Yhdysvaltain viranomaiset haluavat estää kansalaisia ​​rekisteröimättömiltä salausvaihdoilta

Monet ulkomaiset kryptovaluutanvaihdot olisivat iloisia saadessaan yhdysvaltalaiset kauppiaat asiakkaiksi, mutta nykyään amerikkalaisilla asukkailla saattaa myös olla merkki kaulassaan lukemalla “Vaara: korkea jännite!”

Näin on ollut ainakin 1. lokakuuta lähtien, kun Yhdysvaltojen Commodity Futures Trading Commission teki valituksen Seychellien rekisteröimälle BitMEX: lle Yhdysvaltain asukkaiden houkuttelemisesta ja näin ollen Commodity Exchange Actin rikkomisesta.. Mukaan valitukseen: “BitMEXiä ei ole koskaan rekisteröity CFTC: ssä millään tavalla eikä se ole noudattanut lakeja ja asetuksia.” Tämä aiheuttaa vakavan ongelman Yhdysvaltain sääntelyviranomaisille, jotka yrittävät pitää välilehtiä rahanpesusta, manipulatiivisesta kaupasta ja muusta laittomasta toiminnasta.

Jotkut pitivät valitusta käännekohtana Yhdysvaltain salausvalvonnassa. Lakiasiaintoimisto Ballard Spahr LLC: n mukaan se osoitettu että “CFTC jatkaa aktiivista kaupankäyntiympäristöjen ja vaihtoa, jotka pyytävät tilauksia Yhdysvalloissa ilman asianmukaista rekisteröintiä.” Sääntö oli ollut kirjoissa monien vuosien ajan, mutta sen täytäntöönpano oli ollut täplikäs.

Jotkut pitivät BitMEX-valitusta pikemminkin kertaluonteisena toimenpiteenä – jolla ei todennäköisesti ole pysyviä vaikutuksia suurempaan krypto-versioon. Yritys ei ollut tarkalleen ollut vaatimustenmukaisuuden malli – vaikka sillä oli jonkin verran valvontaa Yhdysvaltojen IP-osoitteisiin. (Valitettavasti näitä oli helppo kiertää.) “BitMEX on laiton kasino, jonka johtajat joutuvat usein kerskaamaan asiakkaidensa repimiseen. Epäilemättä viranomaiset ovat olleet heissä pitkään ja etsineet vain jotain, joka pysyy kiinni ” kirjoitti Mati Greenspan, analyytikkoyrityksen Quantum Economics perustaja, päivittäisessä uutiskirjeessään. Mutta toiset uskovat, että offshore-salausvaihto näyttää jo muuttavan tapojaan. Jesse Spiro, Chainalysisin maailmanlaajuinen poliittinen johtaja, kertoi Cointelegraphille:

“Rekisteröimättömät ulkomaiset pörssit, jotka pyytävät yhdysvaltalaisia ​​asiakkaita, olivat tavallisempia. […] Monilla kansainvälisillä pörsseillä ei ollut väliä, mistä heidän asiakkaansa tulivat, mutta viime aikoina pörssit ovat sulkeneet palvelun yhdysvaltalaisille asiakkaille, koska Yhdysvaltain sääntelytoimet uhkaavat. “

Jotkut yhdysvaltalaiset pelaajat sanovat, että tämä seikka on vain osa jatkuvaa epäselvyyttä ja epävarmuutta salauksen sääntelystä. Esimerkiksi Ripplen toimitusjohtaja Brad Garlinghouse sanoi äskettäin, että hänen yrityksensä menetti potentiaalisia yhdysvaltalaisia ​​asiakkaita XRP: hen liittyvistä palveluistaan ​​sääntelyn sekaannuksen takia. Siksi hän väitti, että vaikka yrityksen kotipaikka on San Francisco, 95% sen asiakkaista on ulkomailla.

