Tunnetut salakirjat pidätettiin vuonna 2020

Kuluneen vuoden aikana monia merkittäviä ja värikkäitä salaushenkilöitä on pidätetty ja pidätetty. Vuoden 2020 virustentorjunnan edelläkävijän John McAfeen vangitsemisesta yhden maailman suurimman pörssin johtajien syytteeseen asettamiseen ei sekaannettu salakunnan mainetta rikollisten hunajapottina.

Vuoden 2020 kymmenen ensimmäisen kuukauden aikana blockchain-rikostekninen yritys CipherTrace arviot että varkauksista, hakkeroinnista ja petoksista aiheutuneet tappiot olivat mahtavia 1,8 miljardia dollaria, luku, jota ruokkii osittain erilaisten DeFi-alustojen nousu.

Raportin mukaan 2020 on etenemässä toiseksi korkeinta salausteknisiin rikoksiin liittyvien tappioiden arvoa vuonna 2019, kun näistä rikoksista saatu tuotto ylitti 4,5 miljardia dollaria.

Katsotaanpa tarkemmin joitain korkeimpia lukuja, jotka ovat sekaantuneet oikeudellisiin kysymyksiin tänä vuonna.

Arthur Hayes katoaa DoJ: n syytteiden vuoksi

Yhdysvaltain oikeusministeriö nosti 1. lokakuuta rikosoikeudelliset syytteet BitMEXin perustajalle Arthur Hayesille ja kolmelle hänen yhteistyökumppanilleen pankkisalaisuuslain rikkomisesta. Yhdistämällä heidän ongelmansa Yhdysvaltain raaka-aineiden futuurikauppakomissio nosti Hayesia ja hänen yritystään vastaan ​​lainvalvontakanteen AML-sääntöjen rikkomisesta..

Hongkongilainen on puuttunut julkisuudessa siitä lähtien, eikä sitä ole vielä palattu. Mutta Hayesille onneksi hän ei välttämättä ole pakotettu kohtaamaan musiikkia milloin tahansa pian, koska Yhdysvallat ja Hong Kong ovat keskeyttäneet luovuttamissopimussa viimeaikaisen poliittisen myllerryksen valossa..

DoJ väitti, että BitMEX oli harjoittanut erilaisia ​​varjoisia toimintoja ja että sillä oli heikko rahanpesun torjunta ja tunne asiakkaasi -käytännöt, joita kolmannen osapuolen toimijat voivat helposti käyttää väärin.

BitMEX: ää syytettiin myös monimutkaisen kansainvälisen yritysrakenteen toiminnasta, jolla oli toimistot huippuluokan kansainvälisissä kohteissa, kuten New Yorkissa ja Hong Kongissa, samalla kun hän väitti olevansa rekisteröity ja sijoittautunut Seychellien ulkopuolelle..

Uutisten ilmestyessä BitMEX ilmoitti Hayesin toimitusjohtajana yhtiön toimitusjohtajana yhdessä teknisen johtajan Samuel Reedin ja liiketoiminnan kehitysjohtaja Greg Dwyerin kanssa.

“Tähti” Xun salaperäinen poissaolo, selitetty

Näkyvä kryptovaluutanvaihto OKEx erotti paljon hiutaleita sen jälkeen, kun se keskeytti salauksen nostot 16. lokakuuta, estäen asiakkaita ottamasta salausosuuksiaan.

Raportit kertoivat, että keskeyttäminen liittyi pörssin kiinalaisen perustaja Mingxing “Star” Xu: n pidättämiseen paikallisviranomaisten toimesta – vaikka vaihto kiisti voimakkaasti, että asia oli asia.

