Täytyy kerätä ne kaikki: yleiskatsaus NFT-markkinapaikkoihin

Tällä hetkellä arvoinen 100 miljoonaa dollaria, nonfungible-merkkiteollisuus muuttaa digitaalisen omaisuuden omistajuuden ja aitouden ymmärtämistä. Peli- ja blockchain-maailman johtavat yksiköt kokeilevat jo nyt NFT: itä kaikenlaisilla tavoilla. Ensisijaisena tavoitteena on kuitenkin todistaa digitaalisten tuotteiden aitous ja omistajuus, jotka olivat osoittautuneet vaikeiksi blockchain-tekniikan tuloon asti.

Lohkoketjutekniikan avulla digitaalisilla varoilla voi olla yksilöllisiä tunnistettavia ominaisuuksia, jotka tekevät niistä harvinaisia ​​ja korvaamattomia. NFT-markkinapaikoilla, kuten OpenSea, on käynnissä lukuisia projekteja, jotka tuottavat kaikenlaisia ​​luovia ja siirrettäviä NFT-tuotteita.

Vaikka viime vuosikymmenen aikana on ollut paljon jännitystä vaihdettavissa olevista digitaalisista varoista, kuten Bitcoin (BTC) ja Ether (ETH), ei-pysyvät merkit ovat vasta alkamassa, ja jo on paljon edistytty kotiin kirjoittamisessa.

Nopea NFT-pohjamaali

Vaikka Bitcoinin kaltaista vaihtokelpoista merkkiä ei voida erottaa muista kaltaisista rahakkeista, se on erotettavissa muista rahakkeista, eikä sitä voida korvata tai korvata.

Esimerkiksi lompakossa oleva seteli voidaan helposti lainata ja korvata toisella. Lainan ottavan henkilön ei tarvitse välttämättä antaa samaa seteliä takaisin. Kyseinen seteli on siis vaihdettavissa oleva erä, joka voidaan korvata muulla lajilla suhteessa yksi yhteen.

Kun kuitenkin ostat ainutlaatuisen taideteoksen tai lentolipun, on mahdotonta saada samaa arvoa, jos esine vaihdetaan toiseen – olettaen, että nämä tuotteet ovat ainutlaatuisia. Siksi lentolippu, joka antaa sinulle oikeuden istua vakioluokassa lennolla sijaintiin A, ei ole sama kuin lippu, jonka avulla voit nousta yksityiseen suihkukoneeseen paikkaan B.

Blockchain mahdollistaa NFT: iden omistamisen digitaalisessa maailmassa, samalla tavalla kuin kuka tahansa omistaa baseball-kortin fyysisessä maailmassa. Nämä digitaaliset hyödykkeet voidaan tallentaa lohkoketjuun ja siirtää omistajalta toiselle ilman laitonta kaappaamista ja päällekkäisyyttä. Tyler Perkins, markkinointijohtaja Immutable – blockchain-pohjainen pelikehitysyhtiö – kertoi Cointelegraphille:

”NFT: n käyttötapaukset ovat uskomattoman tehokkaita. Olipa kyseessä videopelituotteiden ja verkkotunnusten vapaana pidetty omistusoikeus, digitaalisen niukan taiteen luominen tai hyödykkeiden jäljittäminen – ne soveltuvat hyvin erilaisiin arvokkaisiin käyttötapauksiin digitaalisesti syntyperäisessä maailmassa. “

Olisi kuitenkin vaikea löytää NFT: itä ilman markkinapaikkaa. Perkins mainitsi, että “Kauppapaikoilla on tärkeä rooli NFT: n löytämisessä ja kasvussa” ja lisäsi: “Kyky käydä kauppaa digitaalisesti niukalla, ainutlaatuisella omaisuudella on yksi tekniikan ensisijaisista myyntipisteistä, joten luonnollisesti markkinapaikat tukevat sitä.” Tämän sanottuaan alla on joitain suosittuja NFT-markkinapaikkoja.

Avoin meri

OpenSea mainostetaan maailman suurimmaksi NFT-tuotteiden markkinaksi. Transaktiovolyymien kanssa ylittää monien ikäisensä verran OpenSea tarjoaa erilaisia ​​virtuaaliesineitä aina digitaalisista keräilytuotteista verkkotunnuksiin, digitaaliseen taiteeseen, korttipeleihin ja niin edelleen.

Yksinkertaisesti sanottuna foorumi toimii yhden luukun muodossa kaikille pysyville rahakkeille. Käyttäjät voivat myös mukauttaa NFT: tään ja myydä niitä kohdeyleisölle markkinoilla. Tällä hetkellä OpenSea isännöi yli 1,2 miljoonaa NFT: tä ja sisältää työkaluja, joiden avulla kehittäjät voivat luoda ja integroida NFT: itä peleihin pienellä vaivalla.

Yhtiön toimitusjohtajan Devin Finzerin mukaan NFT-teollisuuden tulevaisuus tulee olemaan katso paljon enemmän toimintaa puhtaasti digitaalisessa pelimaailmassa, ennen kuin reaalimaailman omaisuuserien merkitseminen kiihtyy.

