Suosituimmat krypto-kaivosgrafiikkakortit, jotta saat ison bangin

Nyt kun olemme vuoden 2020 lopussa, suuret laitteistovalmistajat ovat alkaneet ilmoittaa uusimmista, nopeimmista tarjouksistaan, jotka on tarkoitus julkaista ennen lomakautta. Samaan aikaan kryptovaluutan kaivosmarkkinat jatkavat nopeaa kasvua kaikilla kertoimilla. Tässä on yleiskatsaus siitä, mitkä tuottajat tarjoavat markkinoiden parhaita näytönohjaimia ja mitkä kortit sopivat tietyntyyppisiin kaivostoimintoihin.

Bitcoin tai eetteri?

Kryptovaluutan valitsemiseksi kaivokseksi vuonna 2020 ei ole tapahtunut merkittäviä muutoksia. Tänä vuonna suurin osa näytönohjaimista pystyy edelleen louhimaan Eterin (ETH) tai sen haarukat. Bitcoinin (BTC) osalta maailman ensimmäisen kryptovaluutan kaivostoiminta lakkasi olemasta tavallisten ihmisten käytettävissä muutama vuosi sitten, koska se vaatii vakavia investointeja, erikoislaitteita ja pääsyn suuriin määriin halpaa sähköä. 

Näin on nyt entistä enemmän, koska BTC-kaivostoiminta tuo puolet tuloista palkkojen puolittamisen jälkeen toukokuussa. Kaivostoiminnan vaikeus kasvaa edelleen, ja syyskuussa se päivittyi kaikkien aikojen ennätykseen 19,31 biljoonaan lohkossa 649,152.

Tämän seurauksena monet suositut laitteet, kuten Antminer S9, ovat vanhentuneet. Puolittamisen jälkeen kannattavimmat kaivostyöläiset tuli kiinalainen MicroBT-yritys Whatsminer M30S ++, joka voi tuottaa jopa 112 terahashes-sekunnin hash-nopeuden ja tuoda hieman yli 8,50 dollaria päivässä voittoa, ja Bitmainin Antminer S19 Pro, jonka hash-arvo on 110 TH / s ja näet päivittäisen voiton alle 8,50 dollaria. Mutta näiden kaivostyöläisten hinnat ovat melko jyrkkiä: A Whatsminer M30S++ kustannukset 1800 dollaria, ja Antminer S19 Pro tulee sisään hintaan 2 407 dollaria.

Etherin ja sen haarukoiden osalta grafiikkakorttikaivos on jälleen suosittu useista syistä. Ensinnäkin Ethereumin hash-prosentti on ollut viimeisen kahden vuoden aikana vähentynyt 15% (elokuuhun 2018 verrattuna), nyt istumalla 256,221 TH / s. Tämä tarkoittaa, että Eetteriä on nyt helpompi kaivaa. 

Toiseksi, sekä moderneja että vanhoja korttimalleja voidaan silti käyttää kaivostoimintaan. Esimerkiksi lokakuussa 2016 julkaistu Nvidia 1050 Ti ja huhtikuussa 2017 julkaistu Radeon RX 580 ovat edelleen erittäin suosittuja. Tällaisten vanhojen korttien hinnat laskevat jatkuvasti, kun uudempia kortteja tulee ulos, mikä kannustaa kaivostyöläisiä palaamaan markkinoille. Mutta mikä tärkeintä, ETH: n hinta kolminkertaistui vuoden 2020 alusta syyskuun alkuun, mikä teki Eetteristä edelleen erittäin kannattavaa kaivoksella.

Kaivostyöläisten mielenkiintoa herättää toinenkin tekijä: tuleva siirtyminen Ethereum 2.0: een ja todiste-panos -algoritmi, jonka odotetaan alkavan ennen vuoden loppua. Tiedottaja WhatToMine, suosittu verkkopohjainen laskin krypto-valuuttojen tuottavuuden arvioimiseksi, kertoi Cointelegraphille, että Ether on edelleen kysytty paitsi tänä vuonna myös vuonna 2021:

“Tässä syklissä voimme odottaa DeFi-projektien laajenemista, mikä puolestaan ​​tekee ETH-verkostosta yhä suositumman. Tämän seurauksena ETH-palkkion (maksuosa) pitäisi kasvaa jaksoissa yleisen nousutrendin kanssa, mikä tekee ETH-kaivoksesta kannattavinta GPU-kaivostyöläisille. “

Mitä ostaa?

