Onko seesteisyys ratkaisu Ethereumin vaikeuspommiin?

Tässä esitetyt näkemykset ovat kirjoittajan omia, eivätkä ne välttämättä edusta Cointelegraph.com-sivuston näkemyksiä

Ethereumin kehitysvaiheessa on neljä virstanpylvästä; Raja, Homestead, Metropoli, ja Serenity. Ethereum on tällä hetkellä kolmannessa vaiheessa – Metropolis-versio Bysantista. Ethereumilla on kuitenkin ollut vaikeuspommi – protokolla, joka vaikeuttaa kryptovaluutan louhintaa – ohjelmoitu sen Blockchainiin Rajavaiheesta lähtien.

Miksi ohjelmoida vaikeuspommi?

Ethereumin viimeinen virstanpylväsvaihe on Serenity. Serenityn mukana tuleva merkittävä muutos on se, että Ethereumin Blockchain-konsensusalgoritmi muuttuu työn todistamisesta (PoW) työn todistukseen (PoS). Ennen kuin Ethereum-verkko pystyy siirtymään PoW: stä PoS: ään, verkon on siirrettävä kaivostyöntekijät PoW-lohkoketjusta PoS-lohkoketjuun.

Jotta Ethereum-verkko voisi jatkaa toimintaansa täydellä tuella, kaivostyöläisten on tuettava PoS Ethereum -lohkoketjua eikä ketjua, joka jatkaa PoW-protokollaa. Tämä on hieman hämmentävää – ja juuri siksi kehittäjät ohjelmoivat vaikeuspommin Ethereumin Blockchainiin, sekaannusten poistamiseksi.

Vaikeuspommi

Vaikeuspommi oli mainittiin ensimmäisen kerran Ethereumin entisen kaupallisen johtajan Stephan Tualin blogiviestissä 4. elokuuta 2015, joka ilmoitti ensimmäisestä laastari Frontierille.

“Monet teistä ovat miettineet, kuinka toteuttaisimme siirtymisen PoW: sta PoS: ään ajoissa Serenitylle. Tämän hoitaa äskettäin käyttöön otettu vaikeussäätöjärjestelmä, joka takaa tyylikkäästi kovan haarukan pisteen seuraavien 16 kuukauden aikana… se toimii seuraavasti: lohkosta 200 000 alkaen (hyvin karkeasti 17 päivän kuluttua) vaikeus kärsii eksponentiaalisesta kasvua, joka on havaittavissa vasta noin vuoden kuluttua. Siinä vaiheessa (melkein Serenity-virstanpylvään julkaisun ympärillä) havaitaan merkittävä vaikeuksien lisääntyminen, joka alkaa työntää lohkon resoluutioaikaa ylöspäin. “

Kaivostoiminnan vaikeuksien lisäämisprotokolla otettiin käyttöön Ethereum-verkossa 7. syyskuuta 2016. Tual arvioi, että joulukuuhun 2016 mennessä lohkon vahvistamisen aika olisi niin hidas, että olisi kuin toiminta Ethereum-verkossa jäätyisi.

Näin vaikeuspommi sai lempinimensä “jääkauden pommi” tai miksi se on joskus viitataan “Ethereumin jääkaudeksi”. Joulukuussa 2016 lohkoajat eivät kuitenkaan olleet pidentyneet eksponentiaalisesti. Maaliskuussa 2017 Ethereumin perustaja Vitalik Buterin, lähetetty Redditiin vaikeuspommista:

“Kuten käy ilmi, viimeisen kovan haarukan (Homestead) aiheuttaman muutoksen vaikeuden säätöalgoritmissa jääkausi tulee todellakin hyvin hitaasti. Lohkosta 3,5 miljoonaa meidän keskimääräinen lohkoväli on 25 sekuntia noin 100 000 lohkolle (noin 1 kuukausi).

Sitten meillä on 35 sekuntia seuraavia 100 000 lohkoa (noin 1,4 kuukautta), sitten ~ 55 sekuntia noin 2,2 kuukautta, sitten ~ 95 sekuntia. noin 3,8 kuukauden ajan, ja niin edelleen, kunnes saavutamme ~ 655 sekuntia noin 26 kuukauden ajan … Viimeinen tuho tapahtuu vasta vuonna 2021 (vaikka se tulee varmasti erittäin ärsyttäväksi vuoden 2017 jälkipuoliskolla).

Lokakuuta 2017 jääkautta kuitenkin lykättiin jälleen. 16. lokakuuta kova haarukka verkon päivittäminen Metropolikseksi viivästytti vaikeuspommia 42 miljoonalla sekunnilla (1,33 vuotta). Vuoden 2018 lopulla kaivostyöläiset voivat odottaa alkavansa nähdä 30 sekunnin lohkoaikoja.

Jääkauden välttäminen?

