Yksityisyyden kolikot vuonna 2019: Todellinen taloudellinen vapaus vai rikollisen ilo?

Oikeus yksityisyyteen on mielenrauhan ja turvallisuuden perusedellytys. Ajatus siitä, että vain rikollisilla on jotain salattavaa, on outo. Sitä vastoin yksityisyyttä etsivät melkein kaikki. Silti se silti leimataan epäilyttäväksi – varattu vain rikollisille tai poikkeajille.

Vastaavasti tämän epäoikeudenmukaisen valvonnan jakaminen on kryptovaluutta, joka on – melko ironista – leimattu työkaluksi rikollisille, perustuen suurelta osin heidän nimettömiin tunnusmerkeihinsä. Mikään kryptovaluutta ei kuitenkaan ole yhtä halveksittu tälle huomaamattomalle laadulle kuin yksityisyyden kolikko.

Mutta mihin yksityisyyden suojakolikoita käytetään? Kuinka salausrikollisuus on muuttunut vuonna 2019? Ja mitä on varastossa tulevaisuutta varten?

Tekee BTC leikkauksen?

Toisin kuin yleisesti uskotaan, Bitcoin (BTC) ei ole niin tuntematon kuin useimmat ihmiset olettavat. Lohkoketju on kaikin tavoin muuttumaton, julkisesti pidettävä pääkirja jokaisesta BTC-tapahtumasta … koskaan. Tästä syystä Bitcoin ei ole erityisen suositeltava laittomasta toiminnasta – ota huomioon, rikolliset.

Vaikka tyypillisestä BTC-tapahtumasta ei voida poimia henkilökohtaisia ​​tietoja, melkein salanimetön merkkisarja – eli julkiset osoitteet – ovat usein enemmän kuin tarpeeksi lopettaakseen rikollisen toiminnan sen kappaleissa. Useammin kuin kerran hakkeroinnista tai ryöstöstä peräisin olevat BTC-varat on jäljitetty ja lisätty mustalle listalle. Lisäksi kaikki, mikä seisoo "tuntematon" BTC-osoite ja käyttäjän todellinen henkilöllisyys ovat keskitetty vaihto ja Tunne asiakkaasi -sekki.

Tietenkin on olemassa vaihtoehtoja. Toisin kuin muut digitaaliset valuutat, yksityisyysrahat piilottavat tyypillisessä salaustapahtumassa olevat tiedot. Vastaanottajan tai lähettäjän osoitteista ei ole tietueita, ja tapahtuman summa on hämärtynyt, mikä luo selvästi anonyymin maksujärjestelmän.

Se, että nämä kolikot mahdollistavat henkilöllisyyden paljastamisen, ei kuitenkaan tarkoita, että ne olisi tarkoitettu rikolliseen käyttöön. Sama koskee ihmisiä, jotka käyttävät niitä. Loppujen lopuksi useimmat pitävät taloudellista yksityisyyttä olennaisena osana. Aivan kuten ihmiset eivät halua kenenkään tutustuvan tiliotteeseensa, kaikki eivät halua salaustapahtumiaan kirjattaviksi.

Yksityisyyden kolikot ja rikollisuus

Digitaalisella aikakaudella on vähän yksityisyyttä. Yritykset, jotka haluavat kerätä mahdollisimman paljon tietoa, siirtävät jokaisen yksittäisen tietomurun. Tämä on kiistatta yksi tärkeimmistä syistä Big Techin äskettäiselle hyökkäykselle finanssialalla.

Ota Googlen uusin hanke, esimerkiksi: tilien tarkistus. Pinnalla yritys haluaa tarjota asiakkaille laajemman analyysin heidän taloudellisesta elämästään. Kriitikot ehdottavat kuitenkin, että itse asiassa Google etsii näitä oivalluksia.

Tämän vuoksi on ehkä ymmärrettävää, miksi nimettömän salausvaluutan tarve alkoi. Silti, kuten minkä tahansa arvoperusteisen hyödykkeen kohdalla, yksityisyyden suojakolikot antavat riittävän mahdollisuuden väärinkäytöksiin. Itse asiassa Monero nousi valtavirran tietoisuuteen aiemmin tänä vuonna juuri tästä syystä.

Jo tammikuussa lukuisia tiedotusvälineitä raportoitu norjalaisen miljonäärin Tom Hagenin vaimon Anne-Elisabeth Falkevik Hagenin sieppauksesta. Pariskunnan kodista löytynyt lunnaat vaativat 10 miljoonan dollarin arvosta Moneroa. Silti vaikka tämä tragedia tuottaa globaaleja otsikoita, Moneron käyttö laittomissa darknet-markkinapaikoissa on pysynyt suhteellisen vaimeana.

