Pääsy evätty: Pankit näyttävät olevan alttiita kryptofobialle kasvavasta adoptiosta huolimatta

Kieltäytymisestä pankkien salakirjoituspisteistä alustojen hallussa olevien tilien sulkemiseen valtavirran finanssiala näyttää asettavan esteitä saumattomalle kryptovaluuttakaupalle. Ilman pankkitukea pörssit joutuvat usein riippumaan muista fiat-rampeista palvelemaan asiakkaidensa talletus- ja nostotarpeita.

Salauspörssien ilmeinen syrjintä ylittää myös pankkipalvelujen epäämisen. Etelä-Korean kaltaisissa maissa pankit ovat lisänneet valvontatasoa alustojen toimilupien uusimisessa. Näiden lisättyjen säännösten noudattamisesta aiheutuvat kustannukset ovat johtaneet useiden pienempien pörssien poistumiseen maasta.

Nämä pankkien salausfobiset käytännöt perustuvat usein argumentteihin, joiden mukaan kryptovaluutat ovat kanava laittomaan toimintaan. Todelliset tutkimustiedot useista lähteistä osoittavat kuitenkin, että tuskin on totuutta väitteelle, jonka mukaan salaus edistää rahanpesua ja terrorismin rahoitusta.

Samaan aikaan pankit ovat edelleen telakoituna rikollisjärjestöjen avustamiseksi. Yhdysvalloista Australiaan liikepankit maksavat suuria sakkoja likaisen rahan pesemisestä syndikaateille, kuten väkijoukolle ja väkivaltaisille huumekartelleille. Silti avoimempaa ja luotettavampaa järjestelmää kohdellaan roistona. Mutta onko vuorovesi kääntymässä?

Australian pankkeja syytetään syrjinnästä

Australiassa yksi salauksen kaupankäyntioperaattori näyttää olevan päättäväinen kutsumaan pankkien väitetyt syrjivät pankkikäytännöt maan kryptovaluutanvaihtoa vastaan. Kuten Cointelegraph on aiemmin raportoinut, Bitcoin-pörssin omistaja Allan Flynn on esittänyt ACT Civil and Administrative Tribunalille vetoomuksen Australian ja Uuden-Seelannin pankkiryhmän ja maan kahden liikepankin Westpacin väitetystä syrjinnästä..

Pörssin omistaja, joka palvelee yli 450 asiakasta, sanoi, että hänen liiketoimintansa on kärsinyt äkillisistä tilien sulkemisista 20 pankilta viimeisen kolmen vuoden aikana. Flynnin mukaan molemmat pankit sulkivat hänen tilinsä ilman erillistä ilmoitusta.

Flynn nosti samanlaisen tapauksen pankkeja vastaan ​​jo vuonna 2020, mutta Australian Financial Complaints Authority päätti, että Westpac toimi pankin politiikan mukaisesti. Flynnin mukaan Westpac tarjosi 250 Australian dollarin ratkaisun, joka on vielä maksettava.

Kirjoitushetkellä ANZ ei ole vielä vastannut Cointelegraphin pyyntöön kommentoida. Westpacin edustaja kertoi Cointelegraphille, että asiakkaiden luottamuksellisuuskäytännöt estävät pankkia kommentoimasta tapausta.

Cointelegraph otti yhteyttä myös poikkileikkaukseen sidosryhmistä Australian salaustilanteessa, ja vastaajien keskuudessa vallitsi yksimielisyys siitä, että kyseiset pankit olivat ”tavanomaisia ​​palvelun kieltäjiä”. Kommentoidessaan, voisiko Australian pankkeja kuvata “salafoobisiksi”, Steve Vallas, toimialaryhmän Blockchain Australia toimitusjohtaja, kertoi Cointelegraphille:

“On reilua sanoa, että Australian pankkisektori ei ole omaksunut kryptovaluutta-sektoria. […] Kryptovaluutan ja pimeän verkon historiallinen kertomus on johtanut australialaisten pankkien ali-investointeihin sektorilla. Se tarkoittaa myös sitä, että ne, jotka pyrkivät ottamaan pankkeja vastaan, ovat saaneet vain vähän tai ei lainkaan korkoa. “