Sen jälkeen kun Xu oli tavoitettavissa yli 30 päivän ajan, hän lopulta teki median ulkomuoto WeChatissa 19. marraskuuta. Hän paljasti avustaneensa asiaankuuluvia viranomaisia ​​tutkittaessa OK Groupin ”backdoor listing in 2017” -tapahtumaa, jossa pörssi oli pyrkinyt yhteistyöhön ”julkistamattoman kolmannen osapuolen yksikön” kanssa tarjoamaan tarjouksiaan asiakkaita ympäri maailmaa. Xu ilmoitti, että tutkittuaan aikaisempia liikesuhteitaan tutkijat olivat lopulta selvittäneet asian ja antaneet hänelle kaiken selvän.

Kuukauden kuluttua OKEx otti lopulta käyttöön salauksen nostot 27. marraskuuta.

John McAfeen espanjalainen risteily loppuu äkillisesti

Tekninen savantti, salausevankelistaja ja eksentrinen miljonääri John McAfee on johtanut salaushyppyjunaa ikivanhojen tuntujen ajan. Vuonna 2017 hän tunnusti kuuluisasti, että 36 kuukauden kuluessa Bitcoin osui miljoonan dollarin hintaan tai hän “syö minun d — kansallisen television kautta”. Hän veti lausuntonsa aiemmin tänä vuonna useimpien ihmisten helpottamiseksi.

Paikallisviranomaiset pidättivät McAfeen Barcelonassa lokakuussa veronkiertomaksuista, joita Yhdysvaltain hallitus peri häntä vastaan. Häntä syytettiin myös useiden kyseenalaisten krypto-valuuttaprojektien vilpillisestä mainostamisesta, josta hän väitti voittaneensa miljoonia dollareita.

Syyttäjät väittävät, että McAfee epäonnistui jättää veroilmoituksensa neljä vuotta peräkkäin, vaikka hän keräsi miljoonia dollareita konsulttitehtävistään, puhumistehtävistään, digitaalisen valuutan sijoituksista jne. lausunto Yhdysvaltain oikeusministeriön julkaisema McAfee laittomasti laittomasti tulojaan erilaisilta pankkitileiltä ja salausvaihtotileiltä eri ehdokkaiden nimissä. Häntä syytetään myös siitä, ettei hän ole ilmoittanut useita kalliita omaisuuseriä, kuten jahteja ja kiinteistöjä.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun McAfee on mukana ongelmia lain kanssa. Vuonna 2012 hänen nimensä liittyi naapurinsa, florida-liikemiehen Gregory Faullin kuolemaan. Vuonna 2019 hän oli tilattu maksaa 25 miljoonaa dollaria perintöoikeuden tekemässä perusteettomassa kuolemantapauksessa, mutta kieltäytyi sanoen: 

“En ole vastannut yhteen ainoaan 37 oikeusjutustani viimeisten 11 vuoden aikana.”

Jos hänet tuomitaan uusista syytteistä, hän voi saada jopa 30 vuoden vankeusrangaistuksen.

Santiago Fuentesin miljardin dollarin järjestelmä romahtaa

Espanjan kansalainen Santiago Fuentes oli Arbistar-nimisen kryptovaluutan välitysyrityksen operaattori, jolla oli kymmeniä tuhansia käyttäjiä, jotka sijoittivat Bitcoinin (BTC) arbitraasikauppabottiinsa. Blockchain-tutkimusyritys Tulip Research kertoi, että yritys oli perustamisestaan ​​lähtien kerännyt yli miljardi dollaria Bitcoinissa.

Epäilyjä syntyi syyskuussa, kun Fuentes väitti, että “digitaalisen virheen” takia Arbistarin alkuperäinen kaupankäyntimoduuli oli jotenkin poistettu käytöstä ja pyyhkinyt yli neljännes yrityksen varoista yön yli.

Tutkimustensa aikana Espanjan viranomaiset totesivat, että Fuentes oli käyttänyt salausasustaan ​​väitetysti helpottamaan erilaisia ​​rahoituspetoksia ja rahanpesua. Tulip Research jäljitti osan Arbistarin vetäytymisistä Hydra-nimiselle syvänverkkokaupalle.

