Stablecoin-liikkeeseenlaskijoita varoitetaan: New York AG: n varsi on pitkä

New Yorkin osavaltion muutoksenhakutuomioistuin vahvisti 9. heinäkuuta, että osavaltion oikeusministerin petostutkinta iFinex ym. – eli iFinex, Bitfinex ja Tether Holdings – voivat jatkua. Kuka arvaa, johtaako kyseinen koetin oikeudenkäyntiin yritystä vastaan, joka laskee liikkeeseen Tetheriä (USDT), joka on maailman eniten käytetty stablecoin, mutta jos se tapahtuu, se voi edistää säännellympää stablecoin-teollisuutta.

Kuten Shipkevich PLLC: n kryptovaluuttaan liittyviin oikeudellisiin ja sääntelyasioihin erikoistunut asianajaja Felix Shipkevich kertoi Cointelegraphille: “New Yorkin oikeusministeriä, NYAG: ää, pidetään usein maan tärkeimpänä valtiollisena finanssilakien valvojana.” Hän lisäsi:

“Viimeaikainen New Yorkin muutoksenhakutuomioistuimen päätös, jolla laajennettiin NYAG: n laajaa tutkintavaltaa Martin Actin nojalla, on merkittävä ennakkotapaus New Yorkille ja sen ulkopuolelle. Tämä tarkoittaa, että stablecoin-liikkeeseenlaskijoita on varoitettu siitä, että NYAG: llä on Martin Actin nojalla valta tutkia stablecoin-liikkeeseenlaskuasi. “

Kayvan Sadeghi, asianajotoimiston Schiff Hardin kumppani, oli samaa mieltä siitä, että tuomioistuimen päätöksellä vahvistettiin NYAG: n laaja valta asettaa syytteeseen arvopaperi- ja hyödykepetokset Martinin lain mukaan ja kertoi Cointelegraphille:

“Tuomioistuin katsoi, että oikeusasiamiehellä on laaja liikkumavaraa tutkia ulkomaista yksikköä, jos hänellä” on kohtuullinen perusta uskoa, että [se] on rikkonut New Yorkin lakia “, ja AG: llä on matala palkki tehdä vain” riittävä Aloita “osoittamalla henkilökohtaisen toimivallan olemassaolo ja että taakka” vaatii paljon kevyempää “tutkimusta varten kuin mitä vaaditaan oikeudenkäynnin aloittamiseksi”.

Bitfinex estää Yhdysvaltain asiakkaita

Koska se ei edes palvele asiakkaita New Yorkin osavaltiossa, iFinex on väittänyt, että NYAG: n asiaa koskeva kanne olisi hylättävä. Bitfinexin käyttöehdot estivät erityisesti asiakkaita New Yorkista tammikuussa 2017, yksittäisiä yhdysvaltalaisia ​​asiakkaita elokuussa 2017 ja yhdysvaltalaisia ​​asiakkaita Yhdysvalloissa. Elokuu 2018.

Sadeghin mukaan tärkein takeaway on, että jos sinulla on tarpeeksi yhteyttä New Yorkiin tullaksesi New Yorkin oikeusasianajajien tietoon, niin sinulla on vaikeuksia väittää, että olet hänen tutkintaviranomaisen ulottumattomissa. Jokainen, joka luulee ryhtyneensä toimiin New Yorkin välttämiseksi, voi haluta arvioida uudelleen kokeneiden lainvalvontaviranomaisten kanssa. ”

Letitia James v. IFinex Inc., et ai., Bitfinexin lakiasiainjohtaja Stuart Hoegner, 9. heinäkuuta annetun oikeuden määräyksen apropot kertoivat Cointelegraphille lausunnossaan: “Olemme lukeneet uuden valitusosaston tänään tekemän päätöksen. Yorkin korkeimman oikeuden ensimmäinen osasto. Kuten aina tässä prosessissa, kunnioitamme tuomioistuimen päätöstä. Meillä ei ole tällä hetkellä muita kommentteja tästä asiasta. “

850 miljoonaa dollaria on menetetty

Monet perinteiset pankit eivät kosketa sääntelemättömiä tai offshore-yrityksiä, jotka käyvät kauppaa digitaalisessa valuutassa, joten vuonna 2014 iFinex, jonka pääkonttori on Hongkongissa ja rekisteröity Britannian Neitsytsaarilla, käytti kolmannen osapuolen ulkomaista yksikköä asiakkaiden talletusten ja nostojen käsittelemiseen., mukaan 9. heinäkuuta pidettyyn tuomioistuimen asiakirjaan. Mutta jossain vuoden 2018 puolivälissä, kuten NYAG myöhemmin sai tietää, “tämä yksikkö oli kieltäytynyt toimittamasta iFinexille lähes miljardi dollaria heidän sekoittuneista asiakas- ja yritysvaroistaan.” Sen jälkeen on laajalti raportoitu, että 850 miljoonaa dollaria on menetetty.