Keskustelussa Cointelegraphin kanssa kaupallinen asianajotoimiston Piper Aldermanin kumppani Michael Bacina – suurten australialaisten salauspörssien neuvonantaja – kuvasi australialaisia ​​pankkeja luonteeltaan konservatiivisiksi ja kamppaileviksi siten kryptovaluuttoihin liittyvän innovaation kanssa. “Suhteellisen uutena toimialana pankeilla ei ymmärrettävästi ole merkittävää määrää tietoa huolestuttavien liiketoimien tunnistamiseksi ja ne näyttävät tekevän enemmän varovaisuutta”, Bacina sanoi ja lisäsi:

“Koska pankeilla on etuoikeutettu asema yhteiskunnassa ja niillä on valta lopettaa liiketoiminta tosiasiallisesti peruuttamalla pankkitoiminta, toivon, että ne ovat entistä kehittyneempiä ja pankkitilien purkaminen varataan todellisiin huolenaiheisiin.”

Vallasin osalta Blockchain Australia jatkaa yhteistyötä pankkisektorin ja rahoitusalan sääntelyviranomaisten, kuten Australian arvopaperi- ja investointitoimikunnan ja Australian vakavaraisuusvalvontaviranomaisen, kanssa. “ASIC: n, APRA: n ja Australian keskuspankin keskustelu aiheesta on lisääntynyt näkyvästi, koska ymmärrys hallituksen sisällä on kasvanut”, Vallas sanoi ja lisäsi: “Olemme optimistisia, että pankkisektori ottaa luottamus liittovaltion Hallituksen johtoasema aloitteiden ohjaamisessa alalla. “

Emme puhu salausta

Toukokuussa 2020 JP Morgan hyväksyi ensimmäiset salausvaihtoasiakkaat Coinbasessa ja Geminiissä. Tämä siirto tapahtui tiukan tarkistusprosessin jälkeen, koska Yhdysvaltojen pankkien ympärillä oli valtava vallihauta, kun on kyse startup-yritysten aloittamisesta.

Yhdysvaltain pankit, kuten JP Morgan, olivat yksi ensimmäisistä ankarista kriitikoista Bitcoinissa (BTC) ja yleensä kryptovaluutoissa. Siksi ei ole yllättävää nähdä JP Morganin vasta ensimmäisten salausvaihto-asiakkaidensa vuonna 2020.

Suurten salakirjoitusten, kuten Coinbase ja Bitfinex, on todellakin menettänyt tärkeitä pankkisuhteita tärkeimmillä markkinoilla, kuten Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa. Vuosien 2017 ja 2018 välillä Bitfinex joutui keskeyttämään talletukset ja nostot sen jälkeen, kun useat pankit, mukaan lukien Wells Fargo, katkaisivat siteet yritykseen. Bitfinex jopa haastoi Wells Fargon, mutta tapaus myöhemmin hylättiin. Kuten aiemmin Cointelegraph kertoi, Barclays ja Coinbase erosivat myös elokuussa 2019.

Syyskuussa 2020 salakirjoittaja Kraken sai ensimmäisenä Yhdysvalloissa pankkilisenssin. Osana sen tukisivu, Kraken ilmaisi vaikeuksia työskennellä joidenkin “haastepankkien” kanssa ja totesi: “Ironista kyllä, suurin osa rahoituksen kanssa nähneistä asioista on koskenut vain verkkopankkeja. Sitä vastoin perinteiset pankit, joilla on fyysiset sivukonttorit, ovat yleensä toimineet hyvin asiakkaidemme kanssa. “

Itse asiassa Kraken listaa Monzo ja Revolut pilvipankeiksi, jotka eivät käsittele talletuksia tai nostoja Krakenistä ja muista salauspörsseistä. Kummallakin tavalla Revolut alkoi tarjota salaustukea jo vuonna 2019, laajentaen palveluitaan kaikille vakiokäyttäjille huhtikuussa 2020.

Sen lisäksi, että pankit eivät tarjoa palveluita pörsseille, jotkut salakirjoittajat Isossa-Britanniassa eivät kykene nostamaan voittojaan pankkitileilleen. Aiemmin tammikuussa, raportit kävi ilmi, että HSBC oli estänyt asiakkaita tekemästä talletuksia ja nostoja pankkitileillään.

