Hvornår opnår Bitcoin masseadoptagelse, og er det endda muligt

Masseadoption er et hyppigt diskussionsemne blandt medlemmerne af Bitcoin-samfundet. Der er stort set ingen uenighed om, at Bitcoin i sidste ende ville blive mainstream, og at det ville være en god ting.

At have en større brugerbase åbner for flere og bedre forretningsmuligheder, øger efterspørgslen efter Bitcoins – og i forlængelse heraf deres pris. Det gør det også mere muligt for virksomhedsejere at aktivere Bitcoin-betalinger i deres butikker og giver andre utallige fordele for markedsdeltagerne.

Der er dog mange meget forskellige meninger derude, når det kommer til spørgsmålene om, hvordan masseadoptagelse kan opnås, hvilke faktorer der hæmmer adoptionsgraden lige nu, og om Bitcoin overhovedet kan blive ‘hverdagspenge’.

Tilbage i slutningen af ​​2013, da kryptovalutaen oplevede mainstream mediedækning for første gang kombineret med hidtil uset prisvækst, forventede nogle, at Bitcoin ville modtage global anerkendelse inden for de næste par år.

Nu er det tydeligt, at den profeterede masseadoption endnu ikke er kommet. Men Bitcoin vil heller ikke dø når som helst, på trods af hvad nogle af modstanderne har ville have dig til at tro. Spørgsmålet bliver derefter, hvornår er global anerkendelse realistisk mulig, og hvad der hidtil har forhindret det?

De faktorer, der påvirker hastigheden af ​​Bitcoin-adoption, kan groft opdeles i tre grupper: teknologisk, utilitaristisk og psykologisk. Lad os se på, hvilke fremskridt der er gjort i disse tre retninger hidtil, og hvad der stadig skal gøres.

Årsager til at stoppe Bitcoin fra at gå mainstream

Teknologiske barrierer

En valutas teknologiske parametre er dens mest basale begrænsende faktorer. Bitcoin kunne have de bedste brugstilfælde og et perfekt omdømme (hvilket, spoiler, det gør det ikke), men hvis tallene simpelthen ikke tilføjes for et globalt publikum, vil det aldrig vokse ud over skalaen for et nicheeksperiment.

De to mest populære diskuterede målinger her er den samlede levering af mønter og transaktionskapaciteten.

Et af de definerende træk ved Bitcoin er en hårdkodet grænse for den samlede levering af mønter: der vil aldrig være mere end 21 mio. Bitcoins i omløb. I de tidligere år brugte nogle af de mennesker, der bare lærte om kryptokurrency, at have en ikke ualmindelig misforståelse 21 mio. Mønter er ikke nær nok for Bitcoin at tjene som en levedygtig valuta for et globalt publikum.

Hvad disse mennesker ikke tog i betragtning, er at Bitcoins, som dollars eller enhver anden fiat-valuta, kan deles. Faktisk er den laveste uddelelige enhed i Bitcoin-systemet 1 satoshi, som er en hundrede milliondel af en Bitcoin.

Lad os se på tallene her. Det omtrentlige antal dollars, der i øjeblikket er i omløb rundt om i verden, inklusive kontanter, pengemarkedsfonde, opsparingskonti og cd’er, handler om $ 10,5 mio, eller, udtrykt i den laveste udelelige enhed, 1,05 quadrillion amerikanske cent. Det er faktisk mindre end ~ 1,6 kvadrillioner af satoshi’er, der i øjeblikket er i omløb.

Det er klart, at den faktiske levering af monetære enheder af Bitcoin kan sammenlignes med den for den største fiat-valuta i verden, hvilket burde være helt tilstrækkelig.


Men transaktionskapaciteten er det egentlige problem.

Vi har beskrevet problemet med Bitcoins utilstrækkelige kapacitet i detaljer i en separat artikel, men her er novellen. Bitcoin har en flaskehals, der begrænser antallet af transaktioner, der kan behandles hvert sekund.

Denne grænse dikteres af den maksimale blokstørrelse – i øjeblikket svarer den til 1 megabyte. Hver blok er en samling af transaktioner, der har fundet sted i løbet af de sidste ti minutter. I betragtning af den ene MB-grænse for størrelsen på blokke oversættes det til cirka tre til syv maksimale transaktioner pr. Sekund.

Denne kapacitet er ringe sammenlignet med eksisterende pengesystemer, såsom kontanter, der naturligvis har en effektiv uendelig kapacitet eller, fx Visa / Mastercard, der er i stand til at behandle titusinder af transaktioner hvert sekund.

Hvad der gør dette problem værre, er, at der ikke er nogen klar løsning i sigte på det. Der er i øjeblikket to store konkurrerende forslag, SegWit og Bitcoin Unlimited, og ingen af ​​dem har tilstrækkelig støtte til at blive implementeret.

Dette er en vigtig faktor, der forhindrer Bitcoin i at blive mainstream. Lige nu kan den ikke teknisk servicere et globalt publikum til konkurrencedygtige transaktionstider og gebyrer, så skaleringsproblemet bliver nødt til at blive løst før eller senere. Lad os antage, at det bliver løst, og se på de andre faktorer, der påvirker Bitcoins vedtagelse over hele verden.

Manglen på utilitaristisk værdi

Den næste gruppe faktorer er utilitaristisk. Selvom et stort publikum kunne bruge Bitcoin dagligt, betyder det ikke, at det skulle eller skulle. Den faktiske adoptionsrate afhænger af, hvor meget nytte Bitcoin tilbyder sammenlignet med de andre former for penge.

Evaluering af Bitcoins nytteværdi som globale penge er lidt vanskelig, fordi kryptokurrencyens effektivitet ikke er ensartet og varierer afhængigt af hver enkelt funktion, den udfører.

