Vakauden saari: Vakaa kolikko houkuttelee jatkuvasti isojen liigan sijoittajia

17. heinäkuuta IBM ilmoitti osallistuvansa Yhdysvaltain dollariin sidottuun vakaaseen Stronghold-kolikkoprojektiin. Vaikka IT-titaani ei ole uusi salausmaailmassa, vakaat kolikot ovat houkutelleet lisää valtavirran pelaajia viime aikoina, ja suuret liigainvestoinnit – Andreessen Horowitzin ja Peter Thielin kaltaisilta – ovat alkaneet valua sisään. Tässä ovat suurimmat saavutukset tällä alalla viime kuukausina, samoin kuin syyt siihen, miksi se on saattanut houkutella tällaisia ​​suuria sijoittajia.

Mitä ovat vakaat kolikot ja miksi me niitä tarvitsemme?

Cointelegraph on aiemmin käsitellyt perusteellisesti stablecoiinien käsitettä. Pohjimmiltaan vakaat kolikot pyrkivät torjumaan volatiliteettia – yksi kryptovaluutan päädilemmistä – vaarantamatta niiden lohkoketjun takaamia perusarvoja: hajauttamista ja turvallisuutta – vaikka ne eivät ole aina onnistuneet siinä, kuten jäljempänä selitetään.

Nimensä mukaan vakaat kolikot on suunniteltu pitämään hinta kiinteänä, mikä tekee niistä immuuni manipulointikaupalle. Voidaan väittää, että hintavakaus auttaa saamaan aikaan kryptovaluuttojen massallisen käyttöönoton, koska ne näyttävät olevan luotettavampia ja siten houkuttelevia suurille finanssialan toimijoille. Äskettäinen IBM-kauppa – yhdessä muiden tässä artikkelissa mainittujen sijoitusten kanssa – vahvistaa osittain tämän oletuksen.

Pienemmässä mittakaavassa vakaat kolikot antavat rento sijoittajien käydä kauppaa saumattomasti, siirtää rahaa nopeasti salauspörssien välillä ja ohittaa tavanomaiset, aikaa vievät pankkisiirrot – monet kryptovaluutanvaihdot eivät tue lainkaan fiatia, joten tällaiset vakaa kolikko on välttämätön laskentayksikkö.

Vakaa kryptovaluutta voi lisäksi olla hyödyllinen maille, joilla on epäonnistunut taloustilanne, jossa epävakaat valtiovaluutat ja korkea inflaatio vaarantavat sisäisen elintason. Vaikka mikä tahansa kryptovaluutta voi mahdollisesti täyttää tämän roolin, vakaat kolikot ovat hyödyllisempiä vähittäiskaupan tarkoituksiin niiden alhaisen – lähes olemattoman – volatiliteetin vuoksi.

Kolme vakaa kolikkotyyppiä voidaan hahmotella sen mukaan, minkä tyyppisistä vakuuksista ne aiheutuvat.

Fiat-vakuudella kolikot on sidottu valtion valuuttoihin, kuten Yhdysvaltain dollariin (USD). Tällaiset vakaat kolikot ovat epäilemättä helpoin ja yleisin käyttöönottotyyppi, koska ne toimivat aivan kuten IOU: t – epäviralliset asiakirjat, joissa tunnustetaan velka. Jokainen tunnus on yhdistetty yhtä suureen määrään fiat-valuuttaa, jota hallussa on keskushuoltaja. Haltijat voivat lunastaa kolikkonsa fiat-arvoisena vakaana arvona. Joskus tällaiset vakaat kolikot on sidottu luonnonvaroihin: Esimerkiksi vakaa Digix-kolikko (DGX) on sidottu 1 gramman hintaan 99,99 prosenttia, LBMA: n hyväksymää kultaa. Näin ollen fiat-rahalla varustetut kolikot eivät sisällä luotettavaa järjestelmää – koska ne viime kädessä luottavat säilytysyhteisöihin – eikä niitä siksi voida pitää todellisena kryptovaluuttana: pikemminkin kryptofiat-hybridinä.

Salausvakuus kolikoiden takana on varoja, jotka koostuvat muista kryptovaluutoista. Luonnollisesti ne edellyttävät liikavakuutta liikkumavaran varmistamiseksi, mikäli vakuusrahan arvo laskee. Vastaavasti laskemalla liikkeeseen yksi vakaa 1 dollarin kolikko talletat 2 dollarin arvosta vakuuskolikkoa, ja siitä tulee 200 prosenttia vakuus kiireellisistä syistä. Loppujen lopuksi salatut vakaa kolikot luottavat edelleen ulkoisiin tekijöihin, kuten tiettyjen kryptovaluuttojen hintaan.

