Vuoden 2020 tärkeimmät salaustoiminnot

Blockchain-teollisuus kavensi vuoden 2020 pandemian hulluutta, ja monet yritykset menestyivät COVID-19: n aiheuttamissa “syrjäisissä” työympäristöissä.

Vuonna 2020 fuusioita ja yritysostoja tehtiin lähes 700 miljoonaa dollaria 83 tapahtuman yhteydessä. Se on kaikkien aikojen suurin luku ja huomattava lisäys edelliseen ennätykseen 69 miljoonaan&Liiketoiminta vuonna 2018. Suurin osa toiminnasta viime vuonna tapahtui itse teollisuudessa, mikä vakiinnuttaa sektorin ulkopuolisten yritysten vähäisellä sitoutumisella.

Yli 90% ilmoitetusta 691 miljoonasta dollarista koostui Binancen (400 miljoonaa dollaria), FTX: n (150 miljoonaa dollaria) ja Coinbasen (90 miljoonaa dollaria) kolmesta parhaasta yrityskaupasta..

Binancen CoinMarketCap-osto maaliskuun 2020 lopussa ilmoitetulla 400 miljoonalla dollarilla vastasi kaikkien aikojen suurimpia blockchain-hankintoja, joita kilpailivat vain Circlen ostamat Poloniex ja NXMH ostivat Bitstampin, molemmat 400 miljoonalla dollarilla, vuonna 2018..

Johtava volyymikohtainen vaihto sai ostosta kritiikkiä, koska se näyttää edustavan eturistiriitaa, kun otetaan huomioon, että CoinMarketCap on data- ja analytiikkayhtiö, joka tarjoaa vertailutietoja salauksenvaihdoista, mukaan lukien Binance.

Messarin analyytikko Jack Purdy kertoi Cointelegraphille, että yritysosto luo negatiivisen ennakkotapauksen toimialalle riippumatta siitä, kuinka hyvin kumpikaan yritys käyttäytyy. “Se edustaa perustavanlaatuista eturistiriitaa, jolla on negatiivisia ulkoisvaikutuksia avaruuteen”, hän sanoi. “Se on kuin jos Joe’s Pizza olisi tullut New Yorkin kymmenen parhaan pizzaviipaleen kanssa, ja kaikki, jotka käyttävät tätä luetteloa, ovat vähiten tietoisia päätöksenteosta minne mennä.”

“Vaikka Binance / CMC voi olla täysin hyvää tarkoittava, on mahdotonta, että tekijöiden taustalla oleva puolueellisuus ei vaikuta luokituksiin. Jos järjestelmälle on olemassa objektiiviset painotukset, jotka vahingoittaisivat Binancen asemaa, on todennäköisempää, että sitä ei toteuteta. “

Binance on väittänyt, että molemmat yritykset ovat yksittäisiä kokonaisuuksia eikä CMC: stä ole mitään puolueellisuutta. Varhaisesta kritiikistä huolimatta näyttää siltä, ​​että tunteet yrityskaupasta ovat hiljentyneet viime kuukausina. Lokakuussa 2020 FTX: n toimitusjohtaja Sam Bankman-Fried ilmaisi hänen mielipiteensä Twitterissä, että Binance oli itse asiassa CoinMarketCapin hengenpelastaja:

“Melkein päivä, jolloin Binance osti CMC: n, se alkoi parantua – paljon paremmin. Sillä on paljon kiinniottoa, mutta tuotteesta on tullut toivottomasti kilpailukykyinen. ”

Tämä ei ollut ainoa johtajan pörssin toiminta, ja Binance hankki useita muita yrityksiä vuosien 2019 ja 2020 aikana, mukaan lukien salauksen maksukortin tarjoaja Pyyhkäise julkistamattoman summan. Samoin kuin CoinMarketCap, myös Swipen operatiivinen johtaja John Khenneth totesi, että “kauppa rakentui siten, että Swipe pystyy johtamaan yritystä Binancesta riippumatta”

Muita Binance-yritysostoja ovat korealainen stablecoin-yritys BxB, hajautettu sovellustietoalusta DappReview ja intialainen salausvaihto WazirX.