PlayDapp

8. kesäkuuta PlayDapp lanseerattiin asiakas-asiakas-NFT-markkinapaikkana, jonka avulla käyttäjät ympäri maailmaa voivat vapaasti käydä kauppaa blockchain-peleissä. Tällä hetkellä alustan käyttäjät voivat käydä kauppaa pelin sisäisillä tuotteilla CryptoDozerista ja DozerBirdistä, jotka ovat ainoat markkinoilla tukemat blockchain-pelit. Suunnitelmia on julkaista nimikkeitä, kuten Along with the Gods: Knights of the Dawn.

Sen lisäksi, että PlayDapp on foorumi pelaajille, jotka haluavat käydä kauppaa NFT: llä, se tarjoaa myös tukea kehittäjille. Choi Sungwonen, alustan strategiajohtaja yrityksen mukaan suunnitelmia toimittaa työkaluja, jotka “sallivat RPG-tyylilajipelien kaupan NFT: n kautta PlayDapp MarketPLAce -palvelun kautta”.

PlayDapp keskittyy luomaan pelin sisäisiä tuotteita, joilla voidaan käydä kauppaa käyttäjien keskuudessa, ja sitä tukee alan asiantuntijoiden, kuten Koh Kwang-wookin, osallistuminen, joka on maailman ensimmäisen online-pelituotesivuston Item Bayn entinen teknologiajohtaja..

Noin vuosi sitten SuperTree, joka tukee PlayDapp-markkinapaikkaa, liittyi Samsungin C-Lab-ohjelma, joka on käynnistysinkubaatio-ohjelma, joka tukee lupaavien startup-yritysten kehitystä.

Pelin hyvitykset

Game Credits -yhtiö, Game, haluaa olla esports-alan pelivaluutta. Game Credits -alusta käyttää ytimessä GameCredits (GAME) -tunnistettaan useisiin tarkoituksiin. Ensinnäkin merkki toimii pelin sisäisenä valuuttana, jota voidaan käyttää ostamaan ja myymään NFT: itä markkinoilla.

GAME-tokenholders voivat myös panostaa rahakkeita rahoittamaan laatupelien kehitystä alustalla. Tunnusta käytetään maksamaan tapahtumista NFT-markkinapaikalla ja myös maksamaan maksuista, jotka liittyvät kehittäjien luomiin NFT-palveluihin..

Sen lisäksi, että Game Credits on markkinapaikka pelituotteille, se tarjoaa myös ratkaisuja digitaalisen omaisuuden omistamiseen ja luomiseen tarjoamalla kehittäjille valmiita työkaluja, jotka mahdollistavat NFT: n nopean integroinnin pelialustoille.

Game Credits -sovelluksella kehittäjät voivat ansaita luomistaan ​​NFT: istä, vaikka heillä ei olisi tietoa blockchain-ohjelmoinnista. Game Creditsin toimitusjohtaja Jason Cassidy kertoi Cointelegraphille, että NFT-pörssit ovat olennainen osa ekosysteemiä: “NFT: t edustavat salauksen toista puolta – osia maailmastamme, jotka ovat ainutlaatuisia ja pitävät arvoa meille täysin eri syistä."

Decentraland

Vuonna 2015 perustettu Decentraland on hajautettu, käyttäjän omistama virtuaalimaailma, jossa on NFT-markkinapaikka, josta käyttäjät voivat ostaa tontteja, kehittää niitä ja myydä niitä myöhemmin. Alustan avulla käyttäjät voivat myös luoda alkuperäisiä taideteoksia ja kohtauksia yksinkertaisilla rakennustyökaluilla. Virtuaalisen maan ostamisen ja myynnin lisäksi Decentralandin NFT-markkinapaikka tarjoaa myös puettavia avatareja muiden Ethereum-lohkoketjuun rakennettujen NFT-tuotteiden ohella.

Jokainen alustan virtuaalinen kohde on esitetty tunnuksella, joka on tallennettu lohkoketjun tukemaan pääkirjaan. Esimerkiksi virtuaalimaata edustaa LAND-niminen tunniste, ja tällaisten tunnusten omistajat voivat rakentaa muita tunnuksia, jotka edustavat muita kohteita, kuten taloa, hotellia tai koulua, virtuaalisen maan päälle.

Vaikka alustaa kehitetään edelleen, Decentraland pyrkii ytimessään luomaan uuden tavan olla vuorovaikutuksessa NFT: n kanssa luomalla mukaansatempaavan kokemuksen natiiviin talousverkostoon.

Enjin

Enjin-markkinapaikka oli yksi ensimmäisistä NFT-markkinapaikoista, joka siirtyi verkkoon. Enjin, blockchain-varojen liikkeeseenlaskualusta, antaa kehittäjille mahdollisuuden käyttää Enjin-kolikoitaan (ENJ) NFT: n kehittämiseen. Enjin Coin on rakennettu Ethereumille hienostetulla NFT-standardilla, joka sisältää Enjin-paketin, joka mahdollistaa digitaalisten pelien luomisen ja kaupallistamisen.

