luoda blockchain-verkko, jonka avulla markkinaosapuolet voisivat toimittaa Fujairahin öljyteollisuuden alueelle (FOIZ) viikoittaiset varastojen öljyvarastoraportit hyvin virtaviivaisella tavalla. FOIZ väittää tällä hetkellä olevan Lähi-idän suurin jalostettujen öljytuotteiden kaupallinen varastointialue.

NBAD: Abu Dhabin keskuspankki (NBAD) allekirjoitti sopimukseen Ripplen kanssa vuonna 2017 voidakseen hyödyntää yrityksen erilaisia ​​blockchain-tarjouksia. Tämän NBAD: n koko tehtävän tarkoituksena oli virtaviivaistaa rahatapahtumiaan ja tehdä kansainvälisistä maksuista entistä helpommin asiakkaiden käytettävissä.

Mahdolliset esteet

Vaikka Lähi-idästä on kuluneen vuoden aikana tullut esiin useita uusia blockchain-hankkeita, on olemassa useita esteitä, jotka estävät monia länsimaisia ​​yrityksiä hyödyntämästä tätä käyttämätöntä markkinasegmenttiä. Ensinnäkin shaira-vaatimusten noudattaminen estää useita suuryrityksiä pääsemästä verkkokauppaan 3,4 biljoonan dollarin markkinat yksinkertaisesti siksi, että niiden operatiiviset protokollat ​​eivät noudata voimassa olevaa islamilaista lakia. Mutta ei ole kuin jos Persianlahden kansakunnat, kuten Saudi-Arabia, Oman, Arabiemiirikunnat, eivät ole kiinnostuneita käyttämään blockchain-tekniikkaa, kuten juuri viime vuonna, Dubain kruununprinssi on ilmoittanut, että kaupunki aikoo ottaa käyttöön blockchain-pohjaisen hallintojärjestelmä vuoteen 2020 mennessä, jonka avulla paikallishallinto voi digitalisoida kansalaistensa henkilöllisyystiedot, vero- ja rekisteritiedot ja tallentaa tiedot blockchain-verkkoon.

Teemat: Qatarista Palestiinaan: Kuinka salausvaluuttoja säännellään Lähi-idässä

Tästä huolimatta islamilainen pankkisektori yleensä pitää edelleen kiinni skeptisestä näkemyksestään blockchainista, koska suurin osa alueella toimivista finanssilaitoksista noudattaa tiettyjä pitkään jatkuneita perinteitä, jotka ovat suorassa ristiriidassa länsimaisten pankkien toiminnan kanssa. Esimerkiksi sharia-laki kieltää rahan lainaamisen kiinteän koron mallilla (Riba) – yleinen käytäntö, jota monet pankit käyttävät ympäri maailmaa. Koska salaus ja lohkoketju käyttää kuitenkin ositettua omistuskehystä, on mahdollista ansaita rahaa lainalla islamilaisella tavalla tehdä asioita.

Samalla tavalla sharia kieltää myös rahapoliittiset liiketoimet, jotka ovat luonteeltaan epäselviä (ts. Kaupat, joilla ei ole määriteltyjä laillisia rajoja). Älykkäät sopimukset voivat olla tältä osin varsin hyödyllisiä, koska niissä hahmotellaan selvästi tietyn vaihdon ehdot etukäteen – jättämättä siten tilaa tulevaisuuden epävarmuudelle.

Johtopäätös

Globaalin salaustalouden kehittyessä näyttää siltä, ​​että vakiintuneet toimijat, kuten Ethereum Foundation ja Ripple, yrittävät jatkossakin hyödyntää Persianlahden markkinoita sen tarjoaman hämmästyttävän rahapotentiaalin vuoksi. Cointelegraph otti äskettäin yhteyttä Atif Yaqubiin – UKP Assetsin johtajakumppaniin -, joka uskoo, että Lähi-idällä on yhä suurempi rooli digitaalisen valuutan maiseman muokkaamisessa, kun siirrymme tulevaisuuteen. Yaqubin mukaan:

“Kun Persianlahden kansakunnat pyrkivät monipuolistumaan öljypohjaisista talouksistaan, teknologiainvestointien asema on valtava. Blockchain- ja Crypto-yrityksiä kohtaan on ollut paljon kiinnostusta valtion ja yksityisellä tasolla. ”

Samalla kun hän käsitteli aihetta siitä, kuinka ulkomaiset yritykset tavoittavat Persianlahden valtioita siteiden, kumppanuuksien ja rahojen suhteen, hän lisäsi:

“Persianlahti tarjoaa käyttämättömiä kasvumahdollisuuksia ja pääsyn laajemmalle alueelle. Ethereumin kaltaisen verkon kattavan sharia-sertifikaatin hakeminen poistaa monia markkinoille pääsyn esteitä. Tämä vain laajentaa käyttötapauksia ja yleisöä. “

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, kun Facebookin Libra-kolikko on valmis pääsemään altcoin-markkinoille lähitulevaisuudessa, on mielenkiintoista, kuinka salauksen käyttöönotto leviää koko Lähi-idässä – varsinkin kun otetaan huomioon, että sosiaalisen median juggernautilla on hieman yli 265,4 miljoonaa aktiivista käyttäjää levisi koko alueelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map