Aika on tullut blockchainless-tekniikalle: IOTA: n David Sønstebø

IOTA aiheutti järkytystä, kun se saavutti KolikkoMarketCap, lähettämällä joitain altcoineja vapisemaan alaspäin, kun taas toiset jättivät hyvästit creme de la creme -paikannukselle.

Häiriö oli kiehtova, varsinkin kun otetaan huomioon, että IOTA kävi kauppaa lähes 40 miljoonalla dollarilla 24 tunnissa pörssiin listattamisen jälkeen. Vaikka menestys tuli kuumaksi IOTA: n kannoille, joita mainostettiin jännittävänä tekniikkana ICO: n aikana, nousu oli ennennäkemätöntä.

Cointelegraph päätti pyytää IOTA: n perustaja David Sønstebøltä lisää vihjeitä äkillisestä noususta.

Nolla pumppu ja kaatopaikka

Cointelegraph: Mikä on todella ampunut niin nuoren projektin korkeammille salauskorkeuksille?

David Sønstebø: IOTA on saattanut tuntua tulevan tyhjästä, mutta se on itse asiassa tekemässä kaksi vuotta. Itse asiassa ennen IOTAa keksimme myös täydellisen todistuksen panoksesta Nxtin kautta, joka oli myös ensimmäinen Blockchain 2.0 ja edeltäjä Patrick Byrnen t0: n kaltaisille projekteille. IOTA-kehitys alkoi satojen kannattajien kanssa jo vuonna 2015, ja sitä on käsitelty toistuvasti TechCrunchissa, VentureBeatissa, Forbesissa, Cointelegraphissa, CIO: ssa, joten väittäisin, että se ei ole niin ‘nuori’ projekti.

"Kieltäydyimme kuitenkin tekemästä mitään maksettuja tarjouksia tai pörssinoteerauksia, kunnes tekniikka oli riittävän kypsä, mikä on nyt."

CT: Monissa tapauksissa, kun altcoiinit nousevat tähtitieteellisesti, ihmiset pitävät sitä pumpattavana & kaataa. Mikä on mielipiteesi IOTA: sta?

DS: IOTA kävi kauppaa jo lähes miljardilla viikkoa ennen pörssin aloitusta OTC: n / Over the Counterin kautta. IOTA: lla on vaihdettu kymmeniä miljoonia dollareita viimeisen kuukauden aikana tähän asti, joten hinta vastasi suuresti odotettua. Pumppu ja kaatopaikka on varmasti nolla.

CT: Asioiden ulkoasusta kasvu on yhtäkkiä laskenut. Mikä johti siihen?

DS: Volyymin “laskusuhdanne” johtuu siitä, että Bitfinex oli DDoS-järjestelmän alainen ja että sillä oli joitain ongelmia talletusten ja nostojen kanssa yhdistettynä siihen, että joudumme lykkäämään muutamia julkaisuja ja suuria ilmoituksia.

"Kolmen miljoonan dollarin volyymi, vaikka se on edelleen listattuna vain yhdessä pörssissä, on edelleen ylemmän kerroksen alue, joten emme ole ollenkaan huolissamme, jälleen melko ennustettavissa väliaikaisten olosuhteiden vuoksi."

CT: Onko kryptoyhteisöyhteisö odottamassa lisää häiriöitä IOTA: lta?

DS: IOTA on tuskin portin ulkopuolella julkisesti: olemme vasta hitaasti alkaneet julkaista tietoa kumppanuuksista, joissa olemme työskennelleet suurten organisaatioiden kanssa loppuvuodesta 2015 ja 2016 – varmasti, paljon uutisia tulossa tällä verkkotunnuksella. Sen lisäksi, jos luet IOTA-etenemissuunnitelman, huomaat, että meillä on kehitteillä paljon IOTA-moduuleja, jotka laajentavat huomattavasti IOTA: n toiminnallisuutta, joten vastaus on: ehdottomasti.

Blockchainless

CT: Mitä tarkkaa eroa tuot maisemaan, jota ei vielä ole siellä?

DS: Ilmeisimmät erot, jotka IOTA tuo, on lohkoketjun täydellinen uudistaminen, poistamalla lohkot ja ketju ja luomalla sen sijaan Tangle / Directed Acyclic Graph. Olemme ratkaisseet suurimmat blockchain-ongelmat: maksut, skaalautuvuus ja keskittäminen.

Maksujen puuttuminen tarkoittaa, että mikromaksut ovat vihdoin todellisuutta. IOTA: ssa voit lähettää 0.00001 senttiä, jos haluat, ja vastaanottaja saa kaiken: tämä on pelinvaihtaja sinänsä. Ensimmäistä kertaa voit tehdä luotettavia tapahtumia digitaalisesti ilman mitään maksuja. Toinen suuri kysymys, jonka IOTA ratkaisee, on skaalaus: ei ole mikään salaisuus, että kaikki julkiset lohkoketjut kärsivät kauhistuttavasta suorituskyvystä. Jopa ihanteellisissa olosuhteissa ne eivät sovi vastaamaan edes pieniin todellisiin vaatimuksiin.

"Koska IOTA: lla ei ole lohkoja eikä ketjua, sillä ei ole pullonkaulaa. Sen sijaan läpimeno kasvaa suhteessa verkon toimintaan. Mitä enemmän käyttäjiä / toimintaa, sitä korkeampi läpimeno. Tämä tarkoittaa sitä, että voimme vihdoin viedä julkiset hajautetut kirjanpidon ideat ja näkemykset laboratoriosta ja käyttää niitä todellisessa maailmassa."

Lopuksi IOTA pääsee eroon keskityskannustimesta, joka on olemassa blockchain-arkkitehtuurissa. Lohkoketjut keskittyvät aina resurssien ympärille kaivos- ja panostuspoolien muodossa, koska sillä on taloudellista merkitystä. Tämä johtaa kuitenkin kirjanpidon keskittämiseen: suurimpia lohkoketjuja hallitsee kourallinen kaivospoolien operaattoreita, jotka taas ovat ISP-palveluntarjoajiensa armoilla.

CT: Mikä tahansa viesti yhteisöllesi ja koko maisemalle?

DS: Hajautettu kirjanpitotekniikka on vielä lapsenkengissään, mutta uskomme, että IOTA on suuri askel kohti tämän maiseman kypsymistä ja tosiasiallista tuomista tosielämään. Tämä ei tietenkään ole helppo tehtävä. Se on yhteisön ponnistelu, joten haluan toivottaa kaikki tämän alueen harrastajat tervetulleiksi liittymään meihin tekemään hajautettua kirjanpitotekniikkaa hyödylliseksi todellisessa maailmassa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map