Vuoden alussa Cointelegraph tarkisti kahden suurimman valmistajan, Nvidian ja AMD: n näytönohjaimet, ja Nvidia-korteilla näytti olevan ylivoimainen kaivostoiminta. Ottaen kuitenkin huomioon, että Eetterin kaivostoiminta on saanut toisen elämän, AMD-kortteja ei pitäisi poistaa, koska yrityksen Vega- ja RX-sukupolvet ovat edelleen erittäin sopivia Ethash-algoritmeille.

Valmistajasta riippumatta tärkein tekijä on sijoitetun pääoman tuotto, koska kaikkien kaivostyöläisten on ensin sijoitettava kunnollinen rahamäärä ennen voittojen tuottamista. Tavallinen laitteisto vaatii kuusi näytönohjainta, ja sen seurauksena kaivostyöläinen voi käyttää yli 9000 dollaria, jos hän ostaa suositun Nvidia RTX 2080 Ti: n 8 Gt: n tai 11 Gt: n RAM-muistilla. Entä ne, joilla ei ole varaa ylimmälle hyllylle, mutta jotka haluavat silti tuottaa voittoa? Tässä ovat suosituimmat näytönohjaimet Ether-kaivostoiminnalle, jotka maksavat alle 400 dollaria.

Nvidia GTX 1660 Super

Tämä kortti julkaistiin lokakuussa 2019, mikä tarkoittaa, että tekniikka on edelleen tuore. Näytönohjaimessa on 6 Gt muistia ja Turing-arkkitehtuuri, joka suorittaa enemmän kellotaajuutta, kuluttaa vähemmän virtaa ja sen suorituskyky on 20% parempi kuin GTX 1660. Tämän mallin hinta vaihtelee 240 dollarista 250 dollariin.

AMD Radeon RX 5700 ja RX 5700 XT

Kesällä 2019 AMD toi markkinoille uuden sarjan RX 5700 -sarjan näytönohjaimia. Nämä kortit käyttävät fin-kenttätransistoria tai FinFET-tekniikkaa, mikä parantaa energiatehokkuutta kaivostoiminnassa johtuen pienemmästä elektronisten komponenttien koosta ja pienemmästä virrankulutuksesta.

Tekniset tiedot RX 5700 sisältää 8 Gt GDDR6-muistia ja 180 watin virrankulutuksen. RX 5700 XT Virrankulutus on 225 W, mutta perustaajuus on myös 10% suurempi kuin RX 5700 -mallissa. Nämä kortit ovat hieman kalliimpia, maksavat noin 430 dollaria, mutta ne voidaan purkaa alennuksella noin 400 dollaria.

Nvidia RTX 2060 Super

RTX 2060 Super -kortti ei välttämättä ole ilmeinen valinta, sillä sen lisäksi, että sillä on 8 Gt muistia, se ei eroa RTX 2060: sta. Samalla se käyttää kuitenkin viittä erilaista algoritmia – GrinCuckarooD29, GrinCuckatoo31, DaggerHashimoto, X16Rv2 ja BeamV2 – mikä tekee siitä vakaamman, turvallisemman ja soveltuu kaivostoimintaan. 

Itse asiassa tämä on välivaihtoehto RTX 2060: n ja RTX 2070: n välillä, mutta se voi olla löytyi verkossa vain 399 dollaria, kun taas RTX 2070 tulee kustannus sinulle noin 530 dollaria – ja 130 dollarin ero on paljon rahaa tässä liiketoiminnassa.

AMD Radeon RX 580

AMD: n RX 580 julkaistiin vuonna 2017 ja on edelleen yksi parhaista pienen budjetin grafiikkasuorittimista kaivostoiminnalle vaihtelevat noin 180-230 dollaria. Korttia käytetään pääasiassa Eetterin kaivamiseen ja siinä on 8 Gt muistia kuluttaa vähän virtaa vain 150 W: lla. Ainoa potentiaalinen kilpailija voi olla RX 570, mutta vain 4 Gt muistia käyttävät kortit ei enää pystyä louhimaan eetteriä vuonna 2021.

Nvidia P106-100

Nvidialla on oma sarja näytönohjainkortteja salauksen louhintaa varten. Nvidia P106-100 “mining edition” perustuu Nvidia GP106 -näytönohjaimeen (Geforce GTX 1060), joka on melkein sama kuin tavallinen Geforce GTX 1060, mutta joitain pieniä muutoksia. P106-100: ssa ei ole videolähtöjä eikä takapaneelia, ja kortissa on 6 Gt muistia. 

