Viisi maata, joissa salauksen sääntely muuttui eniten vuonna 2019

Yksi este blockchain- ja salaustekniikoiden käyttöönotolle maailmassa on säännöt, jotka säätävät niiden käyttöönoton liike-elämässä. Oikeudellisen kehyksen jatkuvasti muuttuva luonne ja pelko joutua mukaan oikeudenkäynteihin sääntelyviranomaisten kanssa, etenkin veroviranomaisten kanssa, pakottaa useimmat pienet ja keskisuuret yritykset ympäri maailmaa työskentelemään varjon estoketjun kanssa..

Siitä huolimatta monet asiantuntijat uskovat, että vuosi 2019 on nähnyt merkittävän parannuksen monissa maissa blockchain-sääntelyn suhteen, ja suhtautuminen digitaaliseen rahaan on muuttunut dramaattisesti viime vuosina. Tämän huomautuksen jakaa Alina Kiselevich, viestintäspetsialisti Enigma Securitiesilta – salausmarkkinoiden välittäjä-jälleenmyyjä -, joka kertoi Cointelegraphille, että:

Jotkut maat pitävät niitä nyt laillisina maksuvälineinä, kun taas monet pitävät kryptovaluuttoja hyödykkeinä. Hallitukset ympäri maailmaa ovat tietoisia ongelmasta, että tekniikka ylittää nopeasti sitä hallitsevat lait. ”

Kiina

Blockchain-käyttöönottoa nopeutetaan, mutta salausta voidaan kutsua vain kansalliseksi kryptovaluutaksi.

Kun kyseessä on salauksen sääntely, suhde blockchainiin Kiinassa voi kilpailla Shakespearen romanssin kanssa. Toisaalta Kiinan keskusviranomaiset ovat ottamassa käyttöön blockchain-tekniikkaa joissakin tärkeimmissä voimalaitoksissaan, kuten Kiinan maatalouspankissa ja muissa rahoituslaitoksissa, liiketoimien seuraamiseksi ja avoimuuden lisäämiseksi. Toisaalta he ovat kuitenkin edelleen hillitsemässä tapauksia, joissa tekniikkaa käytetään väestön keskuudessa.

Kiinan johtava sosiaalisen median foorumi Weibo kielsi äskettäin johtavat kiinalaiset salausalustat Binance ja Tron sääntöjen rikkomisen vuoksi. Marraskuussa Shanghain sääntelyviranomaiset määräsivät etsinnän kaikista paikallisista salauspörsseistä ja muodostivat raportit havainnoistaan ​​Kiinan kansantasavallalle jatkotoimia varten.

Kielloista huolimatta Kiinan 13. kansankongressin pysyvä komitea päätti, että uusi salausteknologian sääntelylaki tulee voimaan 1.1.2020. Lain tarkoituksena on asettaa sääntelykehys blockchain-sovelluksille presidentti Xi Jinpingin kehotusten mukaan nopeuttaa blockchain-tekniikan käyttöönottoa maassa.

Steve Tsoun, RRMinen – hajautetun Bitcoin hashrate -omaisuudenhallinta- ja kaupankäyntialustan – globaalin toimitusjohtajan mukaan 2019 on ollut vuosi Kiinan salakirjoituksen sääntelyperustan asettamiselle. Hän kertoi Cointelegraphille:

“Eri alueet ovat hyväksyneet sarjan politiikkoja tukeakseen blockchain-yrityksiä ja perustamalla innovatiivisia pilottialueita. Niiden keskiössä ovat AI-tekniikka, joka perustuu laskentatehoon ja lohkoketjuun, IOT-verkot ja offshore-digitaalinen taloudellinen innovaatio.

Puhuessaan salauksen sääntelyn tulevasta kehityksestä Kiinassa, Tsou lisäsi, että “Selkeämmän tukevan asenteen ja rajoittavamman valvonnan avulla voi olla oikeudenkäyntiprosessi, joka on ainakin löytänyt lähtökohdan ja selkeän suunnan koko salausmaailmalle.” Samanlaisia ​​odotuksia jakoi Cointelegraphille Sukhi Jutla, MarketOrdersin perustaja – blockchain-pohjainen foorumi kulta- ja timanttikorujen teollisuudelle:

"Kiinassa on yli miljardi asukasta, joten se näyttää täydelliseltä koealueelta, jotta massiivinen adoptio tapahtuisi. Kiina on jo johtava matkapuhelinmaksuissa, ja oman oman kryptovaluutan luominen oli luonnollinen seuraava askel. Kiinassa asuu tuhansia blockchain-startup-yrityksiä, joten en olisi yllättynyt nähdessäni Kiinan johtavan tietä ja tekemällä vielä merkittävämpiä edistysaskeleita vuonna 2020. “

Ranska

Salaus salauksesta ei ole verotettavaa.

Korkean taiteen ja couturen maa on ollut blockchain-integraation sivussa, kunnes Ranskan keskuspankin pääjohtaja François Villeroy de Galhau ilmoitti, että laitos on valmis käynnistämään pilottihankkeen keskuspankin digitaaliselle valuutalle tai CBDC: lle , vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä.

