OKExin huulet pysyvät suljettuina äkillisessä salauksen poistossa

Lähes viikon ajan epävarmuus siitä, miksi OKEx yhtäkkiä keskeytti kryptovaluutan nostot 16. lokakuuta, on viipynyt. Jatkuva keskeyttäminen on ollut hämmentävää monille, mutta pörssin edustajat väittävät, että muutos johtui yksinomaan siitä, että yksi yrityksen yksityisten avainten haltijoista on tehnyt yhteistyötä Kiinan julkisen turvallisuuden toimiston kanssa. Kun yksi OKExin kolmesta avainhaltijasta on nyt kyseessä, pörssin moniallekirjoitusvaltuutusprosessia ei voida toteuttaa, mikä lukitsee sen peruutustoiminnon.

Kun Kiinan viranomaiset tutkivat OKExin perustajaa Mingxing Xua, Bitcoinin hinta laski myöhemmin noin 3% alle puolen tunnin kuluessa. Paitsi että, OKExin natiivi salaustarjous – OKB-tunnus – on myös ollut liukumäessä, ja valuutan arvo on pudonnut noin 25% tapahtuman paljastumisen jälkeen.

On syytä huomata, että vain tunteja ennen kuin OKEx lopetti peruuttamispalvelunsa, ketjutapahtumien seuranta-alusta Whale Alert havaitsi useita suuria siirtoja OKExin ja tiettyjen tuntemattomien lompakko-osoitteiden välillä. Kaiken kaikkiaan 1,180 Bitcoinia (BTC) seurasi toinen 3 500 – molempien arvo yhteensä noin 53,2 miljoonaa dollaria. Lisäksi, 50 miljoonaa Tron (TRX), jonka arvo oli 1,3 miljoonaa dollaria, siirrettiin yhdessä 21000 eetteriä (ETH) 7,9 miljoonan dollarin arvosta ja karkeasti saapuva tapahtuma 13,9 miljoonaa dollaria kohteessa Tether (USDT).

Suoraan asiasta puhuen OKExin toimitusjohtaja Jay Hao kertoi Cointelegraphille, että vaikka hän ymmärtää täysin, että yrityksen nykyiset toimet voivat vaikuttaa negatiivisesti asiakkaiden mielipiteisiin, päätös on tehty käyttäjien turvallisuutta silmällä pitäen:

”Pahoittelemme tästä sydämestämme. Käyttäjäturvallisuus ei ole maailman johtavaa vaihtoa, johon OKEx voi tai tulee koskaan tinkimään. Teemme kaiken voitavamme palauttaaksemme tämän palvelun nopeasti ja tarjoamme asiasta päivityksiä mahdollisimman pian. “

Hao korosti edelleen, että nostoja lukuun ottamatta kaikki muut OKExin palvelut, kuten talletukset, spot-kauppa, johdannaiset ja osakkeet, eivät vaikuta. Tron Foundation ilmoitti 21. lokakuuta, että se helpottaisi “sisäisen siirron” vaihtoehtoa suhteessa 1: 1 kaikille TRX-haltijoille, joihin peruuttaminen jäädyttää suoraan..

Miksi niin salamyhkäinen?

Ymmärrettävää voi olla, että yritystä ei ole pakko jakaa arkaluonteisia tutkimustietoja asiakkaidensa kanssa heti palvelun äkillisen keskeyttämisen jälkeen, asiakkaille on alkanut tuntua, että hieman enemmän selkeyttä olisi tervetullut, kun otetaan huomioon, että OKExin vetäytymiskielto on ollut voimassa jo yli neljä päivää nyt.

