Tunnistettu taide: NFT: t maalaa taiteilijoiden valoisan tulevaisuuden, blockchain-tekniikka

Huutokauppakamari-jättiläinen Christie’s ilmoitti 23. syyskuuta aikovansa myydä ensimmäisen ei-palavan merkin eli NFT: n huutokaupassa. Tämä tapahtui vain viikon kuluttua ennätyksellisen 100 000 dollarin myynnistä huutokaupassa digitaalista taidetta, joka käytti myös blockchain-pohjaista tunnusta keräilijän uusien omistusoikeuksien antamiseen.

Samaan aikaan Anthony Pompliano, Morgan Creek Digitalin perustaja ja kumppani, kirjoitti 21. syyskuuta: "Uskon henkilökohtaisesti, että digitaalisen taiteen markkinoiden yläraja kasvaa suuremmaksi kuin fyysisen taiteen markkina-arvo. Tämä saattaa kuulostaa naurettavalta tänään. ” 

Digitaalisen taiteen markkinat ovat selvästi lämpenemässä. Digitaalisen gallerian Nifty Gatewayn perustaja Duncan Cock Foster kertoi Cointelegraphille: “Digitaalisen taiteen liike kasvaa uskomattoman nopeasti. Näkemämme kasvu on yllättänyt kaikki mielestäni mukana olleet. ” 

Suuri osa tästä johtuu todennäköisesti koronaviruspandemiasta, joka on rajoittanut matkustamista ja sulkenut taidemuseot. “Digitaalisen taiteen avulla ihmiset voivat harjoittaa taidetta kodeistaan, tietokoneillaan, puhelimillaan ja lähettää kuvia / videoita helposti edestakaisin, mikä tekee digitaalisesta taiteesta erityisen sopivan tähän aikaan historiassa”, Blake Finucane, kirjoittaja NFT-pohjaista taidetta käsittelevän kannanoton, jonka otsikko on ”Salakirjoitus: Hajautettu näkymä”, kertoi Cointelegraph. Mutta jotain muuta saattaa olla tekeillä. Yksi historiallisista kysymyksistä digitaalisessa taiteessa on ollut, että sitä on “käytännössä mahdotonta ansaita rahaa”, Finucane lisäsi:

“Jos jotain on olemassa vain digitaalisessa muodossa – esimerkiksi gif, meemi, digitaalinen kuva, digitaalinen video -, se on helppo yksinkertaisesti kuvata, kopioida tai liittää tai kopioida se. Digitaalisen taideteoksen arvo vähenee, kun sitä myydään kaupallisesti, koska se on niin helppo kopioida – ja vaikea jäljittää, mikä itse asiassa on alkuperäistä taidetta. “

Mutta toisaalta, jos digitaalinen taideteos merkitään, alkuperäinen voidaan aina jäljittää tunnuksen kautta, “mikä helpottaa kaupallisen arvon hankkimista, koska joku voi todella” omistaa “alkuperäisen”, hän sanoi.

“Se on erittäin tärkeää digitaaliselle taiteelle”, Amsterdamin yliopiston digitaalihumanististen tieteiden professori Giovanni Colavizza kertoi Cointelegraphille ja lisäsi, että tokenisaatio “antaa meille mahdollisuuden vaihtaa ja luoda arvoa aikaisemmin ongelmallisista taidemuodoista”.

18. syyskuuta NonFungible.com, verkkosivusto, joka seuraa NFT: n myyntitietoja, raportoitu ennätyksellisen korkea taiteeseen liittyvä NFT-määrä (162 385 dollaria), ja sitä seurasi 22. syyskuuta toiseksi korkein päivittäinen kokonaissumma (123 205 dollaria). Blockchain-pohjaisen digitaalisen taiteen myynti Yhdysvaltain dollareissa on ollut merkittävä kesäkuusta lähtien.

