Täydellinen arvostelu tuotteesta SegWit vs. Bitcoin Unlimited: Argumentit ja selkeys

Viimeisen kuukauden aikana monet Bitcoin-pörssit, startupit ja asiantuntijat punnitsivat keskustelua eriytetyn todistajan (SegWit) ja Bitcoin Unlimitedin (BU) kannattajien välillä.

SegWit-tuen pääasiallinen väite on, että lähes 60 prosenttia Bitcoin-verkon solmuista tukee SegWitin aktivointia. Noin 21 Inc: n Bitnodesin mukaan 56 prosenttia kaikista Bitcoin-solmuista tukee Bitcoin Core 0.13.0: ta ja kahta muuta pientä Bitcoin Core -sovelluksen päivitystä, joka sisältää SegWitin tuen testnetissä.

Mistä keskustelu on tarkalleen?

Vertailun vuoksi BU: n kannattajat ja kehittäjät, mukaan lukien merkittävä enkeli-sijoittaja ja Bitcoin.comin toimitusjohtaja Roger Ver, väittivät, että Bitcoin-kaivostyöläiset osoittavat SegWitin kasvavaa tukea. Coin Dancein toimittama ja Verin jakama kaavio nimeltä “Mining Pool Support by Ehdotus” osoitti, että 17,3 prosenttia kaivostyöläisistä tukee BU: ta, kun taas muut 16,67 prosenttia tukivat SegWitin aktivointia.

Samson Mow, maailman pisimpään toimivan Bitcoin Exchange BTCC: n varatoimitusjohtaja ja Atlanta Digital Currency Fundin Bitcoin-sijoittaja Alistair Milne, ilmaisivat tukensa SegWitille toteamalla, että SegWitin transaktioiden muovattavuusratkaisu avaa oven Lightningille, joka on viime kädessä hyödyllinen Bitcoinin pitkäaikaiselle kasvulle.

Milne korosti edelleen Bitcoin-solmujen enemmistön tukea SegWitille ja pyysi Bitcoin-kaivostyöläisiä aloittamaan käyttäjiensä kuuntelemisen.

“Pettäminen” kaivosyhteisölle?

Vastauksena HaoBTC: n toimitusjohtaja Gang Wu tarjosi vahvan kantansa SegWitiä vastaan ​​ja kuvasi Bitcoin Core -kehitystiimin pyrkimyksiä ajaa SegWitin kehitystä 2 Mt: n kovan työn sijaan, josta he olivat aiemmin sopineet Hongkongin konsensuskokouksessa “petoksena”. kaivosyhteisö.

Vaikka HaoBTC julkaisi myöhemmin jatkoilmoituksen selittääkseen heidän puolueettoman suhtautumisensa BU: han ja SegWitiin, vaihto vahvisti vakaasti aikovansa tukea organisaation allekirjoittamaa Hongkongin sopimusta.

Mahdollisuudet kaksikerroksisiin ratkaisuihin

Viime kuukauden puolivälissä Bitcoin ja turvallisuusasiantuntija Andreas Antonopoulos julkaisivat blogikirjoituksen vastauksena Tuur Demeesterin artikkeliin “Bitcoin: digitaalinen kulta tai digitaalinen käteinen? Molemmat. ” Siinä Antonopoulos totesi, että Lightningia vastustavat organisaatiot tai ihmiset pyrkivät luottamukseen perustuvien ketjun ulkopuolisten luotettujen kolmannen osapuolen huoltajien tai keskitettyjen alustojen luomiseen..

Antonopoulos myönsi myöhemmin tukevansa SegWitiä, ei välttämättä sen skaalausratkaisun takia, mutta koska se tarjoaa mahdollisuuden kaksikerroksisiin ratkaisuihin, kuten Lightning tai TumbleBit.

“Kannatan SegWitiä, ei skaalauksen takia, vaan siksi, että se tarjoaa ratkaisuja moniin Bitcoinin teknisiin ongelmiin,” sanoi Antonopoulos.