Vakuudettomat rahakkeet ovat lähinnä hajautettuja kryptovaluuttoja. He luottavat älykkääseen sopimukseen perustuvaan malliin, joka on ohjelmoitu jäljittelemään varapankkia. Pohjimmiltaan se lisää ja vähentää rahan tarjontaa niin, että lopullinen arvo pysyisi mahdollisimman lähellä sidotun omaisuuden – esimerkiksi USD: n – arvoa. Tällaisten vakaiden kolikoiden tärkein haittapuoli on riippuvuus säännöllisesti kasvavasta käyttäjäkunnasta, koska muuten olisi mahdotonta säilyttää sen markkinatukea.

Esipuhe: Tether, kiistanalainen tienraivaaja

Tether (alun perin nimeltään ‘Realcoin’) on väitetyn Tether Limitedin julkaisema blockchain-pohjainen tunnus Hongkongilainen yritys, joka on sidoksissa Bitfinexin omistajien kanssa – yksi maailman suurimmista salauspörsseistä. Se oli ilmoitettiin ensimmäisen kerran heinäkuussa 2014, vaikka projekti oli suurelta osin päivitetty vuonna 2017. Tällä hetkellä Tether on kymmenenneksi suurin kryptovaluutta, jolla on 2 703 694 156 dollarin arvoinen kryptovaluutta markkinoilla, mukaan tiedot on saatu osoitteesta coinmarketcap.com.

Kuten valtaosan vakaista kolikoista, Tetherin pääkorkeus on, että jokainen rahaketju (USDT) on tuettu yhdellä Yhdysvaltain dollarilla, mikä tarkoittaa, että ne käyvät kauppaa 1: 1, mikä on toistaiseksi tapahtunut – kolikko on kuitenkin herättänyt negatiivista huomiota muista syistä.

Rahakkeita tukevat dollarit tallennetaan pankkitilille – ainakin kuten Tether väittää. Surullisen kyllä, Tether joutui keskelle skandaalia, kun se ei pitänyt kolmannen osapuolen tarkastusta todistaakseen, että yrityksellä on tarpeeksi rahaa takuiden rahoittamiseen. Kesäkuun lopulla 2018 se toimitti lopulta asiakirjan – vaikka se osoittautui asianajotoimiston laatimaan muistioon, ei tilintarkastusyhteisön suorittamaan tilintarkastukseen.

Lisäksi joulukuussa 2017 Tetheriin kohdistui Yhdysvaltain sääntelyviranomaisten tutkimus, kun hän sai haasteen. Väitetään, että Tether ja Bitfinex ovat saattaneet olla osallisina suuressa Bitcoin-hintojen manipulointitapauksessa, kuten Bloombergin raportti ehdottaa.

Lisää 31 miljoonan dollarin hakkerointi, jonka Tether koki marraskuussa 2017 – vaikka sen joukkue onnistui saamaan hallinnan takaisin, käynnistämällä nopeasti kovan haarukan – ja näyttää siltä, ​​että tässä vaiheessa Tetherin on mentävä pitkälle todistamaan oikeutuksensa ja tehokkuus vakaana kolikkona. Vakaan kolikon käsite elää kuitenkin edelleen ja houkuttelee edelleen sijoittajia uusien kolikoiden myötä. Tässä artikkelissa luetellaan viimeisimmät investoinnit tällaisiin hankkeisiin, kun taas vakaa kolikoiden yleinen luettelo on itse asiassa paljon yksityiskohtaisempi ja sisältää sellaisia ​​projekteja kuin Havven, DAI, bitCNY – sidottu muun muassa Kiinan juaniin.

Perusta: Vakuudettomat merkit, joita suosivat suuret sijoittajat

18. huhtikuuta Yhdysvalloissa toimiva vakaa kolikoiden käynnistys nimeltä Basis (tunnettiin aiemmin nimellä Basecoin), kertoi keränneen 133 miljoonaa dollaria suurten pääomasijoittajien – mukaan lukien Bain Capital Venturesin ja Andreessen Horowitzin – sekä entisen keskuspankkien pääjohtajan Kevin Warshin yksityisen sijoituksen rahoittamisessa.