Digitaalinen taide + lohkoketju = salakirjoitus

Digitaalista taidetta on ollut olemassa jo vuosikymmenien ajan. Taiteilijat alkoivat kokeilemalla tietokoneiden kanssa 1950- ja 1960-luvuilla, mutta vasta viime aikoina digitaalinen taide on tunnistettu blockchain-alustalle. Esimerkiksi Ethereumin nonfungible-tunnusta ERC-721 – jota monet digitaaliset galleriat käyttävät – kehitettiin ja otettiin käyttöön vasta vuoden 2018 alussa.

Perinteinen taidemaailma hylkää usein elektronisen taiteen ja kysyy: Miksi tuoda esiin digitaalista taidetta, kun siitä voidaan tehdä kopioita? – kertoi Blockpartyn toimitusjohtaja Vladislav Ginzburg. kuitenkin, "Voin käyttää [NFT] -tekniikkaa todistaakseni, että minulla on alkuperäinen digitaalinen omaisuus." Ginzburg vertasi digitaalista taidetta e-kirjoihin, joita, kuten digitaalista taidetta, oli olemassa vuosikymmenien ajan ilman suurta kiinnostusta, kunnes Kindle ja iPadin kaltaiset lukulaitteet syntyivät. "Digitaalisella taiteella on nyt Kindle- ja iPad-hetkensä," hän sanoi puhuessaan CADAF Online -taidefestivaaleilla.

“Taidemaailma on halunnut tapaa kerätä digitaalista taidetta, ja NFT: t ovat täydellinen ratkaisu tähän ongelmaan”, sanoi Cock Foster ja lisäsi, että kaikkien tulisi tehdä ero digitaalisen taiteen ja salauksen välillä, joista jälkimmäinen on tokenoitu tai lohkoketjuinen entisen version. Edellä mainitun ”Crypto art” -asiakirjan mukaan, jonka Colavizza myös kirjoitti, teoria menee jotain tällaista:

“Kun taiteilijan tekemä digitaalinen omaisuus lisätään digitaaliseen galleriaan, älykkäellä sopimuksella luodaan tunnus, joka talletetaan taiteilijan lompakkoon. Tunnus on pysyvästi liitetty taideteokseen, ja se on ainutlaatuinen, ainutlaatuinen omaisuus, joka edustaa taustalla olevan taideteoksen omistajuutta ja aitoutta. Kun taideteos on luotu, se alkaa elämästään annetulla lohkoketjulla, josta tuuletin tai keräilijä voi ostaa sen ja missä keräilijät voivat vaihtaa, vaihtaa tai hallita sitä myöhemmin kuin muutkin harvinaiset esineet. “

Ottaako taiteilijat salauksen?

Todellakin, esteitä on jäljellä. Valtavirran taiteilijoiden suostutteleminen käyttämään NOT: ita, esoteerista tekniikkaa, voi olla kiistatta haaste. Cock Foster lausui: “Meillä oli paljon enemmän vaikeuksia rekrytoida valtavirran taiteilijoita avaruuteen puoli vuotta sitten. Se ei ole enää niin vaikeaa. ” 

Samaan aikaan taiteilijat näkevät markkinat, jotka näyttävät kuplivan – kuten 100 000 dollaria maksettiin “Oikea paikka & Oikea aika ”, digitaalinen taideteos, joka perustuu Bitcoinin (BTC) vaihtelevaan hintatoimintaan tai 55 555 dollaria, joka maksettiin Nifty Gatewaysta heinäkuussa taiteilija Trevor Jonesin digitaalisesta taideteoksesta” Picasso’s Bull “.

