Milloin Bitcoin saavuttaa joukkojen käyttöönoton ja onko se edes mahdollista

Joukkojen hyväksyminen on usein keskustelunaihe Bitcoin-yhteisön jäsenten keskuudessa. Ei ole käytännössä mitään erimielisyyttä siitä, että Bitcoin menisi lopulta valtavirtaan ja että se olisi hieno asia.

Suuremman käyttäjäkunnan avaaminen avaa enemmän ja parempia liiketoimintamahdollisuuksia, lisää Bitcoinsin kysyntää – ja samalla niiden hintaa. Se myös tekee yritysten omistajille mahdolliseksi ottaa käyttöön Bitcoin-maksut kaupoissaan ja tuo muita lukemattomia etuja markkinaosapuolille.

Siellä on kuitenkin paljon erimielisiä mielipiteitä, kun on kysymys siitä, miten joukkomuuntaus voidaan saavuttaa, mitkä tekijät estävät adoptioprosentteja juuri nyt ja voiko Bitcoinista tulla lainkaan “jokapäiväistä rahaa”.

Jo vuoden 2013 lopulla, kun kryptovaluutta koki ensimmäistä kertaa valtavirran tiedotusvälineissä yhdistettynä ennennäkemättömään hintojen nousuun, jotkut odottivat Bitcoinin saavan maailmanlaajuisen tunnustuksen parin seuraavan vuoden aikana.

Tähän mennessä on ilmeistä, ettei ennustettua joukkojen adoptiota ole vielä tullut. Mutta myöskään Bitcoin ei aio kuolla pian, huolimatta siitä, mitä jotkut arvostelijat haluaisitko uskoa. Sitten tulee kysymys, milloin maailmanlaajuinen tunnustaminen on realistisesti mahdollista ja mikä on estänyt sitä toistaiseksi?

Bitcoinin käyttöönoton nopeuteen vaikuttavat tekijät voidaan karkeasti jakaa kolmeen ryhmään: teknologiset, utilitaristiset ja psykologiset. Katsotaanpa, mitä edistystä näissä kolmessa suunnassa on tähän mennessä saavutettu ja mitä on vielä tehtävä.

Syyt estää Bitcoinia menemästä valtavirtaan

Teknologiset esteet

Valuutan tekniset parametrit ovat sen tärkeimmät rajoittavat tekijät. Bitcoinilla voi olla parhaat käyttötapaukset ja täydellinen maine (mikä, spoileri, se ei ole), mutta jos numerot eivät yksinkertaisesti täsmää globaalille yleisölle, se ei koskaan kasva kapealla kokeilulla.

Kaksi suosituinta mittaria ovat kolikoiden kokonaismäärä ja tapahtumakapasiteetti.

Yksi Bitcoinin määrittävistä piirteistä on kovakoodattu rajoitus kolikoiden kokonaismäärälle: liikkeessä ei koskaan ole yli 21 miljoonaa bitcoinia. Aikaisempina vuosina jotkut ihmiset, jotka vain oppivat salausvaluutasta, pitivät harvinaisen väärinkäsityksen siitä, että 21 miljoonaa kolikkoa ei ole läheskään tarpeeksi for Bitcoin toimii kannattavana valuuttana globaalille yleisölle.

Mitä nämä ihmiset eivät ole ottaneet huomioon, on se, että kuten dollareita tai muita fiat-valuuttoja, Bitcoins ovat jaettavissa. Itse asiassa Bitcoin-järjestelmän alin jakamaton yksikkö on 1 satoshi, joka on sadan miljoonasosa Bitcoinista.

Katsotaanpa numeroita täällä. Arvioitu määrä dollareita, joita tällä hetkellä on ympäri maailmaa, mukaan lukien käteinen, rahamarkkinarahastot, säästötilit ja CD-levyt, on noin 10,5 dollaria tonnilta, tai ilmaistuna alimpana jakamattomana yksikkönä 1,05 kvadriljoonaa Yhdysvaltain senttiä. Se on itse asiassa vähemmän kuin tällä hetkellä liikkeessä olevien ~ 1,6 kvadriljoonan satoshin.

On selvää, että Bitcoinin rahayksiköiden todellinen tarjonta on verrattavissa maailman suurimman fiat-valuutan tarjontaan, jonka pitäisi olla riittävä.

Mutta transaktiokapasiteetti on todellinen ongelma.

Olemme kuvanneet Bitcoinin riittämättömän kapasiteetin ongelman yksityiskohtaisesti erillisessä artikkelissa, mutta tässä on novelli. Bitcoinilla on pullonkaula, joka rajoittaa sekunnissa käsiteltävien tapahtumien määrää.

