Salaus pysyy sääntelemättömänä Venäjällä – Paljon puhetta, mutta ei toimintaa

Marraskuun lopussa ilmestyi uutinen, että sääntelyn harmaalla alueella toimineet venäläiset kryptovaluutan käyttäjät saattavat pian olla vaarassa, koska maan rahoitusviranomaiset yhdistävät voimansa kieltääkseen digitaalisen omaisuuden käytön maksuvälineenä.

Pian sen jälkeen maan sisäministeriö vahvisti huhut, että se oli matkalla kehittämään digitaalisen omaisuuden takavarikointia koskevaa oikeudellista kehystä, joka voisi tulla voimaan heti vuonna 2021. , on myös puhunut epäedullisesti parlamentin edessä salauskäytön laillistamisen mahdollisuuksista.

Merkitsevätkö nämä liikkeet laajempaa hallituksen digitaalisen rahoituksen tukahduttamista ja kokevatko venäläiset salausyhteisöt ne uhkana?

Ei laillinen maksuväline

Paikallinen julkaisu Izvestia viitaten tuntemattomaan lähteeseen, raportoitu Marraskuun 29. päivänä Venäjän keskuspankki ja liittovaltion talousvalvontapalvelu olivat laatimassa lainsäädäntöä, jolla kielletään salaustuotteiden käyttö tavaroiden ja palvelujen ostamiseen. Mahdollisista lainvalvontamekanismeista tai rikkojien rankaisemisesta ei paljastettu mitään yksityiskohtia.

Keskuspankin vastaus Cointelegraphin kyselyyn heijastaa suurelta osin Izvestian julkaisemia mielipiteitä, joissa esitetään yksityiskohtaisesti sen kanta salauksiin ja halukkuus tukea aloitteita, joilla pyritään kieltämään niiden käyttö:

”Ruupla on ainoa laillinen maksuväline Venäjällä. Olemme edelleen vakuuttuneita siitä, että kryptovaluutat aiheuttavat merkittäviä riskejä, mukaan lukien laittomasti hankittujen varojen peseminen, terrorismin rahoitus ja valuuttakurssien äärimmäinen vaihtelu. Uskomme, että yksityisiä kryptovaluuttoja ei voida rinnastaa fiat-rahoihin eikä niitä voida pitää laillisina maksuvälineinä. Jos syntyy lainsäädäntöaloite kieltovaluuttojen kieltämisestä maksuvälineenä, katsomme, että on asianmukaista tukea sitä. “

Liittovaltion talousvalvontapalvelu ja valtiovarainministeriö eivät ole vielä vastanneet Cointelegraphin pyyntöön kommentoida.

Kuten monilla muilla lainkäyttöalueilla, Venäjän lainsäätäjät ovat olleet vaikeuksia määrittelemään digitaalisen omaisuuden oikeudellinen asema ainakin vuodesta 2017 lähtien, jolloin ensimmäinen tätä koskeva lakiesitys laadittiin. Kuten Izvestia toteaa, useat ammattiyhdistykset ovat esittäneet salauslainsäädäntöä ja yrittäneet useaan otteeseen vedota valtion etuihin ehdottamalla veroa laillisista salaustoimista. Työntö on toistaiseksi ollut vähäistä menestystä, koska lakiluonnokset palaavat jatkuvasti tarkistettaviksi.

Tällä hetkellä Venäjän hallituksella ei näytä olevan virallista kantaa salauksen louhintaan, mikä antaa valtavien palvelinkeskusten – kuten vesivoimalan, josta Cointelegraph kertoi marraskuun lopussa – menestymisen kylmässä Siperian ilmastossa ja halpassa sähkössä. Niitä, jotka ottavat käyttöön laitonta kaivosmuotoa valtion laitteistojen avulla, aiotaan kuitenkin takaa-ajoissa.

Teemat: Turvallinen tila: Opas salauksen erityistalousalueille Kiinasta Sveitsiin

Venäjän rahoitusvalvontaviranomaisten konservatiivisesta lähestymistavasta syntyvien salausmarkkinoiden käsittelyyn on useita viitteitä. Viimeisin tapahtui 11. joulukuuta, jolloin liittovaltion finanssivalvontapalvelun johtaja Juri Chikhanchin käytti jonkin aikaa hajottamalla näkemyksiään salausvaluuttasäännöistä hallituksen kyselytunnilla valtion duumassa..

Nezavisimaya Gazetan mukaan Chikhanchin lueteltu salausmaksujen laillistamiselle ominaiset monet riskit – mukaan lukien venäläisten historia ja Ponzi-järjestelmien kaatuminen -, jotka viittaavat siihen, että ennakoivat digitaalisen rahan innovaatiot voivat toimia huonosti kansalle.

Talousvalvojan johtaja sanoi, että hän ei halua kiirehtiä sitä ja antaa muiden kokeilla samalla kun noudattaa kansainvälisiä parhaita käytäntöjä. Jotkut tarkkailijat tulkitsivat tämän puheen tunnustukseksi siitä, että Venäjä ei aio edetä pian keskuspankin digitaalisen valuutan kanssa, joko.

Takavarikoi määrittelemätön

Perustavanmukaisten määritelmien ja markkinoiden sääntelyn puuttuminen ei näytä olevan tärkeä asia joillekin muille Venäjän hallituksen osastoille. Valtion uutispalvelun Tassin mukaan sisäasiainministeriö vahvisti, että on käynnissä oikeudellisten perusteiden määrittäminen digitaalisen omaisuuden takavarikoimiseksi osana oikeudenkäyntiä.

