Matkailun ja käyttäjien yksityisyyden elvyttäminen Blockchain-pohjaisten tunnistusjärjestelmien kautta

Maat ympäri maailmaa tuntevat COVID-19: n vaikutuksen, koska matkarajoitukset ovat käytännössä lopettaneet matkailun tänä vuonna. Havainnollistamiseksi Havaijin Maui News -sivuston viimeaikaisista tilastoista kävi ilmi, että tämän vuoden kesäkuussa Mauille tuli 1929 kävijää, kun taas saari toivotti 287 449 kävijää tervetulleeksi samana vuonna viime vuonna. Mukaan Statista, Eurooppalaiset kohteet, kuten Espanja ja Italia, kokevat todennäköisesti myös taloudellisen vaikutuksen vierailijoiden määrän vähenemisen vuoksi tänä kesänä.

Ei ole yllättävää, että joukko koronaviruksen kontaktien jäljityssovelluksia on auttanut elvyttämään globaalia matkailualaa, joka tuotti 8,27 biljoonaa dollaria vuonna 2017. Vaikka monet näistä sovelluksista luottavat bluetooth-tekniikkaan ja tietojen seurantaan GPS-signaalien avulla, yksityisyyden suoja ovat aiheuttaneet suuria takaiskuja. 

Blockchain varmistaa tietojen yksityisyyden

KPMG: n yhdysvaltalaisen blockchain-johtajan Arun Ghoshin mukaan blockchain on avain tietosuojan varmistamiseen ja olennainen tekniikka tulevaisuutta varten. Ghosh totesi äskettäisessä KPMG-tietosuojassa raportti:

“Suuri arvo blockchainin soveltamisessa tietosuojaan on sen kyky varmistaa, että henkilötiedot ovat tarkkoja ja erillisiä, mikä on tärkeää yrityskäyttäjille paljastamatta yksilön henkilöllisyyttä, mikä on tärkeää kuluttajille.” 

Raportissa todetaan myös, että 87% vastaajista katsoo, että tietosuoja on ihmisoikeus ja että hallitukset ja yritykset ovat suurelta osin vastuussa sen puolustamisesta. Sellaisena, blockchain-pohjaisia ​​yhteystietojen jäljityssovelluksia kehitetään käyttäjien yksityisyyden säilyttämiseksi ja samalla matkailutalouden elvyttämiseksi. 

ShareRing-yrityksen blockchain-alustan toimitusjohtaja Tim Bos kertoi Cointelegraphille aikovansa tuoda markkinoille matkatuotteen aiemmin tänä vuonna yrityksen digitaalisen identiteetin ratkaisun avulla. Kuitenkin, kun koronaviruspandemia alkoi vaikuttaa matkailuun, syntyi ajatus blockchainia hyödyntävästä “covid passista”:

“Halusimme tehdä jotain samanlaista kuin yhteystietojen jäljityssovellus, joten aloimme luoda covid-passin tavoitteena kunnioittaa matkustajien yksityisyyttä. Tämä ei ole toinen tapa hallituksille tai yrityksille kerätä käyttäjätietoja olinpaikkansa perusteella. “

Bos totesi, että voidakseen käyttää ShareRingin covid-passia, matkustajien on ensin saatava covid-testi todistaakseen olevansa terveitä. Nämä tiedot lisätään sitten mobiilisovellukseen terveydentilana. Sitten matkustajan terveystodistus liitetään QR-koodiin, joka voidaan skannata osallistuvilla lentokentillä, hotelleissa tai kaupoissa tilan paljastamiseksi. 

Vaikka tämä saattaa kuulostaa tutulta käsitteeltä, Bos selitti, että äskettäin käynnistetty sovellus on yksi ensimmäisistä, joka hyödyntää itsenäistä identiteettiä tietojen eheyden turvaamiseksi samalla kun taataan käyttäjien nimettömyys. Hän mainitsi, että vuonna 2018 ShareRing kehitti oman julkisen, luvallisen blockchain-verkon Tendermint-kehyksen päälle. Itsenäinen identiteettiprotokolla istuu ShareRingin blockchain-verkon päällä. 