Sen sisällä Q2 2019 Kryptovaluutan rahanpesun vastainen raportti, blockchain-rikostekninen yritys Ciphertrace paljasti, että vain 4% pimeistä toimittajien maksuista liittyi Moneroon. On uskomatonta, että Bitcoin hallitsee edelleen darknetin kuningasta, vedoten käyttöön massiivisessa 76 prosentissa tapauksista. Puhuessaan Cointelegraphille John Jefferies, CipherTrace CFA, ehdotti, että tämä on peräisin kautta "likviditeettikysymykset," lisäämällä, että:

"Vaikka yksityisyyden suojakolikot tarjoavat huonoille toimijoille nimettömyyden, likviditeettikysymykset ja markkinoille pääsyn esteet yksityisyyden suojakolikoiden ostamisen ja myynnin vuoksi tekevät niistä epäkäytännöllisiä useimmissa pimeissä markkinaostoksissa."

Salausturvallisuusyrityksen Ellipticin perustaja ja johtava tutkija Tom Robinson kertoi kuitenkin Cointelegraphille, että riippumatta Bitcoinin hallitsevasta asemasta pimeillä markkinoilla yksityisyyden suojakolikot saavat edelleen vakaata pitoa ja käytettävyyttä:

“Toinen suuntaus, jonka olemme nähneet, on lisääntynyt yksityisyyden suojakolikoiden, kuten monero, hyväksyminen pimeillä markkinoilla, joilla huumeita on ostettavissa. Useimmat uudet markkinat hyväksyvät nyt monero-maksut, tyypillisesti bitcoinin rinnalla. Tämä uhkaa lainvalvontaviranomaisten kykyä jäljittää tällainen toiminta ja saattaa asianosaiset oikeuden eteen."

Muuten, CipherTrace’s raportti kolmannen vuosineljänneksen 2019 aikana paljastettiin myös enemmän salauksen rikollisuuden tilasta yleensä. Tutkijoiden mukaan salakirjoituksia ja petoksia nähtiin monumentaalisesti 4,4 miljardia dollaria koko vuoden, mikä merkitsi huomattavaa 2500 prosentin kasvua vuodesta 2017.

Lainsäädännön harhauttaminen lisääntyi vuonna 2019

Huolimatta siitä, että niitä ei käytetä darknetissä, yksityisyyden suojakolikoiden sääntelyvastainen torjunta uhkaa poistaa nimettömän salauksen. Rahoitustoimintaryhmä kesäkuussa 2019 juurtunut matka-säännöksi kutsuttu aloite. Tämä vaati kaikkia yrityksiä, jotka helpottivat yli 1000 dollarin salauksen siirtoa, paljastamaan asiakastiedot.

Sääntö syntyi keinona torjua terrorismin rahoitusta ja rahanpesua kryptovaluuttojen kautta. Skeptikot pitivät politiikkaa suorana esteenä taloudelliselle nimettömyydelle. Tämän seurauksena monille pörsseille ei ole jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin antaa yksityisyyden kolikoille kenkä.

Monet yksityisyyden suojakolikot ovat kärsineet tämän seurauksena. Esimerkiksi Dash mainitsee 76%: n palautuksen sen jälkeen, kun se poistettiin OKExistä, ja Monero otti 59%: n osuman kesäkuun 111 dollarin huipusta sen jälkeen, kun sekä ByBit että OKEx käynnistivät..

Keskustelussa Cointelegraphin kanssa lohkoketjuanalyysiyhtiön Chainalysisin perustaja ja strategiajohtaja Jonathan Levin väittää, että syyllinen ei ole vain likviditeetin menetys, vaan myös sääntelyn noudattamatta jättäminen:

"Uskomme, että markkinat päättävät, ja tällä hetkellä muut kuin yksityiset kolikot näkevät eniten vauhtia. Tämä ylläpitää tasapainoa, koska ne voidaan tutkia, kun ne liittyvät laittomaan toimintaan, mutta se vaatii resursseja ja työtä."

Jephferies of CipherTrace kertoo, että sääntely – etenkin AML-käytännöt – näyttää olevan avain salausrikollisuuden vähentämiseen:

"CipherTrace-tutkimus on osoittanut, että laiton Bitcoin on 39X alhaisempi lainkäyttöalueilla, joilla on vahva rahanpesun torjunta. Joten sääntely tukahduttaa salaisen rikollisen toiminnan."

Yksityisyys paljastettu

Salausrikollisuuden lisääntyessä, mutta nimettömien kolikoiden käyttö pimeässä verkossa, yksi kysymys on jäljellä: mihin yksityisyyden suojakolikoita todella käytetään?

Jotta tähän kysymykseen voidaan vastata lopullisesti, on oltava työkalu kolikoiden jäljittämiseen. Yksi este on kuitenkin jäljellä, he ovat melko jäljittämättömiä.

