Salaussäännösten selkeys Intiassa: puuttuva pala joukkoonottoon

Oli maaliskuun alussa, kun Intian korkein oikeus antoi historiallisen tuomion maamerkkitapauksesta, joka lupasi uuden aikakauden salaukselle Intiassa. Korkein oikeus siirtyi poistamaan Intian keskuspankin kiistanalainen kielto pankeille, jotka tarjoavat palveluja salaukseen liittyville yrityksille.

Vaikuttaa siltä, ​​että kaikki pankit eivät noudata uutta päätöstä. Fintech-asianajajan Mohammed Danishin mukaan on raportoitu useista tapauksista, joissa pankit ovat jatkaneet salaukseen liittyvien liiketoimien kieltäytymistä. “Useimmissa tapauksissa pankit eivät ole antaneet mitään kirjallista viestintää, mutta ilmoittaneet suullisesti asiakkailleen odottavansa RBI-ilmoitusta”, Danish sanoi.

Intian kryptoteollisuus ei ole vielä metsästä

Tämän kehityksen seurauksena useat intialaiset salauksenvaihdot ovat yhdessä ottaneet yhteyttä maan korkeimpaan oikeuteen ja kirjoittaneet kirjeen RBI: lle pyytääkseen sääntelyn selkeyttä ja tiedustellakseen, onko niiden toiminnasta kansallinen tavara- ja palveluvero. Intian salausvaihdot etsivät näitä tietoja välttääkseen komplikaatioita maan veroviranomaisen kanssa.

Sääntelyn epäselvyyden puuttuessa, joka vapauttaa digitaalisen omaisuuden GST: stä, asiantuntijat ennustavat pörssin ja Intian veroviranomaisen välistä eroa. Jos Intian salauspörssien edellytetään noudattavan GST: tä jokaisessa tapahtumassa, asiantuntijat ovat vakuuttuneita siitä, että useimmat salausmaksuja käsittelevät alustat eivät selviydy pitkään. Keskustelussa Cointelegraphin kanssa salausvaihdon CoinDCX: n perustaja Sumit Gupta totesi, että vaihto työskentelee kovasti saadakseen suotuisan tuomion.

Vaikka tutkimus ilmaisee että salausalan odotetaan kasvavan maailmanlaajuisesti, blockchain-kehitysyhtiö QuillHashin perustajien ja toimitusjohtajan Preetam Raon mukaan jotkut pankit uskovat edelleen, että kryptovaluuttamarkkinat ovat suurelta osin sääntelemättömiä ja että heiltä puuttuu määritetty standardi Know Your Customer -toimenpiteille, tietosuojalle ja sääntelykehys salauspetosten torjumiseksi. Tämä ei tarkoita RBI: n vastustusta, jonka Intian salausyhteisön on kohdeltava pyrkiessään suotuisaan sääntelykehykseen. Rao mainitsi myös, että RBI on aiheuttanut paljon negatiivisuutta asiassa, joten tuomio on edelleen ulkona siitä, vastaavatko he positiivisesti.

Rao uskoo myös, että COVID-19-pandemian aiheuttamasta maailmanlaajuisesta kriisistä huolimatta intialaiset eivät ole menettäneet uskoaan kryptovaluuttaan. Hän sanoi keskustelussa Cointelegraphin kanssa: “Salaisuuden tulevaisuus on loistava Intiassa, jopa tässä vaiheessa CoinDCX sai 10x aktiivista käyttäjää pelkästään maaliskuussa.”

Sääntelyn epävarmuus ei ole yksinomaan Intiaa

Intian sääntelyyn liittyvä epävarmuus kuuluu melko paljon samasta käsikirjoituksesta kuin Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Sääntelyyn liittyvä epävarmuus roikkuu kuin tumma pilvi salausalalla yleensä. Äskettäin otettiin käyttöön Yhdysvaltojen vuoden 2020 salausvaluuttalaki, laki, jonka tarkoituksena on luokitella ja selventää liittovaltion valvontalakeja digitaalisista varoista.

Laskun esitteli 9. maaliskuuta Arizonan yhdysvaltalainen kongressiedustaja Paul Gosar. Gosarin lainsäätäjän assistentin Will Stechschuiten mukaan lakiehdotus antaa sääntelyn selkeyttä sen lisäksi, että se antaa “laillisuuden salausvaroille Yhdysvalloissa”. Ehdotus herätti kuitenkin erilaista palautetta luokittelunsa vuoksi, ja jotkut kriitikot väittäen että lasku oli “kuollut saapuessa”. Yksi Coin Centerin toimitusjohtajan Jerry Briton kriittinen twiitti kuuluu: “Se ei ole vakava lasku ja sillä on melkein nollan mahdollisuudet muuttaa, mutta sitä pitäisi periaatteessa vastustaa.”

Euroopan unionissa viides rahanpesun ja terrorismin rahoituksen torjunnan sääntö, jota nyt sovelletaan salakirjoittajiin, on pakottanut jotkut yritykset lopettamaan, kun taas toiset ovat muuttaneet pois EU: sta. Lainsäädännössä vaaditaan salauksen säilyttäjiä, lompakoita ja vaihtoa tuntemaan asiakkaasi -menetelmien toteuttamiseksi ja tapahtumien valvomiseksi jatkuvasti, mikä epäilemättä heikentää salauksen nimettömyyden perusperiaatteita.

