Oxfam-kokeiden tuen jakelu Dai: n kanssa, tulevaisuuden käyttö “erittäin todennäköistä”

Toukokuun 2019 aikana Yhdistyneessä kuningaskunnassa toimiva voittoa tavoittelematon järjestö Oxfam International suoritti kuukauden mittaisen kokeilun, jossa MakerDAO: n DAI-stablecoin jaettiin vaihdon keinona Vanuatun kansalaisten kesken. Oxfam-aloite, nimetty Lukitsematon käteinen, toteutettiin yhteistyössä MakerDAO: n, ConsenSysin ja australialaisen teknologiayrityksen Sempon kanssa. Myös Australian hallitus tuki ohjelmaa.

Tsunamit, syklonit ja tulivuorenpurkaukset ovat jatkuvaa huolta Vanuatun kansalaisille WorldRiskReport kuvaamalla sitä maailman suurimmaksi osaksi luonnonkatastrofin kohteeksi joutuneeksi maaksi viiden peräkkäisen vuoden ajan. Kuukauden kestäneen ohjelman aikana 200 Pangon Vanuatun kylän asukasta ja Mele Maat myönsi napautus- ja maksukortteja, joihin oli ladattu noin 4000 Vanuatu vatua (noin 50 dollaria) MakerDaon DAI-stablecoinia.

Aiheeseen liittyviä: Puhtaan vesihuollon ja Notre Damen jälleenrakentamisen välillä: krypto ja lohkoketju rakkaudessa

Paikallisille toimittajille, jotka suostuivat osallistumaan UnBlocked Cash -turnaukseen, toimitettiin Android-älypuhelimet sovelluksella, joka helpottaa DAI-maksujen käsittelyä. Toimittajat pystyivät myös muuntamaan DAI: n fiat-valuutaksi Sempon kryptovaluutanvaihdon tai minkä tahansa muun alustan kautta haluttaessa. Yhteensä 34 myyjää osallistui UnBlocked Cashiin, mukaan lukien paikalliset kaupat ja koulut.

Pilotin aikana kirjattiin noin 2000 tapahtumaa. Yksityisyyden suojasta johtuen henkilön ostoksia ei seurattu. Ohjelma kirjasi kuitenkin yleisen ostoluokan, kuten “lääke”, “ruoka” tai “laskut”. Toukokuun aikana 5% kaikista uusista DAI-osoitteista on luonut Vanuatun kansalaiset.

Käteisrahat luontoissuorituksina

Australian tiedotusvälineiden mukaan Micky, nykyajan tutkimus osoittaa, että avun tarjoaminen nestemäisenä vaihto-välineenä on huomattavasti tehokkaampaa kuin luontoissuorituksellisen tuen, kuten ruoan ja muiden perustuotteiden antaminen.

Julkaisu arvioi, että noin “70 prosenttia syyrialaisista pakolaisista on pakko myydä luontoissuorituksia lahjoituksina käteistä varten, jotta he voivat ostaa esineitä, jotka todella tarvitsevat heidän henkilökohtaisten olosuhteidensa mukaan”. Käteisvarojen tarjoaminen edistää myös paikallista taloudellista toimintaa.

Sandra Uwantege Hart, Oxfamin Pacific Cashin johtaja & Vanuatun toimeentulo kertoi Cointelegraphille "Oxfam oli jo hallinnoinut toimintakokonaisuutta, joka oli suunniteltu käteissiirtojen skaalaamiseksi keinona tarjota katastrofiapua Tyynenmeren alueella ”jo vuonna 2017. Hän jatkoi:

“Tyypillisesti käteissiirrot ovat paljon tehokkaampia kuin tavaroiden toimittaminen avustuksen muodossa, mutta ne ovat myös hitaita perustaa ja usein tukahdutetaan pitkillä taloudellisilla täsmäytysprosesseilla sekä hitaalla seurannalla ja raportoinnilla, minkä lahjoittajien on usein vaikea todentaa . Näimme mahdollisuuden lisätä läpinäkyvyyttä, nopeaa analytiikkaa ja automatisoitua tapahtumaseurantaa, joka on tyypillistä blockchain-ratkaisuille, välineenä parantaa ja nopeuttaa käteissiirto-ohjelmiamme ja lopulta tehdä niistä paremmin vastaavia ihmisten tarpeisiin. “