Laush huomautti, että lausunnossa voi olla totuus: ”Ripplen toimitusjohtajalla on asia. On erittäin vaikeaa olla AML-yhteensopiva Yhdysvalloissa. Siksi Ripple ei ehkä halua olla Yhdysvaltojen sääntelyn alueella. ” Samaan aikaan Wagster myönsi, että Yhdysvaltain laki ei ollut pysynyt tahdissa blockchain-tekniikan nopean kehityksen kanssa: “Perustapaus siitä, onko salausvaluutta arvopaperi, päätettiin 80 vuotta sitten, ja todennäköisesti vielä ainakin useita vuosia ennen yhdistämistä oikeuskäytännön ja asetusten mukaan sallitaan kirkas linja.

Spiro uskoo kuitenkin, että Yhdysvaltojen sääntelyviranomaiset ovat tehostaneet peliäan: “Yleensä Yhdysvaltain sääntelyviranomaiset ovat tulleet tietoisemmiksi virtuaalivarallisuudesta, avaruudessa toimivista myyjistä ja siitä, miten analysoida lohkoketjuja. He noudattavat säännöksiä johdonmukaisemmin. ” Samaan aikaan Wagster lisäsi:

“MEILLE. sääntelyviranomaiset eivät ole kieltäytyneet käyttämästä pitkää kättä koskevaa toimivaltaa vaihtoon ja pöytäkirjoihin, jotka mahdollistavat Yhdysvaltain asukkaiden investoinnit tai osallistumisen, ja odotan, että tällaiset täytäntöönpanotoimet jatkuvat.

G20-kansat tarttuvat alas

Viime aikoina sääntelyttömissä pörsseissä ei ole vain lämpöä. Blockchain-tiedustelupalveluyrityksen CipherTrace johtava finanssianalyytikko John Jefferies kertoi Cointelegraphille: “Useimmat G20-maat alkavat ryöstää, ja odotan lisääntyneitä valvontatoimia maailmanlaajuisesti vuonna 2021.” Hän lisäsi myös ajatuksensa BitMEX-tapauksesta:

“Se heijastaa valtiovarainministeriön kantaa, jonka mukaan pörssien on rekisteröidyttävä FinCENiin ja noudatettava Yhdysvaltojen rahanpesun vastaisia ​​määräyksiä, jos he tekevät kauppaa yhdysvaltalaisten henkilöiden kanssa.”

Euroopassa “sama asia tapahtuu”, sopi henkilöllisyyden todentamisratkaisujen tarjoajan GetID: n toimitusjohtaja Dmitri Laush. “Esimerkiksi online-vaihtoaggregaattori Bestchange estettiin äskettäin Venäjän tuomioistuimen päätöksen vuoksi – viranomainen oletti, että aggregaattori on osallisena petosohjelmissa”, hän kertoi Cointelegraphille.

Mutta eikö ulkomaisen pörssin – joista monet ovat melko pieniä – on vaikea tietää, onko asiakas esimerkiksi Yhdysvaltain tai Viron asukas? Eikö tätä pitäisi kohdella enemmän kuin “ostajan varokaa”??

“Vaihdon ei ole lainkaan vaikeaa selvittää, ovatko heidän käyttäjät Yhdysvalloissa asuvia; heidän on vain kysyttävä ja vaadittava asiakirjatodisteet “, Frost Brown Todd LLC: n asianajaja John Wagster kertoi Cointelegraphille. Hän selitti edelleen: sääntelyvirastot väittävät, että Yhdysvaltain asukkaat sijoittavat kaikkialle maailmaan. “

“On erittäin helppoa, jos sinulla on oikea KYC-palveluntarjoaja”, lisäsi Laush. “Oikea henkilöllisyystodistus voi myös tunnistaa, onko henkilöllisyystodistus aito vai väärennetty, joten ei ole mahdollista, että henkilö voi teeskennellä, ettei hän ole kotoisin Yhdysvallat”

Se voi joskus olla ongelmallista muille kuin Yhdysvaltojen asukkaille todistaa, että he eivät ole Yhdysvaltain kansalaisia ​​- yksinkertaisesti siksi, että monilla ihmisillä ympäri maailmaa ei ole henkilötodistuksia. Valuuttamarkkinat puolestaan ​​sanovat usein, että asiat eivät ole niin yksinkertaisia. Binancen toimitusjohtaja Changpeng Zhao äskettäin kertoi Bloombergin mukaan hänen pörssinsä on oltava “älykkäämpi siitä, miten estämme” Yhdysvaltain asukkaat käymästä kauppaa Binancen alustalla, ja lisäsi: “Yritämme jatkuvasti parantaa estoamme.” Cointelegraph pyysi Binancelta esimerkkejä tavoista, joilla kauppiaat yrittävät ohittaa Binancen puolustuksen, mutta yritys kieltäytyi kommentoimasta.

