Turkin odottamaton nousu maailmanlaajuisten kryptoadapterien huipulle

Kun ajatellaan maita, jotka ovat salakirjoituksen käyrän edellä, Turkki ei ehkä ole ensimmäinen paikka, joka tulee mieleen. Statistican maailmanlaajuinen kuluttajabarometri vuodelle 2019 näyttää että viidesosa turkkilaisista on perehtynyt salaukseen ja on altistunut sille jossakin muodossa. Jos luvut pitävät paikkansa, 20% on suurin osuus kaikista maista maailmassa.

Tutkan alla lentävästä Turkista on epäilemättä tullut salausjätti, ja presidentti Recep Tayyip Erdoğan ilmoitti äskettäin, että digitaalisen liiran testaus on saatettava päätökseen vuonna 2020, salauksen on tarkoitus tulla entistä suositummaksi.

Itse asiassa Cointelgraph on havainnut salauksen ja lohkoketjun nopean nousun maassa, ja se on paljastanut myymälän turkkilaisen painoksen tänä vuonna. Tämä artikkeli on kirjoitettu yhteistyössä heidän tiiminsä – ja erityisesti toimittaja Erhan Kahramanin kanssa.

Turkkilaiset olivat aina salauksen puolesta

Vaikka maan hallitus oli alun perin haluttomia omaksumaan kryptovaluuttoja, ihmiset olivat aina löytäneet siitä hyötyä. ING: n huhtikuussa 2015 tekemän tutkimuksen mukaan 45% turkkilaisista uskoi, että digitaaliset valuutat, kuten Bitcoin (BTC), olivat verkkomenojen tulevaisuus. Tämä oli kaikkien tutkittujen Euroopan maiden korkein prosenttiosuus, ja se ylitti Euroopan keskiarvon, joka oli 28%, suurella marginaalilla.

Tämä suurempi salauksen hyväksyntä merkitsee sitä, että turkkilaiset käyttävät helpommin mobiililaitteita rahoitustoimintaan. Sama tutkimus osoitti, että 56% turkkilaisista oli käyttänyt mobiilimaksusovelluksia, toisin kuin Euroopan kuluttajien keskimääräinen 33%.

Turkin verkkomaksuala oli ollut valmis ottamaan käyttöön salauksen, mutta ensimmäinen mahdollisuus tuli vasta, kun PayPal kiellettiin maassa sen jälkeen, kun pankkiasetus ja valvontavirasto hylkäsi sen lisenssin. Salauskäyttö maassa kasvoi ennennäkemättömälle tasolle verkkomaksutilan täyttämiseksi.

Sekä pääomasijoitusrahaston Boğaziçi Ventures että pelijulkaisuyhtiö Netmarble EMEA: n puheenjohtaja Barış Özistek katsoi salauksen korkean käyttöönoton edistyneille pelimarkkinoilla maan, kertoen Cointelegraphille: “Turkissa on yli 30 miljoonaa aktiivista pelaajaa. Pelaaminen on ala, jossa virtuaalilaitteita ja digitaalista valuuttaa käytetään ensimmäistä kertaa ja käytetään yleisimmin. ” Hän jatkoi:

“Turkkilaiset käyttäjät tiesivät jo, että virtuaalimateriaalien arvo kasvaa, kun markkinoilla syntyy kysyntää ja kysyntää, tai niiden suosion mukaan niiden arvo saattaa laskea. Siksi turkkilaiset käyttäjät siirtyivät kryptovaluuttoihin erittäin nopeasti ja helposti. Tietysti suuri osuus digitaalisesti lukutaidokkaista turkkilaisista käyttäjistä ja tieto kaupasta historiallisessa menneisyydessä vaikuttivat tekijöihin tilanteeseen. “

Turkin salauksen käyttöönotto on yllättävää

Elokuussa 2014 Cointelegraph haastatteli QuazarCoinin perustajaa, joka tunnetaan nimellä Orhan, Turkin salaustilasta. Tuolloin maan sääntely-ympäristö ei ollut ihanteellinen, kuten kansakunta oli kielletty Twitter kasvavan poliittisen epävarmuuden keskellä.

Tässä haastattelussa Orhan sanoi, että Turkki ei ollut paras paikka salauksen kehittämiseen, ei edes Bitcoin itse, koska maalla ei ollut mitään puitteita eikä poliittista vakautta, joka olisi perustettu tekniikan käsittelemiseksi. Hän lisäsi: “Luulen, että tämä on syy siihen, miksi Bitcoiniin tai vaihtoehtoisiin kryptovaluuttoihin liittyvät ihmiset eivät halua näyttää kasvojaan tai oikeita nimiä suurelle yleisölle.” Nämä ovat kovaa kritiikkiä maalle, josta tulisi maailmanlaajuinen johtaja salauksen käyttöönotossa vain viiden vuoden kuluttua näiden sanojen sanomisesta.

