Bitcoinin kaivostoiminta maksaa enemmän sähköä kuin talot, mutta se ei ole ongelma

Analyytikot ovat huolissaan siitä, että Bitcoinin ja kryptovaluutan kaivoskeskukset käyttävät liikaa sähköä ja että kryptovaluuttatoimien todentamisprosessi voi pahentaa maailmanlaajuista ympäristöä.

Bitcoinin ja kryptovaluuttojen louhinnan perustelut

Joulukuussa 2017, useat analyytikot kritisoivat Bitcoinin ja kryptovaluutan kaivoskeskusten sähkönkulutus, kutsumalla kaivosprosessia “ympäristökatastrofiksi”. Aikaisempi Cointelegraph kertoi, että kryptovaluuttakaivostoiminta ylittää todennäköisesti kotitalouksien sähkönkulutuksen vuonna 2018.

Smari McCarthy Islannin merirosvopuolueesta totesi, että liiallinen kulutus Bitcoinin louhinnassa ei ole käytännöllistä, koska Bitcoinin pääasiallinen käyttötapaus on “taloudellinen spekulaatio”.

"Käytämme kymmeniä tai ehkä satoja megawateja sellaisen tuotteen tuottamiseen, jolla ei ole konkreettista olemassaoloa eikä todellista käyttöä ihmisille taloudellisen keinottelun ulkopuolella. Se ei voi olla hyvä. “

Jos ympäristönsuojelijat ja analyytikot kokevat Bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen pääasiallisen käyttötapauksen olevan taloudellista spekulaatiota, valtavan määrän sähkön kulutusta voidaan pitää epäkäytännöllisenä. Bitcoinin pääasiallinen sovellus ei kuitenkaan ole taloudellisia spekulaatioita. Maissa, joissa alipankkien taistelu saada pääsy rahoituspalveluihin, Bitcoin toimii tehokkaana valuuttana.

Esimerkiksi Venezuelassa paikalliset asukkaat käyttävät Bitcoinia tilata ruokaa, perustuotteita ja lääkkeitä maan ulkopuolelta, koska Venezuelan bolivar, maan kansallinen valuutta, on menettänyt lähes kaiken arvonsa, ja siitä on tullut käytännössä arvoton.

Bitcoinin työkyvyttömyys (PoW) -konsensusalgoritmi käyttää maailmanlaajuista laskentatehoa tapahtumien todentamiseen ja uusien kryptovaluuttojen tuottamiseen matemaattisen järjestelmän kautta. Bitcoinin PoW-järjestelmä estää hakkereita pääsemästä hajautettuun protokollaan ja antaa Bitcoin Blockchain -verkolle mahdollisuuden suorittaa tapahtumia vertaisverkossa ilman välittäjiä. Siksi sähkön kulutuksen heikentäminen hajautettujen valuuttojen valtaamiseksi, joilla on merkittävä vaikutus maailmantalouteen, on epäloogista, ja on erityisen huonosti arvioitu väittää, että kryptovaluuttojen ja Blockchain-tekniikan sovellettavuus rajoittuu taloudelliseen spekulaatioon.

Keinottelu on olemassa kaikilla aloilla, jotka ovat kasvun alkuvaiheessa. Alussa sijoittajat aikovat spekuloida kryptovaluuttojen ja krypto-omaisuuden arvon ja hintakehityksen. Alan kypsyessä ja markkinoiden kehittyessä sijoittajat siirtyvät kuitenkin väistämättä keinottelusta merkkien hyödyntämiseen hyödyllisyyden ja vaihdettavuuden vuoksi.

Uusiutuva sähköntuotanto

Onko sähkön kulutus ongelma? Todennäköisesti markkinoiden ratkaisema

Sähkökustannukset vaikuttavat selvästi merkittävästi kaivoskeskusten ja laitosten käyttökustannuksiin. Sellaisena kryptovaluuttakaivostyöläiset keskittyvät käyttökustannustensa vähentämiseen ja voittomarginaaliensa maksimointiin käyttämällä halpoja sähkönlähteitä.

Koillis-Kiinan, Perun ja Chilen kaltaisilla alueilla uusiutuvista lähteistä tuotetun sähkön tarjonta on niin runsasta, että sähköä jaetaan ilmaiseksi. Esimerkiksi Chile vuonna 2016, tuotti niin paljon aurinkoenergiaa että se oli luovuttanut suurimman osan siitä ilmaiseksi. Siitä lähtien Chilen hallitus on rakentanut lisää aurinkovoimaloita ja keskittynyt infrastruktuurien rakentamiseen tuottaa riittävästi puhdasta sähköä koko maan virran saamiseksi ilman lisäkustannuksia.

On tärkeää tunnustaa, että uusiutumattoman ja kalliin sähkön vähäinen kulutus on kryptovaluutta kaivostyöläisten edun ja edun mukaista. Tästä syystä monet kaivostyöläiset ovat muuttaneet alueille, kuten Koillis-Kiina, Chile, Norja ja Islanti, missä kaivostyöläiset voivat saada halpaa sähköä uusiutuvista lähteistä ja luonnollisesti jäähdyttää tilojaan kylmällä ilmastolla.

Islannissa NEA: n mukaan Maan kansallinen energiaviranomainen, Lähes 100 prosenttia energiasta ja sähköstä tuotetaan uusiutuvista lähteistä. Vesivoiman ja maalämpöenergian osuus Islannin sähköstä on 99,8 prosenttia. Norjassa, toinen suosittu maa kryptovaluutan kaivostyöläisille, vesivoiman tilit huikealle 95 prosentille maan tuottamasta sähköstä. Molemmissa maissa kotitalouksien ja laitosten käyttämä sähkö tuotetaan melkein kokonaan puhtaalla ja uusiutuvalla energialla.

Kaivostyöläisille on hyödyllistä siirtyä Islannin ja Norjan kaltaisiin maihin, koska halpa sähkö vähentää huomattavasti käyttökustannuksia. Sellaisena kaivostyöläiset etsivät aina alueita, joilla on halvempaa sähköä, ja tämän vuoksi kohdistavat uusiutuvia sähkön lähteitä maihin, joissa on runsaasti energiaa. Jos kryptovaluutan kaivostyöläiset käyttävät sähkönjäännöksiä alueilla, joilla on runsaasti uusiutuvaa sähköä, se ei ole ongelma sekä kaivostyöläisille että globaalille ympäristölle.

Haastattelussa, HS Orkan edustaja Johann Snorri Sigurbergsson totesi, että jos kaikki Islantiin muuttavat kryptovaluuttakaivoslaitokset asettuvat pysyvästi maahan, alueella ei ole tarpeeksi energiaa tukemaan näitä keskuksia.

“Jos kaikki nämä projektit toteutetaan, meillä ei ole tarpeeksi energiaa siihen. Se, mitä näemme nyt, on … sitä voidaan mielestäni melkein kutsua eksponentiaaliseksi kasvuksi datakeskusten [energian] kulutuksessa. “

Ei ole mitään syytä olla uskomatta kyseiseen skenaarioon. Mutta älä unohda, miten markkinatalous toimii. Jos energia kallis Islannissa niukkuuden vuoksi, kryptovaluutan kaivostyöläiset väistämättä muuttavat muille alueille, joilla on halvempaa sähköä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map