For eksempel fungerer Bitcoin godt til internationale pengeoverførsler. At sende penge over grænsen via konventionelle metoder er en enorm smerte. Først og fremmest skal både afsenderen og modtageren have deres egne bankkonti. Det kan allerede være en næsten umulig opgave i nogle af de underbankede regioner, som det nordlige og det centrale Afrika.

Hvis modparterne har adgang til bankvirksomhed, bliver de stadig nødt til at vente i flere dage og betale latterligt $ 30- $ 50 gebyr inden pengene går igennem. Sammenlign det med Bitcoin, hvis eneste krav om at blive sendt og modtaget er at have internetadgang. Plus varierer gebyrerne fra et par cent til blot et par dollars afhængigt af netværksbelastningen.

På den anden side har Bitcoin sine mangler som betalingsmetode. I langt de fleste tilfælde kan du ikke bruge Bitcoins på noget, du vil have direkte. Der er dog nogle få store virksomheder, der accepterer bitcoins i deres onlinebutikker, såsom Microsoft, Overstock, Dell, Tesla, Steam og andre. De er for det meste aktiveret af de mellemliggende betalingsprocessorer, såsom CoinBase og BitPay.

Forskellige handelsstedsløsninger tilbydes af virksomheder som Coinify, CoinKite og CoinBase. De tillader enhver murstensbutik at acceptere Bitcoin for deres varer.

Man kan finde 9000 sådanne butikker over hele kloden, i skrivende stund, måske endnu mere. Men dette er stadig langt langt fra at kunne bare gå ind i den nærmeste butik og betale for dine dagligvarer med Bitcoins.

Igen står disse tal ikke engang i tråd med for eksempel mere end 40 mio. Butikker som accepterer bankkort over hele verden. Imidlertid er købmandens accept gradvist stigende.

Det plejede at være, at du kun kunne handle med Bitcoins med ligesindede entusiaster, der boede på nicheforum, så det at være nu i stand til at betale Microsoft eller Dell eller en lejlighedsvis murværk med kryptokurrency er et tydeligt tegn på fremskridt.

Det er sandsynligt, at Bitcoin simpelthen bliver gradvist mere accepteret forskellige steder rundt om i verden, da offentligheden indhenter og genererer efterspørgsel efter PoS-kryptokurrencybetalinger..

I mellemtiden er det vigtigt at gøre introduktionen til Bitcoin så enkel som muligt for de første gangs brugere. Processen med at købe Bitcoins kan være notorisk forvirrende, så produktion af enkle brugervejledninger og udvikling af effektive gateways kan gå langt i retning af at øge Bitcoins tilgængelighed.

Offentlig opfattelse

Formentlig den mindst kritiske i dag, men meget vigtigt i det lange løb er de psykologiske faktorer. De vedrører for det meste offentlighedens opfattelse af Bitcoin og den måde, hvorpå kryptokurrency dækkes af de almindelige medier.

Flertallet af ikke-brugere i dag har en lang række etablerede misforståelser om Bitcoin, hvilket gør dem usandsynlige for at prøve det. Nogle af disse misforståelser er et resultat af, at medierne giver en forkert fremstilling, eller at folket misforstår fakta, mens andre er baseret på forældede oplysninger.

Manglen på forbrugerbeskyttelse, den stærke tilknytning til det sorte marked og cyberterrorisme, den høje volatilitet i valutakurserne er blot nogle af de ideer, der er dybt forankret i den generelle befolknings sind, hvilket forhindrer den i at tage mere interesse i Bitcoin.

Bitcoin er en innovativ teknologi, endda revolutionerende, i nogle henseender. Så dets image er dybt nedsat af de forudfattede forestillinger om, hvordan gode penge skal se ud. Selv den enkle kendsgerning, at du ikke fysisk kan holde eller se bitcoins, er en stoppefaktor for nogle.

Hvis kryptokurrency nogensinde skal gå mainstream, skal disse misforståelser målrettes og adresseres af direkte PR-kampagner. Det skal f.eks. Forklares, at manglen på forbrugerbeskyttelse er et træk, der skyldes mangel på central autoritet og som sådan er et nødvendigt offer.

Og sig, at Bitcoin er lige så mange “kriminelle penge” som kontanter, som lige så let kan bruges til tilbud på det sorte marked. Mens volatiliteten, der tidligere var stærk i de tidlige år, nu er den det laveste nogensinde har været, og det har været sandt i et stykke tid nu.

Den endelige dom (indtil videre)

Det er klart, at der er mange forhindringer tilbage på Bitcoins vej til mainstream lige nu, og nogle vil være sværere at overvinde end andre. Blandt de mest kritiske problemer er transaktionsskaleringsproblemet, den relativt høje knowhowbarriere for adgang for brugere og et forvrænget offentligt image.

Imidlertid synes prognosen at være optimistisk. Både antallet af daglige transaktioner og prisen på Bitcoin er støt vokset til ganske betydelige niveauer på trods af alle tilbageslag og nedbrud på vej. Det er klart, at der er nok beslutsomhed og entusiasme i Bitcoin-samfundet til at opretholde den nuværende positive dynamik ind i fremtiden.

Måske er det mere klogt at ikke regne med et enkelt kraftigt breakout, især da sådanne bursts har ført til de ikke mindre spektakulære nedbrud i fortiden. Snarere kan fortsættelsen af ​​den nuværende stabile organiske vækst være, hvad Bitcoin har brug for. Det er meget sandsynligt, at fem eller ti år halvdelen af ​​verden ved, hvad Bitcoin er, og vi vil ikke engang bemærke, hvordan vi kom derhen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map