Lisäksi “NFT: t ovat uskomaton uusi luova väline”, sanoi Cock Foster. ”Taiteilijat pystyvät tekemään NFT-mediassa asioita, jotka eivät kykene tekemään fyysistä taidetta. Tämä on ensisijainen syy heitä kohtaan. “

Toissijainen myynti on myös houkutus. Jos keräilijä ostaa digitaalisen taideteoksen Asynchronous Art -sivustolta, taiteilijalle maksetaan palkkio tästä myynnistä (esim. 10%). Mutta jos keräilijä myy taideteoksen kaksi vuotta myöhemmin, taiteilija ansaitsee myös 20%: n palkkion toissijaisesta myynnistä. Tämä tapahtuu automaattisesti – se kirjoitetaan ohjelmistoon – ja on yksi blockchain-yhteensopivan digitaalisen taiteen “vallankumouksellisista” näkökohdista, Async Artin perustaja ja toimitusjohtaja Conlan Rios kertoi Cointelegraphille. Tällainen myynti oli “mahdotonta ennen blockchain-tekniikan tuloa”, Finucane vahvisti.

Toinen uutuus digitaalisessa taiteessa on kerrosten myynti, sanoi Rios, jolloin keräilijät voivat ostaa erikseen “kerroksia” – johdannaisteoksia, jotka on tehty mestariteoksista ja jotka tarjoavat usein omistajalle ohjelmointivaihtoehtoja, kuten taideteoksen värin muuttaminen, kierto tai jopa “tila”. ” Tämä edustaa täysin uutta tulovirtaa.

Vastakkainen käsite 

“Suurin este kasvulle on, että ihmisillä on vaikeuksia ymmärtää mikä NFT on”, Cock Foster kertoi Cointelegraphille. Se on vasta-intuitiivinen käsite, että ihmisillä on vaikeuksia saada mielensä ympäri, mutta “Kun ihmiset ymmärtävät mikä NFT on ja miksi käsite on niin voimakas, heistä tulee nopeasti pakkomielle.”

Silti Rios kertoi Cointelegraphille, että “Et voi vain liittää luottokorttiasi”, kun ostat merkityn taideteoksen. Sinun on ensin luotava digitaalinen lompakko NFT: n pitämiseen, ja sinun pitäisi tietää jotain kaasumaksuista ja vastaavista: “Se on luultavasti suurin este.” Colavizza oli samaa mieltä: “Sinun on käytettävä paljon aikaa ja vaivaa tietäessäsi, kuinka navigoida salaustaiteessa. Tämä luo markkinoille pääsyn esteen. “

“Blockchain-tekniikka pelottaa edelleen monia ihmisiä”, Finucane kertoi Cointelegraphille, että tärkeimmät haasteet kohdistuvat “teosten todentamiseen / validointiin, ennen kuin ne syötetään blockchainiin”. Hän lisäsi:

“NFT: t ovat erityisen hyödyllisiä puhtaasti digitaalisessa muodossa työskenteleville taiteilijoille, monet taiteilijat eivät ehkä ole varmoja siitä, miten se sopii heidän käytäntöönsä, jos he työskentelevät fyysisissä välineissä, kuten maalauksessa, veistoksessa jne.” 

CADAF: n ja New Art Academy: n perustaja ja toimitusjohtaja Elena Zavelev kertoi Cointelegraphille, että “COVID: n aikana tapahtunut maailmanlaajuinen digitalisointi loi digitaalitaiteilijoille mahdollisuuksia, joita ei ollut aiemmin ollut saatavilla.” Lisäksi blockchain-tekniikan suosio on tuonut toivoa, että kun se tulee yleisesti hyväksytyksi perinteisessä taideyhteisössä, se lisää digitaalisen taiteen mahdollisuuksia ansaita rahaa. Mutta tähän mennessä:

”Sen hyväksyminen on edelleen anekdotista. En olisi yllättynyt, jos jonkin ajan kuluttua uutta tekniikkaa on helpompi käyttää kuin lohkoketjua valtavirran taideyhteisölle ja korvata se parempana työkaluna. “

Salakirjoituksen on edelleen kehitettävä ekosysteemi, joka on enemmän kuin perinteisessä taiteessa, museoiden, näyttelyiden, kuraattorien, huutokauppatalojen ja messujen kanssa, lisäsi Colavizza. “Sosiaalista mekaniikkaa, joka luo tunnustusta, arvostusta ja siten arvoa, ei ole vielä olemassa, mikä on sekä mahdollisuus että haaste keräilijöille ja taiteilijoille.”

