Oikeudenkäynnit ja vakaa hintojen lasku – voiko XRP ylläpitää tällaista hankaa?

Ripple on pitkään ollut kiistanalainen asema kryptoalateollisuudessa. Ripplen sisäisen tunnuksen XRP: n nousu toiseksi suurimman kryptovaluutan markkinaosuudella oli joillekin riittävä vahvistus siitä, että yrityksen oli tarkoitus olla tärkeä rooli alalla monien vuosien ajan. Noiden halcyon-päivien jälkeen vauhti on kuitenkin hidastunut, ja muutaman merkittävän muutoksen lisäksi yritystä ovat vaivanneet huhut ja XRP: n arvon tasainen lasku.

Ripple ei tee aaltoja verkossa

Koska kryptovaluuttaekosysteemin ytimessä on kunnianhimoiset filosofiset tavoitteet, ei ole harvinaista nähdä sijoittajia, jotka suosivat yhtä tiettyä tunnusta ja taistelevat sitä näppäimistönsä takana sosiaalisessa mediassa. XRP: n puolustajat olivat äänekkäämpiä.

Mutta näyttää siltä, ​​että merkin ”XRP Army” kamppailee täyttääkseen rivejä. Sosiaalisen kaupankäynnin ja sijoitusalustan eToron ja salaustietojen toimittajan The Tie uuden tutkimuksen mukaan XRP-keskustelu laski 16% vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä.

Vaikka on tärkeää huomata, että Twitter mainitsee laskuveden ja virtauksen valtavan monenlaisten markkinoiden liikkeiden ja yrityksen toiminnan mukaan, raportissa todettiin, että ns. XRP-armeijan käyttäjien määrä on laskenut mammutilla 82% tammikuusta 2018 lähtien. tokenin sosiaalisen median toiminta-ongelmat eivät kuitenkaan pääty tähän. Twitter-käyttäjän 15. huhtikuuta laatima luettelo sähkeryhmistä osoitti, että yli 63% @Ripple-jäsenistä oli lähtenyt kesäkuusta 2018 lähtien.

ThinkMarketsin päämarkkinastrategia Mohamed Zidan kertoi Cointelegraphille, että XRP on pyrkinyt löytämään toiminnon kryptosfääristä ja esitti näkemyksensä siitä, että usko tunnukseen heiluttaa:

”Uskovat XRP: hen ja muihin kryptoihin vähenivät vähitellen, ja harvat ihmiset uskovat siihen edelleen. Oli tärkeää todistaa, kuinka markkinat reagoivat kryptovaluuttoihin koronaviruspandemian aikana. Se osoitti, että se ei voi olla turvapaikka, vaan enemmän kuin riskialtista omaisuutta. Nykyinen pysähtyneisyys ja matalat volyymit viittaavat siihen, että sen paikkaa rahoitusyhtälössä ei ole vielä löydetty. “

Joukkomerkkien selvitystilat lähettävät sekoitetun viestin sijoittajille

Yksi yleisimmistä Rippleen kohdistuneista kritiikeistä on XRP-tunnusten selvitystilojen suuri määrä. Vaikka selvitystilat olivat aiemmin olleet jotain, joka yksityisesti kiusasi monia salaussijoittajia, harvat ihmiset ajattelivat ryhtyvän toimiin omiin käsiinsä.

Ensimmäistä kertaa salausyritykset kohtaavat merkittäviä oikeudellisia haasteita yleensä alkuperäisen kolikoiden jälkeen. Salausvaluutan sääntelyn epäselvyyden vuoksi monia uusia hankkeita syytetään arvopaperilain rikkomisesta – eikä Ripple ole poikkeus.

Alun perin nostettu ryhmäkanne toukokuussa 2018 väittäen, että Ripple oli rikkonut arvopaperilakia vuoden 2013 ICO: n kautta.Maaliskuussa 25 päivätyssä muutetussa valituksessa syytettiin Ripplen toimitusjohtajaa Brad Garlinghousea sijoittajien harhaanjohtamisesta XRP: n houkuttelevuudesta samalla kun salaa likvidoitiin hänen omistuksensa.

