Kryptouktioner: Hvor ender arresterede bitcoins?

Fra deres tidlige dage, kryptokurver er af mange blevet forbundet med sorte markeder og ulovlige aktiviteter. Bitcoins funktion, der tillader direkte betalinger fra en part til en anden uden inddragelse af finansielle institutioner, er også blevet brugt som en måde at undgå institutionel kontrol og afvikle ulovlige transaktioner.

En nylig undersøgelse fra University of Technology Sydney (UTS) fandt, at “ca. en fjerdedel af Bitcoin-brugere og halvdelen af ​​Bitcoin-transaktioner er forbundet med ulovlig aktivitet”

På den anden side i betragtning af at der er næsten 28,5 mio Bitcoin-tegnebøger, der indeholder mere end 0,001 BTC, og mange brugere ejer flere tegnebøger – med nogle inaktive – reduceres størrelsen af ​​dette fænomen betydeligt.

Uanset hvad er det en kendsgerning, at nogle ulovlige aktiviteter udføres med kryptokurver. Mens det virker ret simpelt at gribe en fiat-konto eller passende kontanter, gør karakteren af ​​kryptokurver denne proces meget mere kompliceret. Lad os analysere nogle tilfælde, hvor de offentlige myndigheder beslaglagde kryptovalutaaktiver på grund af ulovlige aktiviteter og finde ud af, hvor de ender.

Internationale myndigheder forsøgte ikke at undervurdere problemet. Europol for nylig anerkendt at “tre til fire mia. kr. kriminelle penge i Europa bliver hvidvasket gennem kryptokurver”.

Europols administrerende direktør Rob Wainwright understregede, at:

”Indtægter fra kriminel aktivitet konverteres til Bitcoins, opdeles i mindre beløb og gives til folk, der tilsyneladende ikke er forbundet med de kriminelle, men som fungerer som ‘penge muldyr’. Disse penge muldyr konverterer derefter Bitcoins tilbage til hårde kontanter, før de returneres til kriminelle ”.

Silkevejen

I dette komplicerede scenario reagerede internationale anklagere ved at udføre nogle vigtige politioperationer. En af de mest kendte operationer blev udført i Oktober 2013 med lukningen af ​​Silk Road.

Silk Road var et websted, der fungerede som et online sort marked for salg af ulovlige stoffer og brugte Bitcoin til at afregne tilbud mellem webstedsbrugere. Efter to års efterforskning arresterede det amerikanske føderale bureau for efterforskning (FBI) grundlæggeren og beslaglagt over 170.000 Bitcoins, som på det tidspunkt tegnede sig for ca. 1,5 procent af alle Bitcoins i omløb.

Lukningen af ​​Silk Road var ikke den eneste aktivitet, der blev udført af internationale myndigheder for at bekæmpe ulovlige markeder omkring kryptokurver. I november 2014 politiet i Hesse, Tyskland sammen med Europol og FBI, betjenes mod ulovlige onlinebutikker Hydra og Silk Road 2.0, som også var engageret i salg af stoffer.

Ifølge retshåndhævende myndigheder blev disse butikker brugt af cirka 150.000 mennesker, der hver måned købte stoffer til en værdi af millioner af euro ved hjælp af Bitcoins. Denne operation resulterede i beslaglæggelse af 126 Bitcoin fra ejerne af webstederne.

Bulgarsk sag

Men måske er den mest imponerende operation, der blev udrullet af internationale myndigheder, udført den 19. maj 2017 af det bulgarske politi med støtte fra det sydøstlige europæiske lovhåndhævelsescenter (SELEC). De fælles kræfter stoppede en organiseret kriminel gruppe der rekrutterede korrupte toldembedsmænd i mange europæiske lande med det formål at infiltrere en virus i toldvæsenets edb-systemer og undgå betaling af skat.


Forbryderne vælger Bitcoin som en måde at investere de penge, der er resultatet af deres aktiviteter, og betragter dem som ret vanskelige at spore. Som et resultat af politiets efterforskning er der blevet beslaglagt et imponerende antal af 213.519 Bitcoin.

Auktion over kryptovaluta

Beslaglæggelsen af ​​kryptokurver har i stigende grad været et resultat af internationale undersøgelser med eksempler på denne foranstaltning taget i mange lande, herunder USA, Tyskland, Bulgarien og UK. Nationale myndigheder er begyndt at tænke på, hvad de skal gøre med de beslaglagte mønter. USA var et af de første lande at nærme sig problemet og begyndte at organisere auktioner salg af de tildelte kryptokurver.

United States Marshals Service (USMS), et føderalt retshåndhævende organ inden for det amerikanske justitsministerium, auktionerede forskellige partier af Bitcoins fanget af forskellige statlige myndigheder. Et af de seneste salg er blevet afholdt den 11. januar, 2018, hvor USMS auktionerede i alt 3.813 Bitcoin i henholdsvis tre forskellige partier af A) 2.500; B) 500; C) 813.

I betragtning af værdien af ​​Bitcoin på ca. 11.500 USD den sidste auktionsdag (19. januar) gav resultatet et beløb på omkring $ 44 mio. I indtægter til staten. Tilsvarende håber myndigheden i staten Hesse i Tyskland at få millioner af salget af de 126 beslaglagte Bitcoins.

Hvad med Bulgarien? Ifølge beregninger, værdien af ​​de 213.000 beslaglagte Bitcoins ville være nok til at betale en femtedel af Bulgariens statsgæld. På nuværende tidspunkt vil andelen være lidt anderledes som gæld af landet er omkring $ 16 mia., mens værdien af ​​den potte af bitcoins ville være omkring $ 2 mia.

I dag er det imidlertid ikke klart, om myndighederne virkelig har disse mønter eller ej. Lederen af ​​den bulgarske særlige anklagemyndighed, Ivan Geshev, for nylig sagde at anklagemyndigheden og indenrigsministeriet ikke havde beslaglagt Bitcoins.

Flere auktioner kommer

Kampen mod misbrug af midler til finansiering af sorte markeder og ulovlige aktiviteter skal binde mere sine aktiviteter mod brugen af ​​kryptovalutaer. I betragtning af den ekstreme hurtighed, hvormed kryptokurver kan flyttes mellem tegnebøger, stater og kontinenter, ville et stærkere samarbejde mellem internationale myndigheder også være nødvendigt for at gennemføre særlige operationer.

Beslaglæggelse og derefter auktionering af kryptokurver i tilfælde af en bekræftet ulovlig brug kan både være stærkt afskrækkende for kriminelle brugere og i nogle tilfælde en god indtægtskilde for statens indtægter.

Ensartethed mellem de forskellige internationale myndigheder om tilgangen til auktionsprocedurerne kunne være en ønskelig udvikling for at garantere en retfærdig og gennemsigtig proces omkring omfordeling af kryptokurrencyaktiverne. En streng identifikationsproces kunne også garantere, at deltagerne ikke er forbundet med ulovlige aktiviteter og for at undgå, at processen starter forfra.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map