Basis lanseerattiin vuonna 2017, jonka tarkoituksena on tarjota vakaa kolikko automatisoiduilla toimilla, joita suorittaa blockchain-pohjainen "algoritminen keskuspankki ”, mikä tarkoittaa, että sen vakuus ei ole vakuus – toisin sanoen sitä ei tueta fiat-valuutalla, mutta se on kuitenkin sidottu siihen. Pohjimmiltaan sen konsepti pyörii ajatus että keskuspankit vakauttavat valuuttojen hinnat, mutta ovat alttiita inhimillisille virheille, kun taas perusta perustuu yksinomaan automaattisiin mekanismeihin ja on sen vuoksi väitetysti turvallisempi.

Ei tiedetä, milloin tunniste tuodaan markkinoille, kuten Basisin toimitusjohtaja Nader Al-Naji, on kieltäytynyt paljastaa mitään yksityiskohtia.

TrustToken: Binance-listattu, fiat-tuettu tunnus, joka on julkisten sijoittajien käytettävissä

TrustToken on kehittynyt tokenointialusta TrueUSD, fiat-vakuudellinen tunnus (sidottu dollariin), joka on tässä mielessä samanlainen kuin Tether. Avoimuuden lisäämiseksi TrustToken-varantoja pidetään kuitenkin escrow-tileillä, jotka tarjoavat päivittäisen tilintarkastuksen ja oikeudellisen suojan haltijoille. Lisäksi startup on tehnyt yhteistyötä asianajotoimistojen – Cooley ja WilmerHale – kanssa kehitääkseen TrueUSD: n oikeudellisen kehyksen, mikä tarkoittaa, että Tetherin pahamaine ei todennäköisesti ahdista sitä.

Toukokuussa TrueUSD listattiin Binance-listalle – maailman suurimmalle kryptovaluutta-alustalle – vaikkakin vähäisellä takaiskulla: Yhdessä vaiheessa tunnuksen kaupankäynti oli 1,40 dollaria, mikä on merkittävä epätarkkuus fiat-pohjaiselle vakaalle kolikolle.

Silti TrustToken on onnistunut houkuttelemaan vielä enemmän pääomaa suurten nimien sijoittajilta: Kesäkuussa se keräsi vielä 20 miljoonaa dollaria strategisella rahoituskierroksella, johon osallistui BlockTower Capital, Andreessen Horowitz, Danhua Capital, GGV Capital ja muut. Lisäksi tunnus on listattu Kolikkolista, mikä tarkoittaa, että se on valmis keräämään julkista rahoitusta akkreditoiduilta sijoittajilta ja vahvistamaan edelleen varantojaan.

Stronghold: IBM pääsee vakaaseen kolikkopeliin

IBM ei ole uusi salausalalla. IT-jättiläinen on aiemmin yhdessä Stellar-käynnistysyrityksen kanssa käyttänyt lohkoketjua toimitusketjujen ja rajatylittävien maksujen tehostamiseksi. Tällä kertaa IBM tukee Stronghold-vakaa kolikkoa, joka toimii myös Stellar-lohkoketjuverkon kautta. Kaupankäynti suhteessa 1: 1 Yhdysvaltain dollariin, se laukaistiin 18. heinäkuuta.

Samoin kuin Tether ja TrueUSD, Stronghold on fiat-vakuudellinen, mikä tarkoittaa, että hintavakaus varmistetaan fiat-rahastoilla. Vain tässä tapauksessa vakaa kolikko on federaatiovakuutettu Prime Trust -nimisellä yhtiöllä, jolla on tiettävästi sopimuksia liittovaltion talletusvakuutusyhtiön (FDIC) vakuuttamien pankkien kanssa, mikä tarkoittaa sekä turvallisuuden parantamista että keskittämistä.

IBM: n Bridget van Kralingen – globaalien teollisuudenalojen, alustojen ja lohkoketjun varatoimitusjohtaja – selitti Onni että uusi hanke tarjosi mahdollisuuden yksinkertaistaa yrityksen nykyisiä rajatylittäviä blockchain-maksupyrkimyksiä. Siihen asti, kun Stronghold vapautettiin, IBM oli vaihtanut valuuttaa eri fiat-valuuttojen välillä käyttäen siltaa niiden välillä Stellarin natiivimerkillä – Lumens (XLM). Siksi järjestelmä altistui sekä vaihteleville fiat-sisäisille valuuttakursseille että salamarkkinoiden tunnetulle volatiliteetille. Vakaa kolikko – jota käytetään kitkattomana digitaalisena välityspalvelimena fiatille – poistaa nyt nämä esteet ja parantaa kokonaiskustannuksia, Van Kralingen väitti..