Muutetussa valituksessa väitetään, että toimitusjohtaja esitti sijoittajille nousunäkymiä esittäen itsensä XRP: stä “hyvin, hyvin, hyvin pitkäksi” ja “HODL-puolelle” vuonna 2017. Garlinhousen positiivisista online-viesteistä huolimatta kantajat syyttävät häntä myi 67 miljoonaa XRP: tä vuoden 2017 aikana ja lisäsi lisäksi, että hän selvitti rahakkeita vasta muutama päivä sen jälkeen, kun hän sai ne Rippleltä.

Yksi kriittisten valuuttojen tärkeimmistä arvosteluista on, että niillä ei ole sisäistä arvoa. Vaikka useimmilla ihmisillä, jotka sijoittivat rahaa digitaaliseen omaisuuteen, on etu väittää, että he tekevät. Vaikuttaa siltä, ​​että kantajat ovat nyt pettyneitä tunnuksen todelliseen arvoon:

“Ripple loi kaikki olemassa olevat 100 miljardia XRP: tä tyhjästä ilman alusta vuonna 2013 ennen levitystä ja ilman toimintoja paitsi spekulatiivisena sijoituksena.”

Kantajat väittivät myös, että vastaajien omistama XRP varjosti yrityksen omia varoja huomattavasti, väittäen, että Ripplen oma arvostus perustuu pitkälti omistamiensa ja myymiensä rahakkeiden arvoon:

“Vastaajien omistaman XRP: n arvo ylittää huomattavasti Ripplen kaikista muista lähteistä saaman tulon tai kassavirran arvon. Ripplen hallitseva arvoehdotus on XRP-tunnukset, jotka se omistaa ja myy. Ripplen arvo yrityksessä riippuu XRP: n myynninedistämisestä, mutta XRP on kokonaan tai olennaisesti esitoimiva ja sijoittajat ostavat sen odottaakseen voittoa Ripplen ponnistelujen perusteella. ”

ThinkMarketsin Zidan hahmotteli Cointelegraphille näkemystään, jonka mukaan selvitystilojen tarkoituksena on vahvistaa yrityksen kassatilannetta perustellakseen yrityksen korkeaa arvostusta, mutta lisäsi, että lisäsijoituksia on odotettavissa:

”Selvitystilan tarkoituksena on vahvistaa yhtiön kassatilannetta ja yrittää sopeuttaa sen taloudellista asemaa arvostusta varten. XRP-selvitystilat jatkuvat todennäköisesti muiden kryptovaluuttojen kanssa. Jos haluat, että se pysähtyy tai ainakin hidastuu, sinun on annettava todellinen arvo. “

Kantajat kyseenalaistivat myös tavan, jolla sekä Ripple että Garlinghouse olivat edustaneet XRP: tä väittäen, että väitteet merkin käyttämisestä hyödyksi “sillan valuuttana” oli yksinkertaisesti välttää luokittelu arvopaperiksi ryhmäkanteen mukaan:

“Nämä väitteet ovat vääristelyjä ja olennaisten tosiseikkojen puutteita sijoittajille, koska XRP: n hyödyllisyys (tai sen puuttuminen) liittyy XRP: n arvoon. Yksinkertaisesti sanottuna nämä väärät väitteet XRP: n hyödyllisyydestä ovat vain yritys välttää arvopaperilakien soveltaminen ja ohjata XRP: n kysyntää. “

Tie ilmoitti, että yritys luotti XRP-selvitystilaan pysyäkseen kassavirran positiivisena vuonna 2019: “Vaikka Ripple selvitti vain 13 miljoonan dollarin arvosta XRP-omistuksiaan vuoden 2019 viimeisellä neljänneksellä (vähiten kolmen vuoden aikana), se myi yli 250 miljoonan dollarin edellisen vuoden kolmannella vuosineljänneksellä viime vuoden aikana. Ei ole vielä tiedossa, kuinka paljon XRP Ripplea myytiin vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä. “

