Internetistä salaukseen – kuinka maailman rikkaimmat ovat koonneet asioita

Koko historian ajan massan ajatuksia ja käsityksiä ovat muokanneet politiikan, teollisuuden ja viihteen johtajat.

Aikamme suurimmat mielet ovat usein ennustaneet ja mainostaneet joitakin tuottavimmista innovaatioista. Nämä äänet antoivat tuen, juuri nämä innovaatiot ovat muokanneet maailman toimintaa.

Internet

Ensiluokkainen esimerkki olisi Internet. Teknologia mullisti viestinnän 1990-luvulla ja johti investointien kasvuun Internet-pohjaisiin yrityksiin.

Seuraavaksi tunnetaan nyt dotcom-kupla – näihin dotcom-yrityksiin tehdystä spekulatiivisesta sijoittamisesta syntynyt nopea oman pääoman nousu johti lopulta osakemarkkinoiden kaatumiseen, ja monet miljoonien dollarien markkina-arvoiset yritykset päätyivät arvottomiksi.

Kuitenkin monet yritykset onnistuivat selviytymään tästä kaudesta – varsinkin Amazon, joka on nyt suurin Internet-jälleenmyyjä maailmassa ja kolmanneksi arvokkain julkinen yritys maailmanlaajuisesti.

Ironista kyllä, jotkut aikamme suurimmista sijoittajista kaipasivat venettä Amazonilla ja muilla teknologiayrityksillä – mikä osoittaa, että jopa arvostetuimmat teollisuuden johtajat voivat saada sen väärin ajoittain.

On mielenkiintoista nähdä, kuinka jotkut näistä ajattelijoista ovat kartoittaneet kehittyviä tekniikoita viimeisten 25 vuoden aikana. Neljällä maailman viidestä rikkaimmasta miehestä on ollut erimielisiä mielipiteitä, kuten olemme nähneet heidän Internet-ennusteillaan melkein kaksi vuosikymmentä sitten.

Vuonna 1996 Microsoftin perustaja Bill Gates kirjoitti nyt kuuluisan esseen nimeltä “Sisältö on kuningas”, missä hän esitteli ennusteensa siitä, mikä tekisi Internetistä maailmanmuotoisen keksinnön. Hänen alkulinja osui melko paljon naulaan päähän sen suhteen, kuinka suuri osa Internetistä kaupallistetaan:

“Sisällön odotan suurimman osan todellisista rahoista ansaitsevan Internetissä, aivan kuten lähetystoiminnassa.”

Samaan aikaan maailmankuulu sijoittaja Warren Buffett varoitti sijoittamista Internet-pohjaisiin yrityksiin 1990-luvulla – jotain hän on sittemmin myöntänyt katuvansa.

Amazonin perustaja Jeff Bezosilla oli enemmän uskoa kuin useimmilla – tarpeeksi lopettaa kokopäiväinen työpaikkansa ja perustaa oman Internet-pohjaisen yrityksen. CNBC: n mukaan, Bezos näki alan potentiaalin avaruuden valtavan kasvun takia, kuten Princetonin yliopistossa vuonna 2010 pidetyssä puheessa muistutettiin:

"Huomasin, että web-käyttö kasvoi 2300 prosenttia vuodessa. En ollut koskaan nähnyt tai kuullut mitään, joka kasvoi niin nopeasti, ja ajatus rakentaa miljoonien nimikkeiden verkkokauppa – mikä ei yksinkertaisesti voinut olla olemassa fyysisessä maailmassa – oli minulle erittäin jännittävä. “

Salaus ja lohkoketju

Nämä ristiriitaiset näkemykset korostavat eroa alan vallankumouksellisten välillä vuosien varrella. Näin on käynyt myös Bitcoinin, blockchain-tekniikan ja kryptovaluuttojen kanssa viime aikoina. Alan näkyvyyden kasvaessa kirkkaimmat mielet ovat tarjonneet ennusteita, ajatuksia ja arvioita virtuaalivaluutoista.