Hartin mukaan Oxfam kesti jonkin aikaa löytää oikea tekninen palveluntarjoaja saadakseen tämän ratkaisun käyttöön ennen kuin asettui Sempoon RFP-prosessin kautta. Sempo erottui paketista yhtenä ainoista tekniikan tarjoajista, jotka ymmärsivät täysin yhtälön molemmat puolet, joita yritimme ratkaista – kuinka käteissiirrot toimivat ja kuinka suunnitella blockchain-ratkaisuja paikalliseen asiayhteyteen mukautetulla tavalla, jotta ne toimisivat ihmiset, jotka tarvitsevat niitä eniten. “

Sempon foorumi toimii offline-tilassa

Sempon Melanie Hardman kertoi Cointelegraphille, että alustan tehtävänä on ratkaista haasteet, joita kohtaavat sekä myyjät että asiakkaat, jotka haluavat käydä kauppaa kriisiaikoina. Hardman sanoi:

“Alustamme koostuu: sovelluksesta, jota myyjät käyttävät” myyntipiste “-alustana, e-kupongista tai” napauta ja mene “-kortista, jolla on varojen saldo ja jota vastaanottajat käyttävät ostosten tekemiseen, ja hallintapaneelista Oxfam-tiimi, jossa he voivat ilmoittautua ja hyväksyä ohjelman osallistujat, maksaa varoja ja seurata tapahtumia. “

Alusta voi jatkaa toimintaansa offline-tilassa “salaamalla vastaanottajan saldot salaamalla maksa-maksa-älykorteille, jotka synkronoidaan myöhemmin”. Alusta ei myöskään vaadi vastaanottajilta pääsyä matkapuhelimeen, eikä se vaadi käyttäjiä suorittamaan Tunnista asiakkaasi (KYC) -tunnistustarkastuksia, joita Hardman kuvaili kriittisiksi, koska monilla kehitysmaissa asuvilla ihmisillä ei ole henkilöllisyystodistuksia.

Sisään loppuvuosi 2018, Sempo käytti alustaansa käteisavun toimittamiseksi pakolaisille, jotka sijaitsevat Kreikan Ateenan kaupungissa, Irakin Kurdistanissa sekä Beirutissa ja Akkarissa Libanonissa. Sempon mukaan ohjelmat näkivät “sellaisen digitaalisen tilisiirtofoorumin luomisen, jota sekä myyjät että vastaanottajat voivat helposti käyttää lukutaidosta ja nykyisestä taloudellisen osallisuuden tasosta riippumatta”. Yhtiö totesi myös, että se pystyi lisäämään ohjelman läpinäkyvyyttä hyödyntämällä hajautettua kirjanpitotekniikkaa.

Stablecoin-liikkeeseenlasku rahana

Sempon Nick Williams kertoi Cointelegraphille, että MakerDAO ja Sempo kehittivät lukitsematonta käteistä koskevan prosessin, joka jakoi Vanuatun kansalaisille DAI: n tukemia digitaalisia tositteita, jotka oli lunastettavissa fiat-valuuttana..

“Dai: ta käytettiin vakuudeksi erityiselle e-setelille, mikä tarkoittaa, että kuka tahansa, joka täyttää Vanuatun hallituksen lakivaatimukset, voi maksaa myyjille korvauksen. Tämä antaa alustalle kapasiteetin huomattavasti edullisempiin yleiskustannuksiin sekä luo perustan avoimille taloudellisille ekosysteemeille niitä tarvitsevissa yhteisöissä. “

Maker -säätiön liiketoiminnan kehitysjohtaja Greg DiPrisco kertoi Cointelegraphille, että “Sempo oli vakuuttunut siitä, että Dai oli paras ratkaisu heidän tarpeisiinsa, ja kävi siten läpi oikeat kanavat varmistaakseen, että he voisivat käyttää sitä pilotissa.” DiPrisco kuvaili aloitetta “todistukseksi hajautetun stablecoinin voimasta vapaana oleville väestöryhmille.”