Äskettäisessä lehdistötilaisuudessa Binancen perustaja ja toimitusjohtaja Changpeng Zhou vihjasi, että yritys ostaa 20-30 muuta yritystä vuonna 2021, mikä vahvistaa entisestään asemaansa salaussektorilla.

Salausvaihto FTX, joka käynnistettiin vasta vuonna 2019, oli ainoa toinen yritys, joka toteutti yhdeksänluvun yrityskaupan vuonna 2020 ostamalla salkunhallintasovelluksen Blockfolio 150 miljoonalla dollarilla.

Kaupalla on potentiaalia tuoda 6 miljoonaa käyttäjää pörssiin. Vaikka Blockfoliossa ei ole yhtä paljon ainutlaatuisia käyttäjiä kuin CoinMarketCap, käyttäjien sitouttamisaste on huomattavasti korkeampi, yli 150 miljoonaa näyttökertaa kuukaudessa.

Blockfolion perustaja ja toimitusjohtaja Ed Moncada kertoi Cointelegraphille, että yritys toimii edelleen itsenäisenä sovelluksena.

Yhdysvaltain salausvaihto Coinbase johtaa tosiasiallisesti tähän mennessä eniten hankintoja – kuusi enemmän kuin Binance. Yhtiö on toteuttanut historiansa aikana vähintään 16 kauppaa, joista viimeisin on prime-välitysalustan Tagomin hankinta 90 miljoonalla dollarilla.

Raporttien mukaan Tagomi oli ollut kamppailee jonka liikevaihto oli niinkin alhainen kuin miljoona dollaria sen miljardin dollarin vuotuisesta kaupankäyntimäärästä sen jälkeen, kun se laski kauppapalkkioita.

Myös julkisesti noteeratut yritykset osallistuivat, ja edistyksellinen ohjelmistoratkaisuyhtiö CleanSpark osti salauksen kaivosyhtiön ATL-datakeskukset vajaan 20 miljoonan dollarin arvosta yhtiön osaketta.

Muita merkittäviä yritysostoja ovat Galaxy Digital ostaa digitaalisten omaisuuserien sijoitus- ja lainausalustalle DrawBridge Lending sekä futuurimarkkinoiden likviditeettitoimittaja Blue Fire Capital. Vaikka lukuja ei paljastettu, Galaxy Digital sanoi, että DrawBridge johtaa lopputuloksena yli 150 miljoonan dollarin kolmansien osapuolten omaisuuteen.

Syyskuussa 2020 New Yorkissa sijaitseva CB Insights ilmoitti avaavansa pian toimiston Amsterdamissa osana Blockchain-tietopalveluntarjoajan Blockdatan hankintaa julkistamattomalle summalle.

Älykäs sopimustuottaja TrustSwap myös laajensi kattavuuttaan hankkimalla yhden suurimmista kilpailijoistaan, Team.Financen.

Hongkongissa toimiva börssiyhtiö Genesis Block on hiljattain hankkinut toisen kerroksen Ethereum-skaalausratkaisun OMG Networkin, joka auttaa nopeuttamaan verkon kehitystä keskittyen erityisesti DeFi: hen.

PayPal halusi myös liittyä sulautumis- ja yritysostopuolueeseen otettuaan salausostot käyttöön ensimmäistä kertaa; kuitenkin neuvottelee salauksen säilytyspalvelun tarjoajan BitGon hankkimisesta ilmestyy on nyt kaatunut. Huhujen mukaan PayPal käy neuvotteluja muiden salausyritysten kanssa.

Hajautetun rahoituksen dramaattisen nousun myötä tänä vuonna kasvavat DeFi-protokollat ​​ovat myös alkaneet sulautua. Marraskuussa Yearn.finance jatkoi yhteistyötä ja sulautumisia, mukaan lukien markkinoiden kattavuuden tarjoajan Cover Protocol ja lainanantoprotokolla Cream Finance.

Vaikka yritysostot ovat usein merkki kukoistavasta teollisuudesta, ne ovat johtaneet siihen, että jotkut kriitikot ovat herättäneet huolta lisääntyneestä keskittämisestä. Johtavien yritysten ostamat kilpailijat vahvistavat niiden hallintaa markkinoilla, mikä voi vähentää kilpailua.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map