Intialaiset pankit kieltäytyivät salaustoimintaa harjoittavilta yrityksiltä korkeimman oikeuden päätöksestä huolimatta, Sharat Chandra, joka on yksi Intian lohkoketjun evankelisteista ja nouseva tekninen neuvonantaja, jakoi mielipiteensä Cointelegraphille: “Intian pankit odottavat virallista sanaa varannosta Intian keskuspankki salaukseen liittyvissä liiketoimissa. ” Myös jonkinlainen käsitys oli Dileep Seinberg, Exioms blockchain -teknologiayrityksen toimitusjohtaja ja perustaja, joka kertoi Cointelegraphille:

“Uuden tekniikan käyttöönotto ja sen vaikutusten ymmärtäminen [Fintechiin ja erityisesti pankkeihin] on aina ollut haaste maailmanlaajuisesti. Blockchain-tekniikan voiman ymmärtäminen pankkitoiminnassa ja uuden rahan toimivuudesta kesti muutaman vuoden länsimaissa. ”

Intialaiset ovat valmiita salaukseen

Vaikka muu maailma taistelee edelleen koronaviruspandemian taloudellisia vaikutuksia vastaan, kryptovaluuttamarkkinoilla on viime viikkojen aikana käynyt kauppaa korkeimmillaan tietyissä maissa todisteena elpymisestä.

Kun hallitukset ympäri maailmaa painavat enemmän rahaa maailmantalouden elvyttämiseksi, Raon kaltaiset teollisuuden tarkkailijat uskovat, että useammat ihmiset etsivät salausta vaihtoehtona. Rao huomautti, että Intiassa “ihmiset puhuvat globaalista valuutasta ja etsivät vaihtoehtoa INR: lle ja USD: lle”. Hän selitti edelleen:

“Heidän tärkein huolenaiheensa on inflaatio, rajoittamaton fiat-valuutan tarjonta rahan painamisen takia ja keskuspankin pyrkimys alentaa korkoja.”

Rao totesi myös, että Intiassa on tällä hetkellä 5 miljoonaa aktiivista salauksen käyttäjää verkossa ja offline, puhumattakaan salausyhteisöistä, omistetuista julkaisuista ja yli 20 aktiivisesta vaihdosta ja sosiaalisen median kampanjoista. Pohjimmiltaan, vaikka sääntelyyn liittyvä epävarmuus jatkuu, Rao uskoo, että tieto salausvaluutasta on leviämässä ja lisää siten salauksen elvyttämistä tulevina vuosina.

Seinberg kertoi myös Cointelegraphille, että hän on edelleen optimistinen ja että “konservatiivisesta sääntely-lähestymistavasta huolimatta […] Intiasta tulee merkittävä salausvaluutan markkina-alue, kuten se on nähty Payment Wallet -alalla.”

Tavoitteena sääntelyn selkeys

Salausala käy läpi elvytysprosessia Intiassa, ja vaikka sääntelyyn liittyvä epävarmuus on levinnyt, salausyhteisö on innokas ottamaan käyttöön digitaalisia valuuttoja, ja jotkut pankit ovat jo alkaneet työskennellä salaukseen liittyvien yritysten kanssa. Useat Intian pörssit, kuten WazirX, CoinDCX ja PocketBits, hyväksyvät edelleen fiat-talletuksia ja nostoja samalla kun teet tiivistä yhteistyötä pankkien kanssa.

Kun maan vaihdot etsivät selkeyttä, salauksen tulevaisuus Intiassa riippuu. Kuka tahansa arvaa, ryhtyvätkö maan sääntelyviranomaiset progressiivisiin uudistuksiin vai regressiiviseen sääntelykehykseen. Chandra uskoo kuitenkin, että GST-neuvosto saattaa sisällyttää kryptovaluutat sateenvarjonsa keinoksi kerätä verotuloja:

“Covid-19-taudinpurkauksen takia taloudellinen toiminta on ollut vähäistä, ja hauraat GST-kokoelmaluvut kertovat kertovan tarinan. Talouden elpyminen kestää tavallista kauemmin. Salausvaluuttakaupan GST auttaa lisäämään tuloja hallitukselle. “

Sillä välin Chandra ehdottaa kuitenkin, että salausyritysten olisi jatkettava laillista turvautumista pakottaakseen pankit noudattamaan käräjäoikeuden päätöstä.

Positiivisen sääntelykehyksen muotoilu

Seinbergin mukaan kryptovaluutan käyttöönotto tapahtuu nopeasti, ja “Intia odottaa vain oikeaa törmäystä.” Viime kädessä paras tulos on sellainen, jossa Intian sääntelyviranomaiset tarjoavat salausyrityksille selkeät säännöt terveellistä liiketoimintaympäristöä varten. Toistaiseksi Intian salausyhteisö on joustava ja optimistinen. Gupta uskoo, että “tämä sekaannus [pankkien kanssa] ratkaistaan ​​hetkessä”.

Intian Unocoin-pörssin toimitusjohtaja Sathvik Vishwanath totesi myös Cointelegraphille puhuessaan, että koronaviruspandemian jälkeen Intian kryptoteollisuuden tukahdutettu tila jatkaa vauhtia, jonka se oli saanut RBI-kiellon voittamisen jälkeen. Chandra uskoo, että salausmaksuista tulee lyhyellä aikavälillä hyväksyttävämpi: ”Pandemian jälkeisenä aikakautena digitaaliset ja salaukseen liittyvät maksut hallitsevat roostia. Yhä useammat pankit lämpenevät CBDC: iin [keskuspankin digitaaliset valuutat]. ” Chandra lisäsi:

“Uskon vahvasti, että RBI irrottaa estonsa ja liittyisi muiden keskuspankkien liigaan edistämään taloudellisen osallisuuden syytä hyödyntämällä digitaalisia valuuttoja.”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map