Uusi väline perustuu digitaaliseen euromuotoon, ja sitä voivat käyttää vain rahoituslaitokset, lukuun ottamatta yksityisasiakkaita. Siirtymää on jo pidetty vastatoimena Facebookin Libra stablecoinin aiheuttamalle uhalle, koska Ranska pyrkii tulemaan ensimmäiseksi maaksi, joka antaa CBDC: n, jossa on blockchain-pohjaisia ​​ratkaisuja, ja on tällä hetkellä suurin Bitcoin-maksujen käyttöönottaja, yli 25000 myyntipisteet hyväksyvät sen eri puolilla maata.

Toisessa, vieläkin salausystävällisemmässä siirrossa Ranskan talousministeri Bruno Le Maire totesi 12. syyskuuta, että salauksesta salakirjoitukseen ei enää veroteta. Fiatin kryptovaluuttojen myynti verotetaan kuitenkin edelleen valtion kassalla.

Saksa

Pankit saavat työskennellä kryptovaluuttojen kanssa.

Rationaalinen ja laskeva kuin koskaan, Saksan hallitus on rajoittanut aikaansa julkaisemalla kaikenlaista selvennystä kantaansa blockchain-tekniikoihin. Tällä hetkellä Saksan finanssialalla, joka on yksi Euroopan suurimman talouden päämoottoreista, on kiellettyä olla tekemisissä kryptovaluuttojen kanssa..

Saksan hallitus hyväksyi kuitenkin marraskuussa lakiesityksen, jonka mukaan pankit voivat myydä Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja sekä myöntää niiden säilytyksen vuoden 2020 loppuun mennessä..

Vaikka laki on vielä luonnosvaiheessa, paikalliset yritykset ovat ottaneet sen vastaan ​​suurella innostuksella, koska se antaisi pankeille mahdollisuuden virtaviivaistaa salaustoimintoja ja antaa heille valtuudet suojata käyttäjien varoja kokemuksensa ja vakiintuneiden riskimekanismiensa perusteella..

Yhdysvallat

Digitaalista omaisuutta säännellään aivan kuten fiat-rahaa.

Yhdysvaltoja pidetään trenditekijänä blockchainin ja kryptovaluutan käyttöönoton kannalta, ja useimmat muut maailman maat toimivat Atlantin takana olevan taloudellisen jättiläisen jälkikäteen. Vaikka osavaltiotason sääntely on edelleen pirstoutunutta, USA on sovittamassa uuden tekniikan käyttöönoton tarpeeseen, kun yksittäiset osavaltion viranomaiset hyväksyvät salausystävällisiä lakeja.

Aiheeseen liittyvä: Yhdysvaltain salauskatsaus: Viisi parasta osavaltiota, joilla on tyytyväisiä säännöksiä

Wyomingin osavaltio hyväksyi lakiesityksen vuonna 2019, joka tuli voimaan 1. maaliskuuta. Laki jakoi digitaaliset varat kolmeen luokkaan: digitaaliset kulutusvarat, digitaaliset arvopaperit ja virtuaalivaluutat.

Kaikki virtuaalivaluuttaluokan varat verrataan fiat-valuuttoihin ja niihin sovelletaan samoja vero- ja valvontamenettelyjä. Laki sallii myös pankkien tarjota säilytyspalveluja digitaaliselle omaisuudelle, mikä tekee kryptovaluuttojen omistuksesta sekä laillisen että tasa-arvoisen fiat-valuuttojen osalta.

Iran

Salauskaivostoiminta on laillista, mutta tarvitsee lisenssin.

Uuden tekniikan käyttöönotto länsimaisten pakotteiden niin voimakkaasti painostamassa maassa on hankala sopimus. Erityisesti Iranista on tulossa yksi kryptovaluutan ja lohkoketjun käyttöönoton tärkeimmistä solmukohdista, jota sen pitkäaikaiset pakotteet kannustavat. Sekä Iranin hallitus että kansalaiset siirtyvät yhä enemmän hajautettuun tekniikkaan taloudellisen saarron kiertämiseksi.

Aiheeseen liittyvä: Yhdysvaltain pakotteet Iranin kryptakaivoksiin – väistämätön tai mahdoton?

Iranin hallitus antoi heinäkuussa 2019 lain, joka voi olla rohkea liike, joka hyväksyi kryptovaluuttojen louhinnan rinnastamalla sen teolliseen toimintaan. Teollisuus-, kaivos- ja kauppaministeriö on jo aloittanut toimilupien myöntämisen, ja kysyntä kasvaa. Toimintaa verotetaan kuten kaikilla muilla teollisuudenaloilla, ja oman kaivostilansa perustavat kaivostyöläiset saavat valtion tukea.