Osa siitä on positiivista ja osa negatiivista. Siitä huolimatta katsomme neljää maailman viidestä rikkaimmasta ihmisestä ja heidän suhtautumistaan ​​Bitcoiniin ja yleensä kryptovaluuttoihin. Heidät luokitellaan rikkaimmista alaspäin kohti Forbesin arvostettu luettelo.

Nro 1: Jeff Bezos

Vuosi 2018 vähenee vuotena, jolloin Jeff Bezosista tuli kaikkien aikojen ensimmäinen sentti-miljardööri. Amazonin nettovarallisuuden perustaja, puheenjohtaja ja toimitusjohtaja on nyt yli 100 miljardia dollaria, mikä tekee hänestä rikkaimman miehen maailmassa.

Hänen yrityksensä on noussut vahvuudesta vuosien varrella, ja se on nyt maailman suurin verkkokaupan foorumi.

On kuitenkin lähes mahdotonta löytää kommentteja, jotka Bezos on puhunut suoraan Bitcoinista, kryptovaluutasta tai blockchain-tekniikasta.

Eniten meillä on historiallisia huhuja siitä, että Amazon alkaisi hyväksyä Bitcoinin maksuvaihtoehtona alustallaan, mitä ei ole tähän päivään mennessä tapahtunut.

Spekulointia jatkettiin, kun Amazon osti kolme verkkotunnusta, jotka viittasivat siirtymiseen kohti kryptovaluutan hyväksymistä lokakuussa 2017.

Amazon Web Services teki yhteistyötä R3: n kanssa vuoden 2017 loppupuolella tarjotakseen yhden alustan kaikkien aikojen ensimmäisistä hajautetuista kirjanpitotekniikoista – Corda-projektin. Ironista kyllä, tämä oli viikko sen jälkeen, kun Amazon Web Servicesin toimitusjohtaja Andy Jassy sanoi, että yritys ei käynnistäisi blockchain-pohjaisia ​​palveluita.

Kaikesta tästä huolimatta emme ole vielä kuulleet, mitä Bezos ajattelee kryptovaluutoista ja lohkoketjuista. Kun otetaan huomioon yrityksen laajuus ja oma vaikutusvalta, kaikilla maailman rikkaimman miehen kommenteilla olisi epäilemättä vaikutusta teollisuuteen.

Nro 2: Bill Gates

Microsoftin perustaja on vastuussa yhden suosituimman käyttöjärjestelmän kehittämisestä ja se on luokiteltu Forbes on maailman toiseksi rikkain yksilö. Gates oli aiemmin ollut ykköspaikka vuosina 2014–2017.

Hänen rikkautensa on seurausta hänen kekseliäisyydestään, ja hän on nyt siirtänyt keskittymisensä filantrooppisiin pyrkimyksiin. Jotkut näistä hankkeista, joita rahoittaa Bill ja Melinda Gates -säätiö, käyttävät blockchain-tekniikkaa ratkaisemaan kehitysmaita vaivaavat ongelmat.

Säätiö on tukenut hankkeita, kuten Gitsan Bitsoko, joka on ollut edelläkävijä Bitcoin-kauppiaiden maksujen käsittelyssä ja Bitcoin-lompakkopalvelussa Ghanassa ja muissa Afrikan maissa..

Tämän sanottuaan katsotaanpa joitain Gatesin merkittävimpiä Bitcoinin ja kryptovaluuttojen viestejä viime vuosina.

Aikana Reddit Ask Me Anything helmikuussa 2018, Gates esitti kyynisiä huomautuksia kryptovaluutoista yleensä.