Tehokas skaalausratkaisu

Silti Bitcoin-kehittäjät, kuten Lightning-kirjoittaja Thaddeus Dryja, uskovat vakaasti, että SegWit voidaan kuvata tehokkaaksi skaalausratkaisuksi, koska se kasvattaa Bitcoin-lohkon kokoa vähintään 2,1 Mt: iin. Testissä Dryja pystyi löytämään 3,7 Mt lohkoja, joiden koko oli 3,7 kertaa suurempi kuin nykyinen lohkokoko.

“Minulla on komentosarja, joka lähettää roskapostia testnetille ja tekee 3,7 Mt lohkoja. Se ei ole tavallinen 800 kt: n lohko, jossa on txidejä ja lähtöskriptejä, ja 2,9 Mt: n todistajalohko, jossa on vain joukko allekirjoituksia. Se on yksi lohko, joka näyttää melkein samalta kuin vanhat lohkot, joissa on muutama lisävaatimus, se on 3,7 Mt “, sanoi Dryja.

Tarvitaan Bitcoinin pitkäaikaiselle kasvulle

Vaikka BU: n kannattajat, mukaan lukien Stash Crypton pääarkkitehti Ver ja Justus Ranvier, uskovat kaikki, että transaktioiden muokattavuuden poistaminen ja kaksikerroksisten ratkaisujen sisäänpääsy ovat välttämättömiä Bitcoinin pitkäaikaiselle kasvulle, mutta he eivät usko SegWitin olevan paras tapa tehdä niin.

Ver kertoi Cointelegraphille:

“Luulen, että transaktioiden muokattavuuden lopettaminen on Bitcoinille hienoa. Nykyinen SegWit-pehmeä haarukka on vain yksi monista tavoista, joilla tapahtumien muovattavuus voidaan lopettaa, mutta pöydällä on monia muita ehdotuksia, jotka voivat toimia yhtä hyvin tai jopa paremmin kuin SegWit. “

“BU ei ole edes etävaihtoehto”

Alex Bergeron Blockstreamista vastasi Verin mieltymykseen muiden ratkaisujen kanssa, että muut ratkaisut, kuten Tom Zanderin “Joustavat tapahtumat”, eivät ole toteuttamiskelpoisia vaihtoehtoja, koska ne eivät ole taaksepäin yhteensopivia, saivat vähän tai ei lainkaan vertaisarviointia ja eivät ole teknisesti järkeviä..

BTCC: n varatoimitusjohtaja Samson Mow antoi Cointelegraphille samanlaisen lausunnon:

“Bitcoin Core -operaattorit, koko tekninen yhteisö, lompakkokehittäjät, monet kaivosaltaat ja suuret pörssit uskovat, että SegWit-pehmeä haarukka on tie eteenpäin kaupan muokattavuuden lopettamiseksi ja turvalliseksi mutta nopeaksi tavaksi lisätä lohkon kokoa. BU: n joustavat liiketoimet eivät ole edes etävaihtoehto, koska tekninen yhteisö on jo hylännyt konseptin, ja mikä tärkeintä, toimivaa koodia ei ole käytettävissä – se on vaporware. “

Vertaisarvioinnin puute on myös osoittautunut ongelmaksi Bitcoin Unlimitedille, koska Bitcoin Unlimited -tiimi löysi äskettäin ohjelmistosta vikakoodeja. Vertaisarvioinnin puuttuminen aiheutti lopulta 13 BTC: n menetyksen Bitcoinin rajoittamattomille kaivostyöläisille.

SegWit – tähän mennessä paras vaihtoehto

Tässä Bitcoin-kehityksen vaiheessa on äärimmäisen tärkeää Bitcoin-kehitysyhteisölle, käyttäjille, yrityksille ja kaivosyhteisölle pyrkiä aktivoimaan turvallisempi vaihtoehto. Kun otetaan huomioon Bitcoin Unlimitedin vertaisarvioinnin ja ohjelmistojen puute, jotka eivät ole valmiita käyttöönottoon, SegWit näyttää olevan toistaiseksi paras vaihtoehto.

Alan johtajat ja suuret Bitcoin-yritykset, kuten Coinbase ja Blockchain, ovat jo ilmaisseet tukensa SegWitille. Blockchain on listattu “SegWit ready” -segmentiksi Bitcoin Core -kehitystiimin SegWit Adoption -luettelossa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map