Fuentes pidätettiin lokakuussa, ja häntä on syytetty taloudellisista petoksista ja rahanpesusta. Joulukuun 13. päivänä 130 entistä asiakasta edustavat lakimiehet sanoivat menettäneensä keskuudestaan ​​4 miljoonaa euroa (4,86 miljoonaa dollaria), ja espanjalaisten tiedotusvälineiden mukaan yhteensä 32 000 ihmistä oli menetetty 93,4 miljoonaa euroa (113,5 miljoonaa dollaria).

Matthew Pierceyn rohkea meriskootteri

Yhdysvaltain liittovaltion tutkintatoimisto pidätti 44-vuotiaan Kalifornian Shastan piirikunnan miehen 16. marraskuuta yrittäessään paeta viranomaisilta meriskootterilla..

Paikalliset tiedotusvälineet raportoitu että Piercey pystyi kiertämään agentteja yli tunnin ajamalla ensin pois rekalla ja sitten hylkäämällä ajoneuvon Shasta-järven laidalla, jossa hän käytti meriskootteria – vedenalaista mobiililaitetta, joka voi tavallisesti saavuttaa enimmäisnopeuden 4 mph – jatkaa poliisin kiertämistä veden alla 25 minuutin ajan. Hänet pidätettiin, kun hän ilmestyi.

Poliisi väittää Pierceyn pyytäneen 35 miljoonaa dollaria salauksen louhintaan ja muihin investointeihin Family Wealth Legacy LLC: n ja Zolla Financial LLC: n kautta..

Kaksi yritystä ilmoitettiin kohdistuneen varakkaisiin sijoittajiin ja hankkinut jokaisesta asiakkaasta vähintään 50 000 dollaria. Kuitenkin Piercey myönsi, että hänellä oli vain vähän tai ei lainkaan ymmärrystä kryptovaluutoista.

Hänen kerrotaan käyttäneen 2,5 miljoonaa dollaria saaduista rahoista järjestelmiensä kautta kahden kodinsa kunnostamiseen ja luottokorttilaskujen maksamiseen. Häntä vastaan ​​on nyt nostettu useita syytöksiä langanpetoksesta, postinpetoksesta, rahanpesusta ja todistajien peukaloinnista. Jos hänet todetaan syylliseksi, Piercey voi joutua elinkautiseen vankilaan.

Harpreet Singh Sahni on kaatunut intialaisten sleuthien avulla

Vuosien varrella Sydneyssä asuva seurakunta- ja konsertti-promoottori Harpreet Sahni oli rakentanut maineen mieheksi, joka hieroi säännöllisesti hartioita Australian eliittien kanssa, mukaan lukien entiset pääministerit Tony Abbott ja Julia Gillard, New South Walesin entinen pääministeri Mike Baird ja entinen kriketti Glenn McGrath.

Mutta lokakuussa Intian poliisiviranomaiset väittivät, että Sahni ja hänen läheiset avustajansa olivat väittäneet huijata noin 50 miljoonaa dollaria asiakkailta. Hän mainosti “Plus Gold Union Coin” (PGUC) -nimistä järjestelmää, joka lupasi tuottaa 5000–8000 dollarin voittoja päivässä tukijoille..

Sijoittajille, jotka kallistivat noin 7000 dollaria PGUC: ssä, kerrottiin, että he voisivat mahdollisesti hankkia yli 100 000 dollaria vuoden sisällä. Sijoittajien oli solmittava 12 kuukauden sopimus, jonka aikana he eivät voineet rahoittaa salausosuuksiaan. PGUC: n suosion kasvaessa merkkien haltijat alkoivat kuitenkin kasvaa epäilyttäviksi.

PGUC-verkkosivusto siirtyisi offline-tilaan viikkoja kerrallaan, ja kun valuutta romahti, sijoittajat eivät voineet minimoida tappioitaan tai nostaa varojaan. Sijoitetut rahat – arviolta noin 50 miljoonaa dollaria – katosivat, ja kaikki kirjeenvaihdot pysäytettiin asiakkaiden kanssa.

