Salaushuijaukset nousussa ja voivat silti vaikuttaa Bitcoinin hintaan

Uuden koronaviruspandemian tukemana huijaukset ovat edelleen levinneet kryptovaluutta-maailmassa. Huijarit tunnetaan epätoivoisten aikojen ja epätoivoisten ihmisten hyödyntämisestä haittaohjelmista väärennettyihin sijoitusohjelmiin ja jopa väärennettyihin lahjoituksiin terveysjärjestöille. Yksi alan merkittävimmistä huijauksista, PlusToken, on tullut jälleen valokeilaan sen jälkeen, kun huhut paljastivat, että maaliskuun kaatuminen johtui sen operaattoreista, jotka myivät varastetun Bitcoinin (BTC).

Blockchain-analyysiyhtiön Chainalysis -tutkimuksen mukaan PlusToken ei aiheuttanut “musta torstai” -myyntiä 12. maaliskuuta. Äskettäisessä verkkoseminaarissa Chainalysis yritti tuoda selkeyttä COVID-19-pandemian vaikutuksiin kryptovaluuttamarkkinoilla analysoimalla keskeisiä kohtia ketjutiedoissa, kuten vaihtovirta ja muut.

Esityksen aikana Chainalysisin pääekonomisti Philip Gradwell esitti jonkin verran yleisen mielipiteen siitä, että 12.-13. Maaliskuuta tapahtunut salausmarkkinoiden kaatuminen johtui siitä, että PlusToken likvidoi Ponzi-järjestelmän kautta hankitun Bitcoinin, jonka arvo oli noin 2,9 miljardia dollaria, ketjuanalyysin mukaan. Verkkoseminaarissa Gradwell totesi:

“Voimme myös hälventää toisen vallitsevan teorian, että PlusTokenin […] myynti laukaisi hintojen laskun. Emme todellakaan usko, että näin on, koska PlusToken oli suurelta osin maksanut rahaa ennen maaliskuun alkua. “

Ketjuanalyysitietojen mukaan PlusToken-vaihto laski voimakkaasti ennen kaatumista, mikä osoittaa, että varat oli jo nostettu. Huomattava määrä 12 423 Bitcoinia, arvoinen tuolloin 123 miljoonaa dollaria, siirrettiin sekoittimeen tai kylmään lompakkoon 12. helmikuuta, jonka jälkeen samanlainen maaliskuun alussa. On mahdollista, että Bitcoin nostettiin välittömästi, jotta vältetään varojen jäädyttäminen.

Ei PlusTokenin loppu

PlusTokenilla voi vielä olla 61 229 Bitcoinia, jonka arvo on tällä hetkellä noin 420 miljoonaa dollaria, a raportti julkaisi OXT Research 10. maaliskuuta. Vaikka joitain Bitcoineja on myyty kaatumisen jälkeen, alhaiset hinnat näyttävät estävän PlusTokenin takana olevia myymästä, jos heillä tosiasiallisesti on niin suuria määriä Bitcoinia. On mahdollista, että PlusToken-operaattorit saattavat odottaa Bitcoinin puolittumista saadakseen korkeamman hinnan.

Ketjuanalyysin mukaan volyymit ennen joulukuuta 2019 ja sen aikana olivat paljon suuremmat kuin vuonna 2020 havaitut volyymit. Korostuneista virtauksista keskusteltiin toisessa ketjuanalyysissä raportti missä se otti uuden kannan PlusTokenin ja Bitcoinin hintasuhteeseen ja totesi, että tuolloin PlusTokenin myyntihinnat pitivät Bitcoinin hinnat alhaalla.

Vaikka PlusToken on suurelta osin kotiuttanut, on edelleen mahdollista, että se vaikuttaa edelleen Bitcoiniin. Chainalysis-tutkimuksen johtajan Kim Grauerin mukaan PlusTokenin suuri myynti voi alentaa Bitcoinin hintaa tulevaisuudessa, varsinkin jos selvitystilat toteutetaan vastuuttomasti. Hän kertoi Cointelegraphille:

“Aiemmin havaitsimme, että suuret vaihtovirrat, kuten PlusTokenin viime vuonna, lisäävät pörssien hintavaihtelua. Tätä ongelmaa voi mahdollisesti pahentaa kaupankäyntirobotit, jotka ottavat vastaan ​​ketjun liikkeet ja toteuttavat kauppoja, puhumattakaan johdannaispörssin erittäin vipuvaikutteisista positioista, jotka voidaan selvittää melko nopeasti. Mutta kaiken kaikkiaan hinnat pyrkivät nopeasti palautumaan takaisin näistä kertaluonteisista tapahtumista. “

PlusToken: salauksen huijaus yksisarvinen

PlusToken, joka tunnetaan nyt historian suurimpana kryptovaluutan lopetushuijauksena – oli vuoden 2019 Ponzi-järjestelmä, joka huijasi sijoittajia 2,9 miljardin dollarin kryptovaluuttaomaisuudesta esittämällä Etelä-Koreaan perustuvana salauksen lompakkohankkeena, joka tarjosi tallettajille kiinnostusta salaukseen, käytäntö, josta on tullut melko yleistä hajautetuissa rahoitussovelluksissa, keskitetyissä pankkisovelluksissa ja pörsseissä, jotka tarjoavat marginaalikauppaa.

PlusToken selitti, että korkeat korkomaksut syntyvät valuuttakurssivoitoista, kaivos- ja viiteohjelmista. Lupaavien voittojen lyhytnäkymässä yli 3 miljoonaa käyttäjää rekisteröityi PlusTokeniin. Järjestelmä ilmoitti jopa, että sen odotetaan kasvavan 10 miljoonaan käyttäjään vuoden 2019 loppuun mennessä, juuri ennen kuin se irtautui tallettajien rahoilla.

Aiheeseen liittyvä: Salauslähtöhuijaukset – kuinka välttää uhri putoaa

Kiinassa PlusToken paljastettiin nopeasti Ponzi-järjestelmänä, kun Kiinan viranomaiset pidättivät kuusi henkilöä kesäkuussa 2019, ja raportit liittivät heidät PlusToken-projektiin. Cointelgraph kertoi tapahtumasta tuolloin, mutta vasta elokuussa 2019 kyberturvallisuusyritys CipherTrace vapautettu toisen vuosineljänneksen kryptovaluutan rahanpesun vastainen raportti, joka vahvisti yhteyden PlusToken-huijaukseen.

COVID-19: Salaushuijaukset kasvavat

Kiinnostusta tuottavat tuotteet ovat saaneet yhä enemmän suosiota kryptosfäärissä, mukaan lukien MakerDAO: n hajautettu protokolla, joka raportti DappRadarin aktiivisuus oli huippua maaliskuun aikana ja muita keskitettyjä vaihtoehtoja, kuten BlockFin pankkisovellus tai Binancen lainapalvelut. Vaikka salaus on aina ollut altis laittomalle toiminnalle ja hämärille yrityksille, näissä palveluissa käytetty suhteellisen korkea korko on saattanut auttaa normalisoimaan PlusTokenin voittovaatimukset helpottamalla varomatonta sijoittajaa.

Samanlaisia ​​malleja on nähty muualla. Elokuussa 2019 nigerialaisen Satowallet-nimisen kryptovaluutta-lompakkoprojektin väitettiin tekevän miljoonalla dollarilla pienemmässä mittakaavassa poistumishuijauksessa. Viime vuonna toinen Ponzi-järjestelmä, joka lupasi paluuta pilvikaivostoiminnasta, pääsi myös otsikoihin vetämällä 200 miljoonan dollarin poistumishuijaus, joka myöhemmin johti 14 henkilön pidätykseen.

Koronaviruspandemian pahenemisen jälkeen on tullut esiin yhä suurempi määrä “ajankohtaisia” salausjärjestelmiä aina Maailman terveysjärjestön ja Yhdysvaltojen tautien torjunta- ja torjuntakeskusten väärennöksistä lahjoituskampanjoista petoksiin, jotka esiintyvät näiden virastojen virkamiehinä, jotka voivat myydä tietoa aktiivisista infektioista hinnalla, joka maksetaan tietenkin Bitcoinilla.