Tietosuojakolikoiden, kuten Monero, Zcash ja Dash, käyttämien algoritmiprosessien ansiosta tiettyjen osoitteiden seuraaminen on lähes mahdotonta – ainakin toistaiseksi. Ilman vakaata toimintatapaa käyttötapausten ja käyttäjien väestötietojen kiinnittäminen tulee vaikeaksi. Se ei kuitenkaan tarkoita, että ihmiset eivät yritä. Levin myöntää, että yksityisyysrahat ovat "aktiivinen tutkimusalue," lisäämällä, "löydämme usein tapoja jäljittää jäljittämätön." Ratkaisu voi todellakin olla jo heidän nenänsä alla.

Florian Tramèr, Stanfordin yliopiston kryptografian tutkija, äskettäin paljastettu kohtalokas virhe Monerossa ja Zcashissa. Tramèr paljasti kolikon vastaanottajaan kohdistetun sivukanavan etähyökkäyksen ja paljasti sekä maksunsaajan henkilöllisyyden että käyttäjän IP-osoitteen. Sekä Monero että Zcash ovat korjaillut haavoittuvuudet. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että samaa ei voida saavuttaa uudelleen.

Joten, jos blockchain-rikostekniset yritykset onnistuvat tekemään läpimurron kolikoiden jäljitettävyydestä, pitäisikö sitä käyttää?

Oikeus yksityisyyteen on perustavanlaatuinen. Tämän oikeuden heikentäminen saattaa aiheuttaa lukuisia kysymyksiä ja seurauksia sekä sijoittajille että salausteollisuudelle yleensä. Jefferies uskoo, että on käytettävä analyyttistä lähestymistapaa:

"Raja niiden välillä, jotka haluavat säilyttää yksityisyyden (suojata henkilöllisyyttä) ja ne, jotka haluavat hämärtää pahoja tekoja, vedetään, kun epäilyttäviä tapahtumia havaitaan tai arvo ylitetään, mikä aiheuttaa epäilyttävien tapahtumien ja käteistapahtumien raportoinnin."

Chainalysisille oikeus yksityisyyteen on tasapainottava toimi, kuten Levin kertoi Cointelegraphille:

"Kaksi äärimmäisyyttä, nimettömyys ja täydellinen läpinäkyvyys, ovat huonoja. Täydellinen nimettömyys avaa oven laittomalle toiminnalle, jota ei määritelmän mukaan voida tutkia. Se ei ole maailma, jossa haluat elää. Toisaalta täydellinen läpinäkyvyys ei tarkoita yksityisyyttä ollenkaan. Se ei myöskään ole maailma, jossa haluat elää."

2020 ja sen jälkeen

Tulevaisuuden osalta vuonna 2019 ja vuotta aikaisemmin asetetut trendit ja ennakkotapaukset kestävät todennäköisesti. Voidaan odottaa, että kryptovaluutan kautta tapahtuvaan rahanpesuun kohdistetaan ankaria toimenpiteitä, mikä tietysti vaikuttaa kielteisesti yksityisyyden kolikoihin. Lisäksi, kun otetaan huomioon sen tähänastinen monumentaalinen nousu, on kohtuullista olettaa, että myös salakirjoitus lisääntyy.

Levin on samaa mieltä tämän käsityksen kanssa vihjaen, että erityistä huomiota kiinnitetään sijoittajiin, jotka lisäävät tietoisuutta salauksen laittomuudesta ja menetelmistä sen torjumiseksi:

"Uskomme, että vuosi 2020 on vuosi, jolloin salausvaluutan sidosryhmät ovat keskittyneet finanssirikoksiin, kuten veronkiertoon, markkinoiden manipulointiin ja rahanpesun helpottamiseen. Lohkoketjuanalyysiä käytetään edelleen sääntelyvelvoitteiden täyttämiseen ja rikosten tutkintaan."

Jephferies of CipherTrace puolestaan ​​tarkastelee ulkomaisia ​​asioita vihjaen jatkuvaan ponnisteluun Yhdysvaltojen pakotteiden välttämiseksi:

"Odotan kryptovaluuttojen olevan tärkeämpi rooli geopoliittisessa vaiheessa, kun Pohjois-Korea, Iran ja Venäjä yrittävät hyödyntää salausta kiertääkseen Yhdysvaltain dollarin paremmuuden."

Yksityisyyden suojakolikoista näyttää siltä, ​​että sijoittajien on lievennettävä odotuksiaan eteenpäin. Siitä huolimatta sääntelyesteet pitävät salausvaluutat harvoin kiinni pitkään. Ainakin yksityisyyden suojaamiseen tarkoitettujen kolikoiden pääetu pysyy niin kauan kuin niitä tarvitsee joku.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map