Kenen pitäisi päättää Bitcoinista: Todellisen hajauttamisen ei tarvitse olla ehdotonta

Nykyinen Bitcoinin skaalauskonflikti ei kata pelkästään tekniikkaa, vaan myös rahaa, politiikkaa ja ymmärrystä salauksesta yhteisössä. Molemmat ryhmät väittävät, että toinen yrittää estää Bitcoinin kasvua tai ottaa sen hallintaan. On myös runsaasti teorioita, jotka väittävät, että vastapuoli käy tietosodan, jota salaa rahoittavat suuret rahat (Blockstream SegWitille ja Roger Ver BU: lle).

Demokratian ymmärtäminen on myös erittäin tärkeää. Kirjoitimme, kuinka Dashin haarukka, PIVX, on aloittanut projektin, jonka heidän mukaansa saavutetaan ehdoton hajauttaminen DLT-yhteisössä. He uskovat, että Satoshin alkuperäinen tarkoitus oli yhteisö, jossa miljoonat ihmiset kaivaisivat pois GPU: nsa, ehdottaen täten täysin demokraattisen yhteisön luomista.

Kuka päättää Bitcoinista

Nykyisissä erilaisissa DLT (Distributed Ledger Technology) -yhteisöissä valta ja hallinta näyttävät olevan osittain keskittyneitä. Tämä ilmenee massiivisten kaivostilojen olemassaolosta Bitcoin Blockchain -tekniikassa ja masternode-hankintajärjestelmistä muissa yhteisöissä, kuten Dash.

Voima äänestää kaikista uusista kehityssuunnista näissä yhteisöissä määräytyy siis yhteisön jäsenten hallitseman sekoitusvoiman tai masternodien laajuuden mukaan. Tämä merkitsee sitä, että muutamien kaivostyöläisten päätökset syrjäyttävät sen, mitä suurempi väestö voi haluta yhteisössä.

Hesham Rehman Bitxoxosta sanoo:

“Jotkut yhteisöt ja suuret kaivosaltaat yrittävät hallita Bitcoinia, mutta uskon, että ne epäonnistuvat.”

Hän selittää: “Vaikka viittaan Bitcoiniin teknologiana pikemminkin kuin vain valuutaksi, kuten jokainen tekniikka tarvitsee ajoittain päivitystä, Bitcoin Core tarvitsee myös päivityksen. Kuten edellisinä päivinä, näimme BTU-haarukan. Mutta mielestäni muutoksen Bitcoin-tekniikassa tulisi tapahtua ottaen huomioon globaalin Bitcoin-yhteisön mielipiteet pikemminkin kuin joukko ihmisiä. “

Lisää kaivostyöläisiä on avain

Rehman uskoo, että kysymys muutamien henkilöiden valvomasta Bitcoin-verkosta nousee esiin, koska Bitcoin-yhteisössä on rajallinen määrä käyttäjiä. Hänen mukaansa ottaen huomioon maailman koko väestön, vain noin 1-2 prosenttia ihmisistä ymmärtää Bitcoinin ja sen takana olevan tekniikan.

Markkinoilla on vielä vähemmän Bitcoin-kaivostyöläisiä. Kun yhä useammat käyttäjät osallistuvat yleensä Bitcoiniin ja etenkin kaivostoimintaan, havaittu keskittäminen poistettaisiin ja kaivoshajavoima jakautuisi samanaikaisesti. Tämä hänen mukaansa lopettaa joidenkin kaivostyöläisten monopoliaseman, joilla on huomattava prosenttiosuus maailmanlaajuisesta kaivostoiminnasta.

Rehman kertoo myös Cointelegraphille, että hänen yrityksensä, Bitxoxo.com, on aloittanut tehtävän levittää Bitcoinin tietoisuutta ja voimaa Intiassa ja muissa maissa ympäri maailmaa järjestämällä säännöllisiä tapaamisia, seminaareja, tapahtumia jne. Tämän hän sanoo, oma pieni tapansa houkuttelee lisää käyttäjiä Bitcoiniin ja lisää siten hajauttamista.


Luonto kauhistuu ehdottomaan hajauttamiseen

Toisaalta johtaa kehittäjä Expanse, Christopher Franko, näkee DLT-yhteisössä havaitun tehokeskittymän luonnollisena ilmiönä.

Franko sanoo:

”Voima, vaikutusvalta, itse aine koaguloivat ja tiivistyvät lopulta. Jos ei, emme olisi täällä. Tarkoitan, että se on vain maailmankaikkeuden luonnollinen järjestys. “

Franko lisää, että jopa väite, jonka mukaan “kaikkien pitäisi kaivaa GPU: itaan absoluuttisessa demokratiassa”, on eräänlainen harhaanjohtava, koska se ei silti ole ehdoton monopoli.

Tämän hän selittää sanomalla, että pääsyn maksaminen silti maksaa pääomaa, vaikka pääsyn este laskisi GPU: iden kustannuksiin ja niiden rajoituksiin. Kyky hankkia tietty määrä näytönohjaimia paljastaa kuitenkin edelleen eron kaivostehossa käyttäjien välillä. Siksi käyttäjällä, jolla on enemmän hajautusvoimaa, on olennaisesti suurempi sananvoima Blockchainin tulevaisuuden suunnassa.

Hän päättelee:

“Rikkaat rikastuvat ja vahvistavat voimaa, kun taas köyhät toivovat voivansa osallistua, mutta heidän on tyydyttävä kaivosalueista saaduista murusista tai löydettävä muita keinoja hankkimaansa valta.”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map