Gates löysi virtuaalivaluutan nimettömyyden sanoen, että ne eivät olleet “hyvä asia”, koska ne estivät rahanpesun, veronkierron ja terrorismin rahoittamisen tunnistamisen. Hän jatkoi myös, että kryptovaluutoilla oli "aiheutti kuolemia melko suoralla tavalla ”, koska ne antoivat ihmisille mahdollisuuden ostaa kovia huumeita nimettömästi:

"Tällä hetkellä kryptovaluuttoja käytetään fentanyylin ja muiden lääkkeiden ostamiseen, joten se on harvinainen tekniikka, joka on aiheuttanut kuolemia melko suoralla tavalla. Mielestäni ICO: iden ja kryptovaluuttojen ympärillä oleva spekulatiivinen aalto on erittäin riskialtista pitkälle meneville,"

Gatesin viimeisin Bitcoinin toteutus oli haastattelu CNBC: n Squawk Boxissa, missä hän sanoi “lyhentävänsä sitä, jos siihen olisi helppo tapa”. Gates lisäsi, että Bitcoin ja alkurahatarjoukset (ICO) eivät tarjonneet mitään omaisuusluokkana ja että ihmisten ei pitäisi odottaa arvon nousua.

Vaikka hän oli melko ankara Bitcoinilla ja ICO: lla, hän antoi mitatun otoksen blockchain-tekniikasta:

“Tietokantojen jakamisessa ja tapahtumien todentamisessa on todella hyvää tekniikkaa, josta puhutaan blockchainiksi. Se on hyvä asia. “

Gatesin kryptofantropia

Nämä tunteet ovat kaukana hänen optimistisemmasta suhtautumisestaan ​​Bitcoiniin haastattelussa vuonna 2014 Bloomberg TV: n Smart Street -esitys. Tuolloin Gates ylisti Bitcoinin mahdollistaman halvan kaupan hyveitä:

“Bitcoin on jännittävä, koska se osoittaa kuinka halpaa se voi olla. Bitcoin on parempi kuin valuutta, koska sinun ei tarvitse olla fyysisesti samassa paikassa, ja tietysti suurille transaktioille valuutta voi tulla melko hankalaksi. “

Tuolloin Silk Road ja muut pimeät verkkomarkkinat olivat hiljattain suljettu – mutta Gates uskoi edelleen, että Bitcoinilla oli paljon tarjottavaa:

“Asiakkaat, joista puhumme, eivät yritä olla nimettömiä. He ovat halukkaita olemaan tunnettuja, joten Bitcoin-tekniikka on avainasemassa, ja voit lisätä siihen tai voit rakentaa vastaavan tekniikan, jossa on tarpeeksi attribuutiota, jossa ihmiset tuntevat olonsa mukavaksi, että tämä ei ole mitään tekemistä terrorismin tai minkäänlaisen rahanpesun kanssa. “

Lisäksi Bill ja Melinda Gates -säätiö ovat pitkään tukeneet blockchain-hankkeita, etenkin Afrikassa. Esimerkiksi vuonna 2015 säätiö lahjoitti 100 000 dollaria Bitsokolle, Kenian Bitcoin-kauppiasmaksualustalle.

Säätiö on pyrkinyt kehittämään virtuaalivaluuttoja Afrikassa, koska ne voisivat tarjota köyhille mahdollisuuden saada halpoja, kaupallisia palveluja.

Vaikka Gates pitää Bitcoinia käden ulottuvilla, Microsoftilla on ollut pitkä yhteys Bitcoiniin ja blockchain-tekniikkaan.

Vuonna 2014 yrityksen verkkosivusto alkoi hyväksyä Bitcoinia maksutavana ja sen pilvipalvelualustana Microsoft Azure käynnisti Blockchain Workbench -työpöydän, jonka tarkoituksena on antaa yrityksille mahdollisuus kehittää, testata ja käynnistää blockchain-sovelluksia.

Nro 3: Warren Buffett

Tällä hetkellä Jeff Bezosin ja Gatesin takana maailman kolmanneksi rikkain mies, Buffett on yleinen nimi investoinneissa ja rahoituksessa.