Raja määräytyy lohkon enimmäiskoon mukaan – tällä hetkellä se on 1 megatavu. Jokainen lohko on kokoelma tapahtumia, jotka ovat tapahtuneet noin kymmenen minuutin aikana. Ottaen huomioon lohkojen koon yhden megatavun raja, se tarkoittaa noin kolmesta seitsemään maksimi tapahtumaa sekunnissa.

Tämä kapasiteetti on vähäinen verrattuna olemassa oleviin rahajärjestelmiin, kuten käteiseen, jolla on tietysti äärettömän kapasiteetti, tai esimerkiksi Visa / Mastercardilla, jotka pystyvät käsittelemään kymmeniä tuhansia tapahtumia sekunnissa.

Asiaa pahentaa se, että sille ei ole näkyvissä selkeää ratkaisua. Tällä hetkellä on kaksi suurta kilpailevaa ehdotusta, SegWit ja Bitcoin Unlimited, eikä kumpikaan niistä ole riittävä tuki toteutettavaksi.

Tämä on merkittävä tekijä, joka estää Bitcoinia pääsemästä koskaan valtavirtaan. Tällä hetkellä se ei voi teknisesti palvella maailmanlaajuista yleisöä kilpailukykyisillä tapahtumilla ja maksuilla, joten skaalausongelma on korjattava ennemmin tai myöhemmin. Oletetaan, että se korjautuu, ja katsotaan muita tekijöitä, jotka vaikuttavat Bitcoinin käyttöönottoon maailmanlaajuisesti.

Hyödyllisen arvon puute

Seuraava tekijäryhmä on utilitaristinen. Vaikka suuri yleisö voisi käyttää Bitcoinia päivittäin, se ei tarkoita, että sen pitäisi tai sen pitäisi. Todellinen hyväksymisaste riippuu siitä, kuinka paljon hyötyä Bitcoin tarjoaa verrattuna muihin rahamuotoihin.

Bitcoinin hyötyarvon arvioiminen globaalina rahana on hieman hankalaa, koska kryptovaluutan tehokkuus ei ole tasainen ja vaihtelee sen mukaan, mitä toimintoja se suorittaa.

Esimerkiksi Bitcoin toimii erinomaisesti kansainvälisiin rahalähetyksiin. Rahan lähettäminen rajan yli tavanomaisin menetelmin on valtava tuska. Ensinnäkin sekä lähettäjällä että vastaanottajalla on oltava omat pankkitilit. Se voi jo olla melkein mahdoton tehtävä joillakin alivarastoituneilla alueilla, kuten Pohjois- ja Keski-Afrikassa.

Jos vastapuolilla on pääsy pankkitoimintaan, heidän on silti odotettava useita päiviä ja maksettava naurettavaa 30–50 dollarin maksu ennen kuin rahat menevät läpi. Vertaa sitä Bitcoiniin, jonka ainoa lähetys- ja vastaanottovaatimus on Internet-yhteys. Lisäksi maksut vaihtelevat muutamasta sentistä vain pariin dollariin verkon ruuhkautumisen mukaan.

Maksutapana toisaalta Bitcoinilla on puutteita. Suurimmassa osassa tapauksia et voi käyttää Bitcoineja johonkin suoraan haluamaasi. On kuitenkin muutama iso yritys, jotka hyväksyvät bitcoineja verkkokaupoissaan, kuten Microsoft, Overstock, Dell, Tesla, Steam ja muut. Ne ovat enimmäkseen käytössä välittäjämaksuprosessoreissa, kuten CoinBase ja BitPay.

Yritykset, kuten Coinify, CoinKite ja CoinBase, tarjoavat erilaisia ​​kauppiaiden myyntipisteitä. Niiden avulla kaikki tiili- ja laastimyymälät voivat alkaa hyväksyä Bitcoin tuotteilleen.

Voidaan löytää 9000 tällaista kauppaa ympäri maailmaa, kirjoituksen aikaan, ehkä jopa enemmän. Mutta tämä on vielä kaukana mahdollisuudesta kävellä lähimpään kauppaan ja maksaa elintarvikkeistasi Bitcoineilla.

Jälleen, nämä luvut eivät edes ole linjassa esimerkiksi yli 40 miljoonaa kauppaa jotka hyväksyvät pankkikortteja maailmanlaajuisesti. Kauppiaiden hyväksyntä on kuitenkin vähitellen kasvava luku.

