Monitoimimerkit Web 3.0: n käyttöönottamiseksi tarjoamalla enemmän kuin taloudellista arvoa

Kryptovaluutat tunnetaan yleisesti arvovarastona, mutta kun lohkoketjutila kypsyy edelleen, luodaan apuohjelmatunnuksia, jotka ulottavat niiden edut pelkkien taloudellisten voittojen ulkopuolelle.

ShapeShiftin – sveitsiläisen kryptovaluutanvaihdon – globaalien kumppanuuksien johtaja Scott Gralnick kertoi Cointelegraphille, että kryptovaluutta voi auttaa käynnistämään Web 3.0: n, koska useat apuohjelmakoodit on suunniteltu tarjoamaan markkina-arvoa ylittäviä toimintoja:

”ShapeShiftissä katsomme ohi ajatuksen siitä, onko tunnuksella arvo ja voidaanko sitä vaihtaa vai pitää. Toivomme eteenpäin, että toivomme, että rahakkeilla on toimintoja paitsi, että ne ovat vain digitaalinen omaisuus. Uskomme pikemminkin, että rahakkeet mahdollistavat täysin hajautetun ekosysteemin. “

Vaikka Web 3.0: lle ei ole vielä selkeää määritelmää, termiä käytetään kuvaamaan tekniikoita, jotka tukevat Internetin tulevaisuutta. Sinänsä monet salausyhteisössä uskovat, että tämä tuleva verkkoversio hajautetaan.

Don Tapscott, kuuluisa kirjailija ja Blockchain Research Institute -yrityksen perustaja, kertoi Cointelegraphille, että Web 3.0 on katsojan silmissä. “Määritelmiä on monia, mutta yleensä en ole innostunut lavateorioista. Huomaan, että ajan myötä ihmiset alkavat muotoilla todellisuutta vastaamaan omaa teoriaansa ”, hän sanoi.

Monitoimimerkit, jotka on suunniteltu ajamaan Web 3.0: ta

Todellisen hajauttamisen mahdollistamiseksi Gralnick selitti, että ShapeShiftin FOX-kanta-asiakasmerkki, joka julkaistiin marraskuussa 2019, on edennyt monitoimitunnukseksi, jota voidaan nyt käyttää kolmella tavalla ShapeShift-ekosysteemissä.

Vaikka FOX-rahakkeet pidä Gralnick mainitsi, että ne tarjoavat käyttäjille myös ilmaista kaupankäyntiä ShapeShift-alustalla. Lisäksi Gralnick jakoi, että ShapeShift julkaisi äskettäin tuoteominaisuuden nimeltä “Rainfall”, joka palkitsee ShapeShift-käyttäjät FOX-merkkien pitämisestä. “Jos olet vahvistettu ShapeShift-käyttäjä ja pidät FOXia lompakossa, sinut syötetään automaattisesti Rainfalliin”, sanoi Gralnick.

Yksinkertaisesti sanottuna, Rainfall on suunniteltu palkitsemaan ShapeShift-käyttäjät, joilla on FOX, Yhdysvaltain dollarin tukemalla stablecoinilla, USD Coinilla (USDC). Esimerkiksi joka kerta, kun ShapeShift-käyttäjä tekee kauppaa alustalla, hänet kirjataan voittamaan ilmaisia ​​USDC-määriä. Gralnick jakoi, että käyttäjillä, joilla on suurempia määriä FOX-rahakkeita, on paremmat mahdollisuudet voittaa stablecoin. Vaikka projekti käynnistettiin 28. lokakuuta, Gralnick kertoi, että käyttäjille on myönnetty yli 5000 sadepalkintoa, ja huomautti, että 3% käyttäjistä on saanut yli 25 dollarin arvoisen USDC: n.

On tärkeää huomauttaa, että sademäärä eroaa panoksesta. Shapeshiftin perustaja Eric Voorhees kertoi Cointelegraphille, että vaikka jotkut saattavat pitää Sadetta “palkitsevana”, se on itse asiassa paljon yksinkertaisempaa. “Käyttäjiemme ei tarvitse sitoa FOX-tunnuksiaan mihinkään. Niin kauan kuin heillä on niitä, he ansaitsevat sademaksuja “, hän sanoi.

Binance, yksi maailman suurimmista kryptovaluutanvaihdoista, käyttää samalla tavoin natiivia Binance Coin (BNB) -tunnistettaan tarjotakseen käyttäjille useita ominaisuuksia.