Lisäksi Van Kralingen mainitsi, että IBM: n blockchain-integraatiota voidaan mahdollisesti käyttää vakaisiin kolikkaprojekteihin, jotka on sidottu muihin kansallisiin valuuttoihin kuin Yhdysvaltain dollariin.

Varanto: Vaatimaton, mutta lupaava ei-vakuudellinen kolikko

Kesäkuussa ilmestyi uutinen uudesta älykkääseen sopimukseen perustuvasta vakaa kolikosta. Uusi projekti nimeltä Reserve on tiettävästi saanut tukea niin suurilta pelaajilta kuin Peter Thiel, Coinbase, Distributed Global, GSR.IO ja 40 muuta osallistujaa. Vaikka keräyskierros keräsi “vaatimattoman” yhteensä 5 miljoonaa dollaria, Reserve-perustaja Nevin Freeman kertoi Cointelegraphille, että rahoitus pidettiin tarkoituksella “pienenä”, ja kierros keskittyi kumppanuuksien rakentamiseen pääoman keräämisen sijaan..

Siten Reserve toimii “lukitsemalla muut salausvarat älykkääseen sopimukseen tukeakseen Reserve-tunnusta ja vakauttaakseen sen hinnan” lehdistötiedotteensa mukaisesti.

Freeman on selittänyt, kuinka Reserve-protokolla eroaa muista vakaista kolikkosalaushankkeista, korostaen keskittymistään vakuudettomaan malliin:

"Reserve-lähestymistavan avain on käyttää oman ekosysteemin ulkopuolelta tulevia salausresursseja varsinkin alussa. Ongelma tukien tukemisessa salausvarojen kautta, jotka kaikki ovat vakaan kolikon älykkäissä sopimuksissa, on se, että luottamuksen menetys kyseiseen stablecoiniin voi kiertää hallitsemattomana. Olemme työskennelleet kovasti saadaksemme tämän niin epätodennäköiseksi kuin voimme."

Erityisesti Reserve on näennäisesti painottanut noudattamista, koska se on etsinyt neuvontasuhdetta finanssipalvelukonsultointiin, jota johtaa entinen Securities and Exchange Commission (SEC) -komissaari ja johon kuuluu myös entisiä virkamiehiä muista Yhdysvaltain suurimmista sääntelyviranomaisista – mukaan lukien CFTC, keskuspankki, OCC ja valtiovarainministeriö.

Ympyrä: Etuoikeutettu fiat-pohjainen tunnus, jota tukee Bitmain

Toukokuussa Bostonissa toimiva digitaalisen valuutan tuotteiden kehittäjä Circle Internet Financial Ltd. päätti 110 miljoonan dollarin varainhankintakierroksen kaivoslaitteiden jättiläisen Bitmainin johdolla. Molemmat tekivät yhteistyötä projektissa, jonka nimi oli Circle USD Coin tai USDC, tarkoituksena kehittää vakaa rahamerkki, jota tukee Yhdysvaltain dollari. Toisin kuin monissa muissa vastaavissa projekteissa, tällä on kuitenkin julkaisupäivä, vaikka se onkin melko abstrakti: kesä 2018. Teknisesti USDC on Ethereum-verkostoon perustuva ERC-20-merkki, kun taas tukifiatti tallennetaan tarkastettavalle pankkitilille.

Mikä muuta erottaa USDC: n lukuisista muista vakaista kolikoista on, että sillä on etuoikeus nauttia aloituspisteestä: Ympyrä, jolla on seitsemän miljoonaa käyttäjää, haluaa integroida USDC: n Circle Pay -maksusovellukseensa ja sisään Ympyräkauppa, salauksen OTC-vastaanotto ja likviditeetin tarjoaja. Yhtiö aikoo myös tarjota USDC: tä sen kryptovaluutanvaihdossa Poloniex. Perustaja Sean Neville sanoi, että Circle ei ole vielä päättänyt, veloittaako se maksuja USDC: tä käyttäviltä kauppiailta, koska ensisijaisena tarkoituksena on lisätä sen liikkuvuutta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map