Trendin kannustamiseksi Iranin hallitus tarjoaa kaivostoiminnalle tuetun sähkön hinnan, joka on puoli senttiä kilowattilta, suuntaus, joka on alkanut houkutella kaivosyhtiöitä Kiinasta ja jopa Yhdysvalloista Iraniin. Huolimatta näennäisesti libertarialaisesta lähestymistavasta ja progressiivisesta suhtautumisesta blockchain-tekniikkaan, kryptovaluutat ovat kiellettyjä keinona selvittää Iranissa.

Kunniamaininnat

Koska johtavien maiden näkemykset salaustuotemarkkinoista ovat muuttuneet vuonna 2019, muillakin alueilla on myös oma osuutensa salausvaluutan ja lohkoketjun käyttöönotossa. Heidän joukossaan on Yhdistynyt kuningaskunta, kertoo Isossa-Britanniassa toimivan digitaalisen arvopaperien liikkeeseenlasku- ja sijoitusalustan, Smartlands, Galyna Danilenkon mukaan: “Yhdistynyt kuningaskunta on tehnyt merkittävän läpimurron vuonna 2019: marraskuussa julkaistun juridisen asiakirjan myötä digitaaliset varat tunnustettiin omaisuudeksi. ”

Salausvaluutanvaihdon Cointree-liiketoiminnan johtaja Jessica Renden viittasi Japaniin ja Uuteen-Seelantiin tärkeimpinä maina, jotka asettavat suuntauksia salauksen sääntelymarkkinoilla vuonna 2019. Hän selitti näkemystään Cointelegraphille:

Uuden-Seelannin veroviranomaiset ovat vahvistaneet, että bitcoin ja monet muut kolikot hyväksytään palkanmaksuvaihtoehtoina, jollei työnantajien tekemistä työsopimuksista muuta johdu. Aiemmin tänä vuonna Japanin hallitus hyväksyi lakiehdotuksen kryptovaluutan sisällyttämisestä sääntelyyn ja tähän mennessä 21 hyväksyttyä rekisteröityä salauksenvaihtoa. “

Venäjä on toinen maa, joka teki lupaavimman läpimurron kryptovaluutan sääntelyssä, kertoo Evan Luthra, Forbesin “Top 30 Under 30” -teknologiayrittäjä ja blockchain-asiantuntija, jolla on kunniatohtorin tohtori. hajautetuissa ja hajautetuissa järjestelmissä. Hän kertoi Cointelegraphille, että vaikka kryptovaluuttoja koskevaa lainsäädäntöä ei ole vielä laadittu Venäjällä, paljon on muuttunut vuoden aikana:

“Viranomaiset muuttivat alkuperäistä radikaalia negatiivista asemaansa ja ovat nyt kiinnostuneita kehittämään uutta tekniikkaa valtion, rahoitusjärjestelmän, hyvinvoinnin ja kansalaisten hyväksi. Tärkein saavutus oli luultavasti Venäjän liittovaltion laki “Digitaalisista oikeuksista”. “

MarketOrdersin Jutlan mukaan Yhdistyneet arabiemiirikunnat ovat yksi Lähi-idän salausasetusten johtajista. Hän sanoi:

“Tänä vuonna Yhdistyneiden arabiemiirikuntien Securities and Commodities Authority (SCA) laati päätöslauselman salausvarojen sääntelystä, mikä tarjosi enemmän selkeyttä salaukseen liittyville hankkeille Lähi-idän maassa. Laatimalla tämän päätöslauselman Arabiemiirikunnat lähettävät positiivisen merkin maailmalle. Tätä voidaan pitää merkkinä siitä, että he ovat valmiita tutkimaan tätä aluetta, ja luomalla suuntaviivat antavat enemmän varmuutta, luottamusta ja vakautta yritysten omistajille, jotka haluavat tulla tälle kentälle. “

Kryptovaluutan sääntelytrendi etenee

Asiantuntijat ennustavat, että muutaman seuraavan vuoden aikana useat maat tekevät merkittäviä muutoksia salausasetuksiinsa. Tässä suhteessa Renden kertoi Cointelegraphille, että ensimmäisen maan tukeman digitaalisen valuutan pitäisi saapua seuraavien parin vuoden kuluessa, mahdollisesti Kiinasta. Hän lisäsi:

“Tämä avaa portit, kun sääntelyviranomaiset muuttuvat mukavammiksi ja organisaatiot ympäri maailmaa ymmärtävät digitaalisten valuuttojen tarjoamat edut, kuten alhaiset transaktiomaksut ja välittömät maksut. Odotamme viiden vuoden kuluessa, että kaikki ensimmäisen maailman maat ovat vapauttaneet tai työskentelevät oman digitaalisen valuutansa parissa, elleivät ne vielä ole. “

Jaettuaan mielipiteensä asiasta Cointelegraphille Kiselevich sanoi, että hän näkee lukemattomien maiden ympäri maailmaa tekevän suuria askeleita kohti sekä salaus- että lohkoketjutekniikoiden käynnistämistä ja toteuttamista ja lisäsi, että “Se näyttää trendiltä, ​​jota saattaa seurata paljon myöhemmin. “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map