Nykyistä toimitusjohtajaa ja monikansallisen ryhmittymän Berkshire Hathawayn puheenjohtajaa Buffettia pidetään yhtenä parhaista sijoittajista maailmassa. Kun hän puhuu, ihmiset yleensä huomaavat, varsinkin kun on kyse rahasta ja investoinneista.

Omaha Oracle on pitkään ollut skeptikko Bitcoinista. Jo vuonna 2014 Buffett on ollut sitä mieltä, että Bitcoinin arvo johtuu pelkästään sen kyvyistä liiketoimintatyökaluna, jonka hän uskoo voivan ja tulee toistamaan, kuten hän kertoi CNBC: lle:

“Pysy kaukana siitä. Se on mirage, pohjimmiltaan … se on tapa siirtää rahaa. Se on erittäin tehokas tapa siirtää rahaa, ja voit tehdä sen nimettömänä ja kaiken sen. Sekki on tapa siirtää rahaa myös. Onko sekkien arvoinen paljon rahaa vain siksi, että ne voivat siirtää rahaa? Ovatko maksumääräyksiä? Voit lähettää rahaa maksumääräyksillä. Ihmiset tekevät sen. Toivon, että Bitcoinista tulee parempi tapa tehdä se, mutta voit toistaa sen joukolla erilaisia ​​tapoja ja se tulee olemaan. Ajatus siitä, että sillä on valtava sisäinen arvo, on mielestäni vain vitsi. “

Kesti kolme vuotta, ennen kuin Buffett tarttui jälleen Bitcoiniin liittyviin otsikoihin, kun kryptovaluutta aloitti kaikkien aikojen suurimman härkätaistelun, joka lopulta johti kaikkien aikojen korkeimpaan 20000 dollariin.

Haastattelussa CNBC tammikuussa 2018, Buffett totesi kategorisesti, ettei hän käydä kauppaa Bitcoinilla, mutta ennusti, että kryptovaluutat kokonaisuutena päättyisivät huonosti:

“Kryptovaluuttojen osalta voin yleensä sanoa melkein varmuudella, että ne tulevat huonoon loppuun. En tiedä, milloin se tapahtuu tai miten, tai jotain muuta. “

Ironista kyllä, Buffett seurasi juuri tätä lausuntoa toisen kanssa, joka viittasi siihen, ettei häntä ollut liian tarttunut Bitcoinin tekniseen puoleen:

“Meillä ei ole yhtään, emme ole lyhyitä, emmekä koskaan saa heissä asemaa. Minulla on tarpeeksi vaikeuksia asioiden kanssa, joista luulen tietävän jotain. Miksi minun pitäisi maailmassa ottaa pitkä tai lyhyt asema jossakin, josta en tiedä? “

Buffettin uusin kritiikki Bitcoinista on ollut kiihkeämpää. Huhtikuussa 2018 hän ehdotti, että Bitcoinin ostaminen oli lähempänä uhkapeliä kuin sijoittamista johtaa ylös Berkshire Hathawayn vuotuiseen yhtiökokoukseen:

“Jos ostat jotain bitcoinia tai jotakin kryptovaluutta, sinulla ei todellakaan ole mitään, mikä olisi tuottanut mitään. Toivot vain, että seuraava kaveri maksaa enemmän."

“Et investoi, kun teet niin. Olet spekuloinut. Siinä ei ole mitään vikaa. Jos haluat pelata, joku muu tulee mukaan ja maksaa huomenna enemmän rahaa, se on eräänlainen peli. Se ei ole sijoittamista. “

87-vuotias poltti liekkiä edelleen vuosikokouksessa, jossa häntä pyydettiin viimeisimmälle kriittisten valuuttojen ottamiselle, ja totesi, että “kryptovaluutat tulevat huonoon loppuun”.