Vuonna 2017 Turkin hallitus teki uutisia uudella merkittävällä taaksepäin salausta vastaan. Hallitus väitti, että Bitcoin ei “ollut yhteensopiva” islamin kanssa, koska sen ostaminen ja myyminen oli spekulatiivista. Ozistek kertoi kuitenkin hiljattain Cointelegraphille, että hänen mielestään blockchain ja cryptot ovat islamia suosivia, sanoen: “Blockchain-tekniikka ja kryptovaluutat ovat enemmän kuin islamilaisen rahoituksen sääntöjä.” Hän jatkoi selittämällä:

“Jos kyseessä on kryptovaluutta, jos projekti saa arvoa, niin myös kryptovaluutta. Et ansaitse rahaa rahalla. Jos sijoittamasi projekti saa arvoa, myös omistamasi kryptovaluutta saa arvon; jos projekti epäonnistuu, kryptovaluuttasi menettää arvonsa. Se ei sisällä taattua tuloa, kuten korkoa. “

Taloudellinen epävarmuus on yksi tärkeimmistä adoptioiden syistä

Turkin viimeisen vuosikymmenen poliittinen tilanne on ollut kivinen. Suhteet sen erittäin häiriintyneisiin naapureihin, Irakiin ja Syyriaan, asettavat maan ykköseksi viimeisimmän muistomerkin väkivaltaisimmista kansainvälisistä konflikteista. Lisäksi maan suhde globaaleihin suurvaltoihin Venäjään ja Yhdysvaltoihin ei ole aina ollut loistava.

Kaikki nämä tekijät tulivat yhdessä tekemään Turkin liirasta yksi epävakaimmista kansallisista valuutoista. Volatiliteetti ei ollut ainoa tekijä, joka johti maan siirtymiseen kryptoihin. Se oli myös valuuttaan liittyvä epävarmuus. İş Yatırımin kansainvälisten markkinoiden johtaja Şant Manukyan kertoi Cointelegraphille aiheesta:

“Turkin tilanne on paljon erilainen ja parempi verrattuna muihin maihin, joihin kuuluu Argentiina tai romahtaneiden infrastruktuurien maihin, kuten Venezuela. Bitcoin korostuu näissä maissa suojana devalvaatiosta ja keinona kuljettaa rahaa ulkomaille. Turkissa se tarjoaa vaihtoehdon sijoittajille, jotka käyttävät dollaria mutta etsivät voittoa. mutta se ei ole niin yleistä kuin muut maat varmasti. “

Heinäkuun 2016 epäonnistunut vallankaappaus johti liiran hinnan jyrkkään laskuun. Liiran uppoaminen elokuussa 2018 merkitsi kahden vuoden taloudellista epävarmuutta. Yhdessä huonojen poliittisten suhteiden kanssa Yhdysvaltoihin ja lähestyvästä velkakriisistä, korkeasta inflaatiosta ja matalista koroista, se oli täydellinen myrsky jo teknisesti valmiille maille salauksen käyttöönottoon.

Taloudellisesti kärsineiden maiden ja korkean salauksen käyttöönoton korrelaatio näkyy muualla kaikkialla maailmassa – kuten Venezuelassa, Iranissa ja Zimbabwessa -, mikä antaa uskottavuuden hyperbitcoinisaation teoriaan. Bitcoin Exchange Paribun toimitusjohtaja ja perustaja Yasin Oral kertoi Cointelegraphille:

“Kun maa käy läpi talouskriisin, se saa sijoittajat etsimään uusia kanavia ja häiriöttömiä markkinoita. Tämän lisäksi vaihteleva valuuttakurssi antaa tien uusille sijoitusvälineille. Turkissa salausraha ja muut digitaaliset hyödykkeet hyväksyttiin uudeksi investointivälineeksi väestön ansiosta, joka voi helposti sopeutua uuteen tekniikkaan. Jos kiinnität huomiota paikallisiin kyselyihin, salauksen rahan omistajat suunnittelevat digitaalisen omaisuuden pitkäaikaisiksi investoinneiksi sekä aktiivisesti liiketoimien tekemiseen. “

Salaus ja lohkoketju

Turkin teollisuus- ja teknologiaministeriö ilmoitti suunnitelmistaan ​​perustaa kansallinen lohkoketjuinfrastruktuuri Strategia 2023 -esityksessään 18. syyskuuta Ankarassa. Suunnitelma edellyttää yhteistyötä turkkilaisten sääntelyviranomaisten kanssa avustamaan sääntelyhiekkalaatikkoa blockchain-sovelluksia varten. Tämä seurasi useita blockchain-tekniikan toteutuksia, kuten Istanbulin Blockchain- ja innovaatiokeskus, joka tunnetaan nimellä BlockchainIST Center.

BTCTurk-pörssin toimitusjohtaja Ozgur Guneri kertoi maan poliittisten päättäjien hyppäämisestä aikaisessa vaiheessa salausvaunulle, ja kertoi Cointelegraphille uskovansa, että turkkilaiset päättäjät haluavat nähdä, mitä lohkoketju ja salaus voivat tuoda pöytään, ja lisäsi, että:

Viimeisimmät tärkeimmät poliittiset päätökset olivat Turkin keskuspankin tavoite käynnistää salausvaluutta ja finanssirikostutkintalautakunnan päätös keventää tiukkaa asemaansa kryptovaluuttoihin nähden. Uskon, että Turkin kiinnostus kryptovaluuttoihin ja lohkoketjuihin on sen vallankumouksellinen tekniikka ja kaikki mahdolliset häiriöt, joita ne saattavat tuoda talouteen. “

Turkilla on visio tehdä Istanbulista finanssikeskus, ja kaikki instituutiot työskentelevät tämän tavoitteen saavuttamiseksi. Puhuessaan vaikeasta polusta tehdä Turkista maailmanlaajuinen finanssikeskus, Özistek sanoi, että ei ole helppo tehtävä viedä tätä asemaa Yhdistyneestä kuningaskunnasta ja Sveitsistä:

“Tekemällä tarvittavat investoinnit kryptovaluuttoihin ja lohkoketjutekniikkaan sekä luomalla infrastruktuuria ja oikeudellisia määräyksiä Turkki voi ylittää vahvat kilpailijansa teknologiayrittäjänä. Mielestäni tämä on ensisijainen motivaatio. “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map