Sahni joutuu nyt noin 24 vuoden vankeuteen ja odottaa rangaistustaan.

Conor Freemanin miljoonan dollarin juoni

Yhdysvaltain sisäisen turvallisuuden ministeriö tunnisti Dublinissa sijaitsevan IT-ammattilaisen Conor Freemanin a varkaus yli 2 miljoonan dollarin arvosta salausta. Kotimaan turvallisuusviranomaiset pidättivät hänet 16. marraskuuta ja pakotettiin luovuttamaan yli 142 Bitcoinia.

Freeman työskenteli tiimin kanssa ryhmän kanssa, joka pystyi saamaan pääsyn uhrien sähköpostiosoitteisiin ja puhelinnumeroihin useiden sosiaalisen median alustojen kautta. Heillä oli myös kontakteja teleteollisuuden sisällä, mikä mahdollisti heidät aloittamaan hienostuneita SIM-vaihdon hyökkäyksiä.

Sieltä huijari pystyy hankkimaan SIM-kortin, joka on suoraan yhdistetty uhrinsa matkapuhelinnumeroon, jolloin hän pääsee käsiksi yksilön 2FA-viesteihin ja kertaluonteisiin salasanoihin, joita käytetään henkilöllisyyden vahvistamiseen ja suurempien rahoitustapahtumien hyväksymiseen..

Freeman tunnusti syyllisyytensä 1,92 miljoonan dollarin arvosta kryptovaluuttojen varastamisesta Emmy-palkinnon voittajalta Seth Shapirolta – Game Changersin ja The Chosen One -tuottajalta – sekä laittomasti ylimääräisten 250 000 dollarin hankkimiselta kahdelta muulta uhrilta, Michael Templemanilta ja Darran Marbleilta..

Koko PlusToken-tiimi

Aiemmin tänä vuonna heinäkuussa Kiinan poliisi otti 109 henkilöä pidätykseen PlusToken Ponzi -järjestelmän yhteydessä. Heistä 27 oli väitetysti järjestelmän päämiehiä – mukaan lukien Chen Bo, Luu Jianghua, Lu Jianghua, Lu Qinghai, Jin Xinghai, Wang Yin ja Zhang Qin -, kun taas loput 82 pidätettyä olivat pienemmissä rooleissa organisaatiossa.

PlusToken-huijaus keräsi arviolta 5,7 miljardia dollaria yli 2 miljoonalta sijoittajalta. Kiinasta lähtevä projekti esitti olevansa kryptovaluutta-lompakko, joka tuotti korkean tuoton, jos käyttäjät ostivat PLUS-rahakkeita joko BTC: llä tai Etherillä (ETH).

Vuonna 2019 tärkeimmät jäsenet siirtivät suuria määriä salausta alustalta, 25000 BTC: tä lähetettiin eri osoitteisiin, mukaan lukien Bitcoin-sekoittimet helmikuun ja maaliskuun välillä, ja kesäkuussa 789534 ETH siirrettiin yrityksen kassasta. Vuoden loppuun mennessä koko järjestelmä oli kuitenkin paljastettu, ja heinäkuuhun 2020 mennessä Kiinan poliisi oli poistanut projektin.

Marraskuussa Jiangsu Yancheng Intermediate People’s Court paljastettu että viranomaiset olivat takavarikoineet 194775 BTC: tä, 833,083 ETH, 487 miljoonaa XRP, 79581 Bitcoin Cash (BCH), 1,4 miljoonaa Litecoinia (LTC), 27,6 miljoonaa EOS, 74167 Dash, 6 miljardia Dogecoinia (DOGE) ja 213724 Tether (USDT) – arvioitu on 4 miljardin dollarin arvoinen. Aiemmin tässä kuussa Chen Bo ja 13 hänen salaliittonsa olivat tuomittu vankilaan kahdesta 11 vuoteen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map