Raportti tuli melkein kuukausi sen jälkeen, kun Venäjän tiedotusvälineissä ilmestyi ensimmäiset nimettömät kertomukset kehityksestä. Muita osapuolia, jotka ovat kiinnostuneita laatimaan lainsäädäntöä, ovat muun muassa syyttäjänvirasto, tutkintavaliokunta ja oikeusministeriö.

Tämä yhteys finanssialan sääntelyviranomaisten ja lainvalvonnasta vastaavien hallintoelinten välillä ei ole yllättävää. Turvallisuusvirastojen ja ministeriöiden katsotaan perinteisesti olevan hyvin erillisiä, ellei jopa vastakkaisia ​​hallituksen taloudelliseen ja finanssiryhmään nähden. Riippumatta siitä, miten rahoitusviranomaiset kohtelevat kryptovaluuttoja, virkapuvut virastot pyrkivät saamaan selville omat konkreettiset voimansa käsittelemään sitä, mitä he pitävät turvallisuusuhkana.

Sisäasiainministeriö ilmoitti saattavansa lainsäädäntöehdotuksen valmiiksi vuoden 2021 loppuun mennessä, mutta yritysjulkaisun RBC tutkimat asiantuntijat ennakoida valtavia teknisiä vaikeuksia kryptovaluutan menetetyksi tuomitsemisessa.

Venäjän salausyhteisö: “Valjaat, ei kielto!”

Monet venäläiset salausyrittäjät näkisivät mieluummin selkeät säännöt kuin sääntelyvirheet, joissa teollisuus toimii tänään. He kuitenkin epäilevät, että kryptovaluuttamaksujen yleinen kielto auttaisi paljon ratkaisemaan ongelmat, joihin sääntelyviranomaiset pyrkivät puuttumaan. Jegor Bugayenko, kryptovaluutta Zoldin luoja ja Zerocracy – tekoälypohjaisen projektinhallintatyökalun perustaja ja toimitusjohtaja – kertoi Cointelegraphille:

”Tällä hetkellä Venäjällä ei ole virallista Bitcoinin (tai muun kryptovaluutan) asemaa. Tämä tarkoittaa kirjaimellisesti sitä, että hallituksella ei ole mitään sellaista vastaan, että kukaan myy, ostaa tai vaihtaa salausta. Markkinat tarvitsevat kuitenkin ehdottomasti tiettyjä säännöksiä salattujen varojen rehellisten ostajien ja myyjien suojelemiseksi. […] Mielestäni kielto ei auta, aivan kuten se ei ole koskaan auttanut minimoimaan alkoholinkäyttöä eikä auta nyt huumeiden kanssa. On oltava muita mekanismeja, jotka perustuvat koulutukseen. “

Alexey Ermakov, Aximetrian mobiilirahoitussovelluksen toimitusjohtaja ja perustaja, katsoo, että kieltävä politiikka ei ole järkevää:

“Huolimatta kryptovaluuttojen ilmeisestä ja massiivisesta läsnäolosta venäläisten elämässä – salausta käytetään laajalti ja siihen on investoitu korkeita valtion virkamiehiä ja pankkiireja – kukaan ei virallisesti myönnä sitä. Uskon, että salausta ei voida kieltää. Ihmisiä voidaan vain uhata käyttämättä sitä, ja ihmisten pelon tasosta riippuen tekniikka joko kehittyy tai pysähtyy täällä, kun muu maailma käyttää sitä. Silti ajan myötä kaikki tulee paikoilleen. “

Venäjän presidentin kansantalouden ja julkishallinnon akatemian rahoitus- ja pankkitieteiden tiedekunnan asiantuntija George Bryanov uskoo, että sääntelyn kiristäminen on vain askel kohti kansallisten digitaalisten valuuttojen mahdollista käyttöönottoa:

“Minulle on selvää, että keskuspankkien digitaaliset valuutat ovat keskuspankkien ja kansantalouksien tulevaisuus, ja Yhdysvaltojen, Kiinan, Venäjän, Ison-Britannian ja monien muiden maiden keskuspankkien tutkimustoiminta osoittaa heidän olevan suurta kiinnostusta sitä kohtaan. Keskuspankit jatkavat kryptovaluuttojen sääntelyn tiukentamista sääntelyvälineiden testaamiseksi ja laajentamiseksi ennen kansallisten kryptovaluuttojen käyttöönottoa massamittakaavassa. Ja varmasti se tehdään hyväksi: pannaan täytäntöön rahanpesun ja terrorismin torjunnan määräykset ja suojellaan kansalaisia ​​pimeiltä markkinoilta ja huonoilta sijoitusjärjestelmiltä – ainakin niin he sanovat uutisissa. “

Kaiken kaikkiaan sarja kieltäviä toimenpiteitä, jotka näyttävät olevan jossain Venäjän hallituksen useiden osastojen töissä, näyttävät individualististen toimijoiden tuotteelta, jotka eivät ole kiinnostuneita uuden omaisuusluokan määrittelemisestä sen sijaan, että kehittäisivät yhdessä keskitettyä politiikkaa. Näiden aloitteiden toteuttaminen voi usein kestää huomattavan ajan tai niiden toteuttaminen saattaa usein puuttua määritellyistä täytäntöönpanomekanismeista.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map