Yhdysvaltain piirituomari Phyllis Hamilton epäonnistui Ripplen pyrkimyksessä saada asia hylätyksi ja antoi sen edetä helmikuussa. Tapauksen etenemiseen liittyi kuitenkin varoitus. Hamilton pyysi kantajia selittämään näkemyksensä siitä, että Ripple esitti petollisia vaatimuksia yksityiskohtaisemmin, mainitsemalla useita syytöksiä, jotka olivat liian yleisiä.

Analyytikko antaa Ripplelle vakavan näkymän

Monien vuosien ajan varsinainen salausvaluutan käsite piileskeli varjossa, joka oli kuiskauksena vaihdosta kunnianhimoisten ja poliittisesti ohjattavien harrastajien välillä, jotka haaveilivat paremmasta rahoitusjärjestelmästä. Joukossa kriittiset valuutat muistetaan Bitcoinin (BTC) hintatasosta, joka saavutettiin vuonna 2017, samoin kuin ne, jotka ostivat liian myöhään ja odottavat edelleen voittoa. Kovista olosuhteista huolimatta monet yritykset ovat onnistuneet pitämään kiinni tähän asti. ThinkMarketsin Zidanin mukaan Ripple-kaltaisille yrityksille, jotka luottavat merkkeihinsä, saattaa olla kuluva aika:

“XRP ei ole tuottava omaisuus eikä luotettava turvasatama. Joten mikä ajaa sen arvoa? Ainoastaan ​​krypto-villitys onnistui ajaa hintansa nousuun. Jos katsomme Ripplea vain kryptovaluutan tarjoajana, niin se saa arvonsa vain XRP: stä, jolla ei ole teknistä arvoa arvovarastona. Sisäinen arvo johdetaan yrityksen kyvystä tuottaa kestäviä tuloja tulevina vuosina. “

Vaikka Zidanilla oli konservatiiviset näkymät XRP: n näkymiin, hän kertoi Cointelegraphille, että on silti syytä huomata, että yritys pystyy keräämään satoja miljoonia dollareita rahoituskierroksilla – mikä auttaa parantamaan sen arvostusta:

“Tuhannet myyntiluvut vuonna Q4 2019 olivat institutionaalisen myynnin lasku ja tauko ohjelmallisessa myynnissä (myynti pörsseihin). Yhtiö keräsi kuitenkin menestyksekkäästi 200 miljoonaa dollaria C-sarjan kierroksella, mikä saa yrityksen arvon flirttailemaan 10 miljardilla dollarilla, mikä heijastaa sitä, että yritystä kohtaan on edelleen kiinnostusta, mutta sen arvo on alhaisempi. “

Monet kriitikot ovat vuosien varrella sanoneet, että korkeat salaushinnat olivat yksinkertaisesti kupla, ja näyttää siltä, ​​että Zidan on jossain määrin samaa mieltä heidän kanssaan. Zidan selitti Cointelegraphille, että hänen mielestään korkeat hinnat ovat krapulaa vuodesta 2017 ja että Ripplen kaltaisten yritysten on löydettävä muita tapoja luoda käyttötapoja valuutoilleen sisäisen arvon puutteen sijasta:

“Laskua voidaan pitää keinona palata normaaliin kasvuun teollisuudessa yhtä selvästi, salausvimma, jonka olemme nähneet vuoden 2017 aikana, on ohi, tuolloin XRP ja muut kryptovaluutat näyttivät rikastumisesta nopeasti. Mutta ajan myötä käy selväksi, että se oli kupla ja keskittyä enemmän siihen, kuinka kestävä tulovirta yritykselle. Mielestäni niiden tulisi keskittyä maksuratkaisuihin, vaikka ei ole helppoa kilpailla muiden vakiintuneiden yritysten, kuten PayPalin ja muiden, kanssa. “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map