Tether Holdings oli ilmoittanut NYAG: lle, että “jokainen kiinnitys on” tuettu “yhdellä Yhdysvaltain dollarilla, ja kuka tahansa sidoksen haltija voi lunastaa sen yhdellä Yhdysvaltain dollarilla milloin tahansa.” Myöhemmin iFinex muutti edustustaan ​​- ilmoitti verkkosivustollaan, että jokainen Tether on “Tether Holdingin” varojen “takana, joihin sisältyy määrittelemätön valuutta,” kassavarat “ja” muut varat ja saamiset Tether [Holdings]: n myöntämistä lainoista kolmanneksi osapuolet, mukaan lukien sidosryhmät, kuten tuomioistuimen asiakirjassa todetaan. Yritys näytti liikkuvan rahassa myös tytäryhtiöiden keskuudessa, ja kuten NYAG sai tietää helmikuussa 2019, “iFinex aikoi ottaa 900 miljoonan dollarin luottolimiitin Tether Holdingsilta.”

NYAG oli huolissaan siitä, että tämä viimeinen toimenpide “osoitti, että iFinexillä oli vakavia taloudellisia vaikeuksia, että Tether Holdingsin kassavarantotakahihna hävisi ja että vastaajat olivat harhaan johtaneet asiakkaita näiden tapahtumien yhteydessä”.

Siksi NYAG pyysi ja sai tuomioistuimelta määräyksen, jossa iFinexiä vaadittiin esittämään lisäasiakirjoja ja pitämään kädet pois Tether Holdingsin hallussa olevista Yhdysvaltain dollarin varoista. Osavaltion korkein oikeus antoi tämän määräyksen 24. huhtikuuta 2019, ja iFinex muutti sen kumoamiseksi. Lopuksi 9. heinäkuuta muutoksenhakutuomioistuin vahvisti korkeimman oikeuden päätöksen.

Mahdollisia ongelmia muille stablecoin-liikkeeseenlaskijoille

Toinen stablecoin-liikkeeseenlaskija kertoi Cointelegraphille, että heidän yrityksensä oli huolissaan siitä, että muutoksenhakutuomioistuin saattoi päättää, että NYAG: llä on valta Bitfinexissä, koska Tether on Martinin lain mukainen vakuus. Tämä voi puolestaan ​​vaikuttaa siihen, miten Securities and Exchange Commission suhtautuu stablecoiniin ja kehottaa lisää stablecoin-sääntelyä Yhdysvalloissa. Tätä ei tapahtunut liikkeeseenlaskijan helpotukseksi.

Sadeghi oli samaa mieltä siitä, että tuomioistuin ei päässyt kysymykseen siitä, oliko Tether myös vakuus. “Toisin kuin liittovaltion laissa, New Yorkin Martin Act säätelee sekä hyödykkeitä että arvopapereita. Joten ero ei ollut niin merkityksellinen sen suhteen, voisiko oikeusministeri tutkia asiaa. ” Stablecoinia liikkeeseen laskeva yritys sanoi kuitenkin, että muutoksenhakutuomioistuimen päätös on edelleen “mahdollisesti hankala muille New Yorkissa toimiville stablecoineille”.

“Ei eroa mistään muusta petostapauksesta”

Kaikki eivät ole yhtä mieltä siitä, että tämä tuomioistuimen päätös on merkittävä. Aviya Lawn blockchain-päällikkö Aviya Arika kertoi Cointelegraphille, että hän ei usko, että tapauksella olisi paljon pysyvää vaikutusta erityisesti stablecoin-alaan tai blockchain-teollisuuteen yleensä. “Tämä tapaus ei ole erilainen kuin mikään muu petostapaus, joko blockchainissa tai muualla.” Yrityksen väitetään kertoneen käyttäjilleen / sijoittajilleen, että sillä on tiettyjä varantoja – kun ei. Sitä pidettäisiin petoksena, mutta silloinkin: “En ymmärrä, miten tuo heijastuu blockchainin tulevaisuuteen. Se koskee vain yhden [yrityksen] johdon tai tiimin väärinkäytöksiä. ”