Jos Ethereum-verkosto alkaa tuntea vaikeuspommin vaikutuksia vuoden 2018 loppupuolella, näemme todennäköisesti Ethereumin kovan haarukan seuraavaan virstanpylvääseen, Metropolis v.Konstantinopoliin, mikä olisi ensimmäinen virstanpylväsversio käyttöönotettaessa PoS järjestelmä Ethereum Blockchainiin. Vaikka suurin osa Ethereum-verkon tapahtumista jää PoW: ksi, jokainen 100. tapahtuma on PoS Konstantinopolissa, mikä luo pohjan Casper, Serenityssä käytetty PoS-järjestelmä – Ethereumin viimeinen virstanpylväs.

Työn todiste vs Panoksen todiste

PoW-järjestelmässä tietokoneet kilpailevat algoritmien ratkaisemisessa. Tietokone, joka ratkaisee ensin algoritmin ja lähettää uuden lohkon verkkoon, saa palkkiot vasta lyötyistä kolikoista ja tapahtumamaksut lohkosta. Koska palkinto annetaan ensimmäiselle tietokoneelle, joka ratkaisee algoritmin, kaivostyöläisillä on kannustin käyttää mahdollisimman paljon laskentatehoa, jotta he voivat ratkaista algoritmin ja saada lohkopalkinnon ennen kuin ikätoverinsa pystyvät. Suuremman hajautusvoiman – kyky ratkaista algoritmi nopeammin – kauppa on kuitenkin se, että kaivostyöläiset kuluttavat enemmän resursseja ja maksavat enemmän sähkökustannuksia kaivoslaitteidensa käyttämiseksi. Mitä enemmän laskentatehoa kaivosmies käyttää, sitä enemmän energiaa kuluttaa kaivostyöläisten tietokoneiden käyttämiseen.

PoW vs PoS

PoS-järjestelmässä solmut, joihin viitataan liitettyinä validoijina, voivat panostaa rahansa Blockchainiin lisättyihin lohkoihin. Hyödynnetyn varallisuuden prosenttiosuus suhteessa markkina-arvoon edustaa prosentuaalista mahdollisuutta, jolla yksilöllä on mahdollisuus luoda lohko ja saada siihen sisältyvät transaktiopalkkiot.

Varojensa tallentavan joukkovelkakirjan validoijan voidaan ajatella olevan henkilö, joka tekee vakuuden. Jos kortit, joihin he sijoittavat varansa, ovat kelvollisia, he saavat osuutensa takaisin, jos vilpillisesti, joukkovelkakirjan validoija menettää osuutensa. Koska huonoja toimijoita rangaistaan ​​ankarien virheellisten lohkojen tukemisesta, yksilöillä on enemmän kannustimia toimia rehellisesti kuin PoW-järjestelmässä.

Blockchain-arkkitehti David Duccini kertoi Cointelegraphille:

“Kaivosprosessi pitää osittain kolikkopohjaa laskevassa hintapaineessa, koska kaivostyöläisten on käännettävä kolikot fiat-valuutaksi maksamaan sähköstä ja kaivoslaitteidensa päivityksistä. He myyvät kolikoitaan suurelta osin keinottelijoille. PoS-pohjaisessa ketjussa kolikoiden haltijat palkitaan suoraan ja suhteessa heidän hallussaan olevien kolikoiden määrään. “

Energiakustannukset

PoS-järjestelmässä kaivostoiminnan energiakustannukset ovat paljon matalampi kuin se on PoW-järjestelmässä; joukkovelkakirjojen validoijat panostavat varansa lohkoihin sen sijaan, että kilpailisivat laitteistoillaan algoritmin ratkaisemiseksi. Michael Gord, MLG Blockchainin perustaja kertoi Cointelegraphille:

”PoS-verkko on aina tehokkaampi kuin PoW-verkko. PoS-verkko on turvattu käyttäjillä, joilla on tunnuksia verkossa, eikä käyttäjillä, jotka antavat laskentatehoa, mikä turvaa PoW-verkon. “

PoS-järjestelmässä ei ole mitään hyötyä siitä, että sinulla on kalliita kaivoslaitteita, jotka pystyvät ratkaisemaan algoritmeja nopeammin kuin ikäisesi kaivoslaitteet. Tämä tarkoittaa, että verkon tukemiseksi ei tarvitse aiheutua korkeita sähkökustannuksia.

Duccini sanoo, että koska PoS on tehokkaampi, se on parempi kuin PoW:

“PoS on ylivoimainen, koska se on sekä vähän energiaa johtuen siitä, että ‘käytetty’ asia ei ole sähkö vaan pikemminkin ‘kolikon ikä’ ja kaksi, [koska] sinulla on todellisia sidosryhmiä sanan puhtaimmassa merkityksessä, ketjun elinkelpoisuus pitkällä aikavälillä verrattuna henkilöön, joka on vain siinä nopean käteisen vuoksi. “

PoS-järjestelmä vaikeuttaa myös 51 prosentin hyökkäyksen suorittamista. PoS-järjestelmässä joudut ostamaan 51 prosenttia Ethereumin markkina-arvosta – saavutus, johon monilla ihmisillä ei ole varoja suorittaa. Vaikka yrityksen on suoritettava 51 prosentin hyökkäys PoW-järjestelmässä, yrityksen on saatava hallintaansa 51 prosenttia kaivosvoimasta – mikä on jo tapahtunut aiemmin: heinäkuussa 2014 bitcoin-kaivosallas nimeltä Ghashin osuus oli 51 prosenttia kaivosvoimasta Bbitcoin-verkossa 12 tunnin ajan.