Covid-passin käyttämiseksi ihmisten on otettava valokuva henkilötodistuksestaan ​​tai valtion myöntämästä passista. Sitten aloitetaan hahmontunnistus ja petostarkistus sekä elävyyden havaitseminen käyttäjän kasvoilla. Jos kaikki täsmää, digitaalinen käyttäjätunnus luodaan ja tallennetaan sovellukseen vain digitaalisen sormenjäljen kanssa sovelluksen tiedoista, jotka tallennetaan ShareRingin lohkoketjuun, jolla Bosin mukaan “ei ole tietoja käyttäjistä, se vain vahvistaa henkilön valokuva. Tunnistetietoja ei koskaan tallenneta estoketjuun, eikä niitä voida muuttaa estäen väärentämistä. “

Bos selitti lisäksi, että lohkoketjuun tallennetut tiedot salataan ja tallennetaan sitten käyttäjän älypuhelimelle tai tallennustilan pilviasemalle, joka toimii käyttäjän yksityisinä avaimina, mikä avaa sovelluksen lukituksen ja toimii siten täysin salattuna digitaalisena tunnuksena.. 

Aiheeseen liittyviä: Digitaalinen blockchain-ID – ihmisten hallitseminen tietojensa hallinnassa

Etelä-korealainen blockchain-yritys Iconloop on myös luonut blockchain-pohjaisen sovelluksen matkailun elvyttämiseksi ja suojaa käyttäjän henkilökohtaisia ​​tietoja. ”VisitMe” -nimellä tunnettu vierailijoiden hallintaratkaisu toimii ICON-lohkoketjuverkossa.

ICON: n kiihdyttämiskumppanin ja ICX Station Soulin perustaja Marcus Jun kertoi Cointelegraphille, että VisitMe pyrkii tarjoamaan väärinkäytön estävän tietueiden hallinnan ja vähentämään yksityisyyden loukkaamisen riskiä. “Blockchain varmistaa, että väärinkäytön estävät tiedot tallennetaan turvallisesti ja tarkasti. Sovellusta käyttävät kävijät voivat sitten jakaa haluamansa yksityiset tiedot vieraillessaan tietyissä paikoissa. “

Kuten ShareRingin covid-passi, VisitMe antaa käyttäjille mahdollisuuden ladata henkilöllisyystodistuksensa ja luottaa sitten QR-koodiin, jotta nämä tiedot skannataan tiettyihin paikkoihin saapuessaan. Ratkaisu on jo olemassa vivutettu johtava eteläkorealainen terästuottaja POSCO, joka avasi uuden hautomotilan Soulissa viime kuussa. Jun totesi lisäksi, että Etelä-Korean World Cup Stadium ja Yonsei University käyttävät myös vierailijoiden hallintajärjestelmää. 

Paikallishallinto voi ajaa adoptiota 

Vaikka ShareRingin ja Iconloopin ratkaisut tarjoavat toteuttamiskelpoisen ratkaisun todelliseen ongelmaan, esteenä on saada hallitukset toteuttamaan tällaisia ​​järjestelmiä. Junloin mukaan Iconloop käy parhaillaan neuvotteluja Etelä-Korean paikallishallintojen kanssa VisitMen käytöstä pandemian aiheuttamien haasteiden torjunnassa. 

Iconloopin toimitusjohtaja JH Kim kertoi Korean tekninen uutistoimisto, jonka mukaan nykyinen pandemia on pakottanut monia hallituksia rikkomaan yksityisyyttä. Hän totesi lisäksi, että vierailijarekisterien hallinnan kysyntä on kasvanut, mutta monet organisaatiot ovat edelleen riippuvaisia ​​manuaalisista vierailijalokeista. Vierailijoiden on puolestaan ​​toimitettava henkilökohtaisia ​​tietoja riippumatta siitä, tarvitaanko niitä. Kim sanoi: “Blockchain-pohjaisten vierailijarekisteripalveluiden vahvuus on, että ne pystyvät ratkaisemaan tehokkaasti yksityisyyden loukkaamisen, ajankohtaisen keskustelunaiheen.”

Vaikka tekniikka on kehitetty, Bos mainitsi monimutkaisuuden saada hallitukset mukaan blockchain-pohjaisen jäljitysratkaisun avulla. Vaikka ShareRingin covid-passia ei ole vielä otettu käyttöön missään muualla, Bos kommentoi, että yritys on käynyt neuvotteluja Thaimaan ulkoministeriön kanssa:

“He tekivät selväksi, että lainsäädäntö olisi pitkä prosessi, joten odotamme sen sijaan Thaimaan matkailuministeriötä, joka ei vaadi lainsäädäntöä. He käyttävät pehmeämpää lähestymistapaa, mutta tämä voi olla tehokkaampaa, jotta ratkaisumme ja muut toteutettaisiin paljon nopeammin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map