Missä viettää Bitcoin: Yleiskatsaus Ljubljanasta Zürichiin

Ei ole helppoa tapaa ostaa, lähettää tai käyttää kryptovaluutta henkilökohtaisesti – edes viipaleelle pizzaa tai kupilliselle kahvia, tai niin on sanottu. Samaan aikaan salausmaksuja hyväksyvien fyysisten kauppiassijaintien määrä kasvaa jatkuvasti.

Lokakuun loppupuolella 2019 15555 yrityspistettä maailmanlaajuisesti hyväksyi Bitcoinin (BTC) maksuvälineeksi, mikä on 18% enemmän kuin vuotta aiemmin, mukaan osoitteeseen Coinmap.org. Satoshi Labsin vuonna 2013 laatima väkijoukon lämpökartta perustuu kuluttajien ja kauppiaiden panokseen..

Yritysten lukumäärä maailmanlaajuisesti, jotka hyväksyvät Bitcoinin maksutapana

Se tarjoaa myös joitain yllätyksiä. Vaikka Eurooppa on edelleen kuumin manner henkilökohtaisten Bitcoin-tapahtumien suhteen, kauhistuttavin kaupunki on nyt Slovenian Ljubljana, jossa on 314 paikkaa. Viime vuonna Praha piti sitä ero. Cointelegraphin mukaan yli 530 sijaintia eri puolilla Sloveniaa ja Kroatiaa hyväksyy nyt salauksen päivittäin, mukaan lukien hotellit, kaupat ja ravintolat – suuri lisäys tammikuussa 2019 ilmoitettuihin 240 sijaintiin verrattuna. Luettelossa on Tus, yksi Slovenian suurimmista päivittäistavarakaupan ketjut. Ljubljanassa on jopa ostoskeskus nimeltä BTC City.

Missä määrin Slovenian tasavallasta, jossa on vain 2 miljoonaa kansalaista, on tulossa salauskeskus, näkyy alla olevasta taulukosta, joka luokittelee Bitcoinia hyväksyvät yritykset kaupunkikohtaisesti henkeä kohti. Eli väestön kokoa hallitaan, koska Lontoon kaltaisella kaupungissa, jossa on 8,2 miljoonaa asukasta, odotetaan olevan enemmän Bitcoinia hyväksyviä paikkoja kuin Ljubljanassa, jossa on vain 275 000 asukasta, vaikka näin ei ole, Lontoolla on vain 103 yritystä.

Bitcoinia hyväksyvien yritysten määrä

Taulukko osoittaa, että Ljubljanalla on yli 10-kertainen Bitcoinia hyväksyvien sijaintien määrä, kuten San Franciscossa väestön hallinnan jälkeen. Pietarissa, Floridassa, on yli 11 kertaa niin paljon salauksen viettopaikkoja kuin New Yorkissa henkeä kohden. Tässä on kymmenen suurinta kaupunkia bruttomääräisesti (ts. Ei mukautettu väestön mukaan):

Niiden yritysten lukumäärä, jotka hyväksyvät Bitcoin World's Top 10 -kaupungit

Tätä taulukkoa hallitsevat Euroopan, Pohjois-Amerikan ja Etelä-Amerikan kaupungit. Sveitsin yritykset ovat jo pitkään olleet (suhteellisen) vastaanottokykyisiä salauksille, ja tämä heijastuu sen Bitcoinia hyväksyvien yritysten suurempaan kokoon. Zürichin luksushotelli Dolder Grand vie Bitcoinia, samoin kuin Zugin Kessel-autoliike.

Aiheeseen liittyvät: Vähittäiskauppiaat ympäri maailmaa, jotka hyväksyvät salauksen, pizzasta matkustamiseen

Vertailun vuoksi kävellen Manhattanin keskustassa New Yorkissa, jossa asuu vähittäiskaupan kaikkein kerrostuneimpia nimiä, löytyy enimmäkseen pienempiä yrityksiä, jotka haluavat maksaa BTC: ssä: Forefront Law Group, Gotham Cookies, Toggle Web Media Design jne. Pariisi. ‘kuuluisalla huippuluokan Rue de Rivolilla ei ole käytännössä yhtään yritystä, joka hyväksyisi Bitcoinia.

Prahassa voi kuulemma vuokrata huoneistoja ja osallistua salausmaksuun. Keskustan juhlatila Valmont kutsuu kävijöitä "juo samppanjaa ja tanssi pöydällä" – ja hyväksyy Bitcoinin. Taloudellisesti ahdistuneessa Venezuelassa Traki, iso tavaratalo, ottaa nyt salauksen – ainakin mukaan yhdelle käyttäjälle, joka osti vaatteita ja koulutustarvikkeita BTC: n kautta.

Bitcoin-ystävällisiä yrityksiä löytyy Australian kahdesta suurimmasta kaupungista, Sydneystä (55) ja Melbournesta (66), mutta Aasiassa on suhteellisen vähän kokoaan lukuun ottamatta Soulia (71), Hongkongia (39), Bangkokia (52) ) ja Tokion (81), maanosan johtaja. Afrikka pysyy melkein “lämmöttömänä” Coinmapin lämpökartalla. Etelä-Afrikan Kapkaupungissa, joka on mantereen johtaja, on 31 yritystä, jotka hyväksyvät Bitcoinin.

Miksi niin kiinnostunut?