Toistaiseksi Enjin on tehnyt yhteistyötä alan muiden toimijoiden kanssa luomaan työkaluja, kuten EnjinCraft-laajennus, joka on avoimen lähdekoodin laajennus, joka mahdollistaa tokenoitujen NFT: iden käytön Minecraftissa. Siksi pelaajat voivat linkittää Enjin-lompakot pelien sisäisten aseiden ja hahmojen ostamiseen tai käydä kauppaa muiden Minecraft-tuotteiden kanssa.

Kun olet varmistanut kumppanuuksia Ubisoftin, Microsoftin ja Samsungin kanssa – vain muutama mainittakoon – Enjin-tiimi on saavuttanut suosiota Ethereum-maailmassa ja aikoo kasvattaa alustaansa samalla, kun se mahdollistaa edelleen NFT-laitteiden turvallisen omistajuuden ja kaupan.

Harvinainen

Dapp Radarin mukaan Rarible on yksi johtavista NFT: n markkinapaikoista, ja sen viikkovolyymit ovat ylittää Miljoona dollaria. Venäjän-pohjainen foorumi perustettiin kuitenkin vasta vuonna 2020.

Rarible on yhteisön omistama alusta, joka tarjoaa erilaisia ​​digitaalisia resursseja, aina digitaalisista taideteoksista ja verkkotunnuksista erilaisiin keräilyesineisiin. Sen lisäksi, että pelaajat voivat antaa pelaajille mahdollisuuden käydä kauppaa NFT: llä, käyttäjät voivat käyttää Rarible Governance Tokenia (RARI) räätälöityjen NFT: iden luomiseen. Tämän ominaisuuden avulla artistit voivat luoda musiikkialbumeja, elokuvia ja jopa kirjoja, joiden omistus on varmistettu lohkoketjussa.

Rarible-tunnusta käytetään myös hallintotunnuksena, jolloin Rarible-markkinapaikka siirtyy edelleen hajautetuksi itsenäiseksi organisaatioksi.

Rarible on äskettäin ollut yhteistyössä New Yorkissa sijaitsevan CoinFundin, blockchain-sijoituspalveluyrityksen kanssa, jonka kautta Rarible odottaa saavansa rahoitusta NFT-markkinansa edelleen kehittämiseen.

Tie eteenpäin

Tällä hetkellä salausyhteisössä vallitsee yksimielisyys vaihdettavissa olevien digitaalisten omaisuuserien, kuten Bitcoin ja Ether, arvosta, jonka markkinavoimat määrittävät. Pysymättömät hyödykkeet arvostetaan kuitenkin täysin erilaisista syistä, ja niistä tulee yhä enemmän blockchain-keskustelun toinen puoli.

Raporteilla osoittaa Yli 2,5 miljardin käyttäjän kasvu, Cassidy uskoo, että tulevaisuuden kasvu perustuu NFT-pörssien käytettävyyteen: ”Kuumat NFT-sektorit, kuten taide, tarvitsevat näitä markkinapaikkoja, jotta hintojen löytäminen voisi tapahtua, koska niiden arvo on puhtaasti subjektiivinen. Pörssit tarjoavat tämän perustan tietoisuudelle uudesta omaisuusluokasta sekä suoran pääsyn siihen sijoittamiseen. “

Tulevaisuus näyttää kirkkaalta NFT-maisemalle, sillä Blockchain Game Alliancen kaltaiset organisaatiot yrittävät tuoda yhteen NFT: hen keskittyvät mielet alan edelleen kehittämiseksi. Muutamia haasteita on kuitenkin vielä matkalla. Esimerkiksi Cassidy huomautti, että maksuvalmiuden puute tekee riskialttiiksi sijoittaa tiettyihin NFT-palveluihin, koska markkinat ovat vasta alkuvaiheessa, ja ostajia on rajoitetusti. Koska varojen arvoa pidetään subjektiivisena, sijoittajan voi joutua odottamaan jonkin aikaa saadakseen haluamansa hinnan.

Lisäksi, koska suurin osa NFT: stä on rakennettu Ethereumille, Cassidy lisäsi, että “mitä enemmän Ethereum pyrkii laajentamaan, sitä enemmän haasteita NFT-teollisuudella on, koska ERC-721- ja ERC-1155-standardit edustavat suurinta osaa kaikista olemassa olevista NFT-laitteista. tänään.”

Perkins totesi myös skaalautuvuuden pääkysymyksenä, joka estää teollisuuden kasvua edelleen. Hän kuitenkin katsoi, että skaalautuvuus ei välttämättä ole ongelma pitkään, kun otetaan huomioon useiden projektien pyrkimykset kehittää skaalautuvia toisen tason ratkaisuja, jotka toivovat parantavan ketjun ulkopuolisten liiketoimien käsittelyä hajautetuilla sovelluksilla. Sinänsä toisen tason ratkaisut vähentävät NFT: n siirtämisen käyttäjältä käyttäjälle kustannuksia ja lisäävät samalla Ethereum-pohjaisten alustojen yleistä tehokkuutta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map