Binancen toimitusjohtaja Changpeng Zhao kertoi Cointelegraphille, että Binancen BNB-tunnuksella on useita hyödyllisyysmuotoja. Vaikka BNB tunnetaan käyttävänsä Binance-ekosysteemiä taustalla olevalla kaasulla, Zhao mainitsi, että sitä käytetään myös kaupankäyntimaksuihin sekä yrityksen pörssissä että hajautetussa pörssissä.

Lisäksi BNB: tä käytetään tokenimyyntiin Binance Launchpadilla yhdessä kauppiaiden maksujen kanssa. Esimerkiksi toukokuussa ilmoitettiin, että CoinPayments, johtava kryptovaluutta-maksujen tarjoaja, tukee Binancen BNB-tunnusta kauppiaille ympäri maailmaa. BNB-tunnusta on käytetty myös käyttäjien palkitsemiseksi, mikä käy ilmi, kun Binance tarjosi BNB-tunnuksia Binancen hajautetun vaihdon testaamiseksi, kun se käynnistettiin. Zhao kommentoi:

“BNB: lle on niin paljon sovelluksia ja käyttötapauksia pelaamisesta rajatylittäviin rahalähetyksiin. BNB-ekosysteemissä on nyt suuri monimuotoinen yhteisö. En tiedä mitä he keksivät seuraavaksi, mutta olen varma, että monet heistä ovat erittäin jännittäviä. “

Zhao totesi lisäksi, että Binance uskoo pitkäaikaisiin arvosijoituksiin, minkä alusta haluaa rakentaa salausyhteisölle yleensä. Zhao selitti, että kun teollisuus kypsyy ja osallistujat ovat vuorovaikutuksessa apuohjelmakoodien kanssa, on enemmän monitoimimerkkejä, jotka on suunniteltu ruokkimaan maailman ekosysteemiä.

DeFi ajaa monitoimimerkkejä, mutta entä Web 3.0?

Zhaon mielestä uusia monitoimimerkkejä syntyy nopeasti, erityisesti hajautetun rahoituksen lisääntyessä. DeFi-hankkeita on 216 lueteltu osoitteessa Defiprime.com sekä luettelo luotettavista DeFi-tunnuksista, jotka liittyvät tiettyihin projekteihin.

Ja vaikka salausyhteisö pitää monia DeFi-rahakkeita keinona “nopeasti rikastua”, jotkut ylittävät taloudellisen arvon. Esimerkiksi Ichi.farm on uusi DeFi-projekti, joka käyttää ICHI-tunnusta.

Ichi.farmin perustajajäsen kertoi Cointelegraphille, että hienostunutta omaisuuserää kuvaavat merkit ovat jo yleistymässä. He totesivat esimerkiksi, että ICHI: tä käytetään äänestykseen pöytäkirjan talouspolitiikan varmistamiseksi. Lisäksi 0,5% Ichi.farm-pörssikaupasta muunnetaan automaattisesti ICHI: ksi ja jaetaan ICHI: ta omistaville. Lopuksi tunnusta käytetään kannustimena valuutan likviditeetin tarjoamiseksi. Muut DeFi-projektit, kuten Uniswap, mahdollistavat myös monitoimimerkit. Esimerkiksi Uniswapin UNI-tunnuksia käytetään yhteisön hallinnon helpottamiseen.

Vaikka näin voi olla, ShapeShiftin Gralnick huomautti, että monet DeFi-projektit mahdollistavat usein yleisimmän apuohjelman: hallintavaihtoehdot. Gralnick mainitsi kuitenkin, että ShapeShiftin FOX-tunnus ylittää huomattavasti hallintotavan:

”Olemme innoissamme hallinnon ja äänioikeuden ulkopuolisesta hyödyllisyydestä. Voimme ja meidän pitäisi jatkaa innovaatioita tällä alalla. Rainfall yrittää osoittaa salaus- ja kehittäjäyhteisölle, että tunnusten tulisi olla monikäyttöisiä – eli käyttäjille tulisi olla etuja, jotka eivät riipu tunnuksen arvosta tai hallinnasta. Olemme ryhtymässä toimiin osoittaaksemme, kuinka rahakkeiden tulisi olla monikäyttöisiä eteenpäin ja jatkamme uusien julkaisujen toimittamista. “

Blockchain-projektit, kuten Polkadot, käyttävät myös kryptovaluutta Web 3.0: n rakentamiseen. Esimerkiksi Polkadotin DOT-tunnuksella on kolme tarkoitusta: verkon hallinta, verkon käyttö ja laskuvarjojen luominen. Tässä tapauksessa kolmannella toiminnolla on tärkeä rooli, koska se mahdollistaa uusien laskuvarjohyppyjen – tai uusien lohkoketjuprojektien – rakentamisen verkkoon.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map