Lokakuun valituksessaan CFTC ehdotti, että BitMEX: n niin sanotut estotoimet olisivat parhaimmillaankin puolisydämisiä. “Tuolloin [toimitusjohtaja Arthur] Hayes kirjoitti, että BitMEX” estää “yhdysvaltalaisia ​​käyttäjiä, tuhannet yhdysvaltalaiset henkilöt käivät kauppaa BitMEXin alustalla”, virasto totesi.

Miksi käyttää rekisteröimätöntä vaihtoa?

Miksi yhdysvaltalaiset kauppiaat ja sijoittajat haluavat puolestaan ​​jopa käyttää sääntelemätöntä ulkomaista pörssiä? Heillä ei ole ikään kuin heiltä puuttuisi Yhdysvaltain dollareita tai pääsyä kykyisiin pörsseihin (esim. Coinbase, Gemini) omassa maassaan. “Pääsy useampaan rahakkeeseen, alhaisemmat maksut, vähemmän kitkaa, nimettömyyttä ja veronkiertoa ovat joitain syitä”, Jefferies vastasi: “Salaus on luonnostaan ​​rajaton, joten se voidaan helposti siirtää offshore-pörssiin.”

“He voivat myös käyttää ulkomaista vaihtoa etsimään palveluja, joilla on vähemmän tai ei lainkaan vaatimuksia, tai lakisääteistä valvontaa laittomien tahojen kanssa tekemiseksi, kuten lähettäminen palveluun korkean riskin lainkäyttöalueella”, lisäsi Spiros.

Monet näistä vaihtoista ovat aivan liian halukkaita ottamaan heidät vastaan, Wagster ehdotti. “Useat vaihdot ja protokollat ​​ottavat huomioon sen, että ne antavat käyttäjien osallistua nimettömästi. […] Muut pörssit hyväksyvät kryptovaluutan – toisin kuin fiat-valuutat – siinä uskossa, että heidän ei tarvitse suorittaa KYC: tä henkilöille, jotka maksavat salauksessa. “

Mitä vaihdot voivat tehdä?

Mitä ulkomaisten pörssien pitäisi tällä välin tehdä? “Ei riitä, että laitat verkkosivustolle varoituksen:” Emme hyväksy Yhdysvaltain kansalaisia. “Sinun on tarkistettava elinkeinonharjoittajan henkilöllisyys ja hänen tulonlähde”, sanoi Laush.

“Yksi potentiaalinen tapa varmistaa, että Yhdysvaltain asukkaat eivät käytä [rekisteröimätöntä] vaihtoa, on virtuaalisen yksityisverkon (VPN) käytön kieltäminen, mikä aiheuttaa hankalaa osallisuuden / poissulkemisen kauppaa”, Jefferies sanoi. VPN: ltä ja Torilta, mutta se estäisi sorrettujen maiden yksityisen pääsyn. Tämä on saanut jotkut suuret vaihdot luomaan erillisiä ja erillisiä Yhdysvaltojen toimintoja. ” Wagster lisäsi: “Hyvämaineisemmat pörssit ovat erittäin varovaisia ​​missä ja kenen kanssa he toimivat”, ja toistaiseksi:

“Yhdysvaltain sääntelyvirastojen pitäisi odottaa tutkivan kaikki pörssit, joilla on merkittävä kaupankäyntivolyymi. Jotkut pörssit, kuten Binance, perustavat erilliset yksiköt erillisille lainkäyttöalueille, jotta ne voivat noudattaa paikallisia lakeja missä tahansa. “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map