Buffettin menetetyt mahdollisuudet

Vaikka hänen kantansa salaukseen on melko selvä, vuonna 2017 Buffett hyväksytty että hän on jäänyt pois veneestä tietyillä teknologiakannoilla vuosien varrella, kuten Fortune raportoi.

Berkshire Hathaway on investoinut voimakkaasti Appleen myöhään, Buffett valitti mahdollisuutta ostaa Google-osakkeita, kun se aloitti toimintansa. listautumisannin vuonna 2004 yhtiön vuoden 2017 vuosikokouksessa.

Buffettin mieliala muuttui teknologiayritysten suhteen sanomalla, että markkinat ovat “muuttuneet perusteellisesti”. Fortunen mukaan vuonna 2017 viiden parhaan amerikkalaisen teknologiayrityksen arvo oli yli 2,5 tln – eli Amazon, Aakkoset (aiemmin Google), Microsoft, Apple ja Facebook.

Buffett sanoi saman Amazonista epävarmalla sanalla: “Olin liian tyhmä ymmärtämään mitä tapahtui.”

Se herättää kysymyksen, ovatko Buffett ja muutamat hänen läheisimmistä liikekumppaneistaan, kuten Charlie Munger, kadottaneet temppu jälleen? Vain aika näyttää, kuten aina.

Nro 4: Mark Zuckerberg

Forbes arvioi tällä hetkellä maan viidenneksi rikkaimman yksilön, Mark Zuckerberg on Facebookin perustaja, nykyinen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja.

Mies on ollut viime aikoina paljon uutisissa, johtuen Facebookin osallistumisesta Cambridge Analytican tietosuojaskandaali.

Yllättäen Zuckerbergia ei tuskin ole lainattu tiedotusvälineissä, kun on kyse hänen näkemyksistään Bitcoinista, kryptovaluutoista ja blockchain-tekniikasta.

Itse asiassa on vaikea löytää paljon muuta asiaa Zuckerbergiltä kuin omaa Facebook-viestiään Tammikuu 2018.

Tässä viestissä Zuckerberg ilmaisi tavoitteensa vuodelle 2018, joka keskittyi tekemään hänen sosiaalisen median alustastaan ​​parempi työkalu jokapäiväisessä elämässä. Etsimällä alueita, joista voi saada inspiraatiota, Zuckerberg osoitti kryptovaluuttoja:

"Tälle on tärkeitä vastatrendejä – kuten salaus ja kryptovaluutta -, jotka ottavat voiman keskitetyistä järjestelmistä ja antavat sen takaisin ihmisten käsille … olen kiinnostunut syventymään ja tutkimaan näiden tekniikoiden positiivisia ja negatiivisia puolia ja miten parhaiten käyttää niitä palveluissamme."

Ironista kyllä, Facebook ja monet maailman suurimmista sosiaalisen median alustoista ja hakukoneista ilmoittivat suunnitelmistaan ​​kieltää salausvaluutta- ja ICO-mainonta alustoillaan.

Facebookin tarkoituksena kieltää nämä ilmoitukset on tarkoitettu estämään varomatonta sijoittajaa väärentämästä vilpillisillä palveluilla ja huijauksilla – mikä voi olla ymmärrettävää yritystä.

Kuitenkin se lopulta maalaa kaikki kryptovaluutat ja blockchain-pohjaiset palvelut ja yritykset samalla harjalla, kieltäen ne yhdestä maailman suurimmista mainosalustoista.

Muutoksen tuulet

Kuten olemme nähneet, kukaan näistä vaikutusvaltaisista johtajista ei voi ennustaa tulevaisuutta, mutta melkein jokainen on jättänyt pysyviä jälkiä eri vaikutuspiireihinsä.

Kuitenkin hitaasti mutta varmasti näyttää siltä, ​​että lohkoketjutekniikka ja kryptovaluutat ovat hiipimässä näille alueille ja näillä samoilla miehillä on epäilemättä hyvin erilaisia ​​mielipiteitä aiheesta tulevina vuosina.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map