New Yorkin oikeusministeriön toimisto on aikaisemmin ollut askel kohti korkeamman tason poliittista virkaa, ja väärinkäytösten toteuttaminen rikkaiden ja voimakkaiden keskuudessa ei ole huono tapa huomata yleinen väestö. Kuten Shipkevich kertoi Cointelegraphille: “Olemme nähneet merkittävien taloudellisten täytäntöönpanovaltuuksien joustavan palaavan takaisin Eliot Spitzeriin – se katapultoi hänet tulemaan NY: n kuvernööriksi. Täällä Letitia James yrittää tehdä samoin joustamalla toimivaltaansa salausvaluutoissa – ja vakiomallisissa rahoissa – valtion tasolla. ” Tämä saattaa osittain selittää AG: n sitkeyden iFinexin syytteeseenpanossa.

Mitä tulee tuomioistuimen päätöksen markkinavaikutuksiin, kukaan Cointelegraph ei ottanut yhteyttä odottamaan USDT: n paniikkimyyntiä tai muita välittömiä seurauksia. Kuten Stasis Euro (EURS) -stablecoinia liikkeeseen laskevan Stasisin toimitusjohtaja Gregory Klumov kertoi Cointelegraphille:

“USDT: n paniikkimyynti tapahtuu [vain], kun sen takana oleva yritys alkaa menettää omaisuuttaan. Kukaan ei tiedä, mihin Tetherillä on tällä hetkellä vakuudet – onko se käteistä vai salausta ja missä suhteissa ja kuinka paljon heille on nyt tarjolla. Kun markkinat tajuavat, että huoneessa ei ole tarpeeksi tuoleja, kun musiikki lakkaa, kaikki ryntäävät uloskäynnille. Sen on kuitenkin oltava peräisin syyttäjiltä, ​​jotka ottavat haltuunsa huoltajuustilit kaikesta, mitä Tether pitää heidän rahakkeidensa takana. “

Oikeusmääräys ja NYAG: n tutkimus saattavat saattaa jotkut stablecoin-liikkeeseenlaskijat ilmoittamaan, mutta Arika kuitenkin salli. Hän sanoi, että yrityksillä, jotka toimivat muiden ihmisten rahan säilyttäjinä, tai sähköistä rahaa liikkeeseen laskevilla yrityksillä, on oltava taloudelliset toimiluvat, mikä ei ole normaalia useimmissa osissa maailmaa. “Tämä tapaus voi ajaa säänneltyä stablecoin-teollisuutta eteenpäin.” NYAG: n harjoittama Tether saattaa kannustaa muita yrittäjiä omaksumaan sääntelyn – joten sama kohtalo ei kohdata heitä.

Entä jos NYAG: n toiminta menee niin pitkälle, että tuo Tetherin alas? Eikö se vahingoittaisi koko stablecoin-sektoria, sanomatta suuremmasta salausteollisuudesta?

Tetherin ongelma on, että sen varannoilla ei ole avoimuutta, Klumov vastasi. Jos käy ilmi, että stablecoinia ei tueta fiat-valuutalla, ja Tetherin pitäisi laskea, “salaustekniikassa saattaa tapahtua valtava selvitystila kaikkialla maailmassa. Jos Tetherille tapahtuu jotain, tulee olla jonkin aikaa poissa krypto-valuutoista. ” Kaiken kaikkiaan tämä on edelleen katsottava asia, Sadeghi kertoi Cointelegraphille:

“Jos tämä tapaus etenee oikeudenkäynneissä, se herättää joukon uusia asioita, jotka todennäköisesti ohjaavat salauksen täytäntöönpanoa New Yorkissa vuosia. Tämän kaltaiset tutkimukset ratkaistaan ​​usein ennen asian nostamista. Kummassakin tapauksessa salaustoimialan tulisi seurata tiiviisti New York AG: tä yhdessä New Yorkin finanssiministeriön kanssa ymmärtääkseen valtion kehittyvä lähestymistapa salausteollisuuteen. “

Tether antoi seuraavan lausunnon vastauksena tähän tarinaan: “Tether on tehnyt yhteistyötä New Yorkin oikeusministerin toimiston kanssa useita kuukausia ja osoittanut varaustensa eheyden useaan otteeseen.”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map