On ollut monia syitä, miksi salaus ei toimi päivittäisissä tapahtumissa. Kun online-maksuyhtiö Stripe, yksi ensimmäisistä suurimmista infrastruktuuriverkostoista, jotka tukivat Bitcoin-maksuja vuonna 2014, irtautui kyseisestä liiketoiminnasta viime vuonna, se mainitsi muun muassa keskimääräiset tapahtumien tarkastamisajat 60 minuuttia vuoden 2018 puolivälissä, ja oli joskus jatkunut päiviä. “Siihen mennessä, kun kauppa on vahvistettu, Bitcoin-hinnan vaihtelut tarkoittavat, että se on” väärää “summaa”, yritys sanoi.

Jotkut uudemmista maksualustoista väittävät kuitenkin, että BTC: ssä ja Ethereumissa (ETH) tai muissa salauksissa suoritetut salausmaksut voidaan muuntaa melkein välittömästi kauppiaan paikalliseksi valuutaksi eliminoiden altistuminen äkillisille hintaliikkeille.

Esimerkiksi eteläkorealainen Hupayx, startup, tarjoaa kryptovaluutta-myyntipisteiden ratkaisun yhteistyössä KIS Information Technologiesin kanssa. Globaalin markkinoinnin johtaja Aibek Amandanov kertoo, että se pannaan pian täytäntöön yli 400 000 paikassa vain Soulin alueella. Hän kertoi Cointelegraphille, että verovapaat kaupat ovat ensimmäisten yritysten joukossa, ja lisäsi:

”HUPAYX-jäsenet voivat siirtää salauksen välittömästi jäsenten välillä; kun siirrymme ekosysteemimme ulkopuolelle, se kestää kauemmin. Kun maksat tiskillä HPOS-tuetuilla kauppiailla, veloitamme vain 0,5%: n maksun ja tapahtumien tekeminen kestää alle 6 sekuntia. “

Vaihdettava kohtaus?

Bitcoin-transaktiokustannukset ovat laskeneet dramaattisesti kahden viime vuoden aikana – Stripen mainitsemat syyt liiketoiminnan lopettamiseen olivat korkeat palkkiot. Keskimääräinen Bitcoin-transaktiomaksu saavutti a korkea 54,90 dollarista 21. joulukuuta 2017, mutta 22. lokakuuta 2019 summa oli alle sadasosa: 0,53 dollaria tapahtumaa kohden.

On kuitenkin muitakin esteitä, ennen kuin henkilökohtaisista salausmaksuista tulee osa jokapäiväistä elämää. Etelä-Koreassa on kielletty maksamasta suoraan salausta missään kaupassa tai toimipaikassa, Amandanov kertoi Cointelegraphille: “Vastauksena teimme lompakkomme niin, että salaus (BTC, ETH, ETH-20 rahakkeet) voidaan muuntaa pisteiksi ja voidaan maksaa näiden kanssa. “

Yhdysvalloissa voi olla verokysymyksiä, koska IRS pitää Bitcoinia ja muita kryptoja omaisuutena, ei valuuttana. Joka kerta, kun myynti tapahtuu, sitä voidaan pitää verotapahtumana. Kuinka käsitellä tätä? Satunnaisten Bitcoin-käyttäjien tulisi harkita hyvämaineisen krypto-lompakon tarjoajan käyttöä kaikkien tapahtumien dokumentoimiseksi, mukaan veroasiantuntija William Perez. Myöskään salaisten hintojen villit vaihtelut eivät ole auttaneet. Chainalysis-edustajana, joka on blockchain-analyysiyritys, selitti Cointelegraphille:

”Yksi merkittävä este on hintojen volatiliteetti. Se on todennäköisesti taustalla stablecoineiden suosion nousun takana, ja luottamus stablecoineihin voi johtaa tietä kaupallisen käytön lisääntymiseen … Uskomme, että monet salausvaluutan käytön edut verrattuna perinteisiin maksutapoihin ovat vielä tulossa, koska kryptovaluutat ovat ohjelmoitavampia. “

“Kuluneen vuoden aikana on tapahtunut varmaa teknistä kehitystä, mutta vähittäiskaupan tasolla ei ole tapahtunut valtavaa käyttöönottoa”, Nick Saponaro, The Divi Projectin perustaja ja johtaja, blockchain-käynnistysyritys, kertoi Cointelegraphille. “Ihmiset eivät vain halua käyttää omaisuutta, jolla on niin hyvät mahdollisuudet.”

Salakuluja on enemmän henkilökohtaisissa paikoissa kuten Etelä-Amerikassa ja Afrikassa, Saponaro lisäsi. Venezuelassa, hyperinflaation tuhoamana, paikallinen valuutta on hyödytön, ja ihmiset ovat siirtymässä kryptovaluuttoihin ostamaan päivittäistavaroita. Taloudellisesti vaikeissa Afrikan osissa ihmiset käyttävät BTC: tä ajoneuvojen ostamiseen, hän sanoi.

Kaiken kaikkiaan erilainen suosittu psykologia saattaa joutua tarttumaan ennen kuin ihmiset alkavat käyttää kryptovaluuttoja tuotteisiin ja palveluihin, jotka ovat merkittävämpiä kuin pizzan siivu tai kuppi kahvia, Saponaro ehdotti.

Kuluttajien on nähtävä muiden ostavan kestotavaroita, kuten autoja ja kodinkoneita Bitcoinilla, Etherillä tai muilla salauksilla. Kun he tekevät, hintavakaus voidaan saavuttaa, ja sitten useammat kuluttajat saattavat hypätä ja käyttää salausta eräänlaisessa hyveellisessä jaksossa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map