Kartoittaa

Lähde: Blockchain.info

”Äärimmäisissä tapauksissa kaivostoiminnasta on tullut "aseistettu" — muuten kohtuulliset ihmiset "taloudelliset terroristit" missä alivoimakkaita ketjuja hyökätään. “

Blockchain-arkkitehti David Duccini

Koska Ghashilla oli hallussaan 51 prosenttia kaivosvoimasta, heillä oli kyky hallita verkon tapahtumia ja kaksinkertaiset kolikot.

Onko PoS-konsensusalgoritmi oikeudenmukainen?

Varallisuus Eterissä (dollari USD)

Prosenttiosuus / ratkaisulohko

1.00

0,00 prosenttia

10.00

0,00 prosenttia

100,00

0,00 prosenttia

1000,00

0,00 prosenttia

10000,00

0,00 prosenttia

100 000,00

0,00 prosenttia

1 000 000,00

0,00 prosenttia

10000000

0,03 prosenttia

100 000 000

0,27 prosenttia

1 000 000 000

2,67 prosenttia

10 000 000 000

26,69 prosenttia

Joidenkin mielestä ongelma, joka liittyy samanaikaisesti PoS-järjestelmän kanssa, on, että sellaisessa järjestelmässä rikkaat vain rikastuvat. Henkilöillä, joilla on enemmän varallisuutta Blockchainissa, on paremmat mahdollisuudet luoda lohko ja saada siellä olevat transaktiomaksut kuin henkilöillä, joilla on vähemmän varallisuutta.

Jos omistat 20 prosenttia Ethereumin markkina-arvosta, sinulla on 20 prosentin mahdollisuus luoda lohko ja saada lohkon sisältämät transaktiomaksut, jos omistat 0,005 prosenttia, sinulla on 0,005 prosenttia lohkon luomisesta ja vastaanottamisesta. lohkon sisältämät transaktiomaksut.

Sanotaanko, onko PoS-järjestelmä todella erilainen kuin PoW-järjestelmä taloudellisen rakenteen kannalta? PoW-järjestelmässä henkilöt, joilla on varaa käyttää enemmän laskentatehoon (rikkaat), pystyvät kaivamaan enemmän resursseja (Bitcoin) kuin ne, joilla ei ole varaa ostaa niin paljon laskentatehoa (köyhät). Näyttää siltä, ​​että molemmat, PoS tai PoW, rikkaat rikastuvat samalla kun lisäävät etäisyyttä itsensä ja vähemmän varakkaiden välillä jokaisella uudella lohkolla.

Tyyneys

PoS-järjestelmä on täydessä vauhdissa, kun Ethereum päivittää Serenityksi, joka on Ethereumin etenemissuunnitelman viimeinen virstanpylväs. Serenity-vaiheessa Ethereum on Blockchain-liiketoiminta, jolla on sisäänrakennettu turing-complete-ohjelmointikieli, jota muut kehittäjät, yritykset ja yhteisöt voivat käyttää sopimusten, sovellusten ja järjestelmien luomiseen. Ethereumin kehittäjä esitti vuonna 2017 esityksen Hudson Jameson keskusteli Ethereumin etenemissuunnitelmasta. Vaikka Hudson ei antanut arviota siitä, milloin Serenity vapautettaisiin, hän sanoi, että Serenityn julkaisemisen yhteydessä “tämä tapahtuu, kun tiedät todella isot jutut”.

Ethereum on yksi Blockchain-verkoista, joka muistuttaa enemmän yritystä kuin monet muut Blockchain-verkot ja Blockchainiin liittyvät yritykset, jotka tarjoavat digitaalista omaisuutta. Ethereumin neljän vaiheen tiekartta ja valkoinen paperi tekevät hyvin selväksi, mitä yritys aikoo saavuttaa. Ethereumin valkoinen paperi lukee:

“Ethereumin tarkoituksena on tarjota Blockchain, jossa on sisäänrakennettu täysimittainen Turing-täydellinen ohjelmointikieli, jota voidaan käyttää luomaan "sopimuksia" jota voidaan käyttää mielivaltaisten tilansiirtofunktioiden koodaamiseen, jolloin käyttäjät voivat luoda minkä tahansa yllä kuvatuista järjestelmistä, samoin kuin monia muita, joita emme ole vielä kuvitelleet, yksinkertaisesti kirjoittamalla logiikka muutamaan riviin koodia. “

Toisin sanoen Ethereumin tavoitteena on tarjota palvelu, joka antaa muille Blockchainiin liittyville yrityksille mahdollisuuden luoda minkä tahansa sovelluksen, tuotteen tai järjestelmän, jota he haluavat ohjelmoinnin avulla. On melko villiä ajatella, että sellaisen yksikön arvo, joka ei ole edes 75 prosenttia etenemissuunnitelmaansa, arvottiin 1430,81 dollariin 13. tammikuuta 2018. Mutta sen sanottuaan Hudsonin kommentti Serenitystä alkaa olla järkevää.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map