Aasian FATF-salausmatkasääntöjen noudattaminen

Ennen alkuperäisten kolikoiden ja kryptovaluuttakaupan kieltämistä syyskuussa 2017 Kiina kehotti pankkeja olemaan tarjoamatta palveluja salauspörsseille jo vuonna 2014. Hong Kong on tällä hetkellä siirtymässä kohti vähittäiskaupan salauksen täyttä kauppakieltoa osana laajaa rahanpesutoimintaa..

Koko Aasiassa salausfobian tilanne pankkien välillä vaihtelee maittain. Lainkäyttöalueilla, kuten Singaporessa, Japanissa ja Etelä-Koreassa, joissa on selkeät kryptovaluuttalait, pankit ovat valmiita tekemään kauppaa pörssien kanssa.

Erityisesti eteläkorealaiset pankit tunnetaan kuitenkin vaatimasta rahanpesun vastaisten lakien tiukkaa noudattamista ennen lisenssien myöntämistä salauksenvaihtoon. Aikaisemmin tuulahdusna ollut pankkipalvelujen uudistamisesta tuli laillisesti kovempi tapaus heinäkuusta 2019 lähtien, kun eteläkorealaiset pankit alkoivat soveltaa uusia toimintoja Financial Action Task Force -ryhmässä. Singapore ja Etelä-Korea näyttävät olevan maailmanlaajuisia johtajia FATF: n salauksen matkustussääntöjen noudattamisessa.

Osana uudistettuja salausasetuksia Etelä-Koreassa alustojen on myös tehtävä yhteistyötä pankkikumppaneidensa kanssa varmistaakseen käyttäjille oikean nimen tilikaupan, koska nimettömät salausvaluuttakaupat ovat kiellettyjä Etelä-Koreassa. Tämä sääntö kodifioitiin tarkistetussa lakiesityksessä, jonka maan kansalliskokous hyväksyi maaliskuussa 2020.

Kiinan tapaan Intian hallitus on kannattanut salauksen vastaisia ​​näkemyksiä monissa yhteyksissä. Huhtikuussa 2018 Intian keskuspankki kielsi pankkeja palvelemasta salauspörssejä, mikä johti useiden Intian salausteollisuuden jäsenten lähes kahden vuoden oikeudellisiin haasteisiin.

Intian korkein oikeus kumosi kiellon maaliskuussa 2020, mutta useat salauspörssit ilmoittivat vaikeuksista pankkitilien turvaamisessa. Kuukausia korkeimman oikeuden tuomion jälkeen RBI antoi jopa lausunnon, jossa todettiin, ettei ole sääntöä, joka kieltäisi pankkeja helpottamasta salausyritysten liiketoimia.

Afrikkalaiset pankit syyttävät epäselvää sääntelyä

Selviä salaussääntöjä ei ole Saharan eteläpuolisessa Afrikassa, vaikka digitaalisten valuuttojen suosio maanosassa onkin valtava. Nigeria on korkein Bitcoin-hakujen kiinnostus maailmassa, mukaan Google Trendsiin.

Nigerian salaussijoittajat kohtaavat kuitenkin haasteita käyttäessään pankkikorttejaan kryptovaluuttojen ostamiseksi pörsseistä. Ensinnäkin Nigerian keskuspankki alensi naira-maksukorttien kuukausittaisen offshore-menorajan vain 100 dollariin.

Tämän rajoituksen lisäksi pankit estävät myös kauppiaita ostamasta salausta naira-maksukortillaan. CBN: n yritysviestinnästä vastaavan johtajan Osita Nwanisobin mukaan ei ole käytäntöä, joka kieltäisi pankkikorttien käyttöä salauksen ostamiseen. Vastatessaan Cointelegraphille sähköpostitse, Nwanisobi totesi:

“CBN on kuitenkin varoittanut pankkiyhteisöä kryptovaluuttojen käsittelyssä, koska niitä ei ole säännelty ja pankkeja kehotettiin olemaan käymättä kauppaa kyseisessä tilassa.”

Säännösten osalta vanhempi CBN-virkamies paljasti, että keskuspankki tutkii ekosysteemiä määrittääkseen mahdolliset säännöt pörsseille ja pörsseille. Syyskuussa 2020 Nigerian Securities and Exchange Commission tunnusti virallisesti digitaalisen omaisuuden ja lupasi luoda sääntelykehyksen digitaalisille rahakkeille.