"kaivos painos" nimessä ei tarkoita sitä, että uusi tuote olisi kaivostoimintaa parempi kuin tavallinen versio, vaan sitä, että se on suunniteltu erityisesti kaivostyöläisille, koska kaikki tarpeettomana pidetty on poistettu, mikä mahdollistaa sen myyty noin 320 dollaria, koko 170 dollaria halvempaa kuin GTX 1060 -yksikkö.

Joten, mikä on paras ostaa?

Kuinka kauan kestää, että nämä budjettikortit saavat takaisin alkuperäisen hintansa? Vertailun vuoksi yksi suosituimmista kaivoskorteista, Nvidia RTX 2080 Ti, tuo sisään noin 1,66 dollaria päivässä, kun kaivetaan eetteriä. Jos osti noin 1400 dollarin keskihintaan tämä grafiikkakortti kestää noin 28 kuukautta maksaa itsensä ottamatta huomioon sähkön kustannuksia. 

Joten tässä laskelmat sanovat: Nvidia GTX 1660 Super, jonka voi ostaa 240 dollaria, tekisi tuoda 0,65 dollaria päivässä ja kestää 12 kuukautta maksaa itsensä. AMD Radeon RX 5700 XT maksaa 400 dollaria, ja sen takaisinmaksuaika olisi 8,5 kuukautta tuominen 1,56 dollaria päivässä. 

Nvidia RTX 2060 Super voidaan ostaa hintaan 399 dollaria ja tulee tuoda 0,92 dollaria päivässä kaivettaessa eetteriä. Tämä kortti maksaa itsensä 14 kuukaudessa. Radeon RX 580 on erittäin suosittu kortti, koska sen hinta on melko alhainen, noin 200 dollaria, ja tämä kortti palautuu vain seitsemässä kuukaudessa, tuominen lähes dollarissa (0,96 dollaria) päivässä. Erityisesti kaivostoimintaan luotu Nvidia P106-100 tulee tuoda 0,85 dollaria päivässä, ja 320 dollarin kustannuksella maksaa takaisin hieman yli 12 kuukaudessa.

Tämä ei kuitenkaan ole tarkka tiede, ja jokaisen kaivostyöläisen tulisi pitää mielessä, että minkä tahansa salauksen algoritmit muuttuvat jatkuvasti monimutkaisemmiksi, mikä vaikeuttaa louhintaa ja kestää pidempään takaisin investointinsa kaivoslaitteisiinsa.

Uudet kortit juuri nyt?

Ottaen huomioon hajautetun rahoituksen kiihtymys, salauksen puomi nousee jälleen näkyviin, ja tulevat uudet tuotteet saattavat viedä sen eteenpäin. Syyskuussa Nvidia julkaisi uuden sukupolven GeForce RTX 3000 -näytönohjaimet, joillakin ihmisillä sanonta että se voi tuottaa 81–89 MH / s Eetterin kaivostoiminnan aikana. Ja ylemmän luokan mallin, GeForce RTX 3090, odotetaan osoittavan 120–122 Mh / s. Jos näin on, Nvidialla saattaa olla pulaa korteista, koska kaivostyöläiset ostavat kaiken, jättäen pelaajille mitään.

Mutta AMD ei ole jäljessä ja tulee esittää sen Radeon RDNA 2 -linja lokakuun lopussa, joka kilpailee suoraan Nvidian 3000-sarjan kanssa. Uusien korttien ilmestyminen kiinnostaa suuresti salauksen kaivosyhteisöä. Andreh Škraba, salauskaivos- ja kaupankäyntialustan NiceHashin markkinointipäällikkö, on vakuuttunut siitä, että AMD: n ja Nvidian teknologiset innovaatiot lisäävät tuottavuutta:

”Nvidia toi juuri markkinoille 3000-sarjan, mutta nykyinen saatavuus on erittäin heikkoa. Uudet RTX-kortit lisäävät hajautusastetta, ja kaivostyöläiset päivittävät käytettyjä 1060- ja vanhoja AMD-korttejaan (480/580 s). Meidän on vielä odotettava AMD-ilmoitusta, jotta voimme nähdä, mitä ne tuovat markkinoille. “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map