Sitten on kysymys skaalautuvuudesta: Voivatko lohkoketjut todella käsitellä kaikkea dataa, joka virtaa heidän tielleen? Rios hoitaa gallerialiiketoimintaa Ethereumilla nyt käyttäen ERC-721-rahakkeita, mutta hän on “blockchain-agnostikko”. Ethereum on “kestävä, mutta kallis ja hidas”, hän kertoi Cointelegraphille. Alustan puutteet, kuten korkeat kaasun hinnat, voivat olla perusteltuja taiteilijoille, jotka luovat teoksia ikuisesti – alustan on oletettavasti vuosikymmeniä -, mutta uudemmat taiteilijat saattavat mieluummin kokeilla ei-pysyviä merkkejä halvemmilla alustoilla, jotka toimivat passiivisesti hyvin. 

Yhtä suuri kuin fyysinen taide?

Voisiko blockchain-yhteensopiva digitaalinen taide ylittää fyysisen taiteen markkina-arvon yhtenä päivänä, kuten Pompliano ehdotti? Monet eivät ole valmiita menemään niin pitkälle – vielä. Finucane kertoi Cointelegraphille: “En sanoisi, että se tulee koskaan olemaan” yhtä suuri “kuin perinteinen taide, mutta uskon, että sillä on merkittävä paikka taidegallerioissa ja taidehistorian luokissa perinteisen taiteen rinnalla.” 

Cock Foster lisäsi: “En näe tätä syömistä fyysisen taiteen myynnissä lyhyellä aikavälillä.” Taide ei ole nollasummapeli. “NFT: t kasvavat lisäämällä maailmassa myydyn taiteen määrää, ei varastamalla ostajia fyysisestä taidemaailmasta”, hän sanoi ja lisäsi:

”Suurimmat edunsaajat ovat digitaalitaiteilijat, jotka eivät koskaan voineet myydä taideteoksiaan ennen NFT-tekniikan keksimistä. Yksi alustamme taiteilijoista osti juuri talon käyttämällä Nifty Gateway -myyntitulojaan. Blockchain-tekniikka antaa useammalle taiteilijalle mahdollisuuden elää taiteensa läpi. “

Myös Pompliano huomautti, että digitaalisella taiteella voidaan tehdä asioita, joita ei voida saavuttaa fyysisen taiteen alueella: ”Jokainen pala voi sisältää monimutkaisen liikkeen ja liikkeen. […] Yksi seinä seinällä voi ajoittain liikkua eri taideteosten läpi asunnonomistajan tai taidekokoajan ennalta määrättyyn suuntaan. ” Digitaalinen taide on immuuni myös fyysisille vaurioille, koska se elää eetterissä. Kallis taidevakuutus voi olla menneisyyttä. 

Colavizza kertoi Cointelegraphille, että digitaalisen taiteen kiinnostus kiihtyy varmasti vuonna 2020, mutta tämä voi olla vasta alkua. “Heti kun Tate [museo] tai vastaava paikka järjestää digitaalisen / salauksen taidenäyttelyn – mikä voi tapahtua melko pian – asiat todella tapahtuvat.”

Lyhyesti sanottuna digitaalinen taide yleensä ja erityisesti blockchain-pohjainen taide ovat varmasti saaneet pidon COVID-ajan aikana. Museot ovat suljettuja – miten muuten voi katsella taidetta? Mutta digitaalisen taiteen puhkeamiseen pitkällä aikavälillä sen on löydettävä tapa palkita taiteilijoita, galleristeja ja muita. Heidän on ansaittava rahaa vaivallaan.

Tässä blockchain-tekniikka ja NFT: t muuttavat peliä: Ne antavat kestävän todistuksen taideteoksen ainutlaatuisuudesta ja mahdollistavat sen myymisen ja jälleenmyynnin uudestaan ​​ja uudestaan. Ja joka kerta, kun se tapahtuu, taiteilija hyötyy. Se on kirjoitettu koodiin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map