Esittäen ajatuksiaan asiasta OKExin edustaja kertoi Cointelegraphille, että tiettyjen odottamattomien olosuhteiden vuoksi yritys “ei pysty paljastamaan meneillään olevan tutkimuksen luonnetta”. Aivan kuten Hao, hän totesi, että mahdollisista haitoista huolimatta yrityksen asiakkaiden on tärkeää ymmärtää, että päätös salauksen nostojen keskeyttämisestä on tehty korkean turvallisuustason varmistamiseksi. Hän lisäsi:

“Toimitamme päivityksiä asiasta ja palautamme täyden palvelun mahdollisimman pian. Ei ole syytä olla huolissaan käyttäjien salausresurssien turvallisuudesta ja siitä, että muita toimintoja ei ole lopetettu foorumillamme. Vaikka liiketoimintamme on tavallista lukuun ottamatta peruuttamista, anteeksi, jos sinusta tuntuu, että olemme hiljaa. Tarjoamme päivittäisiä päivityksiä Twitterissä. “

Singaporessa toimivan salausvaihdon ByBitin toimitusjohtaja Ben Zhou uskoo, että vaikka ennenaikaisten johtopäätösten tekeminen ei välttämättä ole terveellistä, keskitetyssä keskustelussa olisi parasta välttää yksi epäonnistumispiste eteenpäin ja rakentaa vikaturvalliset varautumiset optimaalisen turvallisuuden varmistamiseksi ja palvelujen saatavuus kaikkina aikoina. Hän lisäsi: “Läpinäkyvyys on avainasemassa etenkin salaustilassa, jossa on paljon epävarmuutta ja mahdollisia riskejä. Luottamus kulkee molempiin suuntiin ja rakentuu läpinäkyvyyden kautta. “

Salakriitikoilla on sanansa

Vaikka Bitcoin on edelleen edistänyt vaikuttavaa elpymistä sen 3 prosentin hinnanlaskun jälkeen, on silti järkevää, että OKExin tilanne samoin kuin salausvaihtoalustalle BitMEX tapahtunut negatiivinen vaikutus salausmarkkinoiden yleiseen ilmapiiriin.

Aiemmin tässä kuussa useat Yhdysvaltojen liittovaltion virastot nostivat syytöksiä BitMEXin huippupuhaltimilta – Arthur Hayes, Samuel Reed ja Ben Delo. Tämän seurauksena 100x Group, BitMEX: n päivittäistä toimintaa hallinnoiva emoyritys, ilmoitti, ettei sillä enää ole johtotehtäviä yrityksessä. Mahdollisesti myötävaikuttanut markkinoiden asemaan oli KuCoin 26. syyskuuta ilmoittanut, että se oli ollut suuren hakkeroinnin vastaanottopäässä, minkä seurauksena yrityksen Bitcoin-, Ether- ja ERC-20-kuumalompakot pakenivat yli 275 miljoonan dollarin virikkeelle..

Hongkongissa toimivan salakirjoituksen Aaxin toimitusjohtaja Thor Chan selvitti asiasta ajatuksiaan, ja kertoi Cointelegraphille, että näistä viimeaikaisista tapahtumista huolimatta maailmanlaajuinen salaussektori näyttää olevan hillinnyt laskusuuntaista painetta kohtuullisen hyvin. Tästä huolimatta hän lisäsi, että OKExiä, BitMEX: ää ja julkishenkilöitä, kuten John McAfee, ympäröivä melu on varmasti lähettänyt iskuja koko teollisuudelle.

Ratkaistavat kysymykset

Vaikka salaus tarjoaa asiakkaille lukuisia etuja avoimuuden, nopeamman tapahtumanopeuden ja halvempien rajatylittävien maksujen suhteen, perinteiset markkina-infrastruktuuriyritykset eivät vaadi asiakkaitaan tallettamaan varoja suoraan pörssiin, vaan he käyttävät välittäjiä. Hypoteettisesti, vaikka välittäjä menisikin konkurssiin, sen asiakkailla on aina mahdollisuus palauttaa varansa suoraan välittäjän pankista.

Lopuksi, oikeudellisesta näkökulmasta OKEx, joka sijaitsee Maltasta, joka on Euroopan unionin jäsenmaa, mutta jonka pääkonttori sijaitsee Hongkongissa, herättää tiettyjä lainkäyttöön liittyviä kysymyksiä. Itse asiassa tämä porsaanreikä on ollut merkittävä huolenaihe sääntelyviranomaisille kaikkialla maailmassa, koska salauskaupasta tuli merkittävä markkina-alue.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map