Nyt enemmän kuin koskaan, kryptovaluutan haltijoiden on oltava varovaisia ​​salaushuijauksista. Yhdysvaltain liittovaltion tutkintatoimisto antoi äskettäin lehdistötiedotteen, jossa se varoitti “kryptovaluuttaan liittyvien petosjärjestelmien” mahdollisesta lisääntymisestä COVID-19-pandemian aikana ja lisäsi:

“Verkossa ei ole vain lukuisia virtuaalivarallisuuden palveluntarjoajia, vaan myös tuhansia cryptocurrency-kioskeja ympäri maailmaa, joita rikolliset hyödyntävät järjestelmiensä helpottamiseksi. Monet perinteiset talousrikokset ja rahanpesuohjelmat järjestetään nyt kryptovaluuttojen kautta. “

Vaikka vaikeina aikoina luodaan täydellinen kaoottinen ympäristö huijareille, on helpottavaa tietää, että lisääntyneestä aktiivisuudesta ja uusista koronavirukseen liittyvistä huijauksista huolimatta salauspetosten tulot laskivat maaliskuussa noin 30%.

Huolimatta uusien muotojen saamisesta, kryptovaluuttahuijaukset ovat melkein yhtä vanhoja kuin itse salaus. Esimerkiksi OneCoin – yksi merkittävimmistä nimistä kryptovaluuttaan liittyvissä huijauksissa – perustettiin vuonna 2014, ja se tekee edelleen otsikoita salausvälineissä. Vaikka OneCoin on haastettu, johtava hakija hanketta vastaan ​​käynnissä olevasta 4 miljardin dollarin ryhmäkanteesta, Donald Berdeaux, ei ole toistuvasti jättänyt täyttämättä tuomioistuimen kuukausittaisia ​​tilaraportteja, mikä voi johtaa tapauksen hylkäämiseen.

Voivatko vaihdot lopettaa laittomat liiketoimet?

Ketjututkimuksen mukaan suurin osa PlusToken-huijauksen siirtämistä varoista oli selvitystilaan kahdessa Aasian pörssissä: Huobi ja OKEx. Tämä on herättänyt joitain huolenaiheita pörssien tunnet asiakkaasi -käytännöistä, jotka eivät näytä olevan hyödyllisiä PlusTokenin tapahtumien havaitsemisessa tai sensuroinnissa.

Vaikka käytettiin muita lähteitä, ne olivat pieniä verrattuna edellä mainittuihin pörsseihin tuleviin tuloihin. Grauer totesi, että Chainalysis oli “löytänyt varoja jälkiä kaivosaltaista, sekoittimista, muista huijauksista ja p2p-vaihdoista, mutta polut olivat liian pieniä kuulusteltaviksi”.

Jos salausvaluuttajärjestelmät lopetetaan, pörssien tulisi ihanteellisesti toimia lopullisena esteenä laittomille liiketoimille. Vastaamalla aikaisempaan kritiikkiin Huobi pyrkii parantamaan turvatoimiaan käynnistämällä Star Atlas -ketjun seurantatyökalun, joka tunnistaa “rikokset, kuten petokset, raha, pesula ja muut ongelmalliset toimet”.

Lisäksi Huobi pyrkii myös tekemään yhteistyötä sellaisten tietopalvelujen tarjoajien kanssa, kuten Chainalysis ja CryptoCompare, rakentamaan läpinäkyvämmän ja vaatimustenmukaisemman ekosysteemin, joka on varmasti välttämätön institutionaalisuuden ja sääntelyn noudattamisen kannalta. Huia globaalin liiketoiminnan johtaja Ciara Sun kertoi Cointelegraphille:

“Vaikka pystymme tunnistamaan laittoman toiminnan heti, kun se on saapunut vaihtoomme, ja estämään sen ulosvirtaamisen, emme voi vielä estää laittomia tapahtumia, jotka alkavat alustamme ulkopuolella. Uskomme kuitenkin, että alan toimijoiden väliset yhteistyötoimet, mukaan lukien muun muassa tietojen jakaminen, ovat avain menestykseen turvallisemman ystävällisen ekosysteemin luomiseksi salausteollisuuden kasvulle. “

Huobi- ja Paxful-kaltaiset pörssit pyrkivät vähentämään laittomia liiketoimia, mutta käyttäjien tulisi aina olla tietoisia mahdollisista petosyrityksistä ja tehdä tarkkaa huolellisuutta mihin tahansa projektiin, johon he ovat valmiita luottamaan kolikoillaan, koska on epätodennäköistä, että he saavat heidät takaisin kerran kadonnut.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map