Etelä-Afrikassa maan suurimpien pankkien joukossa on merkittävä salafobia. Marraskuussa 2019 First National Bank, yksi Etelä-Afrikan “suurista neljästä” pankista, sulki tilit, jotka eivät kuuluneet pelkästään pörsseihin vaan yleensä kryptovaluuttayrityksiin.

Keskustelussa Cointelegraphin kanssa krypto-pörssin AltCoinTrader toimitusjohtaja Richard de Sousa pahoitteli FNB: n syrjiviä käytäntöjä kryptovaluuttayrityksiä kohtaan toteamalla: “Ne ovat salakirjoitusta vastaan ​​eivätkä pankki sinua, jos yrityksesi toimii salauksen kanssa.”

Hän totesi myös, että Absalla, toisella suurella neljällä pankilla Etelä-Afrikassa, on digitaalisen valuutan vastainen kanta. Hänellä on myös otettu Absa Etelä-Afrikan korkeimman oikeuden edessä sen jälkeen, kun pankki ilmoitti pörssin maksuportaalin lopettaneen palvelujen tarjoamisen alustalle. De Sousan mielestä Absan toiminta merkitsee yritysten kiusaamista ja syrjintää.

Kahdessa muussa suuressa pankissa salausvaihto-operaattori osoitti Standard Bankia ainoaksi salausta edistäväksi rahoituslaitokseksi erän joukossa. Nedbankin osalta de Sousa sanoi, että hänen pörssi on ainoa pankin asiakasympäristö. Valr – toisen eteläafrikkalaisen salauksenvaihdon – toimitusjohtaja Farzam Ehsani kertoi Cointelegraphille:

Jotkut pankit – eivät kaikki – kieltäytyvät tarjoamasta pankkipalveluja kryptovaluuttayhtiöille (ei pelkästään salauspörsseille). Nämä pankit ovat kuitenkin vähemmistössä Etelä-Afrikassa – ja rehellisesti sanottuna, tekevät valtavan virheen – ja ymmärrän, että jotkut heistä harkitsevat uudelleen kantaansa. “

FNB: n kaltaiset pankit ovat maininneet sääntelyn selkeyden puutteen syynä sille, ettei salausvaihto ole pankkitoimintaa. Ehsanin mukaan hallitus on siirtymässä kohti vahvan oikeudellisen kehyksen perustamista kryptovaluuttakaupalle maassa ja lisäsi: “Etelä-Afrikan sääntelyviranomaiset ovat edistyksellisiä ja tarjoavat parhaillaan sääntelykehystä laillisten toimijoiden tukemiseksi salaustuotteessa. luokassa. “

“Olemme parhaillaan kommentointikaudella Financial Sector Conduct Authorityn ehdotusta julistaa salausvarat rahoitustuotteeksi. Tämä edellyttäisi, että salaustuotteiden tarjoajista tulee rahoituspalvelujen tarjoajia ja Etelä-Afrikan viranomaiset valvovat niitä. Jotkut pankit ovat odottaneet tätä nimenomaista selkeyttä sääntelyviranomaisilta, ja ymmärrykseni kaikki pankit alkavat tarjota palveluja salaustilassa oleville yrityksille, kun sääntely on selkeää.

Joidenkin pankkien ilmeisen salauksen syrjinnän ytimessä on käsitys, että kryptovaluuttoja käytetään laittomaan toimintaan. Jonkin verran raportit Näytä laittomat kaupat muodostavat vain merkityksettömän osan maailmanlaajuisista digitaalisen valuutan tapahtumista. Vaikka muut tosiasiat viittaavat siihen, että salaus on läpinäkyvämpi ja vaatii vähemmän luottamusta verrattuna vanhoihin järjestelmiin.

Samaan aikaan liikepankit ovat edelleen ensisijainen kanava rahanpesulle ja muille laittomille rahoitustoimille. Äskettäin Australian viranomaiset paljastivat, että maan pankit auttoivat suunnittelemaan noin 350 miljoonan dollarin likaiset rahat huumekartelleihin vuosina 2014–2017. Wells Fargon ja Deutsche Bankin kaltaiset henkilöt ovat myös saaneet sakkoja laittomista taloudellisista kaupoista..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map