Sempon Hardman totesi, että Oxfam valitsi yrityksen toimittamaan käteissiirtoalustateknologiansa Unblocked Cash -lentäjälle kahden vuoden välillä käytyjen keskustelujen jälkeen, jotka koskivat “mahdollisuuksia mullistaa käteissiirtotilaa blockchainin avulla”. Hardman jatkoi:

“Sempo kehotettiin esittämään Oxfamin ehdotus osana RFP-prosessia. Tähän sisältyi Sempo, joka esitti alustavan esityksen tähänastisesta työstämme, ja sitten kehitti ja toimitti ehdotuksen, jonka teimme yhdessä ConsenSysin kanssa. “

ConsenSysin johtamat strategiset aloitteet Claudio Lisco kertoi Cointelegraphille, että Oxfam sitoutti yrityksen Sempon rinnalla “arvioimaan digitaalisten kassapohjaisten siirto-ohjelmien aikaa, kustannuksia ja laatua” sen jälkeen, kun voittoa tavoittelematon organisaatio sai tietää, että ConsenSys oli rakentanut taloudellisen osallisuuden alustan yhteistyössä Filippiinien unionin pankin kanssa, nimeltään Project i2i. Lisco totesi:

“ConsenSys avusti pilotin alkuperäisessä suunnittelussa, tarjosi lohkoketjun neuvonta- ja viestintätukea ja arvioi pilotin antamaan suosituksia tulevaisuuden hyödyntämisestä ja skaalauspotentiaalista. Olimme kentällä pilotin aikana, dokumentoimaan ja keräämään tietoa oivalluksista, ja teimme haastatteluja ja kuvauksia. Tuotamme nyt lyhytraportin, videotapaustutkimuksen ja neuvomme tulevaa kehitystä ja kuinka käteissiirto-ohjelman iteraatioita voidaan skaalata. “

Pilottiohjelma nähdään menestykseksi

Vaikka Sempo ja ConsenSys tapaavat Oxfamin kanssa kesäkuun viimeisellä viikolla keskustellakseen pilotin havainnoista – ja onko mahdollisuuksia käyttää ohjelmaa laajamittaisesti Vanuatussa ja muilla alueilla – mukana olevien tahojen edustajat ilmoittavat, että ohjelmaa pidettiin menestys.

Oxfamin Hart totesi, että Oxfamin aiemmat käteisapuohjelmat Vanuatussa käsittivät asennusprosessin, joka “kesti 30 minuutin ja tunnin välillä pitkiä jonoja ja paperiluetteloiden tarkistamista”. Sempon Hardmanin mukaan:

“Pilotissa ilmoittautumisaikoja lyhennettiin yhteisöjen välillä 5,4 minuutista 3,6 minuuttiin, mikä osoittaa huomattavaa ajansäästöä verrattuna muihin käteissiirtotapoihin, joissa vastaanottajien on ehkä osallistuttava rekisteröintiistuntoon, palattava toiseen aikaan todentamaan henkilöllisyytensä ja sitten matkustaa hakemaan sekkiä. “

Hart päätyi siihen, että Oxfam pystyi maksamaan myyjille nopeutta huomattavasti, korostaen mielekästä osallistumista monien pienten, yhteisötason kauppiaiden keskuudessa, jotka osallistuvat harvoin avustusohjelmiin, koska ne eivät yleensä pysty odottamaan viikkoja tulla maksetuksi. Hart selitti:

“Nyt viikoittaisilla maksuilla käytännössä kaikki tämän kokeilun toimittajat olivat pienimuotoisia ja yhteisöpohjaisia ​​ja sijaitsevat useimmille vastaanottajille kävelyetäisyydellä – tämä tarkoittaa, että mahdollistamme pienimuotoisen yhteisön talouden elpymisen, joka on osallistavampi ja paremmin sopeutunut ihmisten tarpeisiin. ostotottumukset. “

Pilottiohjelma tuottaa “ennennäkemättömän” läpinäkyvyyden

Läpinäkyvyys on pitkään käsittänyt salausvaluutan esittämän perustavanlaatuisen arvoesityksen, jossa UnBlocked Cash -pilotti on osoittanut digitaalisten valuuttojen tarjoamat edut verrattuna läpinäkymättömiin keinoihin julkisen talouden jakamiseen. Hardman totesi, että aloite “tarjosi korkean läpinäkyvyyden Oxfamille ja niiden luovuttajalle, Australian hallitukselle, koska järjestelmänvalvojat pystyivät näkemään tapahtumadataa reaaliajassa sekä Sempo-kojelaudassa että julkisessa estoketjussa.”