Aikaisemmin voitiin tehdä kauppaa Bitcoineilla vain samanhenkisten harrastajien kanssa, jotka asuvat kapealla foorumeilla, joten mahdollisuus maksaa nyt Microsoftille tai Dellille tai satunnaiselle kryptovaluutalla on ilmeinen merkki edistymisestä..

On todennäköistä, että Bitcoin yksinkertaistuu vähitellen entistä paremmin eri puolilla maailmaa, kun suuri yleisö saa kiinni ja luo kysyntää PoS-salausmaksulle.

Sillä välin on tärkeää tehdä Bitcoinin käyttöönottoprosessi mahdollisimman yksinkertaiseksi ensimmäistä kertaa käyttäville. Bitcoiinien ostoprosessi voi olla tunnetusti sekava, joten tuotanto yksinkertaiset käyttöohjeet ja tehokkaiden yhdyskäytävien kehittäminen voi viedä paljon kohti Bitcoinin saavutettavuuden parantamista.

Julkinen käsitys

Nykyään väitetysti vähiten kriittiset, mutta pitkällä aikavälillä erittäin tärkeät ovat psykologiset tekijät. Ne liittyvät enimmäkseen yleisön käsitykseen Bitcoinista ja tavasta, jolla valtavirta kattaa kryptovaluutan..

Suurimmalla osalla ei-käyttäjistä on nykyään lukuisia vakiintuneita käsityksiä Bitcoinista, mikä tekee heistä epätodennäköisiä kokeilemaan sitä. Jotkut näistä väärinkäsityksistä ovat seurausta siitä, että tiedotusvälineet esittävät väärin tai ihmiset väärin tosiasioita, kun taas toiset perustuvat vanhentuneisiin tietoihin.

Kuluttajansuojan puute, vahva yhteys mustan pörssin kauppaan ja kyberterrorismiin, valuuttakurssien suuri volatiliteetti ovat vain joitain ideoita, jotka ovat syvään juurtuneet väestön mieleen, estäen sitä kiinnostamasta Bitcoinia.

Bitcoin on innovatiivinen, jopa vallankumouksellinen tekniikka joissakin suhteissa. Joten sen imagoa heikentävät syvästi ennakkoluulot siitä, miltä hyvän rahan pitäisi näyttää. Jopa yksinkertainen tosiasia, että et voi fyysisesti pitää tai nähdä bitcoineja, on pysäyttävä tekijä joillekin.

Jos salausvaluutta tulee koskaan siirtymään valtavirtaan, nämä väärinkäsitykset on kohdennettava ja puututtava suorilla PR-kampanjoilla. On esimerkiksi selitettävä, että kuluttajansuojan puute on piirre, joka johtuu keskusvallan puuttumisesta, ja sellaisenaan on välttämätön uhri.

Ja sanotaan, että Bitcoin on yhtä paljon “rikollisten rahaa” kuin käteistä, jota voidaan käyttää mustan pörssin kauppoihin yhtä helposti. Vaikka volatiliteetti, joka oli aikaisemmin ollut voimakasta alkuvuosina, on nyt matalin se on koskaan ollut, ja se on totta Jo jonkin aikaa.

Lopullinen tuomio (toistaiseksi)

On selvää, että Bitcoinin matkalla valtavirtaan on jäljellä monia esteitä, ja joitain on vaikeampaa voittaa kuin toisia. Kriittisimpiä kysymyksiä ovat tapahtumien skaalausongelma, käyttäjien suhteellisen korkea tietotaidon este markkinoille pääsyssä ja vääristynyt julkinen kuva.

Ennuste näyttää kuitenkin olevan optimistinen. Sekä määrä päivittäiset liiketoimet ja Bitcoinin hinta on kasvanut tasaisesti melko merkittävälle tasolle huolimatta kaikista matkalla olevista takaiskuista ja kaatumisista. On selvää, että Bitcoin-yhteisössä on tarpeeksi päättäväisyyttä ja innostusta ylläpitää nykyinen positiivinen dynamiikka tulevaisuuteen.

Ehkä on järkevämpää olla laskematta yhteen, voimakkaaseen purkautumiseen, varsinkin kun tällaiset purskeet ovat johtaneet yhtä näyttäviin kaatumiin aiemmin. Pikemminkin nykyisen tasaisen orgaanisen kasvun jatkuminen voi olla mitä Bitcoin tarvitsee. On melko todennäköistä, että viisi tai kymmenen vuotta puolet maailmasta tietää, mikä Bitcoin on, emmekä edes huomaa, kuinka pääsimme sinne.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map