Aiheeseen liittyvä: Nuori Afrikka etsii maksun salausta

Hardman kertoi myös, että Vanuatun yhteisön jäsenet ilmoittivat, että Sempo-foorumi olisi ensisijainen avun myöntämistapa tulevissa katastrofiskenaarioissa, mikä johtuu siitä, että vastaanottajille on annettu helpompaa käyttöä kuin muihin käteisavustuksiin. Hän totesi kuitenkin pohtiessaan, että Sempo haluaisi alustan offline-raportointitoimintojen vahvistuvan seurannan parantamiseksi.

ConsenSysin Lisco kuvaili ohjelmaa esittävän kryptovaluuttatekniikan ainutlaatuisia arvolauselmia ja päätteli, että Sempon foorumi tarjosi merkittäviä tehokkuusetuja käteiseen, sekkeihin ja muihin perinteisiin menetelmiin taloudellisen tuen jakamiseen verrattuna. Hän jatkoi:

”Pilotti osoitti, että suorat lahjoitukset (ilman välittäjiä tai hallintoa) ovat mahdollisia hyödyntämällä Ethereum-pohjaisia ​​stablecoineja. Tämä siirtomenetelmä oli myös huomattavasti halvempi pienille lahjoituksille. Esimerkiksi pankkisiirrot Australiasta Vanuatulle maksavat noin 20 AUD. Ethereumin tapahtuma sitä vastoin on keskimäärin alle 10 senttiä AUD: ssa. “

Oxfam “erittäin todennäköisesti” jatkaa vakiomallien käyttöä avun jakamiseen

Hart ilmoitti eteenpäin, että Oxfam on parhaillaan laatimassa raportteja, joiden tarkoituksena on esitellä Unlocked Cash -aloitetta, ja että se “etsii resursseja voidakseen suunnitella pidemmän aikavälin ja tarkastelee, miten laajennamme tätä innovaatiota. Tyynellämerellä ja muualla. ”

Joshua Hallwright, Oxfam Australian humanitaarinen johtaja, kertoi Cointelegraphille, että “on erittäin todennäköistä, että Oxfam käyttää stablecoineja tai muita hajautettuja kirjanpitotekniikoita käteisavun tarjoamiseksi katastrofivalmiuksissa joko Vanuatussa tai muualla.”

Hallwright totesi, että “Oxfam tutkii hajautettujen kirjanpitotekniikoiden käyttöä, koska ne voivat muuttaa virtadynamiikkaa ja puuttua eriarvoisuuteen” ja lisäsi:

“Kun DLT: t tulevat yhä läsnä yhteiskunnassa, Oxfam osallistuu niiden kehitykseen ja vaikutuksiin tavoitteidemme mukaisesti poistaa köyhyys ja vähentää eriarvoisuutta. Oxfam pilotoi parhaillaan kuutta erilaista DLT-käyttötapaa maailmanlaajuisesti ja näkee näiden pilottien tuottavan tärkeitä oivalluksia, jotka muokkaavat tulevia DLT-sovelluksia kriisitilanteissa ja laajemmin kehittyvissä talouksissa. “

Ohjelma esittelee kryptovaluuttojen potentiaalia helpottaa huomattavasti tehokkaampaa resurssien tarjoamista erityisesti kehitysmaissa ja vastauksena kriisin muotoiluun. On myös hyvä kuulla, että tällaisia ​​kokeita voi tapahtua enemmän, mikä voi johtaa salauksen laajamittaiseen käyttöönottoon katastrofiapuilla.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map